2012 özür grubu atamaları

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.558
Puanlar
448
arkadaşlar kılavuz yayınlanmış, şurdan ulaşabiliyorsunuz;

nsan Kaynaklar Genel Mdrl
bu başlıkta hem sorularımızı tartışalım hem de bilgilendirme yapalım diyorum.

ben 2009 eylülde sözleşmeli atandığım okulumda 2010 ocak'ta kpss puanımla kadroya geçtim. bu atamalarda eş durumunda istanbul'u isteyeceğim. bununla birlikte kılavuzda yazılanlar kafamdaki soruları yeterince aydınlatmadı maalesef.

6.2.1. Öğretmenler, yer değiştirmek amacıyla 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Alanlarında atanabilecekleri 40’tan fazla eğitim kurumu bulunan öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları durumunda 41 inci seçenek olarak atanmak istedikleri yerdeki boş normu bulunan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

örneğin 40 tercih yaptıktan sonra 41.yi işaretlersek norm açığı bulunan okullara atanmayı kabul ediyorum demek oluyormuş. peki ya 40 okul açılmazsa nolacak?

7.1.3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları

a) İstanbul’un; Anadolu yakasında; Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa yakasında; Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Fatih, Şişli, Zeytinburnu ilçeleri dışındaki ilçeler ile İstanbul dışındaki illerde çalışmakta olanlardan bu yakalara dahil yukarıda sayılan ilçelerden birine atanmalarını gerektiren özrü bulunanlar bu ilçelerde bulunan eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

b) İstanbul ilinde yukarıda sayılan ilçeler dışında kalan diğer ilçelere atanmaları gereken özrü bulunanlar, özürlerinin giderileceği ilçedeki eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

bir diğer sorum da yukarıdaki maddeyle ilgili, eşimizin iş yeri adresine mi yoksa ikamet adresine göre mi tercih yapacağız?

kafam inanılmaz karışık kızlar, daha önce eş durumu tayinine başvurmuş tecrübeli arkadaşlardan ve bu sene başvuracaklardan cevap ve yorumlarını bekliyorum. hakkımızda hayırlısı.

örneğin 40 tercih yaptıktan sonra 41.yi işaretlersek norm açığı bulunan okullara atanmayı kabul ediyorum demek oluyormuş. peki ya 40 okul açılmazsa nolacak?

bir diğer sorum da yukarıdaki maddeyle ilgili, eşimizin iş yeri adresine mi yoksa ikamet adresine göre mi tercih yapacağız?

kafam inanılmaz karışık kızlar, daha önce eş durumu tayinine başvurmuş tecrübeli arkadaşlardan ve bu sene başvuracaklardan cevap ve yorumlarını bekliyorum. hakkımızda hayırlısı.

kaç okul açıldıysa hepsini yazıp 41 i işaretleyeceksin.

özrün bulunduğu ilçe açılacak, yani eşin nerede çalışıyorsa orası

canım benim de eşim başvuracak ama hiç bişey anlamadık klavuzdan umarım yoluna girer herşey

kaç okul açıldıysa hepsini yazıp 41 i işaretleyeceksin.

özrün bulunduğu ilçe açılacak, yani eşin nerede çalışıyorsa orası
nerde yazıyor peki eşimin çalıştığı ilin açılacağı bu kılavuzdan hiç bi şey anlaşılmıyor ki

canım benim de eşim başvuracak ama hiç bişey anlamadık klavuzdan umarım yoluna girer herşey

ben de işime yarayacak kısımlardan hiç bi şey anlamadım desem yeridir. belgeleri söyledim eşime hazırlaması için sdece

nerde yazıyor peki eşimin çalıştığı ilin açılacağı bu kılavuzdan hiç bi şey anlaşılmıyor ki

ben de işime yarayacak kısımlardan hiç bi şey anlamadım desem yeridir. belgeleri söyledim eşime hazırlaması için sdece

3.1 maddesinde. "eşlerinin görev yaptığı yere , yerdeğiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir" yazıyor.

benim de anlamadığım şu : eğer 40 okul açılmazsa listede açık olmayan okullarla 40 ı tamamlıcaz herhalde değil mi 41. tercihi işaretleyebilmek için. çünkü hele küçük ilçelerde 40 okul açılmazki

onu ben de sordum da arkadaş kaç tane okul varsa hepsini yazıp 41'i işaretleyin demiş. bana da mantıklı geldi 40 okul hiç bi yerde açılmaz kolay kolay hele branş öğretmenlerine imkansız. herkes sınıf öğretmeni değil ki büyükşehirlerde bile bazı branşlarda 40 açık olmayacaktır.

ya kızlar il dışında açılan yerler mi açılır peki eş durumunda? eş durumunda il dışına göre şans daha mı fazla daha mı az?

ildışında bir çok il açılmamış ayrıca :/

40 puanım var eş durumundan istanbul'a gidebilir miyim dersiniz?

Son düzenleme:
40 tan az okul olduğunda yazılabilecek bütün okulları yazıyorsun gerisi boş ve 41 i işaretlemiş gibi oluyorsun zaten... yalnız dikkat edin eğer 40 tan fazla okul varsa ve siz sadece 40 tercih yapıp 41 e hayır derseniz ve yaptığınız 40 tercihten birine yerleşemezseniz eş tayininiz yapılamıyor dikkat!!!!

Ben de il çi özür grubuna başvuracağım...

Branşım Türk Dili ve edebiyatı..

İstanbul Ataşehir isteyeceğim 114 puanım var...

O da olmazsa inş Eylül'de Anadolu Liseleri'ne atama atama hakkı verirler...

Sınav puanımla ona da başvuracağım..

nsan Kaynaklar Genel Mdrl
bu başlıkta hem sorularımızı tartışalım hem de bilgilendirme yapalım diyorum.

ben 2009 eylülde sözleşmeli atandığım okulumda 2010 ocak'ta kpss puanımla kadroya geçtim. bu atamalarda eş durumunda istanbul'u isteyeceğim. bununla birlikte kılavuzda yazılanlar kafamdaki soruları yeterince aydınlatmadı maalesef.

6.2.1. Öğretmenler, yer değiştirmek amacıyla 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Alanlarında atanabilecekleri 40’tan fazla eğitim kurumu bulunan öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları durumunda 41 inci seçenek olarak atanmak istedikleri yerdeki boş normu bulunan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

7.1.3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları

a) İstanbul’un; Anadolu yakasında; Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa yakasında; Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Fatih, Şişli, Zeytinburnu ilçeleri dışındaki ilçeler ile İstanbul dışındaki illerde çalışmakta olanlardan bu yakalara dahil yukarıda sayılan ilçelerden birine atanmalarını gerektiren özrü bulunanlar bu ilçelerde bulunan eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

b) İstanbul ilinde yukarıda sayılan ilçeler dışında kalan diğer ilçelere atanmaları gereken özrü bulunanlar, özürlerinin giderileceği ilçedeki eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.

Biliyorsunuz ki il emri kaldırıldı ama bakanlık il emri yerine 41. seçeneği koymuş.İl dışı özür grubunda ne olursa oldun 41. seçeneği işaretlemeniz şart.40 okul açılmazsa diye bir şey yok. Size yakın olacak 40 okulu yazdıktan sonra 41. seçenek aktif olacaktır..

Eşinizin vergi dairesi nereye bağlı ise oraya isteyebilirsiniz. Ama bunun dışında illa o semt olmak zorunda değil. O semtte yakın olan yerleri de yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
benim de anlamadığım şu : eğer 40 okul açılmazsa listede açık olmayan okullarla 40 ı tamamlıcaz herhalde değil mi 41. tercihi işaretleyebilmek için. çünkü hele küçük ilçelerde 40 okul açılmazki

40 okul açılmayan illerde ise tercihlerle birlikte 41. seçeneği işaretleyebileceksiniz...

Bu arada il dışı özür grubu tabiki il dışı atamalarına göre daha avantajlı..

Ama branşa göre de değişir bu. Sınıf öğretmeni iseniz il dışı özür grubunda da ,il dışı atamalarda da diğer branşlara şansınız düşük...

Arkadaşlar bende eş durumu istanbul isteyeceğim ama ne karışık ist.kılavuzda ya..eşim beyoğlunda ikamet kağıthanede benim anladığım ikisinide yazıcağız şeklinde.

1.12. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer
Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil
iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında,
a) 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapan öğretmenler,
b) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar,
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığı kaldırılmış olanlar
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.

il dışı kılavuzundaki bu madde ne demek anlayan var mı?

kırk okul açılmasına gerek yok
ne kadar okul açılmışsa hepsni tercih ettikten sonra herhangibir yere atanmak istiyorum seçeneğini işaretleyebilirsin
eşinin iş adresini vereceksin
çünkü eşinin iş bilgilerini getirmeni isteyecekler
hayırlı olsun hepimiz için

1.12. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer
Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil
iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında,
b) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bulunabileceklerdir.

yani kadroluysan ve stajyerliğin kalkmışsa yani bir yıl çalışmışsan başvuru yapabilirsin

bulunabileceklerdir.

Madde gayet açık...Mayıs 2010 da zorunlu hizmet affı getirilmişti.

Bu aftan yararlanamayanlar hala zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyor ise

başvuru hakları var deniyor...

Arkadaşlar bende eş durumu istanbul isteyeceğim ama ne karışık ist.kılavuzda ya..eşim beyoğlunda ikamet kağıthanede benim anladığım ikisinide yazıcağız şeklinde.

Eşinizin vergi dairesi hangi semte bağlı ise siz o semtteki ve o semtte yakın okulları yazacaksınız...

iyice araştırın
geçen sene yapılan bir değişiklikle artık sadece eşin bulunduğu ilçeyi yazma zorunluluğu kalktı galiba

Ben zaten öyle bir şey demedim ki...

Eşin bulunduğu veya bulunmadığı diğer semtler tercih edilebilir....

Ayrıca sizin dediğiniz İl içi için geçerli...Ben il dışından bahsediyorum...

Back