• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'de sözlenecek arkadaşlar buyrun!!

günaydın kızlarrrr yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz
esmer senin tek ilacın zaman
eoshera kız az kalmış seninde hadi bakalım

GÜnaydınn şekerimm opuyorumnanaktan
Ne yazıkki biliyorumm canımmm..
Kayınpederin iyileşti mi canımm ??

ALLAH tez zamnda şifasını wersin canımm...

Muzippim ALLAH sabır wersin bol bol sana canımm

hatırlamadı kızlar doğum günümü ya :(
nasıl unutur yaa kafamçokkarıştı
günaydın kızlarrrr yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz
esmer senin tek ilacın zaman
eoshera kız az kalmış seninde hadi bakalım
az kaldıı tatlımm hayırlısıylaa gelicek inşallah askerimm :lepi:
valla biraz daha iyiymiş salı günü çıkacak büyük ihtimalle canım ya annesini arayacağım bugün geçmiş olsun demek için
en iisini yaparsın tatlımm
Hiçbişi yapmadım kızlar bugün buluşcaz,hala inanamıyorum unuttuğuna...
Bugün hatırlatrsın artıkk tatlımm

Selam topic arkadaslarim nasilsiniz?

Dün sevdigimle cok keyifli saatler gecirdik.

Nasil diyeceksiniz :1: Msnde Camera karsisinda biraz hasret giderdik :asigim:

O yüzden sizleri takip edemedim.

Aramiza yeni arkadaslar katilmislar.

pampia hosgeldiniz yilbasindan sonra sözünüz olacka demistiniz...
hayirli olsun insaAllah... bundan sonra buradan gelismeleri aktarirsiniz isterseniz...
hersey gönlünüzce olsun tebrik ederim :1rolleyes:

pinarsavas sizde hosgeldiniz hadi gözünüz aydin tanisma faslini atlatmisiniz...
aileler tabi ki arastiracak icinizi ferah tutun eger gercekten hayirlisi ise eminim hic bir sorun cikmayacaktir...
söz tarihi belli mi sizde?

kizlar bu arada nerelisiniz? enistelerin memleketi neresi?
birde mesleklerinizi hem sizin hem enistenin sormamiza müsade varmidir :)

tekrar hosgeldiniz.

muzip canim belkide bugün sana bi süpriz hazirlamayi düsünüyordur aklinialirimsmile

Merhaba canım sessizLik topice yeni katıldım ama soyle bi gecmişi kurcaladım Allah kavuştursun sevdiceğinle.. özlem çekmek zor..

Ben Eskişehirliyim muhasebeciyim. Damat adayımız da Eskişehirli. Başka bir şehirde olsaydı göze alamayabilirdim.. Şu halde bile ailem birbirine düştü.. Hiç beklemiyorduk senin evlenmeyi isteyeceğini düşünmüyorduk diye.. Ailenin en küçük ve yaramaz kızı olduğum için herkes depresyona girdi.
.
Tanışmamız rahat geçti aslında ben sevdim ailesini ama sağdan soldan haklarında saçma yorumlar yapanlar var o beni korkutuyor.
Ailem beni veremicek bu gidişle söz tarihimiz o yüzden belli değil en sonunda benim canıma tak edip kendi kendimi vericem :) o da hangi zamana denk gelir bilemiyorum..

Sessizlik Hoş qeldin canımm :):)

Ben Istanbulda doqdum büyüdüm baba tarafı Trakyalı anne tarafı Selanikten qöçmen...
Sewdiceqim ise Griesunlu onun aslıda Trabzona dayanıyorr....

Canlar ben çıkıyorum daha sonra qörüşmek üzere Kendinize cici bakın , ALLAHa emanet olunn...
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Merhaba canım sessizLik topice yeni katıldım ama soyle bi gecmişi kurcaladım Allah kavuştursun sevdiceğinle.. özlem çekmek zor..

Ben Eskişehirliyim muhasebeciyim. Damat adayımız da Eskişehirli. Başka bir şehirde olsaydı göze alamayabilirdim.. Şu halde bile ailem birbirine düştü.. Hiç beklemiyorduk senin evlenmeyi isteyeceğini düşünmüyorduk diye.. Ailenin en küçük ve yaramaz kızı olduğum için herkes depresyona girdi.
.
Tanışmamız rahat geçti aslında ben sevdim ailesini ama sağdan soldan haklarında saçma yorumlar yapanlar var o beni korkutuyor.
Ailem beni veremicek bu gidişle söz tarihimiz o yüzden belli değil en sonunda benim canıma tak edip kendi kendimi vericem :) o da hangi zamana denk gelir bilemiyorum..

Tekrar hosgeldin. Evet canim hasretlik suan hat safhada ama birbirimize destek olmaya calisiyoruz sevdigimle. Her duyguyu paylasiyoruz. Buda bir nebze olsada hafifletliyor yükümüzü. Ama insaAllah vusaltimiz yakindir : )

Ne güzel ayni memleketin insani olmaniz evlendikten sonra gelenek görenek farki yasamayacaginiz anlamina geliyor buda cok güzel bence. Bende sevdigimle ayni memleketliyim cünkü : )

Ailenin en kücügü olmanda ortak noktamiz : ) Bu durumda ailenin tutumunu anliyorum bir nevi. Ama bu isler sirayla olmuyor iste. Kismeti isi ve demek ki senin kismetin kapiya dayandi.

Ailesi hakkinda neler söylüyorlar? Ve bunu kimler söylüyor? Yani ortak aile dostlariniz mi? Söylentilerin geldigi yer güvenilir bir ses mi yani? Yoksa malum türk insani dedi kodu yapmayi cok sever. Bu konuda dikkatli ol yani ailenide gerekirse uyar. Her söylentiye kulak asmakta dogru olmayabilir.

Son olarakta aman ha sakin canim sabilir ol sen sakin kendi kendini verme : ) Ailene bu aciyi yasatmamani tavsiye ederim canim. Allah büyüktür belki zor günler seni bekliyor olacak ama eger enistemiz alninin yazisi ise hic kimse onu ordan silemez :1hug:

Tekrar hosgeldin. Evet canim hasretlik suan hat safhada ama birbirimize destek olmaya calisiyoruz sevdigimle. Her duyguyu paylasiyoruz. Buda bir nebze olsada hafifletliyor yükümüzü. Ama insaAllah vusaltimiz yakindir : )

Ne güzel ayni memleketin insani olmaniz evlendikten sonra gelenek görenek farki yasamayacaginiz anlamina geliyor buda cok güzel bence. Bende sevdigimle ayni memleketliyim cünkü : )

Ailenin en kücügü olmanda ortak noktamiz : ) Bu durumda ailenin tutumunu anliyorum bir nevi. Ama bu isler sirayla olmuyor iste. Kismeti isi ve demek ki senin kismetin kapiya dayandi.

Ailesi hakkinda neler söylüyorlar? Ve bunu kimler söylüyor? Yani ortak aile dostlariniz mi? Söylentilerin geldigi yer güvenilir bir ses mi yani? Yoksa malum türk insani dedi kodu yapmayi cok sever. Bu konuda dikkatli ol yani ailenide gerekirse uyar. Her söylentiye kulak asmakta dogru olmayabilir.

Son olarakta aman ha sakin canim sabilir ol sen sakin kendi kendini verme : ) Ailene bu aciyi yasatmamani tavsiye ederim canim. Allah büyüktür belki zor günler seni bekliyor olacak ama eger enistemiz alninin yazisi ise hic kimse onu ordan silemez :1hug:

MuzipRakkase sende sormuşsun saol canım.

SessizLik canım sıra da bende aslında digerleri evli ama bana gelince iş 1-2 sene daha beklemek gerekiyormuş ne katıcak bana anlamış değilim. Zaten okulumu bitiridm işim de var. Küçükler büyümüyo galiba :(

Söyleyen kişiler onun ailesini çok iyi tanıdıklarını iddia ediyolar.

Bizim aile yapımız biraz rahattır yani ben yurtdışlarına giderim kız arkadaslarımla tatile giderim. Üniversiteyi başka ülkede okudum. Kaç sene tek başıma evde yasadım vb. herkes bizim bu yapıya sahip oldugumuzu biliyor. Fakat onun ailesi için fazla tutucu seni calıstırmaz rahat ettirmezler diyorlar. Evet ailedeki hanımlar hep kapalı kazandıkları halde ünv. okumamışlar bu sebepten.. Ben Hakan"la konuştuğumda "ailem senin bu sekilde yaşadıgını biliyor sana baskı yapmaz bende seni böyle kabul ediyorum değişmeni istemiyorum" diyor. ama genede korku yaratıyor ailemde..

Yani ben güveniyorum sonuçta 7 senedir tanıyorum. Bana olan sevgisinden verdigi degerden eminim. Ailemde benim verdgim degerden ötürü sana cok deger veriyor diyor. Ama ailem bu lafların hep köprüyü geçene kadar olabilicegini sonucta yasam tarzlarının belli oldugunu söyluyorlar tamamen arada kaldım :çok üzgünüm:

MuzipRakkase sende sormuşsun saol canım.

SessizLik canım sıra da bende aslında digerleri evli ama bana gelince iş 1-2 sene daha beklemek gerekiyormuş ne katıcak bana anlamış değilim. Zaten okulumu bitiridm işim de var. Küçükler büyümüyo galiba :(

Söyleyen kişiler onun ailesini çok iyi tanıdıklarını iddia ediyolar.

Bizim aile yapımız biraz rahattır yani ben yurtdışlarına giderim kız arkadaslarımla tatile giderim. Üniversiteyi başka ülkede okudum. Kaç sene tek başıma evde yasadım vb. herkes bizim bu yapıya sahip oldugumuzu biliyor. Fakat onun ailesi için fazla tutucu seni calıstırmaz rahat ettirmezler diyorlar. Evet ailedeki hanımlar hep kapalı kazandıkları halde ünv. okumamışlar bu sebepten.. Ben Hakan"la konuştuğumda "ailem senin bu sekilde yaşadıgını biliyor sana baskı yapmaz bende seni böyle kabul ediyorum değişmeni istemiyorum" diyor. ama genede korku yaratıyor ailemde..

Yani ben güveniyorum sonuçta 7 senedir tanıyorum. Bana olan sevgisinden verdigi degerden eminim. Ailemde benim verdgim degerden ötürü sana cok deger veriyor diyor. Ama ailem bu lafların hep köprüyü geçene kadar olabilicegini sonucta yasam tarzlarının belli oldugunu söyluyorlar tamamen arada kaldım :çok üzgünüm:

Yasin kac acaba sormama müsade varmi : ) Yok yok evin en kücügü ise her zaman öyle kalacaksin hic büyümeyeceksin. Ama ne olursa olsun her disi kus yuvasini terk edecek bir gün : )

Yasinida su yüzden soruyorum 1 - 2 sene beklemeni istiyor ya ailen. Acaba o zaman icerisinde biraz calismanimi istiyorlar acaba? Kendi ayaklarinin üzerinde durabildigini görmek istiyorlar belkide?

Anladim canim. Ama bak benim bir tanidigim vardi. Kendisi malatyaliydi. Evlendigi kisinin aileside muhafazakar. O ablamiz onlar gibi degil. Ve burdada öyle dedi kodular olmustu. Evlenince kocasini kesin kapatacak onu söyle olacak böyle olacak. Ama hic biride olmadi. Esi onu oldugu gibi kabul etti. Aileside ayni sekilde. Yani hic bir sekilde baski uygulanmadi.

Tabi bunlar demek degilki herkeste böyle olur diye. Ailenin yasam tarzi farkli evlenmek istedigin erkegin ve ailesinin yasam tarzi farkli. Ama madem enistemiz sana o güveni vermis sana bu yönde karismayacaklarina dair o vakit ailende sana güvenmesi lazim.

Annen ve babanla konustunmu peki hani '' anne ben kendimi biliyorum o cocuguda taniyorum güveniyorum... bana kimse zorla birsey yaptiramaz'' gibilerinden. Yada '' evet anne onlar biraz daha farkli ama bu demek degil ki ben o insanla mutlu olmayacagim ''. Bu sekilde bi konusma gectimi aranizda acaba?

7 senede az bir zaman degil hani. Belli ki sende gercekten o güveni kazanmis. Hem ailesinin kapali olusu ve bu yüzden üniversite okuyamayislari onlarin elinde olan bir durumda olmaya bilir. Malum ünilerde basörtü yasagi var.

InsaAllah ailenin tutumu degisir canim. Ama onlarda senin icin en iyisini istiyorlar bu yüzden endiseleniyorlar. :1hug:

Yasin kac acaba sormama müsade varmi : ) Yok yok evin en kücügü ise her zaman öyle kalacaksin hic büyümeyeceksin. Ama ne olursa olsun her disi kus yuvasini terk edecek bir gün : )

Yasinida su yüzden soruyorum 1 - 2 sene beklemeni istiyor ya ailen. Acaba o zaman icerisinde biraz calismanimi istiyorlar acaba? Kendi ayaklarinin üzerinde durabildigini görmek istiyorlar belkide?

Anladim canim. Ama bak benim bir tanidigim vardi. Kendisi malatyaliydi. Evlendigi kisinin aileside muhafazakar. O ablamiz onlar gibi degil. Ve burdada öyle dedi kodular olmustu. Evlenince kocasini kesin kapatacak onu söyle olacak böyle olacak. Ama hic biride olmadi. Esi onu oldugu gibi kabul etti. Aileside ayni sekilde. Yani hic bir sekilde baski uygulanmadi.

Tabi bunlar demek degilki herkeste böyle olur diye. Ailenin yasam tarzi farkli evlenmek istedigin erkegin ve ailesinin yasam tarzi farkli. Ama madem enistemiz sana o güveni vermis sana bu yönde karismayacaklarina dair o vakit ailende sana güvenmesi lazim.

Annen ve babanla konustunmu peki hani '' anne ben kendimi biliyorum o cocuguda taniyorum güveniyorum... bana kimse zorla birsey yaptiramaz'' gibilerinden. Yada '' evet anne onlar biraz daha farkli ama bu demek degil ki ben o insanla mutlu olmayacagim ''. Bu sekilde bi konusma gectimi aranizda acaba?

7 senede az bir zaman degil hani. Belli ki sende gercekten o güveni kazanmis. Hem ailesinin kapali olusu ve bu yüzden üniversite okuyamayislari onlarin elinde olan bir durumda olmaya bilir. Malum ünilerde basörtü yasagi var.

InsaAllah ailenin tutumu degisir canim. Ama onlarda senin icin en iyisini istiyorlar bu yüzden endiseleniyorlar. :1hug:

Tabiki 24 yaşındayım yani evlilik için küçük denilebilecek bir yaşta degilim. 2 ailenin de maddi durumunda Allah'a şükür bir sıkıntı yok ne zaman istersek ev düğün hepsi hemen olur. Benim kazandığım çalıştığım ego tatmini gibi kalıyor aslında ama hiçbir zaman işi bırakmayı düşünmüyorum. Sonuçta ülkenin durumu belli kime ne olacagı hiç belli olmuyor.

7 senedir sürekli çıkmadığımız görüşmediğimiz için aileme ben çok iyi tanıyorum kesin söyle böyle olur gibi yorumlar yapamıyorum.. Sadece onun bana saygı ve sevgisinden eminim.. Ailesi ile ilgili benmde son zamana kadar bir fikrim yoktu.

Benim mantığım neden olmasın diyor. Sonuçta muhafazakar olmak kötü bir özellik değil. Hatta dogru yaşanırsa dinde zorlama yoktur diyip baskı düşüncesini akıllarından bile geçirmezler gibi geliyor. Ben kapanmayı istemediğim sürece ve onlar baskı yaptıkları surece kendi ogullarını da mutsuz etmiş olucaklar sonucta..En fazla bu sekliyle anlatabiliyorum aileme ama yeterli gelmiyor işte.

Dışarıdan gelicek olumlu yorumları bekler hale geldim artık.. Senin Malatyalı arkadasınla ilgili verdigin örnek bile içimi öyle rahatlattı ki bi şekilde anneme de anlatıcam. Böyle yapıcı örnekler inan çok moral oluyor bana..çok teşekkür ederimolumunekankayizsmile

Yasin bencede evlilik icin gayet uygun. Hatte en mükemmel yas. Bende 25 yasimda evlenirim diye hayal ediyordum ama benim dügünüm 23 yasindayken olacak insaAllah : )

Tabiki insanlar belki en basta maddi sorunlar yüzünden calisiyorlar. Ama birde sosyal hayatimiza bir katkisi olsun diye calisiyoruz. Biraz hava degisimi olsun. Kendimizi ise yarar hissedelim diye calisiyoruz. Hem Rabbim caliskan kullarini severmis.

7 senede onu uzaktan mesafeli bir sekilde daha iyi bile taniyabilme sansina sahiptin bence. Hani gerek sana gerek baskalarina olan tavirlarini hareketlerini uzaktan gözlemleyebildin. Ve 7 yil sonra hala sana ayni sevgiyi ayni saygiyi gösterebiliyorsa ki eminim bu sevgi bu saygi katlanmistir iyi bir cocuk oldugunu düsünüyorum anlattiklarindan yola cikarak.

Ve söyle bir seyde var kiminle evlenirsek evlenelim dünür ailemizle her zaman sorunlar yasayabiliriz. Bu risk her zaman var olacak. Ailesi ister muhafazakar olsun ister olmasin. Ister yasli olsun ister genc olsun. Yani ne olursa olsun aileler arasi sorunlarin yasanmasi muhtemeldir. Ama bir yuva kurarken önemli olanda bu zaten yasanan sorunlara birlikte gögüs germektir. Orta yolu bulabilmektir.

Kesinlikle dinde zorlama yoktur. Baski uygulayanlar var ama onlarda kendi kafalarina göre kurallar uyduruyorlar iste. Rabbim nasip eylerse icinden gelirse kapanirsin. Bir sefer kapanirsin ama istedigin icin ve inancindan ötürü esin kayinvaliden yada herhangi bir baska insan istedigi icin degil.

Rica ederim canim. Durum ailenin sandigi kadar karamsar degil yani.

Ve bakarsin eger gercekten etraftan olumlu seyler duyulmuyor o zaman annen ve baban direk kendileri enistenin ailesiyle konusurlar bu konuyu. Bunda bi sakinca görmüyorum. Hani acik acik bizim su yönden bu yönden korkularimiz var derler. Belki enistenin ailesi onlarin gönlünü rahatlarabilir.

Back