2012 Şubat Anneleri

annem bir heves yemeğini yedirmek isterken bizimki yemedi annemden
üstelik çaktırmadan annemin yedirebildiği bikaç kaşık yemeğide annem bakarken ağzında tutup sonra çıkartmış mama sandalyesinide batırdı

açıkçası bende düşündüm ama eşim kesinlikle izin vermez
5 yaş okul yaşına bile karşı yollamam deyip duruyo

anaoklu olarak mı karşı?bende aksine sosyalleşmesi açısından olumlu bakıyorum fakat eşinin de bi bildiği vardır elbette.
sünneti şu şekilde tavsiye ediyorum hem erken iyileşiyor hem sağlık açısından iyi hemde psikolojik açıdan iyi.şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum.hiçbirşey anlamadık hamdolsun oldu bitti.
inşalah hugocuk karar verirseniz pişman olmazsınız diye düşünüyorum.

:4:
eşim balık tutmuş taze taze
yarın bende yapıcam balık çorbası heves ettim sizden görerek :1:
8. aydan önce vermeyin diyorlarda inşallah bişeycik olmaz

ooooh maşallah afiyet olsun bende evlenmeden önce çok balık tutardım izmirde ama evlendikten sonra malesef hiç tutamadım.hobilerimden biriydi balık tutmak.şimdi eşimle özellikle gitmek ve eşime öğretmek istiyorum :):):):)

kimi doktorlar 6. aydan önce ek gıda vermeyin diyor ama bazı doktorlar da 4. ayda başlatıyor.ben 4 ayını doldurmasına bir hafta vardı ıhlamurlu bisküvi ,meyve püresi ,yoğurt veriyordum. Allah ın izni ile birşey olmaz.

annem bir heves yemeğini yedirmek isterken bizimki yemedi annemden
üstelik çaktırmadan annemin yedirebildiği bikaç kaşık yemeğide annem bakarken ağzında tutup sonra çıkartmış mama sandalyesinide batırdı

benim bebeklerde bana alışmışlar annemin elinden çok acıkmadığı sürece mama yemiyolar :D:D:D annem ziyarete geldi iki hafta oldu.ancak ancak alışıyorlar.

anaoklu olarak mı karşı?bende aksine sosyalleşmesi açısından olumlu bakıyorum fakat eşinin de bi bildiği vardır elbette.
sünneti şu şekilde tavsiye ediyorum hem erken iyileşiyor hem sağlık açısından iyi hemde psikolojik açıdan iyi.şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum.hiçbirşey anlamadık hamdolsun oldu bitti.
inşalah hugocuk karar verirseniz pişman olmazsınız diye düşünüyorum.

:4:

ooooh maşallah afiyet olsun bende evlenmeden önce çok balık tutardım izmirde ama evlendikten sonra malesef hiç tutamadım.hobilerimden biriydi balık tutmak.şimdi eşimle özellikle gitmek ve eşime öğretmek istiyorum :):):):)

kimi doktorlar 6. aydan önce ek gıda vermeyin diyor ama bazı doktorlar da 4. ayda başlatıyor.ben 4 ayını doldurmasına bir hafta vardı ıhlamurlu bisküvi ,meyve püresi ,yoğurt veriyordum. Allah ın izni ile birşey olmaz.

önceden hep eşimle giderdik
hamleykende çok tuttum ama şimdi gidemiyorum eşim yanlız gidiyo memo az büyüsün beraber gitcez tabii
yok canım konusunu bile açtırmadı daha önce sünnetin çünkü sanırım iş arkadaşaının çocuüunun sünnet olması lazımmış ama doktorlar karar vermiş tabiki bu duruma gerekliymişti
ufak bebek
sünnet olmuş ama çok küçük sonrası zor olmuş enfeksiyon kapmış sanırım o yüzden korkuyo heralde

benim bebeklerde bana alışmışlar annemin elinden çok acıkmadığı sürece mama yemiyolar :D:D:D annem ziyarete geldi iki hafta oldu.ancak ancak alışıyorlar.

kova burçları insanlara mesafeli oluyo heralde benimki öyle hiç anneminde babamında yüzüne bakmıyo tanımamazlıktan geliyo
annem gezdiriyo oynatıyo hiç bakmıyo yüzüne

kızlar, iki gündür huggies (cilde dost) kullanıyorum kızıma.
özellikle kukusuyla makatı arasındaki bölüm kahverengileşti..
pişik oldu desem; kızarıklık değil,
teni çürüyormuş gibi bi kahverengi koyulaşma var.
anlamadım, nette araştırdım bi şey bulamadım.
bi fikri olan var mı?:44:

günaydın kızlar..

oğlum bu saat oldu uyuyor.7-8 arası uyanır normalde.bende yeşil çayımı aldım işlere girişmeden bi bakıyım dedim.kocayıda işe gönderdim.
sonrada geçmişe bi göz atıyım.

ben artık eskisi kadar yazamıyorum buraya,oğlum emeklediğinden beri sürekli peşindeyim,sizlerde göreceksiniz emeklemeye başlayınca herşey daha bi zor oluyor.
her an her yerde olabiliyor.ve önüne çıkan herşeye tutunup ayaklanmaya çalışıyor,geri geri düştüğü oluuyor,olur olmadık şeylere tutunuyor.özellikle sehpalara,tv ünitesine,herşeye herşeye....

ya kızlar benim bebeğimin alttan iki dişi çıkmıştı,üzttekide bi tnesi belli belirsiz patlamış ,alttaki bi dişinin birinde siyah bi leke var,sanki üstteki yeni gelende lekeli geliyor!!!çbebeğimin dişlerimi çürüyor yoksa!!!!!!yada herşeyi ağzına götürüdüğünden dişinde hasar oluşmu olabilir?????canım sıkkın dünden beri buna!!!!!ya çürüyorsa!!!!

aa ne olabilirki..bence doktoruna sor canım.
çok geçmiş olsun.belkide sana öyle gelmiştir,yada bezle alakalı olabilir..

kova burçları insanlara mesafeli oluyo heralde benimki öyle hiç anneminde babamında yüzüne bakmıyo tanımamazlıktan geliyo
annem gezdiriyo oynatıyo hiç bakmıyo yüzüne

ahh ahh aynı benimki ...yabancılara yada az gördüğü insanlara hiç yüz vermiyor..yüzüne bile bakmıyor yada sert sert bakıyor.karşısındaki insan okadar onu güüldürmek için şebeklik yapsada hiç oralı olmuyor:))

hepinizi çok iyi anlıyorum.benimde doğumuma hemen hemen 1 ay vardı belki de iki - üç hafta.annem bi sürü bebek kıyafetleri almıştı bebeklerime beğendiği ne varsa.kayınpederim doğmamış çocuğa don mu biçilir demişti?kv. ise onlar zenginler dedi.halbuki zengin olmakla ne alakası var.annem zengin değil.bi kira birde maaşı var o kadar.

sadece ilk torunları özene bezene en beğendiği ne varsa almış anneciğim.şimdi ziyaretime geldi annem yine en güzel giysileri almış.bayıldım ben bile özenerek arasam böyle güzel giysiler bulamazdım kuzucuklarıma.

bu arada nasılsınız kızlar?bayadır giremedim.üç gündür giriyorum ama bu başlığa yazamadım bi türlü.

oğluşumu evvel ki gün sünnet ettirdim.darısı sizlerinde başına inşallah.:16::21:

çok geçmiş olsun ..damtlığınıda görürsünüz inşallah..(öyle drler bizde)
erkek olmuş artık.darısı bize.ben çok korkuyorum bu sünnet işinden.bizim doktorumuzda 1 yaşından önce yaptırırsanız rahat edersiniz demişt.kararsızız yinede..

çok alakasız olcak ama bgn ebru sallının werdıgı gunes leke masskesı tarıfı yazan var mı kızlar kac dk bekletcez dınleyemedım
yahu:))

ebru şallı programına devam ediyormu hala?saat kaçta,hangi kanaldA?
plates yapıyordun onla ben saabahları bi zamanlar.topumu lastiğimi bile almıştım.

günaydın arkadaşlarım, hayırlı cumalar
kaç gündür çok yoğunum, sadece selam verip çıkıyorum akşamlarıda yemekti dağınık topla oğlumla uğraşayım derken zaman nasıl geçiyo anlamıyorum malesef

firmaya mail at bence

Allah razı olsun.rabbim sizlere de nasip etsin inşallah.genel ama kas gevşetici yok.sadece uyuması için ağızdan birşey verdiler. o kadar.
şiddetle tavsiye ediyorum.genel den korkuyordum ama hiçte korkulacak gibi değilmiş.doktorumuz fazlasıyla aydınlattı bizi.anestezi doktorumuzdan da onay çıktı.tahliller yapıldı ve sünnet oldu.

kesinlikle beklemeyin arkadaşlar ben çok memnunum.bezli olduğu için daha kolay oldu birde acı yok kesinlikle.

sorularınız olursa seve seve cvplarım.

buralarda taze balık bulursam kesinlikle deneyeceğim.çok teşekkür ederim.çok faydalı bir paylaşım hemen not alıyorum.yalnız rica etsem balığın ismini öğrendiğinde özelden bana msj atar mısın?bazen sayfalar çok seri ilerliyor bulamıyorum bazen.çok mutlu olurum msj la bildirirsen.
Canim bilgi verdigin icin cok tesekkur ederim. Bende akli ermeden olsun istiyorum akli erince nazi daha cok olur. Fakat benimki kayinpederlerin ilk torun o memleketinde yapilmasini istiyo bi ara laf boyle gecmisti. Esimde asker olmasina ragmen cok yumusak huyludur onlarin sozune hemen evet der. Bakalim napicaz. Baligida bugun yarin almaya gideriz cnm ben ozelden yazarim adini. Duduklude olur tabi sonucta hepsini pure haline getiricez. :56:
ben istanbulluyum esimin mesleginden dolayi 2 yildir izmirdeyiz cnm :)

Cnm bende pamuklusunu kullaniyorum coj mennunum. Sen minisin popiskosunu biraz acik birak cilt havalansin. Bide arkds dedigi gibi musteri hiz. Sor. Sonrada aile hekimligine bi gosterirsin.

Allah razı olsun.rabbim sizlere de nasip etsin inşallah.genel ama kas gevşetici yok.sadece uyuması için ağızdan birşey verdiler. o kadar.
şiddetle tavsiye ediyorum.genel den korkuyordum ama hiçte korkulacak gibi değilmiş.doktorumuz fazlasıyla aydınlattı bizi.anestezi doktorumuzdan da onay çıktı.tahliller yapıldı ve sünnet oldu.

kesinlikle beklemeyin arkadaşlar ben çok memnunum.bezli olduğu için daha kolay oldu birde acı yok kesinlikle.

buralarda taze balık bulursam kesinlikle deneyeceğim.çok teşekkür ederim.çok faydalı bir paylaşım hemen not alıyorum.yalnız rica etsem balığın ismini öğrendiğinde özelden bana msj atar mısın?bazen sayfalar çok seri ilerliyor bulamıyorum bazen.çok mutlu olurum msj la bildirirsen.
Canim bilgi verdigin icin cok tesekkur ederim. Bende akli ermeden olsun istiyorum akli erince nazi daha cok olur. Fakat benimki kayinpederlerin ilk torun o memleketinde yapilmasini istiyo bi ara laf boyle gecmisti. Esimde asker olmasina ragmen cok yumusak huyludur onlarin sozune hemen evet der. Bakalim napicaz. Baligida bugun yarin almaya gideriz cnm ben ozelden yazarim adini. Duduklude olur tabi sonucta hepsini pure haline getiricez. :56:

canım bende bu konuda başlık açmıştım ne zaman hangi hastane hangi doktora yaptırdın? sünneti

ilk defa mı değiştirdiniz markayı peki belkide ondan olmuştur ama mutlaka drunuza gösterin derim geçmiş olsun

aa ne olabilirki..bence doktoruna sor canım.
çok geçmiş olsun.belkide sana öyle gelmiştir,yada bezle alakalı olabilir..

ahh ahh aynı benimki ...yabancılara yada az gördüğü insanlara hiç yüz vermiyor..yüzüne bile bakmıyor yada sert sert bakıyor.karşısındaki insan okadar onu güüldürmek için şebeklik yapsada hiç oralı olmuyor:))

benim oğlanda erkeklere kaşlarını çatıp ağzını büzüp bakıyor ama bayanlara mavi boncuk dağıtıyor :52: kızım ise pek cadı işine gelene gidiyor işine gelmeyene çığlık atıyor :9:

çok geçmiş olsun ..damtlığınıda görürsünüz inşallah..(öyle drler bizde)
erkek olmuş artık.darısı bize.ben çok korkuyorum bu sünnet işinden.bizim doktorumuzda 1 yaşından önce yaptırırsanız rahat edersiniz demişt.kararsızız yinede..

bizde de öyle derler :40: amin inşallah günışığıımmm bende korkuyordum ama küçükken hem erken iyileşiyor hem enfeksiyonlara karşı iyi hemde psikolojik açıdan.hamdolsun ben yaptırdım gitti.oğlum sünnet olduğu günün akşamı yerlerde sürünüyordu.ertesi günü de yani dün duş aldırdım bi güzel.hiç acı yok.doktorumuz acı beyinde olur.dünyaya adapte olmaya çalıştıkları için anlamazlar demişti.gerçekten de öyle.acı hissetseydi sünnet akşamı huzursuz olur ağlardı hep.

ileriki hayatında da sorun olacağını düşünmüyorum çünkü dayılarım 40 çıktıktan sonra ve 2 yaşlarında sünnet olmuşlar.şimdi ise boy boy çocukları var.bende gelecekteki hayatını etkiler mi diye düşünüyordum.şimdi herkese tavsiye ediyorum.altı bezli olduğu için çabuk iyileşiyor inan bana.
darısı sizlerin başına :16: eşimde bende iyi ki şimdiden yaptırmışız diyoruz :emir_bebek:

aynen öyle hem nazı birde geç iyileşmesi annelere eziyet :53: bizimde iki kız torun var ama oğlum ilk erkek torun ben açıkcası orada olmasını istemiyorum bu yüzden de iyi ki şimdiden olmuş diyorum.hoş gerçi eşim deseydi de yapmazdım orada.mevlüdü ise memleketimde vermeyi düşünüyorum tabi bi değişiklik olmazsa.doğuma gittiğimde yeterince mükafatlandırdım zaten kıymete binmedim.şimdi ki aklım olsa izmir ailemle yaşardım mutluluğumu.neyse bu konu da konuşmam yasak :53:

çok sevinirim arkadaşım bende merak ettim bu balığı.buralarda bulursam mutlaka yapmak istiyorum.foça iş olarak yoğun diye hatırlıyorum.bizde kıbrıstayız

canım bende bu konuda başlık açmıştım ne zaman hangi hastane hangi doktora yaptırdın? sünneti

ben kıbrıstayım.yakın doğu üniversitesi.yard.doç.dr.emil mammadov a yaptırdık.çok memnunuz.doktorumuz çok iyi. sünnet olalı daha 3 gün oldu.sen hangi memlekettesin?izmirde isen birkaç yer önerebilirim.

Son düzenleme:
günaydın kızlar..

oğlum bu saat oldu uyuyor.7-8 arası uyanır normalde.bende yeşil çayımı aldım işlere girişmeden bi bakıyım dedim.kocayıda işe gönderdim.
sonrada geçmişe bi göz atıyım.

ben artık eskisi kadar yazamıyorum buraya,oğlum emeklediğinden beri sürekli peşindeyim,sizlerde göreceksiniz emeklemeye başlayınca herşey daha bi zor oluyor.
her an her yerde olabiliyor.ve önüne çıkan herşeye tutunup ayaklanmaya çalışıyor,geri geri düştüğü oluuyor,olur olmadık şeylere tutunuyor.özellikle sehpalara,tv ünitesine,herşeye herşeye....

ya kızlar benim bebeğimin alttan iki dişi çıkmıştı,üzttekide bi tnesi belli belirsiz patlamış ,alttaki bi dişinin birinde siyah bi leke var,sanki üstteki yeni gelende lekeli geliyor!!!çbebeğimin dişlerimi çürüyor yoksa!!!!!!yada herşeyi ağzına götürüdüğünden dişinde hasar oluşmu olabilir?????canım sıkkın dünden beri buna!!!!!ya çürüyorsa!!!!

demir ilacından kaynaklanabiliyormuş.komşum öyle dedi.demir ilacından sonra su içir dişleri karartıyor dedi.bende daha iki dişi var kızın diğerleri çıkmamış ki birde oğlumun hiç dişi yok dedim.yapar sen ardından su içir dedi.bende artık demir ilacının ardından su içiriyorum.

aynen benim bebeklerde çok hareketliler.ya sehpanın ya da koltukların altından topluyorum :52:

kedicik hugocuk migrostan eti yulaf ezmesi aldım. şimdi yazın bakalım ben ne yapcam onu, neye katcam ayrıntılı anlatın. kafa basmıyorda

Uzun zamandan beri huggies kullanıyorum çok memnunum. Bir ara prima aldım bir paket o zaman mantar oldu. Bez değişikliği yapabiliyor pişik, mantar gibi durumlar.doktora sormakta fayda var.

Sünneti doğduğunun ertesi günü yaptırdık. Cok kolay iylesti, hastaneden cıktıktan sonra sadece 1 hafta kremledik altını açtığımızda. Ama acımadığını düşünmüyorum.

Ben sağlık açısından en uygun zamanın yenidoğan dönemi olduğunu bayağı araştırmıştım. Eşimle kafamıza yattı yaptırdık. Kimse karısamaz zaten. Bir de ben kesinlikle sunnet düğünü vs istemiyordum zaten. İyi oldu.

Back
X