2012 KPSS A grubu buraya :)

canım bende gireceğim sınava son günler ben hala tarihle uğrasyrm çok konu var malesef sıkıldım artık. inşallah kolay olur sınav başarılar
sorma canim ya bu tarih gercekten cok fena..
isi gucu biraktim tarih cografya calistim ama istedigim verimi alabilmis degilim..
hukuk desen ayri bi dert..
insallah dedigin gibi kolay olurda bi yere gireriz..
sanada basarilar bu arada

Merhaba arkadşlar ben de iki gün önce mezun oldum siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri bitirdim. İki hafta önce de 2012 kpss A grubu için dersaneye kaydoldum ekim gibi dersanem başlayacak ben de bu yaz genel kültür genel yetenek çalışmaya başlıcam.

Son düzenleme:
Kızlar bi şey soracağım özellikle maliye bakanlığına bağlı müfettişlik ya da denetmenlik, uzamanlık için bayanları pek terch etmedikleri söyleniyor doğru mu? A kadrosundan nerlere girebiliriz bayanları nerelerde tercih ediyorlar?

hangi d.haneye yazldn cnm kaça yzldın???

bende a-b ne varsa gireceğim inşallah 2012 ye
eksiklerimi çıkarmaya başladım
ama çok yüklenmiyorum hemen sıkılmayayım ders çalışmaktan diyee

kızlar bilmeyenler için söylüyorum
bilenler vardır mutlaka
a gurubuna lisans mezunları girebiliyor
iktisat,işletme,maliye,hukuk gibi derslerden sınavlara girilebiliyor
belli bir puan aldıktan sonra kurumlara başvurabiliyorsunuz
b gurubu da genel yetenek genel kultur(turkce matematik tarıh cografya vatandaslık guncel bilgiler)
burdan da normal memur olunuyor
sınavdan sonra aynı üniversite sınavı sonrası gibi istediğinz kurumlara tercih yapıyorsunuz
puanınız yeterse mülakat falan yok direk başlanıyor
diye biliyorum
umarım anlatabilmişimdir

ya kızlar bana da yardımcı olursanız sevinirim.bu sene açıköğretim işletme 4.sınıf seneye bende girmek istiyorum okul bitince ama yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla a grubuna girmem gerekiyor. o da biraz zor gibi geldi bana yani yeterli puan alsan da kurum sınavları mülakat falan filan. o kadar hırslı değilim ama ben b grubuna girsem nerelere atanırım kaç puan almam gerekir.ist. silivri ilçesindeyim bulunduğum yere atanabilirmiyim daha sonra kendim istemesemde tayin durumları olurmu. valla çok oldu ama inanın hiç girmediğim için bilmiyorum kusra bakmayın cvplarsanız sevinirim.

ille de istediğiniz yere atanmak istiyorsanız yüksek puan alıp sadece istediğiniz yeri tercih etmeniz gerekiyor
atanacak kurum çok zaten sınavdan sonra tercih kitapçığında görüyorsunuz
her kurum da tayin olmuyor girmek istediğiniz kurumu belirleyin sonra orda çalışanlardan gerekirse birebir bilgi alırsınız
osym nın sıtesınde arşiv bölümünde geçmiş atamaların puanları yazıyor inceleyebilirsiniz

canim dedigin gibi mufettislik icin bayanlar pek tercih edilmiyo ve aslinda maliye genel olarak bayanlardan ziyade erkek eleman istiyo.
bence eger ingilizcen iyiyse ust kurullari dene yani bu spk, bddk, epdk gibi.
bu kurullarin maaslari ve ozluk haklarida cok iyi.
bunun disinda elbette hazine ve dis ticaret tercih edilebilecek kurumlardan.
ancak bu soyledigim yerlerin bircogu mulakati ingilizce yapiyo.
guzel bi puan aldiktan sonra, tercih edilebilecek cok kurum var aslinda..
basarilar diliyorum simdiden:))

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için siteyi inceleyeceğim

Anladım çok sağol bilgiler için. Olmazsa SGK filan başka kurumlar da düşünüyorum ingilizcem çok iyi değil çünkü. En kötü artık B kadroları için tercih yaparım diye düşünüyorum.

almor hngi d.hneye yazldın ben pegem ya da murat akademiye mi gitsem blmiorum hngisi iidir????

almor merhabalar daha once sormus olabılırım ama matematık meunzuyum tercıh edebılecegım a grubu sınırlı degılmı..

Valla canım onu hiç bilmiyorum A grubu için özellikle hukuk, işletme, iktisat, maliye, çeko, uluslararsaı ilişkiler, kamu yönetimi mezunları alınıyor ama buunun yanında mühendisler ve bölüm mezunları da ilgili bakanlıklarca alnıcabiliyor ama tabi diğerlkerine göre biraz daha sınırlı sayıdadır diye düşüyorum.

kızlar ingilizceniz ne alemde?ingilizcesiz olmayacak heralde,bide onun kursuna gitmek gereknerdeyse bütün kurumlar istiyo

kızlar ingilizceniz ne alemde?ingilizcesiz olmayacak heralde,bide onun kursuna gitmek gereknerdeyse bütün kurumlar istiyo

Kpss'deki ingiizce sınavı çok zor değil gibi %60'ını filan yapsak yeter çoğu kurum böyle arıyor. Kurum sınavında da bazı kurumlar arıyor bazıları aramıyor canım. Benim mesela ingilizcem çok iyi olmadığı için uluslararası ilişkiler mezunu olmama rağmen dışişleri istemiyorum. Onun yerine maliye ,SGK filan istiyorum.

benim ingilizcem süper o konuda çok rahatım canım ben :))
geçen gün de daha önce kpssde sorulmuş yabancı dl sorularını çözdüm ilk denememde bile netlerim çok iyi çıktı :79: ben ingilizce konusunda rahatım yani tek yapmam gereken şey istediğim pozisyonlara göre hangi derslere çalışmam gerektiğine bakıp birinden başlamak
bu arada bölümüm uluslararası ilişkiler ...

Son düzenleme:
kızlar büyük gün geldi :26:
herkese başarılar şimdiden, Rabbim çalışan herkese emeğinin karşılığını nasip etsin..
pazar akşam sınav bittikten sonra topikte deneyimlerimi paylaşırım naçizane
2012 hedefli arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince yıl içinde.
herkesten dua bekliyoruz, iyi çalışmalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…