• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Annelerinin Bebeklerinin İhtiyaç Listesi

deneyimli annelerden edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım dedim
markaları yazıyorum almak isteyenlere

BaKıM üRüNLeRi

10-15 adet ağız silme mendili
1-2 adet alt açma seti
kullan-at alt açma bezleri (canbebenin kullan atları güzel, normal alt açma setine ihtiyaç yok bunu alırsanız)
1 adet emzirme yastığı
1-2 paket yenidoğan bez (en iyisi prima premium caremiş, pişik oluşumu yokmuş)
2-3 paket yenidoğan ıslak mendil (ıslak mendil yerine evde ılık suyla pamukla temizleyip zeytinyağı sürücem ben)
şampuan-bebeyağı -pişik kremi (hepsi mustela marka)
bebek çamaşır deterjanı
tırnak makası
konak tarağı
bebek termoforu
burun aspiratörü (otri bebe,ama özellikle ilk 3 ay için tonimer marka serum fizyolojik daha iyiymiş, eczanelerde satılıyor, okyanus suyu)
biberonlar ve temizleme fırçası (avent)
emzik ve emzik kutusu
meyve sebze emziği
ateş ölçer (kulaktan olmasına dikkat edilmeli)
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi
bebek çantası
bebek bornozu
bebek kulak çubuğu
göğüs pedi
göğüs kalkanı
lohusa korsesi

eline sağlık cnm. benim için çok faydalı olacak bunlar.

deneyimli annelerden edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım dedim
markaları yazıyorum almak isteyenlere

BaKıM üRüNLeRi

10-15 adet ağız silme mendili
1-2 adet alt açma seti
kullan-at alt açma bezleri (canbebenin kullan atları güzel, normal alt açma setine ihtiyaç yok bunu alırsanız)
1 adet emzirme yastığı
1-2 paket yenidoğan bez (en iyisi prima premium caremiş, pişik oluşumu yokmuş)
2-3 paket yenidoğan ıslak mendil (ıslak mendil yerine evde ılık suyla pamukla temizleyip zeytinyağı sürücem ben)
şampuan-bebeyağı -pişik kremi (hepsi mustela marka)
bebek çamaşır deterjanı
tırnak makası
konak tarağı
bebek termoforu
burun aspiratörü (otri bebe,ama özellikle ilk 3 ay için tonimer marka serum fizyolojik daha iyiymiş, eczanelerde satılıyor, okyanus suyu)
biberonlar ve temizleme fırçası (avent)
emzik ve emzik kutusu
meyve sebze emziği
ateş ölçer (kulaktan olmasına dikkat edilmeli)
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi
bebek çantası
bebek bornozu
bebek kulak çubuğu
göğüs pedi
göğüs kalkanı
lohusa korsesi

bebek için ıslak mendil uni baby yenidoğan ıslak mendil
dışarda kullanmak için alıcam

benim listeme göre burda bazı eksiklikler var
onları da ekleyeyim ben liste şeklinde

cam rende
göğüs ucu kremi
slikon kaşık
süt saklama poşeti
termos
kova
maşrapa

benim listeme göre burda bazı eksiklikler var
onları da ekleyeyim ben liste şeklinde

cam rende
göğüs ucu kremi
slikon kaşık
süt saklama poşeti
termos
kova
maşrapa

deterjan araştımalarım sonucu hacı şakir baby sabun tozu kullanmaya karar verdim

bir de araştırmalarım neticesinde bebek yatağı alırken dikkat etmek gereken şeyler
kesinlikle visco veya tam ortopedik olmayacakmış
yarı ortopedik yataklar tercih edilmeliymiş

kızlar alışveriş yapmaya heycanlanmıyormusunuz geriden geliyor bu konu canlanın biraz:46:

bende yaptığım uzun uzun araştırmalar sonucu yaptığım listeyi ekliyim:52:

emzik: nuk
biberon: dr browns
bakım ürünü sebamed
alt açma tek kullanımlık canbebe
ıslak mendil unibaby
bebek bezi prima
kulak çubuğu
tırnak makası
fırça-tarak seti
küvet ve filesi
banyo süngeri
deterjan dalin sıvı
kanguru
dönence
bebe telsizi
humana steel tea( en iyi süt arttırıcı çay)
biberon temizleme fırçası
emzik kabı,emzik zinciri
göğüs kremi: lansinoh
ağız silme bezi
yatak kenar koruyucu
lastikli bebe çarşafı
bebek nevresim takımı
bebek kıyafet askısı
ilaç kaşığı
bebek ürünleri taşıma çantası
ateş ölçer
süt sağma mak.
cam rende
fileli emzik
göğüs pedi
ana kucağı(sallanan,titreşimli,müzikli)
oyun halısı
dişlik
göbek bağı bandı
biberon taşıyıcısı
yüzebilir oyuncak
yatak koruyucusu
travel sistem bebek arabası
ikea bebek odası takımı
mama sandalyesi
yorgan(kuştüyü) battaniye
burun aspiratörü

bugün bişey daha öğrendim dolaşırken
avent göğüs ucu koruyucu
$4684_kucuk.jpg
Açıklama :

Daha uzun süre emzirmenize yardımcı olur
Ultra hassas, yumuşak, kokusuz ve tatsız silikondan üretilmiştir ve emzirme sırasında meme uçlarını korumaya yardımcı olur.

Özellikler:
Kokusuz, tatsız, kaliteli silikondan yapılmıştır
Bebekle cilt temasına olanak veren şekle sahiptir
Bebeğiniz emerken cildinizi hissedebilir ve kokunuzu alabilir, süt üretiminizi harekete geçirmeye devam eder ve meme başlarınız iyileştiğinde kolayca meme emmeye döner.
Emzirme sırasında acıyan meme başlarını korur
Göğüs Ucu Koruyucular sadece, meme başında acı hissi veya çatlak varsa kullanmak için tasarlanmıştır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesiyle kullanılmalıdır.

eğer göğüs ucumuz çıkmazsa veya emziremezsek o zaman baya işe yarıyormuş

dün bebişime fırça tarak seti,cam rende ve fileli emzik aldım:16:
ne zormuş alışveriş yapmak kıyafet en kolay kısımmış meğer diğer ürünleri seçmesi çok zor
kızlar tırnaklarını ilk eve gelince bebiş neyle keseceğiz hangi tırnak ürünü daha kullanışlı özellikle acemi anneler için bilgisi olan var mı

dün bebişime fırça tarak seti,cam rende ve fileli emzik aldım:16:
ne zormuş alışveriş yapmak kıyafet en kolay kısımmış meğer diğer ürünleri seçmesi çok zor
kızlar tırnaklarını ilk eve gelince bebiş neyle keseceğiz hangi tırnak ürünü daha kullanışlı özellikle acemi anneler için bilgisi olan var mı

ben şundan aldım, büyüteçli tırnak makası
$30586_buyuk.jpg
ben yurtdışından aldım ama kozmetikeczanede de bulabilirsiniz

Son düzenleme:
ah be canım ne gerek var cam rendeye.onu en az 5 ay kullanmıycaksın bıle.anca ek gıdaya gecınce meyve püresi yapmak için lazım.tırnak makası da ben 3 yıldır kızıma normal buyukler olan tırnak makasının bebekler için olanını kullanıyorum.buyuteçlıye falan gerek duymadım.hastaneden geldığimiz gun kesmıştım çok uzun oluyolar çünkü.

bı bakayım gecmışe neler almışsınız:)) bı çok şey lazım bıle olmuyo açıkçası.

canım bebek arabası yazdın mı. oto koltuğu felan.

bebek arabası lazım tabı ılk günden ıtıbaren ama pusette en az bı 8-9 ay oturuyo oto koltuğuna ıhtıyaç yok.1 yaşından önce önerılmıyor bıle.

kızlar mesela araştıran veya 2. bebeğini bekleyen arkadaşlar bize markalar konusunda da bilgi veririse çok iyi olur.
mesela benim araştırmalarım sonucu bebek bakım ürünleri seba-med,mustela en çok önerilen markalar
mesela biberon için dr browns öneriyorlar. ama bir kaç çeşiti var hangisini almalıyız.
ben en çok ne alacağımdan çok hangisini alacağımda sıkıntı yaşıyorum. ürünlerle ilgili hiç bir fikrim yok[/QUOTE
]
ben de hep sebamed kullandım ve çok memnun kaldım.şampuna bebe yağı pişik kremı vs.ama mesle kuzenımın oğlunda alerji yaptı.değişebiliyor.bıberon da hep avent aldık.hala onu kullanıyoruz.sabun tozu hacışakır göğüs kremı de lansınoh kullandım.

bebek telsizini de unutmayin

ay eğer evınız 10 odalı ya da 3 katlı falan değilse ınan cnım paranıza yazık.benım evım buyuk bı ev oldugu halde herhalde 10 kez kullanmamaılımdır.sonra da arkadaşıma verdım zaten.annenın kulağı her an her nefeste bebekte zaten.sen bılırsın ama çok da erzem bışey değil bebek telsizi.

kızlar forumda bir çok başlığı araştırıyorum benim genel edindiğim bilgilere göre
yeni doğan ıslak mendil:unibaby
bebek bezi molfixten genel olarak kimse memnun değil.en çok prima öneriliyor
bebek deterjanı dalin sıvı en iyisi yumuşatıcı ilk 3 ay ben kullanmayacağım bence sizde kullanmayın
göğüs kremi lansinoh
bunlar en çok beğenilen ürünler birde süt arttırıcı en iyi çay humana steel tea
tecrübeli annelerden detaylı yardımlar bekliyoruz

yazılanlara katılıyorum

göğüs kalkanı, göğüs pedinden çok çok daha sağlıklı
Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li - e-bebek.com

yatak olarak yarı ortopedik yatakları öneriyor uzmanlar, omurga yapısı için
can bebenin kullan-at alt açma bezleri
bir de doğumdan sonra boşalan karın için korse

benım doktorum sezaryen de korseyı önermemişti.bence doğumdan önce almayın korse falan.

aa evet evet fileli emzik de alalım
içine meyveler koyarız hem filesinden suyunu emer hem de diş yerlerini kaşımış olur

ay allah aşkına acele etmeyın kızlar yaa.o bebeğe o fileyı verebılmenız ıçın en az 9-10 ayınız var.doğumdan sonraya da alacak bışeyler bırakın.ama herşeyı alıcam dıyosanız alıştırma bardağı da alın barı aventın pahalı ama güzel.

çalışanlar için süt saklama poşeti de eklenmeli bence

süper fikir.çalışan anne olmasanız da alın.bazen sütler akıp gıdebılıyo ya da göğüsler çok doluyo.ya da 2-3 saat bı yere gıtmenız gerekebılıyo.o zaman sağıp koyasınız dolaba.ısıakan.tıp verır bebeğe b

ha bı de çok acele değil ama sütünüz az olur ya da olmazsa yanı mama verıp bıberon kullanmak zorunda kalırsanız arzumun sterilazötörünü tavsıye ederım.çünkü her kullanımdan sonra suda kaynatınca bıberonları kıreçten beyazlaşıp çirkinleşiyolar.ama makıne hem bozmuyo hem daha hıjyenık+emzıklerını vs de koyuyuosunuz.

hasyane içinde bence en fazla 2 çıkış yeterli
benım kızım tek hastane çıkışı ıle eve gelmişti.ama bazı bebek çok kusabılıyo.terlık de koyun hastane çantasına.

d gabbana tüm açıklamaların için sağ ol:)böyle bilgili annelerin fikir vermesi çoook ii oluyor:46:

rica ederim canım.gerektıkçe yardımcı olmaya çalışırım her konuda.bu işler gerçekten tecrubeyle öğrenlıyo çünkü.bı de kızım daha 2,5 yaşında oldugu için bilgiler taze:27: sizlerin masraf çok tabı.ben kıyafet dışında nerdeyse hiçbişey almıycam.ablasınınkıler duruyo yepyenı:)

ah be canım ne gerek var cam rendeye.onu en az 5 ay kullanmıycaksın bıle.anca ek gıdaya gecınce meyve püresi yapmak için lazım.tırnak makası da ben 3 yıldır kızıma normal buyukler olan tırnak makasının bebekler için olanını kullanıyorum.buyuteçlıye falan gerek duymadım.hastaneden geldığimiz gun kesmıştım çok uzun oluyolar çünkü.

bı bakayım gecmışe neler almışsınız:)) bı çok şey lazım bıle olmuyo açıkçası.

büyüteç benim kör gözüm için ideal bir tercih olacak :60:

19-24 haziran beklenen doğum tarihimiz inşallah ama ben daha hiç bişey almadığım bebeğime zaten ilk 2 ay lazım olmayacak hiçbir şey almam.hatta ilk 3 aylık giysilerii de ablam verecek kendi bebeğininkileri :49:

Back