Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bana gıcık size kolay sorum;
x bir tam sayı olmak üzere, (3x+10) / (x-1) ifadesi pozitif bir tam sayıya eşit olduğuna göre x'in alabileceği değerler toplamı?
4 mü canım :44:
yeni soru
-4<= a <= 3 old. göre a2 - 3 (yani a kare -3) ifadesinin alabileceği en büyük ve enküçük tam sayı değerlerinin toplamı?
cevap 19mu canım
yeni soru
-4<= a <= 3 old. göre a2 - 3 (yani a kare -3) ifadesinin alabileceği en büyük ve enküçük tam sayı değerlerinin toplamı?
peki x-1 i negatif yaptığında mesala x-1=-1 olsun x 0 olmalı. 3+13/-1=3-13=-10 oluyor ama sonuç pozitif olmalıydı, o yüzden ben negatif yapan iki değer alamdım sadece 14 v 2 yi alıp toplamı 16 buldum
peki x-1 i negatif yaptığında mesala x-1=-1 olsun x 0 olmalı. 3+13/-1=3-13=-10 oluyor ama sonuç pozitif olmalıydı, o yüzden ben negatif yapan iki değer alamdım sadece 14 v 2 yi alıp toplamı 16 buldum
tamam bi daha baktım x 0 için sayı negatif oluyor bunu almıyoruz (zaten x=0 toplamı etkilemiyordu) ama x-1=-13 alınca işlem yine pozitif oluyor. Yani x; -12, 16 ve 2 (0 yok)
evet bende orda hata yapmışım ama sonucu etkilemedi
bir soruda benden kızlar
a,b,c pozitif tam sayı ve a>b>c olmak üzere a+(b/c)=23 ise a+b+c toplamın en büyük değeri kaçtır![]()
2<a<b<8 olduğuna göre a+b toplamının alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır?
ben 7 farklı değerbuldum, cevap 11 miş
51 mi cevap![]()
51 mi cevap![]()
sayı verdim ben de 51 buldum ama daha büyüğü var mı emin değilim
bende 10 tane buldum :26:
çözüm lütfen
![]()
bende 10 tane buldum :26:
çözüm lütfen
![]()