• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Annelerinin Bebeklerinin İhtiyaç Listesi

bebişinizi güzel günlerde kucağınıza almanız dileğimle listeniz çok güzel.sağlıklı doğumlara kızlar.ağustos annişlerinden selamlar.arada uğrayın sohbet ederiz.çay kahve ikram ederiz :56::56:

liste için çok teşekkür ellerinize sağlık. benim gibi ilk anneliğini yaşayacaklara çok faydalı olacak. marka veriliebiliyormu bilmiyorum ama olursa çok iyi olacak gerçekten hangi marka daha güvenilir bilmek isterim

arkadaşlar ihtiyaç listesine hastane çantasına mini bir biberon da koyarsanız iyi olur sütün gelmeme ihtimaline karşı bir arkadaş uyardı beni yeni doğum yapan banada gayet mantıklı geldi ....

arkadaşlar ihtiyaç listesine hastane çantasına mini bir biberon da koyarsanız iyi olur sütün gelmeme ihtimaline karşı bir arkadaş uyardı beni yeni doğum yapan banada gayet mantıklı geldi ....

bende senin söylediğine katılıyorum. ayrıca bir arkadaşım mama koymamıda tavsiye etmişti. bir hastanenin verdiği mamayı yedirmek istemeyebiliriz, ikincisi o an da yedirmek istediğimiz mamayı yakın çevrede bulamayabiliriz. her şeyin elimizin altında olması o an kaygımızın az olmasına sebep olabilir.

kızlar bence hastane çıkışı 1 tane yeter kıyafet olayını çok abartmayın derim..kız bebekler içinde elbise filan almak için sabırlı olun çünkü giyemıyorlar.daha doğrusu rahat edemıyorlar.hastane için biberon ve mama konusuna katılıyorum bence de mutlaka alınmalı,bazı bebekler hemen emmeye başlayamıyor ve kan şekerlerinin düşmemesi için de mama takviyesi yapıyorlar.7-8 takım kıyafet bebeği en az 3 aya kadar idare eder hemen büyüyorlar çünkü doğduktan sonra almanız daha mantıklı olur ben öyle yaptım.hiç birşeyi abartmadan bana da tavsiyede bulunan arkadaşları dinleyerek az aldım.cam biberon kesinlikle şart bunuda unutmadan ekleyeyeim.ve son olarak aklıma gelen en önemli şey de emekleme döneminde mutlaka dizlik alınmalı bebeğe ben onu düşünemedim cok pişmanım.:(( şimdilik aklıma gelenler bunlar.Allah hepinize sağlıkla kucağa alıp büyütmeyi nasip etsin...

Marka Marka Yorumlu Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi
By pusetimkoltugum on 30 Nisan 2012
İşte yaklaşık 2 seneyi bulan araştırmalarım ve arkadaş, forumlar vs. tavsiyeleriyle hazırladığım yenidoğan bebek ihtiyaç listem:

Emzirme

Emzirme sütyeni: Günlük Dagi* yada Elija, dışarıda Marks&Spencer* süngerli
Göğüs pedi: Lansinoh ** (Boyutları ve ergonomik yapısıyla en iyisi Lansinoh. Avent’in ki çok kötü)
Göğüs pompası: Ameda Lactaline ** (Ameda bir yana diğer pompalar bir yana, Ameda’da daha fazla süt çıkıyor)
Süt saklama poşeti: Lansinoh
Göğüs Kalkanı: Avent
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem **
Emzirme yastığı: Mycey (Başta gerek yok gibi gelse de özellikle yatakta emzirirken büyük rahatlık)

Bakım

Bebek bezi: Prima Premium Care 5 yıldız 1 numara (stok yapmayın her bebeğin 1 numarayı kullanım süresi farklı)
Islak mendil: Unibaby Yenidoğan ** (stok yapılabilir, çok uzun süre kullanılıyor)
Küvet ve Ayak: Farketmez ama ayak şart. (Küvet giderli olursa daha iyi olur, pis su dışarı akar)
Banyo termometresi: Yüzen ördekli, balıklı vs bir termometre (almak şart değil, kısa zamanda elinizle anlayacaksınız)
Kova/Maşrapa: Farketmez
Tırnak makası seti: Bebedor, Chicco vs (çıtçıt, normal makas, törpü)
Tarak ve fırça seti: Chicco olabilir (gerçek kıldan olacak)
Banyo süngeri: Doğal sünger, yamuk yumuk olanlardan (kesinlikle Chicco’nun turuncu renkli top gibi olanı değil)
Şampuan: Mustela köpük şampuan* (konak önleyici, konak olursa da alınabilir)
Saç ve vücut şampuanı: Mustela ** (500 ml pompalı şişe, bir şişe 10 aya yakın gidiyor)
Bebe yağı: Mustela **
Pişik Önleyici Krem: Mustela Vitamin Barrier Creme ** (pompalı şişesi daha uzun gidiyor, 5 ay kadar)
Pişik Kremi: Desitin %40 çinkolu olandan (çok güçlü bir krem ama maalesef paraben içeriyor, pişik olursa kullanılabilir)
Banyo havlusu: Üçgen başlıklılardan (içine tülbent yapılacak mutlaka)
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı veya dalin sıvı ve yumuşatıcı veya dalan roxy
Ateşölçer: Braun yada Weewell kulaktan ölçer
Burun açıcı: Otri bebe nazal aspiratör ** (uzun hortumlu olanlardan, yedek başlık da alınmalı)

Beslenme

Emzik: Philips Avent 0-3 ay*
Biberon: Dr.Browns ** (tombiklerden – gaz oluşumunu en iyi önleyen biberon Dr.Browns’tur)
Biberon fırçası: Farketmez
Biberon ısıtıcısı: Weewell (digital olduğundan)
Sterilizatör: Weewell (boyutları küçük olduğundan – eğer sürekli biberon, pompa vs kullanacaksanız sterilazatör şart, günde 3 kere dünyanın içme suyunu kaynatmakla uğraşmayın)

Oda

Mobilya: şart değil (alınacaksa büyüyen karyola, minimum üç kapılı dolap, şifonyer)
Beşik: hafif pratik bişi, max 3 ay kullanılıyor (uzun süre annenin yanında yatacaksa park yatak alınabilir)
Nevresim Takımı-Uyku Seti: Funna baby yada Taç
Yan yatma yastığı: Farketmez
Pike-Battaniye: Farketmez
Yatak: Normal yaylı bebek yatağı, idaş-yataş-işbir vs (bebeğin yüzü gömülebileceğinden visco olmamalı)
Alez: Farketmez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Alt açma pedi: Dalin ** (boyutları büyük olduğundan sokakta da çok kullanışlı)
Telsiz: Weewell (alınabiliyorsa kameralısından)
Dönence: 1,5 aydan sonra lazım (tomy winnie the pooh olmasın 5 dk da duruyor çok sinir)
Oda termometresi: Weewell, Arzum vs.

Taşıma

Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente yada Maclaren (araba ya tam yatmalı yada anakucağı bağlanmalı, kesinlikle hafif olmalı (max 9 kg), yoksa 9. ayda baston puset almak zorunda kalırsınız), (Chicco almayın, en kötü ve en hantal arabalardan biridir).
Ana kucağı: Maxi-Cosi Pebble*
Güneşlik: Yazın araba camı için
Anne çantası: Farketmez (hafif olmalı)
Portbebe: Çok gereksiz, kesinlikle almayın. Bebekler 1 aydan sonra tam sırt üstü yatmak istemiyorlar.

*: bu ürün çok iyi

**: ihtiyaç varsa, mutlaka bu ürün alınacak

Hera çok güzel bir liste hazırlamışsın. Başka yere akmanıza gerek yok hanımlar. Göğüs pedi özellikle sakın lansinoh dışında almayın , ben diğerlerini hiç kullanamadım ya kenarları rahatsız ediyor ya küçük geliyor , en iyisi lansinoh , kremi de gayet iyi, göğüs ucuna kakao yağı sürerseniz hem bebeğin ağzı pamukçuk olmaz hem de acıyı oldukça azaltır . Emzik olarak avent'in yanında kapakları da çıkıyor.

Bu arada emzirme döneminde gaz yapan yiyecekelre dikkat edin , herkesin sıkıntısı bu , soğuk içmeyin , dondurma yemeyin yoğurt, barbunya, süt kesinlikle, size ne gaz yapıyorsa bebeği emzirdiğinizde ona da yapar.

Maclaren in arabasını kullanıyorum , memnunum ancak çift yönlü olsaydı süper olurdu.

yenibebe.com - Herşeyimiz Bebeğimiz - Anne Bebek Ürünleri Mama Puset Güvenlik 'da çok güzel yenidoğan zıbınları var , 1-2 set yeterli, bebekler çok çabuk büyüyor
Dün gördüm ayrıca bu sitede aptamil'in toz bebek sütleri dışarıya göre çok uygundu fiyat olarak.

Bunun dışında bebek için fitil, ateş için şurup, burun açıcı damla gibi şeyleri doğumdan sonra doktorunuza sorun ve evde hazır bulundurun.

Küvet filesinde bebeği yıkamak ilk aylarda çok rahat oluyor .

Emzirme sütyeni magic form ve bebefox'ta kullanabilirsiniz.

Back