• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ben prima kullanıyorum güzel ama dediğin gibi çişi ,kakayı kaçırıyor.kaka yaptıkları zaman üstü başi sırtı hep kaka oluyor.sürekli değiştirmekten bunaldım birde temizlemek gerekiyor bebekleri.ekstra iş.

hiç bilmiyordum şikayetlerin olduğunu birde kaliteli bilirdim.

desenize bütçe darlaşcak yine.çünkü numaralar arttıkça bezler azalıyor.ee bende de iki bebek iflas bayrağını çekeriz herhalde.:18:

melitta Allah yardımcımız olsun, Allah bebelere sağlık sıhhat versin de alırız artık. bez fiyatlarında da hangi market ne tutturuyorsa öyle satıyor. ona da dikkat etmekte fayda var. bir markette prima 30,90 tl'ydi, diğerinde 27,90. senin iki tane olunca masraflar da iki katı tabi. ama olsun sen bir seferde uğraşacaksın, zorluğunu çekeceksin ama büyüdüklerinde de rahat edeceksin inşaallah.

şu anda tek üye benim, 3 de ziyaretçi var. bir anlamda kendi kendime yazışıyorum :1::1:

geçen gün sizlerden ilham alarak oğluma balık çorbası yaptım. kabak ve havucu ayrı bir yerde haşlarken, unutmuşum, sütlükte haşlıyordum, bir güzel dibini yakmışım. oğlum da aç aç beklemesin diye, unla, şehriyeyle birşey uyduruverdim. önemli olan balığını yesin. pek beğenmedi baştan, ablası ona komiklik yaptı, böylelikle yedirdim hepsini. :13:

yine tekrarlıyor mu?hiç bilmiyordum ya.ben gebe iken geçirdim ağır bir gribal enfek.kan değerlerimde bile çıktı.4 gün hast. yattım.zatürre olabilir.duş aldıktan sonra üşüttüm ısparta nın kışında.ilk boğazımda başladı sonra kötü oldum sertleşmelerim başladı.meğer iç sancım olmuş yüksek çıktı nts de.dehşet günlerdi.zor toparlandım.

e peki hep böyle tekrarlicak mı ?hep aşı mı olcaksın?

peki ben napmalıyım.aynı durum tekrarladığı zaman mı gitmeliyim yoksa ön kontrollerimi yaptırmalı mıyım?aşının tekrarlanması gerekiyor mu ?

sigaradan ömür boyu uzak kalacaksın yanında kapalı mekanda içirmeyeceksin
kendine dikkat edeceksin
valla benim anladığım pnomokok mikrobu ciğerlere yerleşiyo ve zayıf anını bekliyo aktifleşiyo
sigara çok önemli biz yurtta kalıyoduk çok sigara içiliyodu yanımda
küçücük odada kaç kişi içerdi duman altı olurdu kapı cam açılmazdı yurt zaten soğuk oluyodu cam kapı kapalı öyle sigara dumanında uyurduk
zaten gribal enfeksiyon ilerliyo zaturreye çeviriyo
soğuktan sigaradan kötü hava şartlarından korucaksın kendini
bende tekrar etti aşı dedi doktor aşıyla korun dedi
aşısını aldım yaptırdım 5 sene geçerli
hamileykende aşılıydım doktor bebeğinide koruyacak dedi ama zaten zaturre aşısı yapıyorlar
ben ikinciye yakalandığımda mart nisan aylarıydı kalorifelerleri söndürmüşşlerdi buz gibiydi ev kiradaydık dışarısı sıcak güneş evin içi soğuktu o zaman yakalandım
40 antibiyotik 40 ağrıkesici ateş düşürücü iğneyi karıştırarak vurdular
sabah akşam sağlık ocağına gidiyodum iğneyi herkes yapamıyodu doktor vuruyodu
sendede tekrar edermi bilemem canım ama bence bikere olduysa yine olabilen bir hastalık
zaten pnomokok mikrobu diyorlar zaturre
için rahat olur bikere yaptırıyosun 5 yıl korunuyosun
ama doktora danış o daha iyi yönlendirir
ama tabii gerçekten zaturremiydi onuda bilmen gerekir

Son düzenleme:
hugocuk canım, dün foruma girmemle çıkmam bir oldu. eşimin işi vardı, arada hemen bir bakayım dedim. çok geçmiş olsun canım. Allah tekrarlatmasın bir daha.

ayrıca bebeğinizin oyuncaklarıyla oynatır mısınız diye sormuşsun, bir kere oğlumdan 3,5 ay büyük bebeği olan bir komşum gelmişti. oğlu oynadı, burada bir arkadaşın dediği gibi bebek o da, ama onlar gittikten sonra bir güzel yıkadım oyuncakları. ama başkasının oyuncaklarını ağzına sokmasına izin vermem.

ama şöyle de bir şey var, ben oğlumu mikrop kapmasın diye başka oyuncaklarla oynatmıyorum, beni deli çocuk, yerde terliğimi unutmuşum, tabi o da geç kalır mı hemen koşmuş yanına almış ağzına ohhh :20: :1: :1:

bugün benimkide kaşla göz arasında terliği aldı ağzına :31:
çok sağol canım iyi dileklerin için
işte kendim geçirdiğimden pimpirikliyim
arkadaşım ciğerlerine inmiş dedi korktum açıkçası çünkü doktor evde maskeyle dolaş eşine geçer dedi maske taktım kuşlara geçmesin diye :1:
ama gece yatakta çıkarttım :31:
zaten eşimdede bronşit varmıştıki :ssz:
benden geçmedi yani
seni görmemeyince acep ömer veya kızmı rahatsızlandı dedim merak ettimde neyseki bişeyciğiniz yokmuştu
turrrrupp gibisiniz :nazar:

şu anda tek üye benim, 3 de ziyaretçi var. bir anlamda kendi kendime yazışıyorum :1::1:

geçen gün sizlerden ilham alarak oğluma balık çorbası yaptım. kabak ve havucu ayrı bir yerde haşlarken, unutmuşum, sütlükte haşlıyordum, bir güzel dibini yakmışım. oğlum da aç aç beklemesin diye, unla, şehriyeyle birşey uyduruverdim. önemli olan balığını yesin. pek beğenmedi baştan, ablası ona komiklik yaptı, böylelikle yedirdim hepsini. :13:

benimkide baştan beyenmedi değişik geldi ama kuşlara baka baka yedi
onlar uçarken şaşkınlıktan ağzını açtıkça tıkıştırdım :1:

melitta Allah yardımcımız olsun, Allah bebelere sağlık sıhhat versin de alırız artık. bez fiyatlarında da hangi market ne tutturuyorsa öyle satıyor. ona da dikkat etmekte fayda var. bir markette prima 30,90 tl'ydi, diğerinde 27,90. senin iki tane olunca masraflar da iki katı tabi. ama olsun sen bir seferde uğraşacaksın, zorluğunu çekeceksin ama büyüdüklerinde de rahat edeceksin inşaallah.

haklısın bebeklerimiz sağlıklı olsun gerisi mühim değil.herşey bebeklerimiz için.inşallah arkadaşım bazen hiç büyümesinler hep seveyim istiyorum bazen de bi an önce büyüsünler yoksa bu boyun ve belle ben biticem diyorum ama rabbim sabrını veriyor.şimdi annem ziyaretime geldi de azda olsa rahat ediyorum.gidince yeni bir düzen kurmam lazım.birde oğlum çok dışarı istiyor.bu boyunla da taşıması çok zor oluyor.

rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.

bende varım ama başka başlıklara bakıyordum kimse olmayınca :):):):)
bende giza dan dört gözle o balığın adını bekliyorum.buralarda varsa taze alacağım.yoksa başka bir taze balık buralarda çıkan alacağım.maşallah yemiş bak benimkiler yeni bir tatla karşılaşınca napıcaklar çok merak ediyorum :D:D

ben yeni şeyler tattırdığım zaman heyecanlanıyorum hemen yeni yeni şeyler tattırmak istiyorum.

sigaradan ömür boyu uzak kalacaksın yanında kapalı mekanda içirmeyeceksin
kendine dikkat edeceksin
valla benim anladığım pnomokok mikrobu ciğerlere yerleşiyo ve zayıf anını bekliyo aktifleşiyo
sigara çok önemli biz yurtta kalıyoduk çok sigara içiliyodu yanımda
küçücük odada kaç kişi içerdi duman altı olurdu kapı cam açılmazdı yurt zaten soğuk oluyodu cam kapı kapalı öyle sigara dumanında uyurduk
zaten gribal enfeksiyon ilerliyo zaturreye çeviriyo
soğuktan sigaradan kötü hava şartlarından korucaksın kendini
bende tekrar etti aşı dedi doktor aşıyla korun dedi
aşısını aldım yaptırdım 5 sene geçerli
hamileykende aşılıydım doktor bebeğinide koruyacak dedi ama zaten zaturre aşısı yapıyorlar
ben ikinciye yakalandığımda mart nisan aylarıydı kalorifelerleri söndürmüşşlerdi buz gibiydi ev kiradaydık dışarısı sıcak güneş evin içi soğuktu o zaman yakalandım
40 antibiyotik 40 ağrıkesici ateş düşürücü iğneyi karıştırarak vurdular
sabah akşam sağlık ocağına gidiyodum iğneyi herkes yapamıyodu doktor vuruyodu
sendede tekrar edermi bilemem canım ama bence bikere olduysa yine olabilen bir hastalık
zaten pnomokok mikrobu diyorlar zaturre
için rahat olur bikere yaptırıyosun 5 yıl korunuyosun
ama doktora danış o daha iyi yönlendirir
ama tabii gerçekten zaturremiydi onuda bilmen gerekir

çok faydalı bilgiler çok sağol.kesinlikle araştıracağım eğer yapılıyorsa yaptırayım bende.birde gebe iken bi aşım eksikmiş yapılmadı.ne aşısıydı hatırlamıyorum.sen belki hatırlrsın.

benimkide baştan beyenmedi değişik geldi ama kuşlara baka baka yedi
onlar uçarken şaşkınlıktan ağzını açtıkça tıkıştırdım :1:

hugocuk ne güzel eşin taze taze tutuyor balık.eşin balıkçı mı ? yoksa hobi olarak mı tutuyor.benimde hobilerimden biri balık tutmak fakat evlendiğimden beri hiç balık tutmaya gitmedim.eşime de gel gidelim öğretirim sana dedim ama fırsat olmadı :(

bugün benimkide kaşla göz arasında terliği aldı ağzına :31:
çok sağol canım iyi dileklerin için
işte kendim geçirdiğimden pimpirikliyim
arkadaşım ciğerlerine inmiş dedi korktum açıkçası çünkü doktor evde maskeyle dolaş eşine geçer dedi maske taktım kuşlara geçmesin diye :1:
ama gece yatakta çıkarttım :31:
zaten eşimdede bronşit varmıştıki :ssz:
benden geçmedi yani
seni görmemeyince acep ömer veya kızmı rahatsızlandı dedim merak ettimde neyseki bişeyciğiniz yokmuştu
turrrrupp gibisiniz :nazar:

iyiyiz iyiyiz canım Allah'a şükür hepimiz. demek kuşlara geçmesin diye maske taktın :9: :9: :9: ilahi hugocuk.

kızım hala yatmadı, ısrarla beni bekliyor, aslında sizlerle yazışmak istiyorum ama onu da bekletmeyim. kızım ne yazıyorsun deyip duruyor. ben de okuyorum. şimdi de diyor ki :" kızım var, 5 yaşında, ağustosta doğdu. :16: (bu smileyi de koymamı istedi):37: (bir de bunu)" bunları yazmamı o istedi.

iyi geceler şekerler, Allah rahatlık versin.

haklısın bebeklerimiz sağlıklı olsun gerisi mühim değil.herşey bebeklerimiz için.inşallah arkadaşım bazen hiç büyümesinler hep seveyim istiyorum bazen de bi an önce büyüsünler yoksa bu boyun ve belle ben biticem diyorum ama rabbim sabrını veriyor.şimdi annem ziyaretime geldi de azda olsa rahat ediyorum.gidince yeni bir düzen kurmam lazım.birde oğlum çok dışarı istiyor.bu boyunla da taşıması çok zor oluyor.

benim de artık dizlerim ağrımaya başladı. 2 yaşlarına gelseler rahat olacak ama dediğin gibi onları da bu kadarken sevmek ayrı bir tat.

bende varım ama başka başlıklara bakıyordum kimse olmayınca :):):):)
bende giza dan dört gözle o balığın adını bekliyorum.buralarda varsa taze alacağım.yoksa başka bir taze balık buralarda çıkan alacağım.maşallah yemiş bak benimkiler yeni bir tatla karşılaşınca napıcaklar çok merak ediyorum :D:D

ben yeni şeyler tattırdığım zaman heyecanlanıyorum hemen yeni yeni şeyler tattırmak istiyorum.

çok faydalı bilgiler çok sağol.kesinlikle araştıracağım eğer yapılıyorsa yaptırayım bende.birde gebe iken bi aşım eksikmiş yapılmadı.ne aşısıydı hatırlamıyorum.sen belki hatırlrsın.
tetenoz aşısı yaptılar acaba omuki

hugocuk ne güzel eşin taze taze tutuyor balık.eşin balıkçı mı ? yoksa hobi olarak mı tutuyor.benimde hobilerimden biri balık tutmak fakat evlendiğimden beri hiç balık tutmaya gitmedim.eşime de gel gidelim öğretirim sana dedim ama fırsat olmadı :(

eşim makina müh. hıbi olarak yapıyo çok sever

iyiyiz iyiyiz canım Allah'a şükür hepimiz. demek kuşlara geçmesin diye maske taktın :9: :9: :9: ilahi hugocuk.

kızım hala yatmadı, ısrarla beni bekliyor, aslında sizlerle yazışmak istiyorum ama onu da bekletmeyim. kızım ne yazıyorsun deyip duruyor. ben de okuyorum. şimdi de diyor ki :" kızım var, 5 yaşında, ağustosta doğdu. :16: (bu smileyi de koymamı istedi):37: (bir de bunu)" bunları yazmamı o istedi.

iyi geceler şekerler, Allah rahatlık versin.

bende yatıcam memo kaçkere uyancak belli değil
kızını öpüyorum
ağustos aslanını öpüyorum :9:

bende yatıcam memo kaçkere uyancak belli değil
kızını öpüyorum
ağustos aslanını öpüyorum :9:

"iyi geceler, benim kızımın adı duru, oğlun da şirindir belki, kızım çok akıllı, sizin oğlunuz da akıllı mı" :1:

duru'nun cümleleri aynen böyle :9: :9: :9: yarın görüşürüz inşaallah. cümleten iyi geceler.

benim de artık dizlerim ağrımaya başladı. 2 yaşlarına gelseler rahat olacak ama dediğin gibi onları da bu kadarken sevmek ayrı bir tat.

sorma benimde öyle gebelikten kaldı.kv. tuvaleti oturmalıydı parmak uçlarında durmaktan ağırlık dizlere ve parmak uçlarına yüklendi.hala ağrıyor:53: birde sallamaktan ayak bileklerim ve topuklarım ağrıyo :52:

tetenoz aşısı yaptılar acaba omuki
evet işte o aşı bana yapılmadı.

eşim makina müh. hıbi olarak yapıyo çok sever

benimde hobim :))) çok eğlenceli balık tutmak hele tutunca daha bi zevkli :16:

kızlar ben müsade istiyorum.oğlanı uyutcam :))) hepinizi öpüyorum hayırlı geceler

günaydın kızlar

oğlum 1 aya yakındır kendi odasında yatıyo ayrıldık yani:14: ne kadar geç olursa o kadar zr olur demiştim geceleri düzenli emmeye kalkan bebeğim artık kalkmıyor acaba odada kokumu hissetmediği için mi? bende içim rahat etmediği için saat kurup kalkıyorum ve uyku arası emziriyorum çok faydalı çünkü biliyorum gece emmesi .. odaları ayıran var mı? bebeği artık gece kalkmayan var mı?

molfix kullanıyorum ben kalın bi bez ama çok güzel primada güzel ince ama çişi taşırıyo yada çok belli ediyo diyeyim ama mlfixde hiç sıkıntım olmadı daha
bende molfix kullandim hep cok memnunum bi gun kampanyadan huggs aldim tipi cok guzel hem pisik yapti drla 1 haftada gecirdik hemde pamuklar minik minik yapisip cikmiyodu sevmedim,primayi akrabalarda kullananlarda sizdirdigini bende duydum 2-3 kisiden ben herzaman molfix derim

canım sallanmaya alışan bebişi başka türlü uyutmak zordur
bizde dönencesinin müziğini açıyorum yinede park yatağıda sallandığı için öyle uyutuyorum odasında olursak
hamağındada devamlı sallıyorum yoksa uyanıveriyo
beşiği sallanmıyomu beşiğinde sallasan uyumazmı illa ayaktamı istiyo

Ben yatiriyosun kendi uyuyor sandigim icin salliyorum diyince sasirdim, benimki ayakta uyucak sallanarak oyle alisti, park yatak sallaniyor ama donmeye basladigindan beri sabitledim cok donenir oda saga sola hizli yatinca uyaniyor yuvarlaniyor kiziyor, yukseltici varya onu saga sola salliyorum tepistiginde gece, zaten tepistiginde sallamazda kacirirsan tik aciyor gozleri uyaniyor ayaga almadan uyumuyor boyle bi kiz yasina giricek nerdeyse uykusundan cok cekiyorum gunum uyutmakla geciyor cogu sorunlu uykusu cok

"iyi geceler, benim kızımın adı duru, oğlun da şirindir belki, kızım çok akıllı, sizin oğlunuz da akıllı mı" :1:

duru'nun cümleleri aynen böyle :9: :9: :9: yarın görüşürüz inşaallah. cümleten iyi geceler.

çok güzelmiş ismin :nazar:
oğlum şirin ama çok yaramaz bir akıllı bıdık

oğluma iki gündür bişeyler oldu
uyumak istemiyo çok ağlıyo
dün gece 2 gibi uyandı çok ağladı ne olduğunu anlayamadık
gezdirince susuyodu
sonra eşim aldı hoplattı filan sustu
devamlı eli kulaklarında ağzında
diş jeli sürdüm dün gece o zaman uyudu
sabah yine bağırdı yanıma aldım konuşa konuşa uyudu bir saat kadar
iştahıda azaldı
ateşi burun akıntısı filan yok