• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS A grubu buraya :)

bende hezuz başlamadım yazokulum daha yeni bitti.dediğiniz gibi hukuktan başlayayım bende.. 'gökçe' nin tek kitap alan blgisi ktbı var elimde ondan çalışmayı düşünüyorum nasıldır bilginiz varmı ? arkadaşlar bide aklıma takılan bşey var iş müfettiş yardımcılığı vergi denetmeliği ve gelir uzman yardımcılığı düşünüyorum daha sonra hangi illere atanabilirim bilgisi olan yanıtlayabilirmı herkese iyi çalışmalar:15:

vergi denetmenliği diye bi meslek yok artık, maliyede denetim birleştirildi ve vergi müfettişliği adı altında toplandı.
vergi müfettişliği, gelir uzmanlığı vs için atamalar sanıyorumki kurum sınavından sonraki puan ve sıralamana göre; sen atanmak istediğin şehri yazıyosun ve ne çıkarsa bahtına yani iyi bi puanın varsa elbette istediğin yer gelir, bu şekilde belirleniyo..
ancak tam emin değilim çünkü bende ilk defa bu yıl girdim kpssye ve ilk defa bu yıl giricem kurum sınavlarına..
dua edin kızlar benim içinde..
başarılar herkese :71:

kızlar ben 2012 değilim ama katılmak istedim :17:
ben uluslararası ilikşiler okuyorum ve önmde 2 yılım daha var ama ..
siz nerelerden başladınız çalışmaya kızlar yaa
ben 1 sene öncesinden çalışmaya başlamak istiyorum ama nereden başlayacağıma karar vermedim bir türlü... :44:

bence 2 yılın varsa henüz çok erken, senin yapman gereken ingilizceye yoğunlaşmak..
madem uli mezunu olacaksın, kpssden sonra, dil şartıyla alan çok güzel kurumlar var oralara başvurmalısın ve kpss sürecinde ingilizce hiç çalışılmıyo kendimden biliyorum :34:
ama mutlaka başlicam dersen hukukları hallet derim çünkü bölümünde çok fazla hukuk dersi var, bunun avantajını kullanabilirsin..
başarılar :71:

Organik tarım bölümünden mezun oldum bu sene kpss'ye gireceğima ama ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok işime gelmediğinden olsa gerek gerçekten araştırmıyorum da üstelik...
Kendi kendime çalışarak halledebilir miyim acaba yoksa yardım mı almam lazım?

vergi denetmenliği diye bi meslek yok artık, maliyede denetim birleştirildi ve vergi müfettişliği adı altında toplandı.
vergi müfettişliği, gelir uzmanlığı vs için atamalar sanıyorumki kurum sınavından sonraki puan ve sıralamana göre; sen atanmak istediğin şehri yazıyosun ve ne çıkarsa bahtına yani iyi bi puanın varsa elbette istediğin yer gelir, bu şekilde belirleniyo..
ancak tam emin değilim çünkü bende ilk defa bu yıl girdim kpssye ve ilk defa bu yıl giricem kurum sınavlarına..
dua edin kızlar benim içinde..
başarılar herkese :71:

boıl şanslar diliyorum saana :) kaç puan aldın mülakatlara grıyomusun ? bizi mutlaka bilgilendirir inş olur cnm istedğin yer ..

boıl şanslar diliyorum saana :) kaç puan aldın mülakatlara grıyomusun ? bizi mutlaka bilgilendirir inş olur cnm istedğin yer ..

canım saol :34:
benim puanlar 85-95 aralığında..
istediğim yerlerin sınavlarına girebilicem çok şükür :61:
mülakatlarda yazılı sınavlardan sonra olacak, eğer yazılı sınavları geçebilirsek..
sizlerede bol şans diliyorum, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız :71:

mülakatlarda yazılı sınavlardan sonra olacak, eğer yazılı sınavları geçebilirsek..

şimdiden tebrik ederim cnm :) inş bzde o sevıyelere gelebikirz dersaneye mı gttin yoksa kendin çalışarak mı oldu :) birşey daha sormak istıyorum kurum sınavlarında yabancı dil inglizce istıyorlrmı

bence 2 yılın varsa henüz çok erken, senin yapman gereken ingilizceye yoğunlaşmak..
madem uli mezunu olacaksın, kpssden sonra, dil şartıyla alan çok güzel kurumlar var oralara başvurmalısın ve kpss sürecinde ingilizce hiç çalışılmıyo kendimden biliyorum :34:
ama mutlaka başlicam dersen hukukları hallet derim çünkü bölümünde çok fazla hukuk dersi var, bunun avantajını kullanabilirsin..
başarılar :71:

canım .ok sağol yaa bana da fikir oldu bunlar :))
benim şükür ki iilizcem çok iyi şu an da ingilizce çalışıyorum zaten unutmamak içi o konuda sorun çıkmaz sanırım...
ben iktisattan korkuyorum ne yalan söyleyym ne olur ne olöaz onu da çalışacağım çünkü..
hukuk zaten dediğin gibi hukuk görüyoruz yeterince zaten o da sorun olmaz inşallah..
allah hepimizin yardımcısı olsun :59:

şimdiden tebrik ederim cnm :) inş bzde o sevıyelere gelebikirz dersaneye mı gttin yoksa kendin çalışarak mı oldu :) birşey daha sormak istıyorum kurum sınavlarında yabancı dil inglizce istıyorlrmı

dershaneye gittim canim ama motive etmekten baska ise yaramadi cunku kpss kendi calismalarinla halledebilecegin bi sinav bence..
Yabanci dil isteniyo ozellikle ust kurullarda calismak icin cok iyi ingilizcen olmali bazi kurumlar mulakatida ingilizce yapiyolar o yuzden ingilizceyide ihmal etme derim ben.

tubii puanın çok iyiymiş tatlım. benim arkadaşlar 75-80 aralığında puanlar aldılar hep...
muhtemelen senin vergi müfettişliği olur, ister misin bilmiyorum ama benim hedefledigim yerlerden biri...
yine de bol şans diliyorum aman bırakma çalışmayı hatta zamanın uygunsa kütüphaneye falan git çok iyi motive olunuyor.

tubii puanın çok iyiymiş tatlım. benim arkadaşlar 75-80 aralığında puanlar aldılar hep...
muhtemelen senin vergi müfettişliği olur, ister misin bilmiyorum ama benim hedefledigim yerlerden biri...
yine de bol şans diliyorum aman bırakma çalışmayı hatta zamanın uygunsa kütüphaneye falan git çok iyi motive olunuyor.

bende istiyorum vergi müfettişliğini canım birçok yönden iyi bi meslek kesinlikle..
bu sıcak günlerde çalışmak zor gerçekten ama elimden geleni yapmaya çalııyorum.
dediğin gibi kütüphaneler iyi geliyo aslında, gidip oralarda çalışmak gerek, herkes çalışıyoken sende ister istemez çalışıyosun :61:
bende sana bol şanslar diliyorum umarım sende hedeflediğin yere gelirsin :34:
çalışmaya devam yani hep birlikte :66:

tebrik ederim.. umarım istediğin yeri kazanırsın..

darısı bizim başımıza :)

bnm ingilizcem orta sevıyenin altında birz:5: kpss a kadro içinde dil istıyolr diyosun ben neye çalışacağımı bilemedim ya

bnm ingilizcem orta sevıyenin altında birz:5: kpss a kadro içinde dil istıyolr diyosun ben neye çalışacağımı bilemedim ya

aslında kpssde sorulan ingilizce soruları o kadarda zor değil, birçok yer o 60 sorudan 30 doğru istiyo..
bi bak istersen geçmiş yıllarda çıkan sorulara, eğer zorlanırsan o sorularda, netten online ingilizce öğrenebileceğin siteler var..
veya eğitim cdleri var satın alabilirsin..
ama hani basic ingilizcem var diyosan, advance lazım diyosan, ingilizce kitaplar oku derim yada dergiler gazeteler oku işe yarar..
bu arada hazine gibi dışişleri gibi veya spk bddk gibi üst kurullar kpds puanı isterler ve kpss ingilizcesindende 30 doğru değil 42 doğru isterler..
buraları hedefliyosan, ingilizceye extra vakit ayırman gerekecek..

aslında kpssde sorulan ingilizce soruları o kadarda zor değil, birçok yer o 60 sorudan 30 doğru istiyo..
bi bak istersen geçmiş yıllarda çıkan sorulara, eğer zorlanırsan o sorularda, netten online ingilizce öğrenebileceğin siteler var..
veya eğitim cdleri var satın alabilirsin..
ama hani basic ingilizcem var diyosan, advance lazım diyosan, ingilizce kitaplar oku derim yada dergiler gazeteler oku işe yarar..
bu arada hazine gibi dışişleri gibi veya spk bddk gibi üst kurullar kpds puanı isterler ve kpss ingilizcesindende 30 doğru değil 42 doğru isterler..
buraları hedefliyosan, ingilizceye extra vakit ayırman gerekecek..

teşekkür ederim önerilerin için:1: kpss a ya çalışmaya başladım ingilizce kursuna gıtmeyı düşünüyorum. çeko 4.snıfım hem kpss hem ingilizce hem okul biraz zorlanıcam bu sene.

teşekkür ederim önerilerin için:1: kpss a ya çalışmaya başladım ingilizce kursuna gıtmeyı düşünüyorum. çeko 4.snıfım hem kpss hem ingilizce hem okul biraz zorlanıcam bu sene.

biraz yorucu olacaktır ama seneye bu zamanlar emeklerinin karşılığını alıp, güzel yerlere geldiğinde, tatlı bi yorgunluk olarak kalacak hepsi :61:
şimdiden kolay gelsin :34:

cekoddm, okulla kpss bir arada yürümüyor maalesef... özellikle de kpss A grubu yürümesi mümkün değil gibi... ancak temel oluşturabilirsin ve genel anlamda sınaw heyecanını görmeye bak derim... okul bitince hazırlanmanı tavsiye ederim... bu sına için 6-7 senesini veren insanlar var... ki bende 2 senemi verdim... 75 aldım p 49 dan... sınawlara gireceğim ama torpil işte kolay değil... mülakat aşamasında eleniyor çok kişi...

hem okul hem kpss zor olacağı gibi hem iş hem sınav hazırlığı da çok yıpratıcı:26:çekocum şimdiden altyapını oluştur seneye bastır bence
dün akşamdan sabaha kadar kıymetli evrak çalıştım: çok zevksizdi ve zorlandım kavramakta:37: hukuktan soru bankası almadığım için de neyi ne kadar öğrendiğimi sınayamadım.
sırada icra-iflas var ve erkek arkadaşımın söylediği kadarıyla kralıymış fakülte derslerinin-zorlanırsın dedi.
neyse, kolay bir yola girmediğimizin biz de farkındayız...sonunda kariyer memuru olalım da bu cefa bi işe yarasın.
hepinizi öpüyorum,asılın derslere yavrular:64::64:

gece çalışan yok galiba...
ben yorgunluktan ölüyorum ama hala bırakasım yok.
herkese bol bol sabır ve konsantrasyon yeteneği diliyorum arkadaşlar

arkadaşlar ben açıköğretim işletme 4.sınıftayım. 2012 de kpss ye girmek istiyorum. ayrıca turizm rehberliği önlisans mezunuyum. seneye A grubundan sınava girsem alan dersleri yapmasam B grubundan da tercih yapabilirmiyim o şekilde atama olurmu ve kaç puan almam lazım. A grubundan bi yere yerleşmek zor gibi gözüküyor yani o kadar hırslı değilim. lisans mezunu olupta b grubundan sınava girebilirmiyim. ayrıca yorumlardan okuduğum kadarıyla girmek istediğimiz bölüme göre ders çalışın falan yazılmış bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. ya da bu bilgiler ösym nin sitesinde varmı.

Back