• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ocak bebeklerinin ihtiyaç listeleri

Acaba geceliği kısa kollu mu almalıyız uzun kollu mu onu bilemedim ben de..hastane ortamı çok mu sıcak olur acaba ocak ayı da olsa :49:
bence sen her ihtimale karşı uzun kollu al ama yeri ince olsnn sonuçta lohusalıyız üşütmememiz gerek hastaneler sıcak oluyoooo

arkadaşımın yaşadığı olayı yazayım, sütü gelmemiş doğumdan sonra, hemşireler enjektöre süt çekip, arkadaşın göğsüne akıtmışlar bebek memeyi emmiş ama memeden süt gelmemiş o şırıngayla akıtılan sütü içmiş.çocuk emdikçe memeden süt gelmiş 5-6 saat sonra.

benm sütümmm çok fazlaydıı devmlı üstüm ıslanıyodu benm kuzu emmedii tutturamadık bakalım bu sefer nolcakk

cnm ben o silikon uçlardan kullanamadım oğlum almadı midesini bulandırdı ögürüyodu.
Evet hastaneden gelir gelmez banyo yapmıştım sıcak su süt kanallarını açıyor. Birde çok ilginç bebegi kucakta tutmak bile sütü getiriyor. Bebek annesini hissettginde aglamayıp susuyor annenin ise sütü geliyor mucize yaa :49:

evet mucize gerçekten. emdikçe gelır dıyorlar ya sırf o yuzden 1,5 saat arayla sağacam sütümü işyerınde de. az az da olsa birikir sonra ne yapalım

ellerine sağlık canım. bornoz ya da havluya gerek var mı? hastane yıkıyor zaten bebeği.

yok canım artık bebekler yıkanmıyor yalnızca siliniyorlar doğduklarında üzerlerini kaplayan sıvı onları mikroplara karşı koruduğu için hiç bir hastane yıkamıyor
hastanelerde ameliyat önlüğü tarzındaki yeşil kumaşlara sarılıp ebe eşliğinde giyinmeye götürülüyorlarmış
bornozla ve havlu için de şunu söyleyebilirim bebek alışverişi yaparken mağazadaki kişi gerekli olduğunu yani herkesin aldığını söylemişti zaten o an kullanılmasa bile doğum sonrasında zaten bebeğin ihtiyacı olucak bornoza :emir_bebek:

biberon ve emzik konusunda da şöyle bir şey var kızlar artık hastanedeki hemşireler biberon,özellikle de emziğe karşılar
biberonla mama ya da süt verildikten sonra bebek hızlı gelen sıvıya alışığ annenin memesinden emerek beslenmeyle uğraşmıyomuş yani kolay ve hızlı olan yolu yani biberonu seçiyomuş o nedenle süt olmasa dahi bebek hemşireleri bir çay kaşığı yardımıyla çay bardağına yapılan mamadan minik minik verdiyorlar bebeğe
emziği hiç bir şekilde istemiyorlar zaten
o nedenle ben hastane çantama her ikisini de koymayı düşünmüyorum
bebeklerimiz de bambaşka bir hayata başlayacaklar bizimle birlikte elbette zorluklar olucak,bazen üzülücez ama her şeye oların sağlığı,iyiliği ve mutluluğu için göğüs gericez bir şekilde zamanla zaten çok daha fazla rayına oturur her şey Allah ın izniyle
bizler keyifli yanlarını düşünelim yeter :):nazar:

biberon ve emzik konusunda da şöyle bir şey var kızlar artık hastanedeki hemşireler biberon,özellikle de emziğe karşılar
biberonla mama ya da süt verildikten sonra bebek hızlı gelen sıvıya alışığ annenin memesinden emerek beslenmeyle uğraşmıyomuş yani kolay ve hızlı olan yolu yani biberonu seçiyomuş o nedenle süt olmasa dahi bebek hemşireleri bir çay kaşığı yardımıyla çay bardağına yapılan mamadan minik minik verdiyorlar bebeğe
emziği hiç bir şekilde istemiyorlar zaten
o nedenle ben hastane çantama her ikisini de koymayı düşünmüyorum
bebeklerimiz de bambaşka bir hayata başlayacaklar bizimle birlikte elbette zorluklar olucak,bazen üzülücez ama her şeye oların sağlığı,iyiliği ve mutluluğu için göğüs gericez bir şekilde zamanla zaten çok daha fazla rayına oturur her şey Allah ın izniyle
bizler keyifli yanlarını düşünelim yeter :):nazar:

ben hastane çıkışlarını tulumlu alırım diye düşünüyordum. tulumun içine tekrar çorap giydırmak gerekırmı? hastane zaten yeterı kadar sıcak olmaz mı? şu 3 takımı ayr ayrı poşetleme fıkri iyiymiş ama canım. geride kalan kışıye de kolaylık olur.

canım benimkiler de tulumlu ama Doğum yapacağımız ayı göz önünde bulundurursak ben içine çorap giydiririm tulumun kendi adıma
zaten bebişlerimiz minik olucakları için büyük ihtimalle tulumun patik kısımlarında bolluk oluşabilir çorap ayağını tamamen sarar
hastane sıcak olur ya da olmaz riske atmaya gerek yok bence yanımıza çorap koymak en iyisi sen de koy istemezsen giydirmezsin
geçen kış aylarında doğum yapan arkadaşlarımın çoğu neredeyse nisan ayına kadar tulumların içine 1 bazen 2 çift bile çorap giydiriyorlarda havanın sıcak ya da soğukluğuna göre

tulum altına bencede mutlak çorap giydirilmeli birde ayaklarını çok sıcak tutmak gerekiyor bebişlerin gerçekten çok gazlı olmasınlar diye hatta bugün aklıma kilotlu çorap giydirsem çokmu sıkar ki diyede düşündüm :) kızım nisan doğumlu olmasına rağmen serindi o zamanda havalar nasıl kollayacağımı bilemiyordum şimdi ocak doğumlu olucak ama tecrübeli olmama ramen ay itibari ile endişelerim var hayırlısı bakalım:)

merhabalar ben araniza yeni katildim. ins ocakta oglum olacak. :49: haftasonu alisverise cikmak istiyoruz. kuvet bakmak istiyorum cogu esyamizi ananesi alacak bizde adet boyle ne guzel degil mi? kuvetı kac yasına kadar kullanıyoruz? bıde aldıgınız bebek arabası markalarını paylasırmısınız? bı turlu karar veremedım:(

merhabalar ben araniza yeni katildim. ins ocakta oglum olacak. :49: haftasonu alisverise cikmak istiyoruz. kuvet bakmak istiyorum cogu esyamizi ananesi alacak bizde adet boyle ne guzel degil mi? kuvetı kac yasına kadar kullanıyoruz? bıde aldıgınız bebek arabası markalarını paylasırmısınız? bı turlu karar veremedım:(

merhaba, küvet aldım ama kaç yaşına kadar kullanılır bilmiyorum. Arabayı ise oto koltuğuyla birlikte takım olanlardan aldım. Kraft ruby travel sistem diye geçiyo. oto koltuğu arabaya takılabilenlerden...

ben yeni gördüm yazdıklarınızı küvet 1 yaşına kadar en fazla kullanılıyor zaten yürümeye ya da emeklemeye başlayan bebekler ne yazık ki küvette yıkanmayı istemiyorlar :=
bebek arabası ben de Kraft aldım canım travel sistem benimki de

Back