2012 Şubat Anneleri

bende öyle inşallah önemsiz bişeydir.

haklısın hep zehit ettim doğumdan sonra günlerimi.sadece bebeklerimle ilgilenirken mutluluk buluyorum.aslında boyun fıtıklarım olmasaydı daha güzel olurdu herşey diye düşünürken birde reflü oldum.inşallah daha kötü hastalıklar gelmez başıma.

güzel rabbime sığındım zaten yaptığım ibadet bile bana az geliyor doymuyorum bilsem ki ölümden sonrası güzel olcak hiç korkarmıyım?ondan geldik ona gidicez.huzuruna çıktığımda utanmaktan korkuyorum.

neyse derin konular bunlar.

rabbimden dileğim güzel rabbim evlatlarıma bağışlasın beni.güzel oğluum da sünnet ettirdim şişliği indi normal halini yavaş yavaş alıyor.

amin çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama torunlarımı da sevmek istiyorum

bende daha mama sandalyesi almadım.doktorumuz 9. ayda başla dedi.örümceğe de o zaman koyarsın kısa sürelerde dedi.

ama komşularım 4. ayda 6 .ayda başlamışlar örümceğe oturtmaya mama sandalyesine oturtmaya.sizler neler yaptınız ?

ayy kıyamam ben sana yaa
nasılda iyi yüreklisin sen öyle yaa
canım iki bebekle üstelik kaynana yanıda kalmışsın psikolojin bozulmuş
inanki evinde olsaydın bu kadar olmazdı
adı üstünde kaynana ne anlar senin lohusa halinden
benimki gelirdi bakar çocuk kucağımda aman bırak çocuğu kucağa alışır bi iş yapamazsın
aman çocuğunu şu şu insanlara sevdir kıskanma onlar benim her işimi yapıyo sakın kıskanma onlardan
nişasta içir süt ne doyurcak karnını
zayıf büyümüyo
çok soğuk bu ev
sarılıklı diye iki saatte bir uyandırıyor doyuruyoruz
aman uyandırılırmı çocuk uyuması lazım
kafası yamuk bu çocuğun öyle kalacak
kaşları yok bu çocuğun
gözleri kocaman
kolikte neymiş
hiç biyere götürmüyo çocuk anneye düşkün
daha yazmiim anlamışındır

nerelerdeydin özlemişim bu meraklı bakan minik suratı

merak etme canım inş.bi sıkıntı çıkmayacak
buarada bende bi ilçede yaşıyorum ve hastane konusunda bende çok mağdurum malesef
ilçe merkeze 2 saat uzaklıkta.malum karadeniz yollar kıvrım kıvrım.bu yüzden kızımıda acaip yol tutuyor.2 saat giderken ayrı,dönerken ayrı kusuyor bebeğim.ama öyle böyle değil
bulunduğum ilçedede çocuk doktoru yok((
hastalıkları falan burda aile hekimliğinde yada kendi kendimize geçirmeye uğraşıyoruz malesef(

dene mutlaka canım gerçekten lezzetli oluyor
ve bence içinde mutlaka dereotu olmalı o bambaşka bi lezzet veriyor.pirinçlisinide yemiştim ama bence bu daha güzel oluyor:)

hugocuk güldürdün beni
senin kaynanada hakkaten su katılmamış türünden

nerelerdeydin özlemişim bu meraklı bakan minik suratı

napim canım oğlanla evle annemlerle derken geçiyo zaman dünde alışveriş yaptım eşimle oğlanı anneme bıraktım yanlız ıslak mendil almadım ne alcam kararsızım huggıes ıslak mendildende memnun olan çok var kararsız kaldım primanında vardı ama düşünüyorum ne alsam artık havalarda bi soğuk bi sıcak hastalık havası daha bi özen istiyo sıpalar emekliyorlar çünkü oğlum her yere gidiyo çünkü.....

hemde nasıl anladım bilemezsin.6 şık yüzünden uyuyan çocuk büyür muhabbetine bebeğim birgün boyunca mma yemedi emmedi.zorla verdiğim zaman böyle derdi.kızım akşamına safra kustu ve hoop yoğun bakıma.üç gün yoğun bakım iki günde yanımda serum yedi.kızdım tabi ki uyuyan çocuk büyürdü dimi al gördük diye ama kırmakta istemiyorum kimseyi derken olan bebeklerime oldu.

mama muhabbeti oldu mama verme emme ver.şu kişi mama vermedi emme verdi vs vs.süt yetse mama vermem elbette ama doktorlar da mama vericeksin diyorlardı.hakikatende hastane de sağ dedi hemşire bebekler kilo kaybettikleri için bi sağdım sütüm yetmiyomuş.iki bebeğe nasıl yetsin.uyku yok ,stres bol.9 gün hast. kaldık gece gündüz ağladım.hemşireler sütün kesilecek ağlama derlerdi ama nafile.ben değil gözlerim ağlıyordu .

bende emziriyorum bebek uyuyor iki saate kalkıyor yine emiyo yine yatıyo bende sanıyorum ooh kaynanam haklıymış emdirdim yatırdım mama da vermedim.meğersem bebeğim doymuyormuş o yüzden uyuyormuş.haliyle kan şekeri de düşmüyor.ölçümlerde de normal çıkıyor. aah aahhhh.neyse konuşmam yasak o yüzden fazla konuşmıyım.birde gıybet ediyorum.

doğumda günahlarımı döktüm anamdan yeni doğmuş gibi oldum ama bu kv. beni yine gıybetini ettirerek günahkar etti

inşallah nisanem inşallah geçici bişeydir.boyun fıtıklarına çare ararken (bi tanesi omuriliğe bası yapıyor diğerleri sinirlere felç riski var ) reflü çıktı.hadi ona da çare var en kötü ihtimal ameliyat olurum derken bu beze çıktı inşallah basit bişeydir de kurtulurum.haaaa birde hatırlarsınız geçenlerde de dişim ağrıyodu 20 lik dişmiş.birde o var başımda şimdilik erteledim.

illala bedenime bıçak değecek galiba.

Son düzenleme:

canım benim minnoş daha sekiz kilo bile olmadı ama ben 4 numara bez kullanıyorum daha rahat geliyor bu paketin bitince bence geç dört numaraya..
Islak mendil olarak uni baby gerçekten çok iyi indirimde buldukça stokluyorum ben. Ama o indirimde değl se başkasını da aldım
nivea, prima, huggies hepsini kullandım
uni babye yakın olan nive soft mu ne öyle bişeydi
huggies fazla ıslak geldi bana sulu bıraktı popoyu
Primanın da pampers var o iyi
takip et hangisi indirimde ise al gitsin en genelde üçü 8-9-10 gibi fiyatlarda olursa alıyorum
İkisi on lira biraz tuzlu olmuş gerçekten

Yaa allah size sabırlar vermiş insan lohusayken en sevdiklerine katlanamıyor siz kaynanaya falan tahammül etmişiniz ben çok dua ettimde gelmedi memleketten iyiki.... Karışmasada bile laf sokardı kesin...hugocuk tek doğru dediği özellikle sarılıkken 2 saatte bir emzirilmeli öyle düşüyo çünkü benim sıpayı ben öyle iyi ettim tam sınırdı sarılığı ve çok uyuyordu gece nerdeyse hiç kalkmıyordu. Onu doğru demiş kaynanan.kafa yamukluğu normal doğumda özellikle, zamanla geçen bişey bebek doğum kanalına girdiği için oluyo .... Allah sabır versin size ayrıca süt yerine nişastayıda çok saçma bulduğumu söylemek isterim oda nerden çıkmış yaa....

10 gün önce bende o başbelası 20liklerden kurtuldum.
bi tanesi çürümüş.onun ağrısı yüzünden sandımki ağzımdaki bütün dişler ağrıyor.ölüyordum ağrıdan benim bütün dişlerim çürüdü galiba hepsi ağrıyor dedim doktora meğer 20likmiş.çektirdimde rahat ettim.ağrı yapıosa çektir kurtul canım.hiiççç erteleme çünkü eninde ssonunda soluğu doktorda alıyosun o zamana kadar çektiğinde yanına kalıyor boşyere

ben 4 büyüktür diye almadım alırım o zaman bitsin.prima ıslak mendil alayım ondan kullanmamıştım hiç inş iyi çıkar.nivealarda çok pahalı 6 küsür burda.çok ıslak mendil bende sevmiyorum dalinde öyle.yoksa kokusu çok güzeldi..

Kızlar minnoşların oyuncaklarını nerede tutuyorsunuz? Ben şimdi netten oyuncak kutusu bakıyordum da kafama göre bulamadım ya, cici bici büyük bir şey istiyorum. Her yer oyuncak doldu, kirleniyor da orada burada olunca. Adam şimdiden zaptetti evi :)

bende alcam bişey şimdilik çantada duyo bazen çekmecede almam lazım benimde sepet gibi bişey

aynen katılıyorum, şimdi uyuttum yerine yatırdım. oyuncakları salonu kaplamış toplamadan size bakayım dedim. ben sepetimiz var bir tane ona dolduruyorum. ama uzuun bir zamandır bir marangozda tahtadan güzel bir oyuncak kutusu yaptırmak var kafamda. eğer sizin de böyle bir imkanınız varsa öyle yaptırın derim. üstünü de kızımla boyarız bir güzel, oh bize de faaliyet olmuş olur ,işim başımdan aşmış ama kızımı da ihmal etmemek açısından böyle düşündüm.

melittacım Allah büyük, iyi düşünelim iyi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…