• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

allah muhabbetinizi arttirsin, araya girebilir miyim? :3:

yarim saat once emzirdim oglusumu ama 10-15 dk sonra benim yuzumden buyuk bolumunu kustu :50: bacaklarinin arasindan tutarak dik sekilde kucagimda tutuyodum, babamizi geciriyoduk kapida. midesine mi baski yaptim nedir bi anda cikardi... tekrar emzirsem mi diye dusundum ama cok kalmamisti sutum, biraktim kendi haline. siz bu durumlarda tekrar emzirmeye calisiyor musunuz?

sağol ya eşimden daha açık söyledin:1:
canım afiyet olsun yakışıklına ben de çok merak ediyorum oğlumun tepkisini yeni tatlarla tanışınca ne yapacak bakalım
Ay bizimki muhallebi ve meyveye yoğurda bayılıyor.
allah muhabbetinizi arttirsin, araya girebilir miyim? :3:

yarim saat once emzirdim oglusumu ama 10-15 dk sonra benim yuzumden buyuk bolumunu kustu :50: bacaklarinin arasindan tutarak dik sekilde kucagimda tutuyodum, babamizi geciriyoduk kapida. midesine mi baski yaptim nedir bi anda cikardi... tekrar emzirsem mi diye dusundum ama cok kalmamisti sutum, biraktim kendi haline. siz bu durumlarda tekrar emzirmeye calisiyor musunuz?
Ben böyle durumlarda kararı oğluma bırakıyorum, memeyi veririm eğer iştahla alıyorsa bil ki o sütler mideye inmeden çıkmıştır, yani bebek açtır. Yok sırf "aaa meme hadi emeyim bari" diye emiyorsa fazlasını kusmuştur, o zaman vaktim varsa bir iki dakika emzirip çekerim.

BEBEKLERİ BAHARDA NASIL GİYDİRMELİ?

Yetişkinlere oranla bebekler çok çabuk üşürler. Bebeklerin derilerinin yüzeyi, nispeten büyüktür. Bu nedenle çok çabuk ısı ve nem kaybederler. Fakat ısıyı dengeleme yetenekleri henüz gelişmediğinden sıcağa karşı aşırı duyarlıdırlar. Hemen terlerler. Serin bir hava akımının etkisiyle de derhal üşütürler. Bu nedenle bahar aylarında ve yazın bebeği gerektiği gibi giydirmek hayli zordur, hatta bazen kış aylarından bile daha zordur...

Anneler, baharda bebeklerini giydirirken, şu kurallara dikkat etmelidirler:

• Sıcak günlerde bile bebeğinizle birlikte gezmeye çıkarken yanınıza bir yün almayı unutmayın. Sağnağın ardından, ya da akşam olduktan sonra, hava serinleyebilir.

• Bahar ve yazın, evdeki ısı, dışarıya oranla daha düşüktür. Bebeğinizi bu mevsimde sık sık açık havaya çıkartın. Dışarı çıkarken soymayı, içeri girerken de giydirmeyi ihmal etmeyin.

• Sentetik iplikten yapılmış giysiler, bu mevsimde bebeklere giydirilmemelidir. Pamuklu ya da merserize kazaklar, pantolonlar ve çoraplar hem ısıyı kolay geçirir, hem de teri emerler.

• Çok sıcak günlerde bebekler, çıplak ayakla dolaşmaya bayılırlar. Ayaklardaki kalın yağ tabakası, soğuğa karşı iyi bir koruyucudurlar. Deri çizmeler ve deri ayakkabılar, bebeğin ayaklarını terletmekten başka bir işe yaramaz. Hava serinlerse, bebeğin ayaklarına yün patik, ya da merserize çorap giydirmeniz yeter.

DOĞRU GİYDİRİLDİĞi NASIL ANLAŞILIR ?
Baharda bebeğe giydireceğiniz giysiler, elbette havanın serinliğine bağlıdır. Sıcak, güneşli mayıs ayına karşılık yağmurlu nisan ayları serin geçer, örtüleri kaldırın. Serin bahar günlerinde bile yün hırka, yün başlık ve sıcak bir battaniye yeter.

Bebeğiniz emekleme dönemine bahar aylarında girmişse, uzun pantolon, uzun çorap ve kazak giymek zorundadır. Güneş hayli ısıtsa bile, yerler ve özellikle çayırlar, henüz ısınmamıştır. Kıştan yaza geçiş döneminde, bebeğin üşüyüp terlemediği sık sık kontrol edilmelidir. Kollar ve bacaklar sıcak olmalıdır, bebeğin başı, terden ıslanmamalıdır.

EN ÖNEMLİ GİYSİ: BAŞLIK
Yazın sıcak günlerinde bebeğinizi gölgede kısa kollu bir pamuklu gömlek ve kısa merserize tulumlarla gezdirebilirsiniz. Hafif bir başlık, ancak rüzgârlı havalarda, ya da bebeğinizin saçları azsa gereklidir. Bebeğinizin öğle uykusunu açık havada uyumasını istiyorsanız üstünü pamuklu bir battaniye ile örtün.
Emekleyen bebeklerin en önemli giysileri, güneşe karşı koruyucu başlıklardır: Kafatası kemikleri kalın değildir, saçları da henüz sıklaşmamıştır, bu nedenle başlarına hemen güneş geçer. Bebeklerin sırtları ve omuzları da çok çabuk yanar. Bu nedenle, bebeğiniz güneşe alışık olsa bile, sıcak yaz günlerinde 20 dakikadan fazla güneşin altında çıplak dolaşmasına izin vermeyin.

günaydıın.biz geldik oğluşla bi cee deyip kaçıcaz..akşam oğlum ateşlendi aşıdan:((
Allaha şükür şimdi iyi..calpol verdim..tek kat kıyafetle duruyor.bende regl oldum sancım var..eşim akşam hasta bakıcı gibiydi garibim:1:bana mı baksın oğlana mı şaşırdı..bu 4. ay aşısını sevmedim ben yaa.neden ateş yapıyor ki.2. ay da yapmamıştı..

marmelatte çok sağol tatlım ya iyi oldu:)) ama artık içimden geldiği gibi giydirip rahat rahat çıkarıcam zaten çantam ayaklı elbise dolabı gibi olduğu için çok sorun yaşamam kar da yağsa hazırlıklıyım:)))
canım bu arada oğlum oyun halısında rekor kırıyor şuanda sağa dönüyor geri sırtüstü dönüyor tekrar takrar yapıyor:nazar: tek sorun sola dönmeyi bilmiyor galiba:1:

günaydıın.biz geldik oğluşla bi cee deyip kaçıcaz..akşam oğlum ateşlendi aşıdan:((
Allaha şükür şimdi iyi..calpol verdim..tek kat kıyafetle duruyor.bende regl oldum sancım var..eşim akşam hasta bakıcı gibiydi garibim:1:bana mı baksın oğlana mı şaşırdı..bu 4. ay aşısını sevmedim ben yaa.neden ateş yapıyor ki.2. ay da yapmamıştı..
Bizde de çok ateş yapmıştı, 6. ayda da yapabilrmiş malesef:(
marmelatte çok sağol tatlım ya iyi oldu:)) ama artık içimden geldiği gibi giydirip rahat rahat çıkarıcam zaten çantam ayaklı elbise dolabı gibi olduğu için çok sorun yaşamam kar da yağsa hazırlıklıyım:)))
canım bu arada oğlum oyun halısında rekor kırıyor şuanda sağa dönüyor geri sırtüstü dönüyor tekrar takrar yapıyor:nazar: tek sorun sola dönmeyi bilmiyor galiba:1:

Ay biz daha dönemiyoruz, anca ıkınma:)

Bizde de çok ateş yapmıştı, 6. ayda da yapabilrmiş malesef:(

Ay biz daha dönemiyoruz, anca ıkınma:)

bu ateşten ben de çok korkuyorum ya az da kaldı aşılarımıza:18: canım döndü demiştim ya ogünden beri bir daha dönmemişti şuan rekor kırdı ama sola dönemiyor:1:
şimdi biz oğlumla azcık deniz havası almaya gidiyoruz öpüyoruz teyzeleri sizi:16:

Ben böyle durumlarda kararı oğluma bırakıyorum, memeyi veririm eğer iştahla alıyorsa bil ki o sütler mideye inmeden çıkmıştır, yani bebek açtır. Yok sırf "aaa meme hadi emeyim bari" diye emiyorsa fazlasını kusmuştur, o zaman vaktim varsa bir iki dakika emzirip çekerim.

sagol cevabin icin, bir daha olursa deneyeyim...

iste bu da benim sevgilim!

$IMAG0674.jpg $IMAG0680.jpg $IMAG0808.jpg

Lymonata sen hangi şehirdesin, deniz havası diyince çook özendim..bizim için de içine çek ohh miss...biz Ankaradayız, suya hasret..haftasonları gölümüz var ama kesmiyor..
marmalatte sen de Ankaradasın değil mi..ben 100.yıl sen hangi semt?
Bizim ev kışın sıcak, yazın serin ama baharda üpertiyor insanı..evde uzun kollu penye üst giyiyor body üstüne....şu an odası 21.8...doğduğundan beri yorgan filan hiç kullanmadım..hep yumuşacık, kadife gibi bir battaniye var ya bu ara herkeste görüyorum, bebek modası sanırım..onu örttüm uyurken..ama kışın 24 dereceden az olmuyordu, su gibi yakıt kullandılar manasızca...herşeyin orta karar güzel...
bir de geçen konuşmuşsunuz ya 4. ayda uyku düzeni bozuldu diye...bizim zaten en başından gece uykumuz süper olmadı ama idare eder diyordum..şöyle ki 20.30 gibi yatıyor..non stop 4 saat, sonra meme sonra 3 saat derken 1,5 ya da saat başı sabahı ediyorduk..ama 3 gündür ki dün 4 ayı doldurduk, dikkat çekici biçimde bozuldu gece uykusu??? enn fazla 2 saatte bir, hatta geç vakitten sonra saat sabi uyanıyor..açlıktan değil bizimki..sütüm aynı, emdikten sonra bakıyorum hala var..anlamadım ne oldu...umarım geçicidir yoksa zoorrr

Lymonata sen hangi şehirdesin, deniz havası diyince çook özendim..bizim için de içine çek ohh miss...biz Ankaradayız, suya hasret..haftasonları gölümüz var ama kesmiyor..
Bizim ev kışın sıcak, yazın serin ama baharda üpertiyor insanı..evde uzun kollu penye üst giyiyor body üstüne....şu an odası 21.8...doğduğundan beri yorgan filan hiç kullanmadım..hep yumuşacık, kadife gibi bir battaniye var ya bu ara herkeste görüyorum, bebek modası sanırım..onu örttüm uyurken..ama kışın 24 dereceden az olmuyordu, su gibi yakıt kullandılar manasızca...herşeyin orta karar güzel...
bir de geçen konuşmuşsunuz ya 4. ayda uyku düzeni bozuldu diye...bizim zaten en başından gece uykumuz süper olmadı ama idare eder diyordum..şöyle ki 20.30 gibi yatıyor..non stop 4 saat, sonra meme sonra 3 saat derken 1,5 ya da saat başı sabahı ediyorduk..ama 3 gündür ki dün 4 ayı doldurduk, dikkat çekici biçimde bozuldu gece uykusu??? enn fazla 2 saatte bir, hatta geç vakitten sonra saat sabi uyanıyor..açlıktan değil bizimki..sütüm aynı, emdikten sonra bakıyorum hala var..anlamadım ne oldu...umarım geçicidir yoksa zoorrr

Ben Ayrancıdayım canım. Biz de h.sonları gölbaşına falan gidiyoruz ama deniz havasının yerini tutmuyor tabi:)

sagol cevabin icin, bir daha olursa deneyeyim...

iste bu da benim sevgilim!

Eki Görüntüle 409840 Eki Görüntüle 409842 Eki Görüntüle 409841
canım maşallah ya çok tatlı oğlun hele o saçlar yok mu yakıyor ahhh ahhh ocak erkekleri ne yakışıklısınız öyle siz:16:

canım erdekteyim ben bandırmayı bilirsin belki yakın işte:)) bakılesire bağlı güzel küçük bir tatil beldesi:16: oğlumla çıkıp sahilde dolaşıp geliyoruz yakınız:) ama ankara da başka güzel canım siz de benim için gezin ankarada:8:
uyku demişsin ya canım acaba 4.ayda da var mı bir atak

Ay ben afili saçları yerim amaa:)))
Benim oğlan kel ya saçı olan bebeklere pek özeniyoruz:))

canım maşallah ya çok tatlı oğlun hele o saçlar yok mu yakıyor ahhh ahhh ocak erkekleri ne yakışıklısınız öyle siz:16:

tesekkur ederiz ablalari, teyzeleri :55:
burda da her goren ilk sacini fark ediyo ama onlara cok geldigi icin :1: bu haliyle bile hastanedeki en sacli bebekti benim yakisiklim! :16:

tesekkur ederiz ablalari, teyzeleri :55:
burda da her goren ilk sacini fark ediyo ama onlara cok geldigi icin :1: bu haliyle bile hastanedeki en sacli bebekti benim yakisiklim! :16:

çok güzel saçları var canım kendi de çok tatlı:nazar: benim sıpa da sırf saçtan oluşuyor ama kel olsa daha iyiydi sanki hem çok terliyor böyle hem de kel daha seksi:9::9:

Açıklama

Bebeğim için alınan bebek arabasını satmak istiyorum.

Hiç kullanılmamıştır. Rengi kırmızıdır. Piyasada 450 TL ben 400 TL ye acilen satıyorum.
İstanbul Bahçelievlerdeyim. Kargo ile heryere gönderebilirim. Bahçelievlere yakın yerlere araba ile teslimat yapabilirim.

$bebek arabası.jpg $P1040550-1.jpg $P1040551-1.jpg $P1040552-1.jpg

Özellikleri aşağıdaki gibidir.

Çift yönlü kullanılabilme özelliği.

4 Farklı pozisyona ayarlanabilen sırt dayanağı. Tamamen yatabiliyor.

Tamamen kapanabilen tente. Ve ekstra ayaklar için rüzgarlık.

5 Noktalı emniyet kemeri.

Katlandığında desteksiz ayakta durabilme.

Otomatik kütlenme özelliği.

Ayarlanabilen ayak dayanağı.

360 derece dönebilen ön tekerlek.

Tek elle kapanabilme özelliği.

Çıkarılabilen ön tepsi.

Kalite Belgeleri: EN 1888

Taşıma Kapasitesi: 15 kg.

Ürünün Ağırlığı: 8,7 kg.

bu da güzel..
ama benim kalorim kaynana oldu sanırım.. :) bizim ailede yemek yeme düzeni çok farklı.. bizim beslendiğimiz şekilde eşimin ailesi aç kalır sanırım..
ilk geldiğim zamanlar gıkım çıkmazdı pek.. ne hazırlanacaksa yardım ederdim.. e kahvaltıda kızartma yersek olacağı da buydu..
evlenmeden önce çok hareketli biriydim evde durmazdım hep birşeyler peşinde koştururdum kendimi meşgul edecek birşeyler bulurdum..
evlendikten sonra sadece evde durdum 2 ay zor durdum.. işe girdim e masa başı işte nekadar hareketin olur.. zaten arabayla gelip gidiyorduk işe.. kilolar yapıştıkça yapıştı..
birde hani evlendikten sonra şu mutluluk hormonu olayı da var ya o da insana kilo aldırırmış..
ozaman mutluluktan uçtum mu ben de bu haldeyim :D hoş bu kiloyla da biraz zor uçarım ya.. hahahay.. kendi kendi halime espri yapabiliyorum yaw.. aynalarla küstük resmen..
resim çekiniyoruz eşim yakışıklı formda.. ben dana gibi kadrajın büyük kısmını kaplıyorum.. rejim falan hikaye.. tabi bazı şeyleri kısıtlamak ta lazım da herşey hareket ... hala pilates topu alıcam.. :1: öyle bir yerde oturuyorum ki ufak marketler var.. kendi başıma çocukla da gidemem biryere.. arabasıydı çantasıydı derken uuf uf..
ay ben bunalım geçiricem bu kiloyla..

canım hepsiburada.com da çk uygun pilates topları var ben de ordan aldım (gerçi süs eşyası gibi öylece duruyor ama:D) bulamıyorsan ordan al istersen.

merhaba güzel anneler nasılsınız bebişler nasıl?benim kız bugün bi uyu bi uyan ne yapacak bilemedi garibim.yine mi atağa girdi ne yaptı anlamadım ki.
lymonata şimdi okudum canım üzme canını bizimde öyle farklılıklar olabiliyor hatta burda bazen öğrenciler ölçüyo güvenipte canımızı sıkmayalım benim evde dijital baskül var önce kendim çokıyorum sonra bebişle birlikte çıkıyorum aradaki farkı buluyorum en azından kilo almış mı ne kadar almış bilmiş oluyorum ama bizimde evdekiyle sağlık ocağınınki tutmuyo.keyfi herşeyi yerindeyse bi sorun yoktur.
kızlar oğluşlarınızın fotosunu koymuşsunuz çok yakışıklılar özendim valla maşallah onlara...
neyse bnim kız uyanmak üzere çıkıyım artık

Erdek'i görmesem de şirin bir yer olduğunu duydum :3:
Biz de az önce aşıdan geldik...rota dahil 3 aşı oldu meleğim..ama maşallah güçlü bir kız sanırım, o an bağırdı yavrucak ama uzatmadı..bu ay 650 gr almış 7 kilo olmuş, boy 63,5 cm..aile hekimimiz çok iyi aynen devam dedi..diğer aylarda aldığı ortalamadan az olmuş ama yine de ek gıdaya başlamasını gerektirmez..5. aydaki kilo alımına göre başlatabiliriz dedi..genel kontrol amaçlı bir de çocuk doktoruna götürdük..O ise 650 gr iyi ama kendi ortalamasından az olduğu için haftaya tekrar bakalım ona göre takviye verebiliriz dedi..kafam karıştı ama çocuk doktorunun söylediği içime sinmedi..ya aile hekimini dinliycem ya da başka bir doktora daha göstereceğim...gün içinde çok hareketli, kıpır kıpır ve huzurlu bir bebek..gece dediğim gibi daha yeni bozuldu uykusu..demir damlası verdiler bir de, kilosu kadar yani 7 damla hergün..

$020520121701.jpg $020520121702.jpg $020520121704.jpg kızlar oğlum çok kıskanmış yakışıklılarınızı kısmetim kapanacak ocak prensesleri beni unutmasın anne dedi ve yatmadan önce size bir kaç poz verdi:9::9:

Back