• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

Ben eylülden itibaren haftada bir tane çözmeyi düşünüyorum, çünkü anayasa dışında her konuya bir kere bakmış olucam, az çok çözebilirim diye düşünüyorum...Gerçekten atamalar uçmuş ya türkçecilerin vay haline 89 la kapatmış ya şaka gibi :19::19: gerçi ben matematikçiyim bizim bölümde 89 la kapamış ama alışkınız biz :1: genelde rahat atanmak için 92-94 arası almamız gerekiyor, durum vahim yani :59:

iyi düşünmüşsün canım, hem yavaş yavaş denemelere de alışırsın :6:
puanlar şaka gibi :53: bu durumu kabullenemiyorum bi türlü.. onca sene çalış çabala, güzel de bi puan al.. ve elde var 0.
güzel puandan kastım bana göre 80 de çok iyi bi başarı. fakat bu puanı alan bi sınıfçı 26 yı açsa da atanamıyo :96:
şu türkiyede azıcık emeğe saygı istiyorum yaa

iyi düşünmüşsün canım, hem yavaş yavaş denemelere de alışırsın :6:
puanlar şaka gibi :53: bu durumu kabullenemiyorum bi türlü.. onca sene çalış çabala, güzel de bi puan al.. ve elde var 0.
güzel puandan kastım bana göre 80 de çok iyi bi başarı. fakat bu puanı alan bi sınıfçı 26 yı açsa da atanamıyo :96:
şu türkiyede azıcık emeğe saygı istiyorum yaa

canım bende gelişim psikolojisini bitirmek üzereyim:74:

bu arada puanların kaçla kapatıldığına nerden baktınız ben bi türlü bulamadım da :63:

bu arada çözemediğimiz soruları burda birbirimize sorup cevaplamaya çalışalım ne dersiniz :32::32::62::62:

bu arada puanların kaçla kapatıldığına nerden baktınız ben bi türlü bulamadım da :63:

bu arada çözemediğimiz soruları burda birbirimize sorup cevaplamaya çalışalım ne dersiniz :32::32::62::62:

canım memurlar.net ten baktım ben
aynen soru-cevap yapalım. ben daha sorulara geçemedim malesef, şu soru bankasındakilere bi bakayım, çözemediklerimle geri dönücem :91:

memurlr.net ten yada feyste kpss a grubu ve öğrtmenlik die grup var cnm ordan da bakabilirsin, ama çoğu bölüm yüksek kapatmış :59:

benide alırmsınız kızlar aranıza ben geldimmmm:)

gel tatlım aramıza gel :7::7:

bende gy-gk y sonraya bıraktım eğitimi halledicem önce :46::46:

sorularımızı yazalım buraya olur mu ben ilk sorudan başlıyorum :77::77:

Betül annesine "anne kendini öldürenler hapishaneye mi gömülür?" diye sorar

Piagetin bilişsel gelişim kuramına göre betülün bu çıkarımda bulunmasının nedeni-içinde bulunduğu gelişim dönemi aşağıdakilern hangisinde doğru verilmiştir?

a)Deneme-yanılma yoluyla öğrendiğinden işlem öncesi dönemi

b)Sezgisel olarak ayırt edebildiğinden işlem öncesi

c)Tümevarımsal düşünmeye başladığından somut işlemler dönemi

d)Esnek düşünme geliştiğinden somut işlemler dönemi

e)Varsaymlara dayalı düşündğnden soyut işlemler dönemi

2008 kpss sorusuymş kızlar.ben bu soruyu anlayamadım tümevarımsal nasıl oluyo :30::30: doğru cevap C diyo :53::53:

gel tatlım aramıza gel :7::7:

bende gy-gk y sonraya bıraktım eğitimi halledicem önce :46::46:

sorularımızı yazalım buraya olur mu ben ilk sorudan başlıyorum :77::77:

Betül annesine "anne kendini öldürenler hapishaneye mi gömülür?" diye sorar

Piagetin bilişsel gelişim kuramına göre betülün bu çıkarımda bulunmasının nedeni-içinde bulunduğu gelişim dönemi aşağıdakilern hangisinde doğru verilmiştir?

a)Deneme-yanılma yoluyla öğrendiğinden işlem öncesi dönemi

b)Sezgisel olarak ayırt edebildiğinden işlem öncesi

c)Tümevarımsal düşünmeye başladığından somut işlemler dönemi

d)Esnek düşünme geliştiğinden somut işlemler dönemi

e)Varsaymlara dayalı düşündğnden soyut işlemler dönemi

2008 kpss sorusuymş kızlar.ben bu soruyu anlayamadım tümevarımsal nasıl oluyo :30::30: doğru cevap C diyo :53::53:

canım betülün cümlesini incelediğimizde, 2 şey var. betül bir durum düşünüp genel bir karara varmış. bu karara varırken düşündüğü asıl durum: ''birini öldüren kişilerin hapishaneye yatması.'' bu durumdan hareketle, insanların hapishaneye yatması genel bir durumdur. birini öldürmesi de özel bir durumdur. betülün cümlesinde de kendini öldüren kişi derken özel bir durumdan bahsediyo. hapishaneye yatması derken de genel bir durumdan bahsediyo. yani birini öldüren hapishaneye yatıyorsa, kendini öldüren de hapishaneye gömülür diye bi genellemede bulunmuş.
tümevarım: özelden genele giden bir akıl yürütme yöntemiydi.
tümevarım, tümdengelim gibi akıl yürütme yollarının başladığı dönem de somut işlemleri dönemi olduğu için cevap c
biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir :78:

Son düzenleme:
canım betülün cümlesini incelediğimizde, 2 şey var. betül bir durum düşünüp genel bir karara varmış. bu karara varırken düşündüğü asıl durum: ''birini öldüren kişilerin hapishaneye yatması.'' bu durumdan hareketle, insanların hapishaneye yatması genel bir durumdur. birini öldürmesi de özel bir durumdur. betülün cümlesinde de kendini öldüren kişi derken özel bir durumdan bahsediyo. hapishaneye yatması derken de genel bir durumdan bahsediyo. yani birini öldüren hapishaneye yatıyorsa, kendini öldüren de hapishaneye gömülür diye bi genellemede bulunmuş.
tümevarım: özelden genele giden bir akıl yürütme yöntemiydi.
tümevarım, tümdengelim gibi akıl yürütme yollarının başladığı dönem de somut işlemleri dönemi olduğu için cevap c
biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir :78:

Canım gayet açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim :34:

senin soruların varsa bende yardımcı olayım sana :97::97:

Canım gayet açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim :34:

senin soruların varsa bende yardımcı olayım sana :97::97:
bişey değil canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu :16:
kızlar sorum varrr :52:
28 yaşındaki berna hanımın aşırı titiz ve düzenli olması, hiçbir eşyasını atmayıp biriktirmesi, psikanalitik yaklaşıma göre, hangi döneme saplanıp kaldığını gösterir?
a)oral dönem
b)anal dönem
c)fallik dönem
d)gizil dönem
e)genital dönem
cevap d miş. ben b anal dönem demiştim. çünkü anal dönemde tuvalet eğitimi kazanılıyor ve titiz bir tuvalet eğitimi alan bireyler ileride aşırı düzenli, titiz, sürekli kendini denetim altında tutan bireyler olarak gelişiyor. gizil dönemle ne alaka anlıyamadım :44:

bişey değil canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu :16:
kızlar sorum varrr :52:
28 yaşındaki berna hanımın aşırı titiz ve düzenli olması, hiçbir eşyasını atmayıp biriktirmesi, psikanalitik yaklaşıma göre, hangi döneme saplanıp kaldığını gösterir?
a)oral dönem
b)anal dönem
c)fallik dönem
d)gizil dönem
e)genital dönem
cevap d miş. ben b anal dönem demiştim. çünkü anal dönemde tuvalet eğitimi kazanılıyor ve titiz bir tuvalet eğitimi alan bireyler ileride aşırı düzenli, titiz, sürekli kendini denetim altında tutan bireyler olarak gelişiyor. gizil dönemle ne alaka anlıyamadım :44:

alakası yok gizil dönemle:26: bende olsam b derdim :32: konu anlatımında soruda verdiği ifadelerin aynısı kullanılmış zaten(titiz,aşırı düzenli,istifçi ya da aşırı dağınık vs)şeklinde.cevap anahtarı yanlıştır belki:45:

ddemircimm hoş geldinnn bu arada

Son düzenleme:
kızlar moralsızım bir yandan ıs arıyoru bır yandanda taban puanların bu kadar yukselmesı sınır ettı ya.tarıh ögretmenıyım gecen sene 78 olan puan 84 ıle kapattı zaten bı aman aman alımımızda yok umutsuzluga kapıldım valla:18::18::18:

alakası yok gizil dönemle:26: bende olsam b derdim :32: konu anlatımında soruda verdiği ifadelerin aynısı kullanılmış zaten(titiz,aşırı düzenli,istifçi ya da aşırı dağınık vs)şeklinde.cevap anahtarı yanlıştır belki:45:
olabilir valla, zaten ezber bi soru :44:

arkadaşlar merhabalar,
siz bilirsiniz..Şimdi ben matematik öğr. de olabiliorum bil. tek. öğretmenide peki bil. tek. öğretmenliğinin formasyonu farklı mı oluor asıl oluor:S

canım benim braşım matematik..ama fen edebiyatlıyım ben..formasyonda alacağım inş..gy gk ya başladım..

arkadaşlar merhabalar,
siz bilirsiniz..Şimdi ben matematik öğr. de olabiliorum bil. tek. öğretmenide peki bil. tek. öğretmenliğinin formasyonu farklı mı oluor asıl oluor:S

Nasıl yani ya, formasyonu farklı bölümlerden alabilirsin ama formasyon aldığında sen bir matematik öğretmeni olursun canım...Formasyonu atıyorum dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinden alman senin dinkültürü hocası olacağın anlamına gelmiyor sen mat. öğrt olacaksın..Birde formasyon en az birbuçuk dönem diye biliyorum ben, öyle olunca bu seneki kpss puanınla atama gerçekleştiremeyebilrsn, bir araştır derim

nasıl gidiyor kızlar çalışmalar, bayramdan sonra herkes deli gibi çalışmayı düşünüyor haberiniz olsun :1: memurlrnette herkes 5 eylülden sonra planını yapmış bile :1: bu arada feystn indirdiğim mersnkpss nin gelişim ve öğrenme notları var ben çok beğendim, yani ilk başta değil ama tekrarda kullanılabilecek bir yayın bence, dergi şeklinde, her dergide bir konu anlatılmış ve soru dergisi oluşturulmuş, link vermek isterdim ama ne zaman indirdiğimi hatırlamıyorum bile, tesadüfen elime geçti paylaşayım dedim

Back
X