• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

ben dershane araştırdım arkadaşlar yazılacağım yarın,2013te kpss ye gireceğim,girene kadar bu topikteyim . bilgi alışverişi yaparız:ssz::ssz::ssz:

Son düzenleme:

okim niyeti bozma ne 2014 ü ama yaaaa bu yıl halledicez bu işi cnm . . . istikrar da tarihte bazı yanlışlıklar var cnm sorularda kaliteli güzel soruları ama bazılarında hata var bilgin olsun moralin bozulmasın . . .

Ah canım ins. Bu yıl hallederiz su sınavı denemeler zor geliyor bana ya hic görmediğim sorular cikiyor garip biraz :37:

cnm daha iyi yapacaksın dün 2008 i aldım baştan aşağı çözdüm 150 soru 2.5 saat tuttum ve 2/3 ünü bu ne yaaaaaa soru mu bu soru mu bu ne yaaaaaaaaaaaa diye diye çözdüm inan en sınav formatına yakın deneme bile kasıyo yani . . .

Bende anayasa cikmis sorulari coZdum bitti tarihi bitirmek üzereyim sınava kadar tüm derslerinkini bitiricem bakalım sorular net denemedekiler gibi degil biraz moralim yerine geldi görünce çok yanlışım çıkmıyor ya ins sinavdada iyi yaparız çok emek verdik artık iyice gerildim 10 aydır calisiyorum :5:

Bende anayasa cikmis sorulari coZdum bitti tarihi bitirmek üzereyim sınava kadar tüm derslerinkini bitiricem bakalım sorular net denemedekiler gibi degil biraz moralim yerine geldi görünce çok yanlışım çıkmıyor ya ins sinavdada iyi yaparız çok emek verdik artık iyice gerildim 10 aydır calisiyorum :5:

Ben de aynı senin gibiyim.:14::14::14:

3 hafta kaldı sanırım sınava.. Tekrarlarınıza başlamanız tavsiyemdir yeni konu öğrenmeyi bitirin bi an önce..

Kültürü baştan tekrar edin test çözün. Türkçeden de dilbilgisi çalışın. Matematik tekrarlık birşey yok soru çözmeye devam edin

Ben de aynı senin gibiyim.:14::14::14:

Ah ah ins. Hayirlisiyla atanırız çok stresliyim :5:

3 hafta kaldı sanırım sınava.. Tekrarlarınıza başlamanız tavsiyemdir yeni konu öğrenmeyi bitirin bi an önce..

Kültürü baştan tekrar edin test çözün. Türkçeden de dilbilgisi çalışın. Matematik tekrarlık birşey yok soru çözmeye devam edin

Benim konular bitti biraz geometri bakicam bide dilbilgisi tarih coğrafyayı tekrar ediyorum sabah aksam deneme coZuyorum denemeden test çözmeye vakit kalmıyor pek özetleri okuyorum bakalım hala yanlışım çok cikiyor ama ins. Sınavda güzel yaparız denemeler biraz kasmış cikmis sorulari coZuyorum onlar daha net anlasilir:31:Sence hangi yayin sinav formatına uygun?

Benim konular bitti biraz geometri bakicam bide dilbilgisi tarih coğrafyayı tekrar ediyorum sabah aksam deneme coZuyorum denemeden test çözmeye vakit kalmıyor pek özetleri okuyorum bakalım hala yanlışım çok cikiyor ama ins. Sınavda güzel yaparız denemeler biraz kasmış cikmis sorulari coZuyorum onlar daha net anlasilir:31:Sence hangi yayin sinav formatına uygun?

Uzman kariyer..

Sınavı kolay beklemeyin arkadaşlar. Çıkmış sınav sorularını çözerken bende diyordum bunlar denemelerden daha kolay diye ama öyle olmadı. 2012 de lgs ile başladı kpss ile devam etti zor sınavlar. Ki zaten lgs nin türkçesini görünce dedim lisansta da zor soracaklar öylede oldu..

Rehavete düşmeyin çıkmış sınav sorularını çözüp 2012 de ösym dayıyor soruları..

Yediiklim deneme coZdum genel kültür:44 net genel yetenek:50 net toplam 94 net çıktı :nazar:İlk defa 90 li netleri görüyorum Allah sinavdada böyle netler yapmayı nasip etsin ins. Hepimize:16:Genel kültür iki deneme oldu 40li cikiyor :nazar:Ay çok mutlu oldum y :119::124:

Uzman kariyerin demelerini çözün sadece ama. Soru bankasından bahsetmiyorum.

Uzman kariyer var coZuyorum 3 denemesi kaldı o biraz düşük cikiyor :26:Zor geldi bana ben yediiklim yargı ihtiyac teorem beyaz kalem istikrar bunları coZuyorum fem var onada basliycm

2 tavsiye daha :)

Denemeleri imkanınız varsa sınıf ortamında çözün ve başka yayınların dışarıdan denemelerine girin. Ama sınıf ortamı önemli

Ve sınava başlıyacağınız dersi iyi tayin edin.Türkçe mate kültür mü yoksa kültür matematik türkçe mi (farklı kombinasyonlarda olabilir) oturtun. Sınavdan önce yada sınav anında sisteminizi değiştirmeyin.

Ama tr mat kültür en iyisi araştırmalarıma göre.. Tabi sizler daha iyi karar verirsiniz.

Ek olarak :) şuan bitirdiğiniz dakikanın üzerine 10 dk koyun bitirme zamanı olarak. Gerçek sınav çok farklı oluyor, denemelerde 10 dakikası kalanların, sınavda 10 soruya bakamadığı oldu heyecan büyük bi faktör.

Hepinize başarılar

Bir otobüste ki yolcuların % 30 u birinci durakta iniyor.
Kalan yolcuların ise % 10 u ikinci durakta iniyor.
Buna göre, ,ikinci duraktan sonra kalan yolcuların sayısı, başlangıçta ki yolcu sayısının % kaçıdır?

Şimdi yolcu sayısına 100 dedim.
100x30/100 30 kişi iniyor birinci durakta. 100-30: 70 kişi kalıyor.
70x10/100: 7 kişi ikinci durakta iniyor.

70-7: 63 kişi. Başlangıçta 100 idi cevabı 63 buluyorum.
Ama cevapta 27 diyor. Nerede yanlışlık yapıyorum??:26:

Uzman kariyer var coZuyorum 3 denemesi kaldı o biraz düşük cikiyor :26:Zor geldi bana ben yediiklim yargı ihtiyac teorem beyaz kalem istikrar bunları coZuyorum fem var onada basliycm

Bizede zor geliyordu dershanece isyan ediyorduk bu nasıl deneme diye :) Ama sınava en yakın oydu. Sınavda kolay değildi.

Uzmankariyeri sindirerek çöz. orada çıkardığın netlerine yakın gelir. hatta bize diyorlardıki bu yayın zor üzerine 5 net koyun, sonuç açıklandı 5 net aşağısı geldi :))

Bir otobüste ki yolcuların % 30 u birinci durakta iniyor.
Kalan yolcuların ise % 10 u ikinci durakta iniyor.
Buna göre, ,ikinci duraktan sonra kalan yolcuların sayısı, başlangıçta ki yolcu sayısının % kaçıdır?

Şimdi yolcu sayısına 100 dedim.
100x30/100 30 kişi iniyor birinci durakta. 100-30: 70 kişi kalıyor.
70x10/100: 7 kişi ikinci durakta iniyor.

70-7: 63 kişi. Başlangıçta 100 idi cevabı 63 buluyorum.
Ama cevapta 27 diyor. Nerede yanlışlık yapıyorum??:26:

Hatalı cevap. çözümün doğru

2 tavsiye daha :)

Denemeleri imkanınız varsa sınıf ortamında çözün ve başka yayınların dışarıdan denemelerine girin. Ama sınıf ortamı önemli

Ve sınava başlıyacağınız dersi iyi tayin edin.Türkçe mate kültür mü yoksa kültür matematik türkçe mi (farklı kombinasyonlarda olabilir) oturtun. Sınavdan önce yada sınav anında sisteminizi değiştirmeyin.

Ama tr mat kültür en iyisi araştırmalarıma göre.. Tabi sizler daha iyi karar verirsiniz.

Ek olarak :) şuan bitirdiğiniz dakikanın üzerine 10 dk koyun bitirme zamanı olarak. Gerçek sınav çok farklı oluyor, denemelerde 10 dakikası kalanların, sınavda 10 soruya bakamadığı oldu heyecan büyük bi faktör.

Hepinize başarılar

Teşekkürler tavsiyen için ben önce genel kültür sonra mat sonra türkce coZuyorum genel kültürü hızlı bir sekilde yapıp mAta geciyorum türkce için baya vakit kalıyor böyle oturttum birkaç denemede türkce mat genel kültür deneyim bakalım o nasil olacak ben sure 15-20 dk kala bırakıyorum denemeyi sınavda yeter ins. Surem

Bizede zor geliyordu dershanece isyan ediyorduk bu nasıl deneme diye :) Ama sınava en yakın oydu. Sınavda kolay değildi.

Uzmankariyeri sindirerek çöz. orada çıkardığın netlerine yakın gelir. hatta bize diyorlardıki bu yayın zor üzerine 5 net koyun, sonuç açıklandı 5 net aşağısı geldi :))

Türkcesinde çok yanlışım cikiyor 10 yanlış falan yapıyorum bazen 8 yanlış mAti iyi ama 24 ten aşağıya düşmedi :31:Tarih 20-23 doğru arası cikiyor coğrafya ve anayasası düşük cikiyor :31:

Teşekkürler tavsiyen için ben önce genel kültür sonra mat sonra türkce coZuyorum genel kültürü hızlı bir sekilde yapıp mAta geciyorum türkce için baya vakit kalıyor böyle oturttum birkaç denemede türkce mat genel kültür deneyim bakalım o nasil olacak ben sure 15-20 dk kala bırakıyorum denemeyi sınavda yeter ins. Surem

Kafanı karıştırmak istemem lakin benim arkadaşımda senin yaptığını yaptı türkçe yetişmedi. Neden çünkü heyecandan kültürdeki hızın azalıyor normalde bi kere işaretliyip geçeceğin soruyu bir kere daha düşünüyorsun. Eğerki matematiğin iyise ''ulan bu soruyu nasıl yapamam zaten adam akıllı matematik yapıyorum ondanda kaçırmyıım '' düşüncesiyle matta süren gidiyor. Türkçede zor sorulmuşsa tezeği avuçluyorsun :)

Arkadaşım dedi ki ben pişman oldum türkçeden başlamadığıma. Türkçede harcadığım zamana göre diğerlerine bölüştürebilirdim ama türkçe sona kalınca ve zor olunca yetişmedi dedi. Neden beklenmiyordu bu kadar zor olması.

Yinede senin bileceğin bi durum. 15 tane türkçe yapıp kültüre geçip mat yapıp kalan 15 i yapailirsin mesala. Kafan dinlenir hem.

Unutmadan sona bırakınca beynin yorulduğu için algın zayıflıyor ve sorulara giden sn artmaya başlıyor. başta başlarsan yorulduğun yerde bırakıp başka dersi çözüp geri dönebilirsin hemde kafan dinlenmiş olur. Ama sona kalınca böyle şansın yok.

Kısaca siz türkçeyi sona bırakmayın :)

Son düzenleme:
Ben 82 aldım sınavdan. trkce mat kültür şeklinde gittim ve türkçenin son 5 sorusunda sıkıldım bıraktım sonra geri döndüm. Bu büyük bi avantaj kendimi zorlamadım illa çöz diye çünkü zamanım vardı. Son 12 dk felan kala ben 120 soruya bakmıştım ve rahatlıkla trkçeye mat taki 2 boş soruma geri döndüm.

Ama sürekli saate baktım. sizde bakın. kaptırmayın kendinizi hangi derse ne kdr dakka gittiğine bakıp ona göre hızlanın.

Ayy valla analizci oldum hee şuna bak ne analizler yapıyoruz. inşallah kurtulursunuz bu sene bu dertten

Back
X