illa sayımı vericez ya
yokmu formül falan![]()
ac + b = 23c dedim, c ye 10 verdim
10a + b = 230 oldu, b ye 20 a ya da 21 verdim,
bence formülü olmaz bunun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
illa sayımı vericez ya
yokmu formül falan![]()
en büyük değeri a ya verdim a= 21 oluyor b =20 c=10
burdanda 21+(20/10)=23![]()
saolun kızlar
sayı vermekten çoksıkılıyorum ben ama ya![]()
son sorum arkadaşlar tabi bu gecelik;
-3<x<=2
-1<y<4 x2 + y2 (yani x kare + y kare) toplamının alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır cevap 25
yapamıyorum![]()
ağlama kıyamam ben sana, kafamız almıyo herhalde artık, ben sabah tekrar bakarım.
değer vermeden yapıcazda işte kaç defa çarptım hep farklı bişey çıktı.galba uyku saatim geldi![]()
onun yolunu göstermiş kitapta ama o yolla farklı sonuç çıkıyo neyse bulursam söylerim.
Hepinize hayırlı geceler.
son sorum arkadaşlar tabi bu gecelik;
-3<x<=2
-1<y<4 x2 + y2 (yani x kare + y kare) toplamının alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır cevap 25
12 Hayvan Takvimi
Celali Takvimi (meliki takvim)
Rumi Takvim
Hicri Takvim
Miladi Takvim
bunların karışsına hangi dönemde kullanıklarını yazabilirmi biri
mesela 12 hayvanlı: islamiyyen önce
günaydın hanımlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
kızlar ben market pazar dolaşıcam yine anneme kar bile engel olamıyo
bensiz çok soru çözmeyin![]()
1)- 12 HAYVANLI TÜRK TAKVİMİ: Türklerin kullandığı en eski takvimdir. Güneş yılını esas alır .Bu takvimde her yıl bir hayvan adıyla anılıyordu.
2)- CELALİ TAKVİM: Büyük Selçuklular zamanında Melikşah tarafından hazırlatılan bu takvim güneş yılına göre hazırlanmıştı.
3)- HİCRİ(HİCRET) TAKVİMİ: Ay yılını esas alır. Başlangıç olarak Hz. Muhammed'in Mekkeden Medine'ye hicret ettiği 622 yılını alır. Bugün Ramazan, mevlidler gibi dini günlerde bu takvimi kullanmaktayız.
4)- RUMİ TAKVİM: Osmanlı devletinde resmi ve mali işlerde kullanılmak üzere 19. yüzyıl başlarından itibaren yürürlüğe giren takvimdir. Güneş Yılını esas alır.
5)- MİLADİ(MİLAT) TAKVİMİ: 1926' dan itibaren kullandığımız takvimdir. Güneş yılını esas alır. Temeli Mısırlılar'a dayanır. İyon ve Yunanlılar kanalıyla Batıta aktarılmıştır. Romalılar Sezar zamanında JULYEN takvimi olarak düzenlemiş ve kullanmışlardır. Yeniçağda Papa XII.Gregor tarafından yeniden yapılan düzenlemelerle GREGORYAN TAKVİMİ olarak anılmıştır. Günümüzde ise Milat takvimi denilmektedir. Milat takvimi Hz. İsa'nın doğuşunu(sıfır) kronolojinin başlangıcı olarak kabul eder.
böyle bir şey buldum