Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yanlıs hatırlamıyorsam kücükbas hayvancılık iç anadolu ve güneydoğu anadoludaydı bölgelere göre cevapladım soruları buyüzden eledim arpa yulaf ve diğerleirni bir tek turuncgil kaldı zaten turuncgiller kış ılıklığı olan, geçirimli ve kireç oranı yüksek olan topraklarda yetişir akdeniz ve mikro klima özell olan doğu karadeniz de :26:Cevap turunçgil de alakayı kuramadım ben.Asıl turunçgilin olduğu yerlerde küçükbaş hayvan çoktur akdenizden bahsediyorum
Cevap turunçgil de alakayı kuramadım ben.Asıl turunçgilin olduğu yerlerde küçükbaş hayvan çoktur akdenizden bahsediyorum
bende anladım yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiCevaplarınız için çook teşekkür ederim mantık anlaşılmıştır
Küçük baş hayvancılığın yaygın olduğu yerlerde aşağıdakilerden hangisinin yetişme olanağı azdır?
A.Buğday
B.Arpa
C. Nohut
D.Trunçgil
E.Mercimek
Bu sorunun çözümünü açıklayabilirmisiniz kızlar?
Soruyu yeni gördüm arkadaşlar cevaplamış zaten de.
Doğu Anadoluda büyük baş hayvan var diye biliyorum ben, küçük baş hayvan da mı var :44:Turunçgil küçük baş hayvancılığın olduğu bölgede yetişmez. K.b hayvancılık genellikle iça- gda, d.a bölgelerindedir. Turunçgilde burada yetişmez.
bu tarz sorularda soruya bölgesel bak canım .Ama akdenizde kıl keçisi var oda küçükbaş hayvan ee akdenizdede turunçgil yetişiyo kafam karıştı:44:
Türkiyede ormanlar yangınlar ve kesimler sonucu tahrip olmamaktadır
bu durumun sonuçları arasında ;
Iyabani hayvanların yaşam alnalarınınn azalması
II tarım ürünlerinin üretiminin azalması
III.su taşkınlarının artması
IV.erozyon şiddettinin artması
V.doğal bitki örtüsünün azalması.
hangisi yeralmaz?
hangisi yeralmaz?
hangisi yeralmaz?
Türkiyede ormanlar yangınlar ve kesimler sonucu tahrip olmaktadırKızlar soruyu yanlış yazmışım. düzelttim doğrusu bu