• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ocak bebeklerinin ihtiyaç listeleri

dimpleee06

Bşlngç:72.2 Gncl: 71.5 Hdf:68
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
1.345
89
318
KIYAFET VS

2-3 adet hastane çıkışı
2-3 adet zıbın
8-10 adet çıtçıtlı body (0-3 ay ve 3-6 ay)
4-5 adet tulum (0-3 ay ve 3-6 ay)
4-5 adet pijama takımı(0-3 ay ve 3-6 ay)
4-5 adet alt pijama
3-4 adet önlük
5-10 adet çorap,eldiven,şapka
3-5 adet penye yelek
3-5 adet örgü yelek
2-3 adet penye battaniye
1-2 adet pazen battaniye
1-2 adet peluş battaniye

BAKIM ÜRÜNLERİ

10-15 adet ağız silme mendili
1-2 adet alt açma bezi-yastığı
1 adet emzirme yastığı
1 paket yenidoğan bez
2-3 paket yenidoğan ıslak mendil
şampuan-bebeyağı -pişik kremi
tırnak makası
konak tarağı
bebek termoforu
burun aspiratörü
biberonlar ve temizleme fırçası
emzik ve emzik kutusu
ateş ölçer
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi (ben yumoş ipten kendim örücem)
bebek çantası

YATAK VS

beşik yada park yatak vs
yatak
yatak için alez örtü
yorgan ve nevresim takımı
yan yatış yastığı

DİĞERLERİ

puset
anakucağı
bebek deterjanı

HASTANE ÇANTASINA KOYACAKLARIM

kendim için

2 adet kısa kollu gecelik,1 adet sabahlık
terlik
çorap
yüksek bel çamaşır (normal doğum istiyorum ama sezaryan ihtimaline karşı,eğer sezaryan olursa yüksek bel giymek gerekiyormuş)
emzirme atleti
emzirme yastığı
hasta bezi yada ped
bardak-çatal -tabak vs
diş fır.ası-macun-tarak
antibakteriyel el temizleme jeli
peçete-kağıt havlu-normal havlu

bebeğim için

2-3 zıbın
2 set hastane çıkışı
2 battaniye
2 önlük
5-10 bez
3-5 ağız mendili
ıslak mendil

benim aklıma gelenler içerisinde gerekli gördüklerim bunlar arkadaşlar. sizlerin listelerinizi de görmek isterim, fikir alışverişinde bulunuruz.

Son düzenleme:

3 adet hastane çıkışı iç zıbınlarıyla beraber içlerine bebek bezlerini de ilave edip ayrı ayrı 3 poşet halinde hazırlayacağım
(bebekler ilk doğduklarında ne kadar silinseler de biraz kirlenebiliyormuş ilk giydirilen takım ve anne doğumdan çıktıktan sonra bebek verilmeden önce diğer hastane çıkışının giydirilmesi gerekebiliyormuş) diğer takım da sezeryan olma ve hastanede 2 gün yatma ihtimaline göre yedek olucak
bebek için yelek
bebek için bornoz ve havlu
bir kaç yedek takım
bebek bezi
1 adet peluş battaniye(ocak ayı olacağı için)
1 adet penye battaniye
3 adet çorap
3 adet body
ağız mendilleri
pamuk
ıslak mendil
şapka,eldiven gibi şeyler hastane çıkışlarında olacağı için ayriyetten koymam sanırım
hastaneden çıkarırken kullanacağım ana kucağı

kendi çantama koyacaklarım:
1 adet önden açılabilen gecelik ve sabahlık takımı
1 adet önden açılabilen pijama takımı sabahlığıyla beraber
hasta bezi
ped
makyaj çantam(diş fırçam,tarağım)
lohusa tacım :1:
1 adet rahat terlik
emzirme atleti
yüksek belli ve esnek iç çamaşırları
kamera ve fotoğraf makinesi
hastaneden çıkarken giyeceğim rahat bir kıyafet ya da eşortman
şimdilik akıma gelenler bunlar

senin listende olanlarla aynı şeyler hemen hemen Simran'cım

3 adet hastane çıkışı iç zıbınlarıyla beraber içlerine bebek bezlerini de ilave edip ayrı ayrı 3 poşet halinde hazırlayacağım
(bebekler ilk doğduklarında ne kadar silinseler de biraz kirlenebiliyormuş ilk giydirilen takım ve anne doğumdan çıktıktan sonra bebek verilmeden önce diğer hastane çıkışının giydirilmesi gerekebiliyormuş) diğer takım da sezeryan olma ve hastanede 2 gün yatma ihtimaline göre yedek olucak
bebek için yelek
bir kaç yedek takım
bebek bezi
1 adet penye battaniye
3 adet çorap
3 adet body
ağız mendilleri
pamuk
ıslak mendil
şapka,eldiven gibi şeyler hastane çıkışlarında olacağı için ayriyetten koymam sanırım

hasta bezi
ped
1 adet rahat terlik
emzirme atleti

ben hastane çıkışlarını tulumlu alırım diye düşünüyordum. tulumun içine tekrar çorap giydırmak gerekırmı? hastane zaten yeterı kadar sıcak olmaz mı? şu 3 takımı ayr ayrı poşetleme fıkri iyiymiş ama canım. geride kalan kışıye de kolaylık olur.
sıcak su torbası varya canım, gazı olunca ayaklarına koymak için.
ay evet ondan da almak lazım. al işte bişey daha çıktı.. hiç bitmıyo ki :1: amannn oğlum sağlıkla gelsin de alırız inşallah. allah hayırlısıyla kavuştursun

bebek için yelek
bir kaç yedek takım
bebek bezi
1 adet penye battaniye
3 adet çorap
3 adet body
ağız mendilleri
pamuk
ıslak mendil

hasta bezi
ped
1 adet rahat terlik
emzirme atleti

ellerine sağlık canım. bornoz ya da havluya gerek var mı? hastane yıkıyor zaten bebeği.

Ne olur ne olmaz,belki bebek emmez diye her ihtimale karşı ufak biberon da koyulabilir..Havlu neyse de bornoz ?? Bence gerek yok

benm tavsiyem eğer bebeğiniz emmezse sakın biberon kullanmayın bu sefer sizi emmez
ben ilk bebeğmde yaşadım göğüsümn ucu küçüktü tutamadı bende sağdım biberonla verdimmm veriş o verişşşş :52: bi daha beni tuttmadı hep sağdım sağ sağ nereye kadr 6 aylıkken süt kendiliğinden gitti bu sefer biberon maması gece kalk onu hazırlaaa öldüm yanii
şimdi göğüsümn ucu yine küçk amaa bu seferr karrlıyım tutturucmm veya göğüs ucu alcmm

ya birde bizim burda hastanede bebek falan yıkama olmazz silip veriyolarrr ayrıca biz göbeği düşene kadr yıkamıyoruz 4 5 gn içinde düşüyo zatenn göbek ıslanmasın diyeee kuruyup düşmesi gerekiyo yaa zaten miss gibii kokuyolarr havlu kendiniz için koyabilirsnz

ya birde bizim burda hastanede bebek falan yıkama olmazz silip veriyolarrr ayrıca biz göbeği düşene kadr yıkamıyoruz 4 5 gn içinde düşüyo zatenn göbek ıslanmasın diyeee kuruyup düşmesi gerekiyo yaa zaten miss gibii kokuyolarr havlu kendiniz için koyabilirsnz

evet bende öyle biliyorum göbek düşünceye kadar yıkamamak gerekiyormuş

Ne olur ne olmaz,belki bebek emmez diye her ihtimale karşı ufak biberon da koyulabilir..Havlu neyse de bornoz ?? Bence gerek yok

benm tavsiyem eğer bebeğiniz emmezse sakın biberon kullanmayın bu sefer sizi emmez
ben ilk bebeğmde yaşadım göğüsümn ucu küçüktü tutamadı bende sağdım biberonla verdimmm veriş o verişşşş :52: bi daha beni tuttmadı hep sağdım sağ sağ nereye kadr 6 aylıkken süt kendiliğinden gitti bu sefer biberon maması gece kalk onu hazırlaaa öldüm yanii
şimdi göğüsümn ucu yine küçk amaa bu seferr karrlıyım tutturucmm veya göğüs ucu alcmm

arkadaşımın yaşadığı olayı yazayım, sütü gelmemiş doğumdan sonra, hemşireler enjektöre süt çekip, arkadaşın göğsüne akıtmışlar bebek memeyi emmiş ama memeden süt gelmemiş o şırıngayla akıtılan sütü içmiş.çocuk emdikçe memeden süt gelmiş 5-6 saat sonra.

Acaba geceliği kısa kollu mu almalıyız uzun kollu mu onu bilemedim ben de..hastane ortamı çok mu sıcak olur acaba ocak ayı da olsa :49:

penyeler ince oluyor zaten ben uzun kollu alıcam hem kış hem kan kaybedince üşür insan :34: sen üşütmüceksin ki bebegin gazlı olmasın

penyeler ince oluyor zaten ben uzun kollu alıcam hem kış hem kan kaybedince üşür insan :34: sen üşütmüceksin ki bebegin gazlı olmasın

ben hamilelikten önce bile kışın uzun kollu bişi ile yatamazdım, şimdi yanıyom menapozlu gibi. üşürsem sabahlığı giyerim.

Oğlumu hastanede yıkamamışlardı biz eve gelince yıkamıştık yaz bebegiydi her gün göbegine su kaçırmıcak şekilde yıkıyoduk.
Yakın zamanda kardeşim normal dogum yaptı kuzenim sezeryanla dogum yaptı hastanede ikisininde bebegini yıkamışlardı. Göbegine bakım yapıp sarıyosun zaten su kaçırmadan gün aşırı yıkıcam ben bebegimi malum kış çocugu üşütmesin diye her gün yıkanmaz.

Süt olayına gelincede ilk başlarda gelmeye bilir yada az gele bilir . Banyo yapmak sütü arttırır.

ben hamilelikten önce bile kışın uzun kollu bişi ile yatamazdım, şimdi yanıyom menapozlu gibi. üşürsem sabahlığı giyerim.

Doğumdan sonra yanmaların biticek :1: sabahlıklamı yatıcaksın ama tabi senin tercihin cnm
Oğlum haziran dogumlu yelek çetik giydigimi hatırlıyorum kan kaybından sonra üşünüyo

Son düzenleme:
aynı sorun bende de var bu konuda çok endişeliyım. bide çalışmaya başlayacam kıs asüre sonra. annem ben yokken sağdığım sütleri kaşıkla verecek. yoksa benı hayatta emmez. en azından 1 yıl emzirmek istıyorum oğlumu. o silikon uçlar da pek işe yaramıyormuş canım ya. çocuk plastık şeyı ağzına almak istemıyormuş. ben işe yaradı diyenı görmedim. her ihtımale karşı bende almayı düşünüyorum ama umutsuzum
Acaba geceliği kısa kollu mu almalıyız uzun kollu mu onu bilemedim ben de..hastane ortamı çok mu sıcak olur acaba ocak ayı da olsa :49:
ben uzun kollu alacam ama çok kalın almayacam. uzunkollu da olsa kolları çok bol olmamalı rahat edemem
arkadaşımın yaşadığı olayı yazayım, sütü gelmemiş doğumdan sonra, hemşireler enjektöre süt çekip, arkadaşın göğsüne akıtmışlar bebek memeyi emmiş ama memeden süt gelmemiş o şırıngayla akıtılan sütü içmiş.çocuk emdikçe memeden süt gelmiş 5-6 saat sonra.
hemşireler çok profosyonellermiş. helal olsun valla. başkası olsa uğraşmaz.:25:
Oğlumu hastanede yıkamamışlardı biz eve gelince yıkamıştık yaz bebegiydi her gün göbegine su kaçırmıcak şekilde yıkıyoduk.
Yakın zamanda kardeşim normal dogum yaptı kuzenim sezeryanla dogum yaptı hastanede ikisininde bebegini yıkamışlardı. Göbegine bakım yapıp sarıyosun zaten su kaçırmadan gün aşırı yıkıcam ben bebegimi malum kış çocugu üşütmesin diye her gün yıkanmaz.

Süt olayına gelincede ilk başlarda gelmeye bilir yada az gele bilir . Banyo yapmak sütü arttırır.

banyo yapmak sütü arttırır mı? :53: yeni bişey daha öğrendım

aynı sorun bende de var bu konuda çok endişeliyım. bide çalışmaya başlayacam kıs asüre sonra. annem ben yokken sağdığım sütleri kaşıkla verecek. yoksa benı hayatta emmez. en azından 1 yıl emzirmek istıyorum oğlumu. o silikon uçlar da pek işe yaramıyormuş canım ya. çocuk plastık şeyı ağzına almak istemıyormuş. ben işe yaradı diyenı görmedim. her ihtımale karşı bende almayı düşünüyorum ama umutsuzum

banyo yapmak sütü arttırır mı? :53: yeni bişey daha öğrendım

cnm ben o silikon uçlardan kullanamadım oğlum almadı midesini bulandırdı ögürüyodu.
Evet hastaneden gelir gelmez banyo yapmıştım sıcak su süt kanallarını açıyor. Birde çok ilginç bebegi kucakta tutmak bile sütü getiriyor. Bebek annesini hissettginde aglamayıp susuyor annenin ise sütü geliyor mucize yaa :49:

Back