2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

LyyyyymonAtam uzulme kuzumm..alir kilo alir.onemli olan mutlu olmasi bence..kilzar henim oglan bugun sadece ikİ saat uyanik kaldi.hep uyumak istiyor..bisey olmas dimii

LyyyyymonAtam uzulme kuzumm..alir kilo alir.onemli olan mutlu olmasi bence..kilzar henim oglan bugun sadece ikİ saat uyanik kaldi.hep uyumak istiyor..bisey olmas dimii

canımm çok sağol.. sen de rahat ol bazen benim sıpaya da esiyor bir vuruyor kafayı saatlerce yatıyor o da yetmiyor birde gece yine devam ediyor uykuya. ateşi yoksa güzel emiyorsa keyfi de yerindeyse yormuştur birşeyler onu bırak karışma güzellik uykusuna

:)))
Ben gebelik zamanından beri 4. ayda tattırmaya başlarım diyordum, sağlık ocağımdaki doktor ve hemşireler ve özel doktorumuz da benim kafadan çıktı, tattır, alışsın dedi herkes, annem de "ben sizin 40ınız çıkınca yediğim her yemekten kaşığın tersini yalattırırdım" diyince ek gıdaya geçtim. Hani derler ya, annelik içgüdüsü diye, benim için doğru olan buydu ama tabi bu demek değil ki 6. ayı bekleyenler yanlış yapıyor. Herkesin kendi tercihi, kendi gönül rahatlığı.
Bak şöyle yapalım, bu akşamdan başlayarak bir deftere saat kaçta kaç dakika emzirdiğini, kaçta bezini değiştirdiğini, çiş mi kaka mı yazalım. Zaten 2. günde anlarsın sütünle ilgili bir problem var mı yok mu.

benim yavrum da bugun pek uyudu..
7de uyandı, 9da uyudu 11,45te uyandı...13,15te uyudu 16,30da uyandı.. şu anda hala uyanık.. uykusu geldi kendi uyumuyor..icabına bakayım

hımmm evet iyi fikir canım ama biraz daha ayrıntılı yazman lazım nasıl anlıcam belki çiş yaptı değiştirdim ama az yaptı nasıl olcak şimdi uyuyor emmek için kalktığında falan yazaym bakalım nasıl olcak

bizim doktor biraz katı bu konuda sütüm yeterli geldıgı sürece ek gıda yok dedi bende özenıyorum bişeylerm vereyım ıstıorm

ayrıca 4.ayda doğum kilosunu 2 katına ulaşmış olmalı senin bebeğin şimdiden ulaşmış bile kilosu çok iyi ben bir sorun görmüyorum cuma yine de tekrar bakjalım dedi çok üzgünüm ya

merhaba ne kadar üzülme desek de için içini yiyordur eminim ama bence de mutlaka bi yanlışlık vardır belki gecen gittiğinde fazla tartmışlardır bebeklerimiz artık çok hareketlendi bunun da etkisi olabilir sütün yetmiyo olsa bebeğin mutlaka ağlar huzursuz olur belli eder yani

Aman oyle olsun...mayisik mayisik emiyor guzelce..gozler hic acilmiyorrrmasaallah dielim ozmn..bizde 3.ay kontrolune gitmedik yakin zamanda gitmistik dr glmeyin bi sikinti yoksa dedi...sglk ocagina tarttirmaya goturdum...sizde bakin tarti sonucuna hemsireler dalgin olabiliyor.malum is yorgunluk derken

kızlar birde hazır konu sütten açılmışken bir sorunumdan daha bahsedeyim gün içinde çok sık bir acı hissediyorum göğüslerimde ve bir bakıyorum damla damla akıyor. ya da oğlum meme emerken diğer göğsümde bayağ akıyor olyor mu sizde de böyle:44:

merhaba canım endişeliyim tabi biraz ama sayenizde moralim düzeldi ben de en çok buna şaşırdım ya zaten nasıl anlamam dedim hiç bir fark olmadı ama oğlumda kafam karışık:44:

ya bu doktorların hangisine inanacağımı şaşırdım bende senin gibi 4. ayda ek gıdaya başlamak istiyorum benim oğluşum yemeğe çok hevesli sanki biz bişeyler yerken canı cekiyomus gibi bakıyo ağzını şapırdatıyo:) bende bir an önce başlamak istiyorum gecen gün bi doktor tanıdığımıza bu durumdan bahsettim çok kızdı 6 aydan önce su bile verme dedi çocuğuna iyilik değil kötülük yapıyosun bağırsakları 6 aydan önce hazır hale gelmez filan dedi sizin kakada filan bi problem oluyomu acaba

canım o zaman hiç üzme kendini çünkü dediğin şey benimde başımda hemdedoğumdan beri ve doktorum sütün fazla geliyor demişti.. Hem sütün yetmesede aç kalsa yakışıklı nasıl damlasın gögüsünden..

canım diyorum ki acaba onun içmesine fırsat kalmadan akıyor mu göğüslerimden

Bezin ağırlığından tahmin edersin canım.

Bende 1 aydır olmuyor, eskiden göğüslerim taş gibi dolu dolu olurdu, akardı da.

Bu arada oğlum tam 1 saat ıkına ıkına dönmeye çalıştı ama koca totosunu kaldıramadı :))

bilemiyorum ama istersen damlamaya başladığında veya ağrı hissettiğinde sağmayı dene bakalım belki işe yarar.. Hem görmüş olursun ne kadar süt geliyo diye..

canım çok güzel süt çıkıyordu göğüslerimde fazla fazla stokluyordum bu ara sanki azaldı gibi gelince oğlana yetmeyecek dedim sağmadım keşke devam etseydim bilirdim şimdi ne kadar süt geliyor diye neyse şimdi bakarım artık ço akıyor çünkü ya sinir oluyorum gün içinde de akıyor emzirirken diğer göğüsten de akıyor ilk günden beri böyle

insallah bir dahaki kontrolde oglusun verdigini de alir ustune de fazlasini.. burada insan gercekten destek buluyor, uzme canini sut yapmaya odaklan

sut akmasina gelince, bana da ilk gunden beri oluyor. bir gogsumde emzirirken diger tarafta bluzumde basliyor bir koyu renk daire belirmeye dedigin gibi bi aci da oluyor ama cok degil, sut kanallarinin hareketi o, endiselenecek bir sey oldugunu sanmiyorum, bebegin emmesi kaslari harekete geciriyor olsa gerek. benim hosuma bile gidiyor, sukur sutum az degil ki kendi kendine geliyor diyorum

Yok aksine kakamız düzene girdi, 3. ayımızı kabız geçirmiştik, koca ayda toplasan 5 kere kaka yapmıştı, şimdi düzenli günde 3 kez kakasını yapıyor.
Dediğim gibi her doktorun kendi inandığı bir ekol var. Kimi doktor da mevsimine göre su verilmesi taraftarı. Ben de artık gün içinde su veriyorum çünkü hava çok sıcak, bıngıldağı içine çöküveriyor susuz kaldığında.

canım ilk başta bende senin gibi düşünüyordum nasıl hoşuma gidiyordu süt akması demek ki var ki akıyor şükürler olsun diyordum ama bugün bunları yaşayınca acaba bebeğim ememeden akıyor mu süt göğüslerimden diye düşündüm doktora sormak da gelmedi o panikle aklıma umarım süt fazlalığından akıyordur canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…