2011'de sınav olacak mı?

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
358
Arkadaşlar, lisans mezunları için 2011'de KPSS olacak mı? Bilgisi olan var mı acaba?

Kimileri 2 yılda 1 diyor, kimileri her sene diyor. OSYM'nin sayfasında ise henüz 2011 sınav takvimi yer almıyor haliyle... bilmiyorumkismile

Şimdiden teşekkürler

ben biliyorum canım benim çok yakın bir öğretmen arkadaşım ankaramurat KPSS kursunda tarih hocası o seneye liselerin KPSS ye girmeyeceğini sadece üniversite mezunlarının gireceğini söyledi.

lisans mezunları icin sınav her sene yapılır. önlisans ve lise mezunları için 2 senede bir sınav düzenlenir. ancak dedikodulara göre lise mezunlarına bu seneden sonra sınav yapılmayacakmış...

Teşekkürler kızlar cevabınız için, ben lisans mezunuyum... Özelde çalışıyorum ama pek memnun değilim,böyle giderse bu sınava girmeyi düşünüyorum.

Peki bir sorum daha olacaktı, ben mühendisim kuzenim ise iletişim fakültesi mezunu...

KPSSA ve KPSS B'nin hangisine gireceğiz? Detaylı olarak nette bulamadım bir bilgi, paylaşırsanız sevinirim :)

Lisans mezunları için her yıl yapılmakta. Bende 2011 yılında girmeyi planlıyorum özel sektör gerçekten kurtlar sofrası..o yüzden aslında şimdiden ufak ufak çalışmaya başlamak gerek. Ya Haziranın son haftası ayda Temmuzun ilk haftası yapılacakmış

kpss a; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilimler, işletme fakültesi gibi her üniversitede değişen bu fakültelere ait bölüm mezunları için arkadaşlar. yani mezun olduğu bölüm itibariyle bakanlıklarda, hazinede, genelkurmayda vs çalışma hakkına sahip arkadaşlar için. bide öğretmen adayları için, yani eğitim fakültesi mezunu arkadaşların gireceği kpss var ve bu ikisi her yıl yapılıo. kpss b ise önlisans ve ortaöğretim mezunları için ancak lisans mezunlarıda elbette girebilio ve bu iki yılda bir yapılıo.
bildiğim kadarını paylaşmaya çalıştım arkadaşlar umarım yardımcı olur..

bende iletişim fak mezunuyum kpss b ye girebiliyorum sadece, benim bölümüme de memur ataması yok, düz memurluk için kpss b ye girip yerleşmeyi umut ediyorum 2012 de. Kpss A ya giremiyorum.Umarım faydalı olabilmişimdir.

anlamadım ben simdi kpss a hersene var anladığım kadarıyla..kpss b lisans iki senede bir mi yapılıyor.?
yoksa kpss a nın gk gy sini çözünce kpss b ye girilmiş olunuyor?

kpss a sadece iibf için yapılmıyorki..biri öyle yazmışta..yanlış yönlendirmeyelim..çift sayılı yıllarda(2010,2012 vs) her tür için giriliyor..kpss a için b için öğretmenlik için....ama tek sayılı yıllarda sadece öğretmenler ve kpss a grubu için giriliyor..
a grubu ise uzman yardımcılıkları,denetçi yardımcıları,müfettiş yardımcılar,kaymakamlık gibi üst grup memurluklar için sınava giriliyor..
bunların bir sürü prosedürü var,yüksek alacaksın..sonra kurumun yazılı sınavına giriyorsun ki bu çok fazla ders var içinde..yazılıdanda geçerseniz sözlü mülakata alınıyorsunuz..burdada çok torpil işliyor..arkadaşım 3 senedir sözlüde eleneiyor hep farklı kurumlarda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…