öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim almor
çok güzel anlatmışsın süreci.
gk gy nin çok önemli olduğunu herkes vurguluyor malum puan hesaplamalarında çok çok etkisi var.
ben bu senenin başında matematik ve geometrii bitirdim zaten iyiydi,şimdi sadece deneme çözüyorum.
benim için sorun tarih ve coğraafya.
tarih çabuk unutulacağından dersane dönemine bırakıyorum,coğrafyaya da yazın bakacağım.
sen gk gy den yeterli bir puan alamamana rağmen çok çok iyi puanlar yapmışsın,tebrik ederim: )
abimde iibf çıkışlı,o da kpss de dereceye girerek iyi bir kuruma girdi ama çok deli çalışmıştı: )
ben evliyim ama çok şükür anlayışlı bir eşim var,bekarki halimden çok daha verimli çalışıyorum.
bende sen gibi rotasyona tabi kurumlar yazamayacağım.
şuan aklımda maliyenin uzmanlıkları var,aile ve sosyal politikalar uz.yardımcılığı vs.
ben eşime tabi olacağım,eşimin ankaraya gitmesi zor ki zaten istemiyoruzda,haliyle ankara dışı illerdeki uzmanlıklar bana daha uygun.
guyu da bu üzden istedim biraz ama dediğin gibi memurluktan farkı ok.bizim kursta 4 5 kişi var guy.
eğer guy düşünüyorsan,b den memurluk için hazırlan bir fark yok çünkü diyorlar.
çok arada kaldım...
çok şükür mezun oldum artık.seneye ev,kütüphane arası mekik dokumayı düşünüyorum,ikiside evime çok yakın.
günde kaç saat çalışıyordun?hani diyorsun ya,ben bu konuyu bitirdim test çözerim artık diyemiyorsun diye?
konu tekrarlama düzenin,soru çözümün nasıldı?
birden mi arttı bu puanın yoksa zamanla mı?sene içi denemelerde durumun nasıldı?
ben moralim bozulmasın diye belli bir süre denemeye girmek istemiyorum açıkçası...
4 ay muhasebe ve iktisat gördüm,temel atma açısından çok iyi oldu.kendim çözdüğümde denemelerde muhasebede 15,iktisatta da 12 15 civarı net çıkarabiliyorum.
ama hukuğu hiç bilmiyorum,maliyede aynı şekilde.
yarından itibaren çalışmaya başlayacağım adam adamakıllı.
guydan elenmeni ben şuna yordum,duyumlarıma göre puanı üksek olanları nasılsa başka kuruma geçer düşüncesile hiç almıorlarmış,genelde 70 80 arası alınıyormuş,ne kadar doğru bilemiyorum ama mantıklı.
peki her dersten netlerin kaçtı?
denemelerde çok düşük aldığın oldu mu?
70 80 arası için kaçar net yeter(gk gy nin 100 net civarı olduğu varsayımı altında)
hani dedin ya,guy şehir şehir sınav açıyor?
atıyorum,bursa için açıldı girdim onu kazanamadım,daha sonra kayseri için girebilir miyim aynı dönemde?
guya girme hakkı kaç?
bir de tekrar sorayım guy kalktı mı?
ingilizcen var mıydı peki?
benim ingilizcem yok ve alanla 1 senede halledeceğime inanmadığım için hiç bulaşmıyorum.
ingilizce istemeyen uzmanlıklar hangisi maliye hariç?
bir de...
o kadar çok konu var ki ve zorlayıcı ki,hiç motivasyonunun düştüğü olmadı mı ya da sıkıldığın,bıktığın,yeter artık dediğin?
çünkü gerçekten çok zor bir süreç.
benim avantajım şu ki,ailelerden çok çok uzaktayız,kimse yok bulunduğumuz şehirde,haliyle beni oyalacak bişeyde yok pek fazla.
kendimi tanıyorum,motivasyonum çabuk düşüyor,bu yüzden temelim oturana kadar deneme sınavlarına girmeyi düşünmüyorum,
mesela sınıfta 2. 3. girişi olan arkadaşlar vardı herşeyi biliyorlar,haliyle ben niye bilmiyorum,çok geride kalmışım psikolojisi sarıyor beni anında.
sürekli olarak motivasyon sağlamak için neler yapıyordun?
tekrardan tebirkederim hem başarını hem sözünü
mutluluklar dilerim