2012 Şubat Anneleri

Gunisigim cok cok gecmis olsun canim yaa burda birbirimizi gormesekte iyi dostluk arkadaslik kurudugumuza inaniyorum birbirimizden fikir alip veriyoruz kendi adima cok faydalaniyorum sizlerle sohbet etmek iyi geliyo hepinizi seviyorum cok uzuldum durumuna ama insallah bisey cikmaz diye umit ediyorum dua ediyorum canim hayirli haberlerini bekliyorum

canım çok büyük geçmiş olsun sıkma canını allah dermansın dert vermesin iyi düşün iyi olsun inşallah tahliller temiz cıkacak allah seni bebeğine bağışlasın..

canım ne güzel hayaliniz var bizde oda yok ne mutlu sana..

insanın hayallerinin olması hele birde eşiyle aynı hayalleri kurması ne güzeldir kimbilir.... malesf benim eşim pek öyle şeyler düşünmez tabiii anasının evi var ya başka eve ne gerek var dünya malı boş iş bunlar der durur şöyle yapsak böyle olsamı derim mesela boşver ya der seninde hevesini boğazına tıkar (

herşey üstüme geliyor etrafım sanki bana karşı insanlarla dolu insanın anlayananın olmaması ne kadar zor...
ben bekarken biraz içine kapanık sakin sessiz biriydim...öyle evlilik gönül işleri felan ne bileyim utanırdım sıkılırdım işte..ama etraf öylemi ne zaman evleniyosun yokmu biri e sbak bi sen kaldın e yaş 28 oldu annaemin sürekli bana koca bulamaları falan neyse evlen evlen evlen...derken babamın zoruyla eşimle tanıştım bak bunu kaçırma falan derken ne olduğunu anlamadan bide baktım evlenmişim aşık olamdım ama sevdim eşimi babamın arkadaşının kardeşiydi eşim aslında eşim lise mezunu dışardan bakınca adam gibi eli yüzü düzgün akıllı uslu gibi ama bana göre öküzün cahilin önde gideni ama annesini yetiştirmesi ne iş yaptırmış ne bişey alduırmış öyle suya sabuna dokunmadan büyümüş ev geçindirmek nedir eş nedir çocuk nedir pek bilmez her işi anası yapmış hazırcıdır benim eşim
başta herşey güzeldi kendimi rahtlamış hissediyordum evlen baskılarından kurtuldum ya güyaaa..ama cicim ayları çabuk geçti tabi kaynanayla altlı üstlü oturuyoruz en büyük hatayı baştan yaptım ama ev varkenden kıraya cıkmak saçma gelmişti neyse derken hamile kaldım 1 sene sonra 3 aylıkken bebiğimi kaybettim karnımda işte ak koyun kara koyun çıktı ortaya o zamana kadar herşeyime karışıyodu zaten kaynanam ama düşükten sonra çok canımı sıktı beni mkaynanam çok karışır çok konoşur varsa yoksa oğlu sende çalışıyorsun sende bu eve ekmek getiriyorsun demez asla yaranamazsın dünyanın lafını etti yok sakattı yok ben hastaynışım ondan düşmüş bilip bilmeden cannı istediği gibi etrfa yalan ynalış konuşur sonra çok şükür hamile kaldım 9 ay boyunca burnumdan geldi her aldığım kabahat oldu sanki parasını o verdi kendi maşımla yaptım doğum paramı bile kendim biriktirdim bunalrı yaşarken esimde seyretti ben abartıyorum oldu babamlarada fazla belli edemedim aynı ilçded yaşıyoruz ama polyannacılık oynadım en acısıda biraz paylaşmaya kalksam : daha iyiysini bulaydın niye bulmadın cevabı oldu:şimdi bir kızım var dünyalar tatlısı dedim hayırlısıyla oldu ama yine bitmedi düşükten 2 sene sonra olduo arada cektiklerimi allah biliyor neyse yavrum yese suç yemese suç ağlasa suç zırt pırt ininyo asagıya gece gündüz dememden ne özelkaldı ne bişey hoş zaten bişey yoktuya neyse bakamıyosun edemiyosun su aralar diş çıkarıyo çok huysuz ağlıyo en son sen bunu döviyomusun demezmi ben ona kavuşana kadar neler çektim neler yasadım hiç birinde sormadı bile naca in cık laf sok ellrim uyuşuyo baş ağrılarım oluyo sitresten tabi ama ayakta kalmak iyi olmak zorundayım yavrum için gündüz iş akşam kaynanadırdır derken bunaldım sağolsun eşim anası ne derse doğru iyiliğimize söylüyo diye düşünüyor anlamıyor öküz neyse kızlar size saçma gelecek yazdıklarım ama ne bileyim yazdım işte paylaşacak birim yok burası küçükyer dediikodu malum aman babama laf gitmesi nbak kızı geçinemiyo demesinler diye yep içimeatıyorum böyle işte allah size ve yavrularınız ahayırlı mutlu ve sağlıklı ömürler nasıp etsinnn.............burayada yazmasam kafayı yiyecem ne güzel hayallerim vardı ne umutlarım ama hepsi gitti ama olsun kızımd aanne demeye başladı ya o bana yetiyo:))

Ayyy kızlar öyle yorucu bi gün yaşadımki anlatamam önce sizin yazılara cevap yazayım hugo dolaba neler koymuşun aferin valla hamarat gacılarsınız ben hiç bişey atamıyorum daha yaa balık hayalim var ama du bakalım. Empirme sıkma canını canım yaa hepimiz zaman zaman bazen eşle bazen akrabalarla hatta ben kendi anamla bile bu tarz sorunlar yaşıyorum zaman zaman düzelir inş ama annen ablan v.s varsa paylaş bence içine ata ata taşarsın bigün bende bugün eve alışveriş yaptım bankalara uğradım kartları ödedim ev kirasını yolladım akşama misafirim geldi onları daha yeni yolladım bu aradada oğlanla cebelleştim bittim şu anda yani hiç hal kalmadı yorucu bigündü yani kızlar detaylı yazamadım sıpam yatmak istiyo yarım daha iyi yazarım iyi akşamlar size

teşekkürler canım malesf oluyor böyle şeyler sıpan yatınca sende dinlen bari :))

iyi yapmışsın canım yarasın atacığaa

artık çok uğramaz olsun merak ettik seni

çok zor canım allah kolaylık versin
laf gitmesin diyosun ama alttan aldıkçada ezileceksin
ya kayınvalidenin dediklerini görmezden gelecek üzülmeyeceksin yada mesafe koyacaksın
ilgilenme soğuk davran bir söylenir iki söylenir susar en son
eşinde çok biliyosa anasıyla o ilgilensin sen onları takma başbaşa bırak birbirlerine sarsınlar

yorulsanda azcık rahatlamışsındır

bu akşam benimde canım sıkıldı eşime kızdım
çocuk doğdu doğalı şöyle bi yarım saat alıpta oynatmadı ilgilenmedi geç geliyo yorgun oluyo
ama bende çok yoruluyorum
üstüne üstlük çay koy yemek koy sofra topla bu arada çocukta onla ilgilenmiyorum diye ağlamaya başlıyo
kafam bidünya oluyo valla
hiç bakmıyosun ilgilenmiyosun diyorum kaçkere hastaneye götürmedimmi nankörlük etme diyo
çok değil şöyle yarım saat ilgilense yetecek
bari yarın akşam gezdir dedim yok çocuk hasta olur küçük diyo kapalı yere gidelim diyorum yok diyo
balığa koşa koşa gider ama tatil günü erkenden kalkar iş var desen bakmaz bile
dağınıklık desen çıldırtır çekirdek yemiş kabuklarını yatak odasındaki şifonyerin üzerine koymuş
donlar çoraplar tişörtler yerlerde
yiyiyo içiyo bırakıp gidiyo öylece
çocukla yapamıyorum
çok bunaldım bu akşam kafama ağrılar girdi

ömer uyandı, emzirdim. bir de baktım belinin sağ tarafı nasıl ıslanmış. sağına yatmayı çok sever. işemiş, işemiş. bezi de sızdırmış. bezimiz prima. sızdırmaz diyen prima. kaliteli diye alıyoruz güya. uyuyan çocuğun altını değiştirdim, üstünü, pijamasını değiştirdim. Allah'tan bu gece nedense uykusu pek ağır, hiç oralı olmadı.

Guneşışığım allah yardımcın olsun inş korktuğun gibi olmaz iyi çıkar sonuçlar üzülme lütfen

catlover bende prima kullanıyorum 12 saat hemde gece almıyorum bişey olmuyo aktif bebek olandan su çokmu içirdin acaba?belki ondan taşmıştır canım

hugo benim adamda aynı öyle oyalasa zaten nefes alırım ama yok az ağlasa tepeme getiriyo bunlara yok bi daha çocuk mocuk...ohhh olsun...

Kızlar eşimle bu akşam konuştum tutdurdu köye gideceğiz diye bide kaynım evli eşi gelmiyo tek geliyo görümcem, tek geliyo benm olcam hizmetci dedim gitmicem işte yaaa çok bekler uğraşamam o kadar milet bide oğlum var yoookk yokkkk hayatta olmazzz...

Empirme hugo doğru demiş sende kocana deki daha fazla çekemem ananı benim beynimi yiyo sustur de canım arada dişini göster ailen varsın duysun onlar seni bilmiyomu sanki hiç üzülme en fazla çektiklerini anlatırsın oda babansa anlar halinden sonuçta evlen diye onlar ısrar etmiş hiç üzülme ezdirme kendini döversemde benim çocuğum sen hiç dövmedenmi büyüttün de sende kaynana..... Yoruluyorum napabilirimde sesini çıkarki anlasın anyayı konyayı ben hiç tınlamam valla boşverrrrr oralı olma sen....

Hugo sorma alışveriş gibisi yok eve sıvıyağ aldım deterjan aldım bingo inş iyi çıkar rinsodan memnun kalmadım ben lekeleri çıkarmadı.persil sıvı ç,ok güzel... Yarında indirimde badiler var oğlana alcam kışlık.bezalcam ona stokta dursun param varken offf offf iş çok paran varken bile huzurun yok bu dünyada yaaa valla borç taksit masraf bitmiyo rabbim olmayanlarada versin in#k hamd olsun bu günümüze...

Neyse ben yatayım oğlan birazdan başlar dönmeye.burda anadolu yakasında yağmur başladı gibi yandım yarın.hadi cümleten iyi geceler.sıkıntıları unutun ve yatın....

Bay bay canlarım....

kız ben içine hi. Bakmadan aldım dr oetkerin muhallebisi ama sevmedi zaten ben yiyorum sonra gördüm prinç unu varmış napcaz onlara muhallebi bende şaşırdım doğru dedim arı sırf prinç unu ama ben dr oetker tozlarınıda ondan sanmıyordum meğer onlarda öyleymiş ben hero yada ülker veriyorum kahvaltısına katıyorum

canım kahvaltıyı burdan okuduklarım ile hazırlıyorum. şöyle

3 bebe bisküvisi
1-2 tatlı kaşıgı pekmez(bu köy pekmesi hazır değil, komşum verdi)
1 tatlı kaşığı ceviz (rondodan geçirilmiş) bimden temzlenmiş almıştım, senin köyden geliyor, daha güzel
3 tatlı kşğ kaşık maması (arı mama bitsin diye onu da hero mama yerine kullandım bitti)- 8 tahıllı olan
1 gün peynir (kibrit kutusuna yakın) diğer gün yarım yumurta sarısı
1 tatlı kşğ yulaf ezmesi rondodan geçirilmiş (hugo ve catloverden duymuştum)
biraz suyla ezip lapa halin getiriyorum. sütün iyiyse sütle karıştırabilirsin

benim oğlanın en sevdiği öğün kahvaltı, çünkü tatlı oluyor. şimdiye kadar arttığı hiç olmadı.
kahvaltıya ilk başladıgımızda bebelacın peynirli pekmezlisini almıştım ama şu an 8 ayını doldurdu. yetişkin kahvaltısına benzemesi gerekiyor.
bana sebze çorbaları, et suyu uğraşmak zor geliyor, beceremiyorum da zaten
zorlanmadan hazırladıgım tek öğün kahvaltı.

sonraki öğünde yogurt veriyorsam artık yulaf da ekmeye başladım ama geçen gün ceviz serptim o da oldu

benimki emecek süt bulamıyor çok fazla

bugun keçi peyniri koyacagım inşaallah beğenir, ben bayıldım peynire

bir de alt kattaki migros çok küçük, hipp meyve suyu bulamadım, kesin onu deneyeceğim

sinemaksungur vardı burda ne zamadır yok, ondan eti cici bebe ekmeğini duymuştum, çorbasına da onu katıyorum

burası güzel oldu benim için

bir de hugo gibi çorba yapabilmeyi becersem

İnşallah hiç bişeycikler çıkmayacak. Kardeşimde de küçükken aynı durumu yaşamıştık. Bütün testler yapıldıktan sonra doktor cildi çok hassas dokunsan morarıyor demekki demişti. O da çok beyaz tenlidir. İçini fearah tut hiç birşey çıkmaz canım inşallah.

Günaydın kızlar
ekmek yapıyorum fırında bakalım nasıl olacak ilk denemem :))
ekmek yapma makinesi alacaktım ama bu olursa böyle yaparım
gerçi biraz zahmeli hamurunu ta dün öğlen yoğurdum
18 saat mayalanıyormuş mayalandı bekledim b daha karıştırdım tekrar bekledim daha yeni attım fırına
kahvaltıya hazır olacak inşallah :))
severse minnoş da yer belki
ben kahvaltıya yanımıza oturtuyorum Asya'yı eline ekmek veriyorum salatalık veriyorum bi yandan da ufak ekmeklere labne ya da krem peynir sürüp atıyorum ağzına
bi kaşık da kuşburnu yedirmeye çalışıyorum o kadar
bazen de yumurta sarısı veriyorum
ama yumurta sarısı tek olunca bogazına sarar gibi oluyo peynirle karışınca da yemiyo ben de az az yediği kadar veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…