• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 kpss önlisans mezunları, haydi sınava hep birlikte hazırlanalım...

ben henüz başlamadımm...bu sene aöf 2.sınıf dersleride var nasıl yapıcam bılmıyorumm...3 ay calıscam 3 ay aöf yıne 3 ay kpss dıye planladım kafamda bakalımm...hakkımızda hayırlısı...
hepinize başarılarrr....

arkadaşlar ben bu kitap meselesini hala anlayamadım, c.tesi almaya gidicem ama, ne alacağım,
yardım edin lütfenn.

şimdi 2yıllık işletme mezunuyum,
b grubundan mı sınava gireceğim???
kitap alırken gk+gy kitapları mı alacağım, yoksa önlisans yazan kitapları mı???

belki sorum çok saçma ama, inanın anlamadım.

belirlediğim kitaplar;
soru bankası: yargı
gt: data
gy: ihtiyaç

bunları belirledim ama, bu kitapların üzerinde önlisans mı yazmalı???

:26:

arkadaşım bildiğim kadarıyla ...kpss önlisans alıcaksın...lisans olanlar b düzeyinden giriyor...iyi çalışmalar...

duru57 cvp için teşekkürler.
araştıra araştıra sonunda bir şeyler buldum, benim gibi kafası karışanlar için yazıyorum:

şimdi lisans mezunları temmuz ayında 2gün+4 oturum şeklinde sınava giriyorlarmış.
sadece c.tesi sabah oturumuna girenler; genel kültür+genel yetenekten sorumluymuşlar (düz memurluk için) ve bunlara b grubu deniyormuş,
diğer oturumlar; alan dersleri içinmiş, onlara da girenlere a grubu deniyormuş.

önlisans mezunları ise;23 Eylül'de yapılacak ortaöğretim/önlisans sınavına giriyorlarmış ve bunlara da b grubu deniyormuş.

umarım yanlış aktarmadım.

şimdi, bu durumda; ben önlisans genel kültür genel yetenek kitapları alacağım.

hepimizin önü açık olsun.

Vatandaslık bitti diğer derslerimininde iki ünitesi var biticek hayırlısıyla soru cözcem bolbol kpss önlisansa gircem:18:

tarihten ve coğrafyadan son 3 ünitem kaldı benim de.
onlar bitince matemaik ve vatandaşlığa geçicem. en son da geometri...
iyi çalışmalar herkese. zihin açıklığı diliyorum:46:

kızlaaaarr ne zaman baksam yorumlar oldugu gıbı duruyor nerelerdesınız benım konular bıtmek uzere matematik hariç yavaş ilerliyorum bol bol calıştıgım konuyla test cözuyorummm konuları bıtırıp denemelere agırlık verıcem

cogunlukla hangi yayının kitabına çalısıosunuzz acabaa ?
hala calısmayaa baslayamadım sureklı arastırıyorumm bende önlısans mezunuyum hangi yaynın kitaplarını alıyım bayanlarrr ?

kızlaaaarr ne zaman baksam yorumlar oldugu gıbı duruyor nerelerdesınız benım konular bıtmek uzere matematik hariç yavaş ilerliyorum bol bol calıştıgım konuyla test cözuyorummm konuları bıtırıp denemelere agırlık verıcem
kimseler uğramaz oldu haklısın:44:
ben tarih coğrafya ve türkçeyi bitirdim. hergün 100er soru çözüyorum.
matematik benmde yavaş ilerliyor. eşitsizliklerdeyim. geometriye başlamıştım bi ara. yine bıraktım. hiç başlamadım sayıyorum.
matematiği de bitirsem çok rahat edicem.

hala calısmayaa baslayamadım sureklı arastırıyorumm bende önlısans mezunuyum hangi yaynın kitaplarını alıyım bayanlarrr ?

yargı yayınevinin kitaplarıyla çalıştım soru bankalarım karışık. yargı,data, ihtiyaç....

teşekküürr ederimm en kısa zamanda benımde baslamam lazım sımdılık guncel olayları tkip edeblıorum ancak :(

kpss önlisans sınavına başvurular nezaman bide ben büro yönetimi sekreterlik açıköğretim mezunuyum kpss ayamı gircem yoksa b yemi lütfen bilgilendirirmsiniz:43:

bende yargının konu anlatımını datanın ıkı tane soru bankasını cozuyorum bence bıranonce başla

kpss önlisans sınavına başvurular nezaman bide ben büro yönetimi sekreterlik açıköğretim mezunuyum kpss ayamı gircem yoksa b yemi lütfen bilgilendirirmsiniz:43:

osymnın takvımınce hepsi yazıyor bakmıştım ama unuttum daha var ama dıye bılıyorum

Merhaba arkadaşlar ben aöf adalet 1. sınıf öğrencisiyim bölümün geleceğinin parlak oluşundan ötürü adalet ( örgün ) tercihleriminin tutması üzerine aöfye yerleştim.Mutlu muyum ? bölüm açısından oldukça mutluyum fakat aöfnin zorluklarıda yok değil her neyse en azından memurluk açısından ön lisans bölümleri arasında hatırı sayılır bir konuma sahip diye düşünüyorum.Arkadaşlarım geçen sene 2 yıllık geçiş haklarını kullanarak uzak şehirlere gidip okumaya çalışıyorlar..ben bunu tercih etmeyip kendi hedefime bi nebzede olsa yaklaştım.Ama liseyi bitirip pat diye aöf portalına düştüm evde ders çalışıp sınava girmenin zorluğunu fazlasıyla yaşamaktayım..

Allahtan bişey olmazsa ben 2013 yılında mezunum fakat benim mezun olacağım sene kpss ön lisans yok :) bu durumda 2014e kadar ne yapmak gerekli ?
Benim düşüncem dersane yönünde 2013 haziranda mezun olacağım 2014e kadar dersane kurs falan gitmeyi düşünüyorum.Bunun yanında hızlı klavye ve bilgisayar kursumda olacak büyük ihtimal.Yaklaşık bir sene boş vaktim olacak mezun olduktan sonra. ( 2013 haziran - 2014 temmuz ağustosta yapılacağını varsayarsak önlisans kpssnin 1 sene gibi )

Sorum :1) Dersane'ye gitmeyi istiyorum çünkü bana birisi anlatmadan kendim anlayamıyorum konuları,dersane önerileriniz nelerdir ? Dersanelere görüşmeye giderken neye dikkat etmem gerekir ? Nette araştırdım ama herkes bi kurumu överken,diğerini yeriyor..Aklım karıştı..
2) Ben kpss de hangi konuları dersleri göreceğim kendi bölümümden sorular gelecek mi ?
3) Herşeyin bende başlayıp bittiğinin farkındayım gelecek kaygısı yaşayan 18 yaşında bir genç olarak tavsiyelerinizi bekler,hepinize iyi çalışmalar dilerim :)

Son düzenleme:
kızlaarrrrrr dersanelerın hızlandırma programları nezaman başlıyor ben 3 ay once dıye bılıyorummm

Merhaba arkadaşlar ben aöf adalet 1. sınıf öğrencisiyim bölümün geleceğinin parlak oluşundan ötürü adalet ( örgün ) tercihleriminin tutması üzerine aöfye yerleştim.Mutlu muyum ? bölüm açısından oldukça mutluyum fakat aöfnin zorluklarıda yok değil her neyse en azından memurluk açısından ön lisans bölümleri arasında hatırı sayılır bir konuma sahip diye düşünüyorum.Arkadaşlarım geçen sene 2 yıllık geçiş haklarını kullanarak uzak şehirlere gidip okumaya çalışıyorlar..ben bunu tercih etmeyip kendi hedefime bi nebzede olsa yaklaştım.Ama liseyi bitirip pat diye aöf portalına düştüm evde ders çalışıp sınava girmenin zorluğunu fazlasıyla yaşamaktayım..

Allahtan bişey olmazsa ben 2013 yılında mezunum fakat benim mezun olacağım sene kpss ön lisans yok :) bu durumda 2014e kadar ne yapmak gerekli ?
Benim düşüncem dersane yönünde 2013 haziranda mezun olacağım 2014e kadar dersane kurs falan gitmeyi düşünüyorum.Bunun yanında hızlı klavye ve bilgisayar kursumda olacak büyük ihtimal.Yaklaşık bir sene boş vaktim olacak mezun olduktan sonra. ( 2013 haziran - 2014 temmuz ağustosta yapılacağını varsayarsak önlisans kpssnin 1 sene gibi )

Sorum :1) Dersane'ye gitmeyi istiyorum çünkü bana birisi anlatmadan kendim anlayamıyorum konuları,dersane önerileriniz nelerdir ? Dersanelere görüşmeye giderken neye dikkat etmem gerekir ? Nette araştırdım ama herkes bi kurumu överken,diğerini yeriyor..Aklım karıştı..
2) Ben kpss de hangi konuları dersleri göreceğim kendi bölümümden sorular gelecek mi ?
3) Herşeyin bende başlayıp bittiğinin farkındayım gelecek kaygısı yaşayan 18 yaşında bir genç olarak tavsiyelerinizi bekler,hepinize iyi çalışmalar dilerim :)

hayırlısı olsun cnm..
dershane olarak yediiklim i tavsiye ederim..tam bi kpss dershanesi..
türkçe 30 soru , matematik 30 soru ,tarih 30 soru ,coğ 18 vatandaşlık 12 soru toplam 120 soru cnm..
sana en güsel tavsiyem bol soru çözmen olucaktır her konudan ortalama 5000 soru :)

ben de büro yonetimi ve sekreterlik okuycam bu sene 2014 de gircem soru bankalarım şimdiden hazır...
amacım ortalama 40000 soru çözmek...günde en az 100 soru...

hayırlısı olsun cnm..
dershane olarak yediiklim i tavsiye ederim..tam bi kpss dershanesi..
türkçe 30 soru , matematik 30 soru ,tarih 30 soru ,coğ 18 vatandaşlık 12 soru toplam 120 soru cnm..
sana en güsel tavsiyem bol soru çözmen olucaktır her konudan ortalama 5000 soru :)

ben de büro yonetimi ve sekreterlik okuycam bu sene 2014 de gircem soru bankalarım şimdiden hazır...
amacım ortalama 40000 soru çözmek...günde en az 100 soru...

Sağolun öncelikle cevabınız için.Benimde aklımda bunun yanında 2 dersane daha var ihtiyaç ve pegem.Yediiklimide çok duydum çevremden değerlendireceğim ama şehirden şehire değişiyor.Grup oluyormuş bi grubun .... hocası iyiken diğerinin vasat olabiliyor öğrenciler bu yüzden yok çok kötü o dersane veya çok iyi diyebiliyor gidip görmek yaşamak lazım sanırım ve birazda şans :) Sizede allah kolaylık versin ne güzel başlamışsınız.Ders sevmeyen bi yapım var maalesef kendi derslerimi zarzor çalışıyorum bakalım kpssde ne yapacağım :)))

çalışmlarr başladı ihtyaç aldımm türkçeden başladımmmm:26:
direk matematık falan ıstemedım sıkılırım falan diee nasıl olsa calıscam amaa sımdılık türkçeden başladım bakalımm

saol cnm...
evet ben de başladım..5 aydır ders çalışıyorum..
tarihten başladım..coğrafyada çalışıyorum..
korkum vatandaşlık ve matematik..
bu sene deniycem şansımı ama asıl hedefim 2014 ..
nasip kısmet..

Back