• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

2002 cikmis sorular bende yokmuş ya yediikliminkileri almistim 2004 ten başlıyor. 2004 U coZdum
genel yetenek:50 net
genel kültür :48 net toplam 98 net çıktı :nazar: sinavdada böyle olur ins.

2002 cikmis sorular bende yokmuş ya yediikliminkileri almistim 2004 ten başlıyor. 2004 U coZdum
genel yetenek:50 net
genel kültür :48 net toplam 98 net çıktı :nazar: sinavdada böyle olur ins.

maşALLAH. ben neden kötü yaptım anlamadım:) 78 hani denemelerde yaptıgım bişeyde deil.d akşam çözdüm uykuluyken. bari kendinimi bunla avutayımda moralim bozulmasın:))

2008 önlisans çözdüm. 124 net(150 soru) . çıkmış sorular daha net aslında..

edit: he sen 2004 çözmüşsün. bendede hepsi var ama 2004 yok.d 2002 2006 2008 falan var

Son düzenleme:
maşALLAH. ben neden kötü yaptım anlamadım:) 78 hani denemelerde yaptıgım bişeyde deil.d akşam çözdüm uykuluyken. bari kendinimi bunla avutayımda moralim bozulmasın:))

2008 önlisans çözdüm. 124 net(150 soru) . çıkmış sorular daha net aslında..

Bakalım yarında 2006 yi çözücem ondan sonraki gn 2008 i çözücem yine yazarım sonucu cikmis sorular daha net dediğin gibi tarih faln. Güzel çıktı coğrafya düşük çıktı 14 doğru 4yanlis:26:

Ben neyi çözsem karar veremedim niye böyle yaptınızki şimdi :14: uzmanın 9. denemesine başlamıştım gece yarım kaldı onu bitireyim bari

Bakalım yarında 2006 yi çözücem ondan sonraki gn 2008 i çözücem yine yazarım sonucu cikmis sorular daha net dediğin gibi tarih faln. Güzel çıktı coğrafya düşük çıktı 14 doğru 4yanlis:26:
2006 kpss önlisans çözdüm.
toplamda 123 net yaptım. (150 soru)

matematiğim iyi olmamasına ragmen 29 dogru 2 yanlış yaptım. sen ful çıkarırsın belki.

Ben neyi çözsem karar veremedim niye böyle yaptınızki şimdi :14: uzmanın 9. denemesine başlamıştım gece yarım kaldı onu bitireyim bari

canım bn çıkmış sorulardan gnde 1 tane çözüyorum. kendi kendime soru analızi yapıyorum.
hakan dedenin dediği gibi harf ilklabını, türk tarih kurumun amacını dirliğin falan hep sormuşlar.
bide şu dikkati çekti 1924 halifeliğin kaldırılmasıyla hangileri oldu olmadı. soru kalıpları değişik

çoğrafyadanda ovaların özelliklerini bilmek lazım. en azından nerede olduklarını. anayasada bugune kadar hiç zor gelmemiş. ben fulle yakın çıkıyorum. 2010 agır geldi dediler(bnde demiştim) ama 2010 anaysa değişliğine çalışmadıgımız için bence zor geldi ozaman öğrencilere.. çıkmş sorular yanımda olsa kac dogru kac yanlış yazardım ama yok:S

Son düzenleme:
inşallah kolay olur anayasa - net çıkarıyorum sınavda olmadı boş bırakıcam .Verdiğin püf noktaları için sağol .
okyanus sende 9u çözde karşılaştıralım ozaman

2006 kpss önlisans çözdüm.
toplamda 123 net yaptım. (150 soru)

matematiğim iyi olmamasına ragmen 29 dogru 2 yanlış yaptım. sen ful çıkarırsın belki.

canım bn çıkmış sorulardan gnde 1 tane çözüyorum. kendi kendime soru analızi yapıyorum.
hakan dedenin dediği gibi harf ilklabını, türk tarih kurumun amacını dirliğin falan hep sormuşlar.
bide şu dikkati çekti 1924 halifeliğin kaldırılmasıyla hangileri oldu olmadı. soru kalıpları değişik

çoğrafyadanda ovaların özelliklerini bilmek lazım. en azından nerede olduklarını. anayasada bugune kadar hiç zor gelmemiş. ben fulle yakın çıkıyorum. 2010 agır geldi dediler(bnde demiştim) ama 2010 anaysa değişliğine çalışmadıgımız için bence zor geldi ozaman öğrencilere.. çıkmş sorular yanımda olsa kac dogru kac yanlış yazardım ama yok:S

canim halifeliğin kaldırılması laiklik adına yapılması gereken inkilapların önünü açtı

:14: bitirdim denemeyi gy 47.75 gk 37.5 off off dünya kadar yanlış çıktı neden yorum yapamıyorum nedennn nedennn :14:
sorular kolaydı bi de bu sefer

Son düzenleme:
:14: bitirdim denemeyi gy 47.75 gk 37.5 off off dünya kadar yanlış çıktı neden yorum yapamıyorum nedennn nedennn :14:
sorular kolaydı bi de bu sefer

Bana türkce kolay gibi geldi ama cevapları bakınca acaba dedim başka denemenin cevaplarımı :52:10 yanlışım çıktı türkceden coğrafyada düşük çıktı :37:Genel yetenek türkceden dolayı 42 net genel kültür 40 net toplam 82 net çıktı :51:

Uzmanın dokuzu bende sabah çözücem bakalım hadi hayırlısı genelde zor oluyor ama :))
Bugün fem 6 yı çözdüm gy 40 gk 51 çıktı

Sabah ilk işim 2010 sorularını çözmek olacak. bu hafta çıkmış sorulardan gitmeyi planlıyorum :31:

Bana türkce kolay gibi geldi ama cevapları bakınca acaba dedim başka denemenin cevaplarımı :52:10 yanlışım çıktı türkceden coğrafyada düşük çıktı :37:Genel yetenek türkceden dolayı 42 net genel kültür 40 net toplam 82 net çıktı :51:
evet evet çok kolaydı sorular Bende 6 yanlış yapmisim hiç olmadık yerlerden

Uzmanın dokuzu bende sabah çözücem bakalım hadi hayırlısı genelde zor oluyor ama :))
Bugün fem 6 yı çözdüm gy 40 gk 51 çıktı

aa çok sevindim sende çöz canım ben yetişmeyecek diye 8 i çözmedim . Ya Bende de yokmuş ki 2002 2006 dan başlıyo Bende çözerim karşılaştırız okyanuscum Ilk defa sana yetiştim yaa bi 100 netlere çıksak hep birlikte ne güzel olur . Sen hiç yüz net yaptın mi ada

Yaa aslında aklıma ne geldi şöyle bi tablo yapıp çıkmış sorulardaki netlerımizı yazsak ortalama seviyemizı görmüş oluruz . Sadece bi fikir benim ki tabi netini söylemek istemeyenler de olabilir saygı gösteririm:31:

Gunaydin hanimlar:10:Hayirli günler hepinize :16:Son 11 gun :52:Esimi göndereyim ise 2006 cikmis sorulara başlıcam bakalim size yazarım kaç net çıktığını :31:Bugünü türkce dilbilgisi ve geometriye ayırdım çıkış turkce sorularını çözüp dilbilgisi konularını hallrdicem analitik geometri ve üçgenlere göz aticam :31:herkes kolay gelsin bol bol sorulu güzelde calisabilecegimiz bir gun olur ins :16:

Zapzup benim için sorun degil ben çıkan nerimi yazarım tablo guiete söyleriz o yapar belki :31:

1.TBMM
ortalama 1 soru geliyor

23 nisan 1923 arasında
bagımsızlıgı savunan meclistir
** eski mebuslar meclisinden ve yeni üyelerden ouluşuyr
** kurucu bir meclistir
** yeni devtet yeni anayasa yeni marş buda onun kurucu oldugunu gösterir.
** ihtilalcidir. egemenligi millete vermiştir
** uluscudur. azınlıklara temsil hakkı vermemiştir
** demokratiktir. üyelerini seçimle halk tarafından belirlenmiştir

** güçler birliği vardır.(olanan üstü yetkili)
** meclis hükmümeti sistei vardır( bc ve başbakan yoktur. bkanlar meclis içinden tek tek oylamayla seçiliyor. buda hükmetin kurulmasını zorlaştırıyor
** yasamın başı yürtmeninde başıdır

** siysal partilere yok. gruplar vardır. amac sadece bagımsızlıgı savunmak

TBMM üzerinde hiçbir güç yoktur
hükümet kurmak zorunludur
geçici padişah vekili atamak doğru deildir
tbmm yasama yürtme mecliste toplanmıştır
padişah ve halife vatan kurtulduktan sonra meclis ne isterse ona göre hareket edicek

TBMM çıkardığı kanunlar
** 1. tek bi inklap var oda saltanatı kaldırmaktır.
** tekelifi milleye emirlerinde ASLA onayı yoktur. çnükğ mkamel başkomutan yetksiyle kçıkardır
** ağnanm vergisi 4 kat attırıldı
** dış gümrük vergisi artırıldı. buda kapitilasyonlara tepkidir
** nisabı müzakre: meclis kaç kişiyle açılcak kaç kişiyle toplancak bunu belirten saydır.
** NOT: istikal mahkemeleri kanunu:
-savcıları meclis içinden(neden çnkü güçler birliği)
-kakralrı kesirdir
-temyiz hakkı yoktur
- çok önemli: ilk kez tbmm ayaklarında çkmştr. eskişehir kütahya savşlarında asker kaçakları , eskişer kthyada tekalifi milli için, şeyh sait isyanında kullanılıyor. izmir suuiskastı)

TBMM karşı isyanlar

** istan bul ve itilaflar tbmm güçlenmesini istemedikleri için isyancılar çıkardır
** bazı büyük aileler kendileri devlet kuramk istediler
** azınlıkların devlet kurma düşüncesi
** eski kuvayi milliyeçilerin çıkardı(çerkez etmek demirci mehmet efe, düzenli orduya karşı çıktı)

TBMM istanlara karşı aldıgı önlemler
** hıyaneti vataniye kanunu çıkarmıştır
** istiklal mahkeleri kurulmuştur
** istanbul hükümeti hertürlü haberleşme kesilmiştir.
** istanbul fetvasıns karşı ankara fetvası yanımlamıştır

bu isyanlar
** emek ve zaman kaybına neden oldu
milli mücadelenin kazanılması gecikilmiştir
** milis güçler ayrılmıştır

DOĞRUDAN İSTANBUL HüKÜMETİNİN ÇIKARDIGI İSyanlar
** ahmet anzavur
** kuvayi inzibatiye

istalbul ve itilaf devletlerini tarafından çıkırılan isyanlar

MERKEZ ordusu: 1 tbmm tarafından, iç güvenliği sağlamak ve bstırmak için kurulmuştur. düşmanla savaşmak içinde düzenli ordu

SEVR BARIŞ ANTLAŞMASI
** san remo konferansından belirlenmiştir
** mebuslar meclisi dağıtıldıgı için saltanak şurası tarafından onaylanmıştır
** tbmm antlaşmyı kabul edenleri vatan haiyi ilan etmiştir
** bogazlar içinde türk üyenin olmadıgı komisyon kurulcak

Gunaydin hanimlar:10:Hayirli günler hepinize :16:Son 11 gun :52:Esimi göndereyim ise 2006 cikmis sorulara başlıcam bakalim size yazarım kaç net çıktığını :31:Bugünü türkce dilbilgisi ve geometriye ayırdım çıkış turkce sorularını çözüp dilbilgisi konularını hallrdicem analitik geometri ve üçgenlere göz aticam :31:herkes kolay gelsin bol bol sorulu güzelde calisabilecegimiz bir gun olur ins :16:

Zapzup benim için sorun degil ben çıkan nerimi yazarım tablo guiete söyleriz o yapar belki :31:

bende 2006 yı çözücem bugün canım söyleriz birbirimize :52:

bu 2006 soruları çok kolaymış ya sanki boşuna çözüyormuş gibi geliyor :17: keşke bu sene de kolay olsa

Son düzenleme:
2006 cikmis sorulari coZdum (150 soru cikmis)

Genel yetenek:65 net
Genel kültür:58 net
Toplam :123 net

Son düzenleme:
evet evet çok kolaydı sorular Bende 6 yanlış yapmisim hiç olmadık yerlerden

aa çok sevindim sende çöz canım ben yetişmeyecek diye 8 i çözmedim . Ya Bende de yokmuş ki 2002 2006 dan başlıyo Bende çözerim karşılaştırız okyanuscum Ilk defa sana yetiştim yaa bi 100 netlere çıksak hep birlikte ne güzel olur . Sen hiç yüz net yaptın mi ada

Ahh keşke yapmış olsam canım ama hiç 100 net göremedim daha :)) en fazla 94 yaptım ama oda kolay denemelerde normalde 90 ı hiç geçemiyorum kolay kolay

Back
X