Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam fıstıkların anneleri..paşam abi olduğundan beri yoğunuz baya giremiyorum.biz 2 yaşımızıa girdik geçen hafta.dişlerimiz tamamlandı şükür.1-2 eksikle.çenemiz düştü papağana döndük.kılomuz biraz az 12.5 boy 87.baştan beri zaten iştahsızdık.anneme göre bana çekmiş:))yemek hemek ızdırap!!kısaca her şey yolunda şükür.yer fıstıkları büyüyor ya ne güzelll

Canım bence kilosu gayet iyi benimkilerde aynı neredeyse 11.5 12civarı boylarını en son aşımızda ölçmeyi unuttuk panikten;) aynen ya yemek bizimde en büyük derdimiz şimdiden sevdikleri sevmediklerini falan ayırıyorlar balık yağı kullanıyor musun doktorunuz verdi mi bize seven seas vermişti acayip kokuyo bide çok yoğun diye zincomega aldım o birazcık iştahlarını açıyo doktora danışmadan verme ama doktorda kilosunu az görüyorsa verecektir zaten

selam kızlar,

Bizde iyiyiz..Yemek yemiyoruz.Hanımefendi kendi yemek istiyor.Ev batık halde.Bu aralara çizime merak saldık;kağıtlar yetmedi,dolaplar,yerler muhtesem çizikler içinde.
Kelimeleri birleştirmiyoruz daha...ama kelime daracağı cok fazla..elma,muz,armut,portakal ve salatalıktan tutunda..fındık ve cevize kadar geldik:)Acaip bir mız mız durumundayız.Hep şikayet.Babasını şikayet etmeler,bakıcıyla anlaşamamalar..Bir bana gücü yetmiyor..biraz çekiniyor benden.
Bunun haricinde kakamızı söylüyoruz.Kakalar tuvalete....çiş halen beze...
herkese sevgiler

Bizde o durumdayız canım halının üstüne polar serdim onun içinde biraz rahatım aslında batsada sadece mutfak Batıyo böylece ben daha kalem vermeye korkuyorum oğlan daha yeni yürüdüğü için çok düşüyor sadece kızlara vermekte olmaz kelime konusundada gerçekten papağan gibiler maşallah çok akıllılar herşeyi tekrar ediyorlar kızlar konuşmada daha anlamlı şeyler çıkarıyor mesela bu hafta anne men duttu anne ben düştüm demeye başladılar mız mız durumlarda iki yaş sendromu olabilir inşallah kolay anlatırsınız kafkasını
söylemesi çok güzel benimkilerde söylüyor ama yaptıktan sonra;))))

Hayirli aksamlar,
sizinkilerin masallahi var hemen toparlanmislar.
Kizim su an 17aylik iki ay erken geldi (1100gramm dogdu) kilosu 8civari.
Ve yan yan siraliyor, yürüyenüyor daha.
Ama daha Zamani var bakalim hayirlisi.

Hayirli aksamlar,

Canım benim oğlum tam 18aylıkkrn yürüdü yürür yani merak etme daha vardır onunda zamanı kilosu için doktorun bişey dedi mi???

Hayirli aksamlar,

yürür canım yürür..Bende çok kafama takmıştım ; benimkide neredeyse 16 aylıkken yürüdü.Kızın anne sütü mü aldı ve halen yardımcı besinlerle birlikte alıyor değil mi?

yürür canım yürür..Bende çok kafama takmıştım ; benimkide neredeyse 16 aylıkken yürüdü.Kızın anne sütü mü aldı ve halen yardımcı besinlerle birlikte alıyor değil mi?

Ins bakalim:)
Malesef emziremedim 2aya yakin küvezeydi.
Sonrada sütüm cok azaldi, saten cok az geliyordu.
Anne sütünü 2 ay anca alti, sonrada hep Hazir aldim.
Yardimci besinler derken ne kast ediyorsun canim, tam anlamadim?

Canım balık yağı gibi bişey denesen bize doktor önermişti ama eczacılarda yardımcı oluyo

evet duymustu iyi geldigini, ezcacilara bi sormam lasim.
Burda yani almaya gelatinli var internette arastirdigim Kadar.
Ama bi gidip sormam lasim vardir belki surup gibi satilan.
Tesekkür ederim canim.

selam arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum nete inşallah hepinizin bebişleri güzel güzel büyüyorlardır.benim malesef ikinci hamileliğimde erken doğumla sonuçlandı 32 haftalık kızım 4 gün evvel dünyaya geldi suyum geldiği için acilen aldılar solunum sıkıntısı var yoğun bakımda makinaya bağlı hepinizden dua bekliyorum oğlumdan sonra kızımda malesef erken dünya ile tanışmış oldu:(

çokk geçmiş olsun canım yaa...ilki erken olduğu için önlem amaçlı ciğer geliştirici vurulmadınmı solunum sıkıntısı varmış rabbim tez zamanda kavuşturur inşallah sonrası çok önemli sende biliyorsun.......
selam arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum nete inşallah hepinizin bebişleri güzel güzel büyüyorlardır.benim malesef ikinci hamileliğimde erken doğumla sonuçlandı 32 haftalık kızım 4 gün evvel dünyaya geldi suyum geldiği için acilen aldılar solunum sıkıntısı var yoğun bakımda makinaya bağlı hepinizden dua bekliyorum oğlumdan sonra kızımda malesef erken dünya ile tanışmış oldu:(

çok sağolun arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin bu hafta iğne vuralacktım canım ama kısmet olmadı bugün solunum makinasından çıkarmışlar çok şükür kendi solunum almaya başlamış bugün ama kilo vermiş biraz 1700 düşmüş dualarınıza çok ihtiyacım var

çok sağolun arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin bu hafta iğne vuralacktım canım ama kısmet olmadı bugün solunum makinasından çıkarmışlar çok şükür kendi solunum almaya başlamış bugün ama kilo vermiş biraz 1700 düşmüş dualarınıza çok ihtiyacım var

Canım öncelikle gözünüz Aydın.hoşgeldi minik.sıkıntı yapma kendine,kilosu iyi.1 haftaya çıkar Allah'ın izniyle.bende hamileyim,24 haftaya girdik.32haftayı görmek için ne dualar ediyorum.herseyin hayırlısı

Canım öncelikle gözünüz Aydın.hoşgeldi minik.sıkıntı yapma kendine,kilosu iyi.1 haftaya çıkar Allah'ın izniyle.bende hamileyim,24 haftaya girdik.32haftayı görmek için ne dualar ediyorum.herseyin hayırlısı

canım sağol Allah sanada yardımcı olsun inşallah hamileliğin güzel geçer değil 32 hafta 39 haftayıda yaşarsın canım

arkadaşlar selamlar inşallah herkes güzel evlatlarıyla iyidir.16 aylık bebeği olan var mı aranızda bana biraz gelişiminden söz edebilir yani yazabilir mı neler yapıyor hangi konularda geçikme yaşadınız gibi?

selam canım benimkiler düzeltilmiş 18 aylık normal 20 aylığız algıda zihinselde hiçbir sorunumuz yok çek şükür ama hala yürümüyoruz oğlumun problemide zaten var beyin kan.geçirmişti hatırlarmısın bilmem oda çok şükür düzeliyo fizik te. ile kızımın beyin ile ilgili bir problemi yok ama işte yürümüyor en son pedegog çocuk nör. sevk etti oda kan tahl. v mr istedi kan tah. sonuçlandı ama gidemedim hast. mr içinde gün vericekler böle yani ben 3 ayda bir pedegog a gidiyorum gelişiminde bizim anlamadığımız bir sıkıntısı olursa falan erken çözüm bulalım diye sizin bir sıkıntınız var mı ....ikiz bebeklerim bu arada...
arkadaşlar selamlar inşallah herkes güzel evlatlarıyla iyidir.16 aylık bebeği olan var mı aranızda bana biraz gelişiminden söz edebilir yani yazabilir mı neler yapıyor hangi konularda geçikme yaşadınız gibi?

selam canım benimkiler düzeltilmiş 18 aylık normal 20 aylığız algıda zihinselde hiçbir sorunumuz yok çek şükür ama hala yürümüyoruz oğlumun problemide zaten var beyin kan.geçirmişti hatırlarmısın bilmem oda çok şükür düzeliyo fizik te. ile kızımın beyin ile ilgili bir problemi yok ama işte yürümüyor en son pedegog çocuk nör. sevk etti oda kan tahl. v mr istedi kan tah. sonuçlandı ama gidemedim hast. mr içinde gün vericekler böle yani ben 3 ayda bir pedegog a gidiyorum gelişiminde bizim anlamadığımız bir sıkıntısı olursa falan erken çözüm bulalım diye sizin bir sıkıntınız var mı ....ikiz bebeklerim bu arada...

canım bende sürekli takibini yaptırıyorum oğlumun tek parmağını tuttuğunda yürüyor oturuyor bizde beyin mr çektirdik erken doğum doğumdan önce anne karnında yaşadığı durumlardan dolayı bazı konularda gecikme yaşayabilir dedi doktor baba diyor derdiğini hareketlerlede olsa belli ediyor vede çok hareketli ama endişe etmeden insan duramıyor sankı gecikti yürümesi inşallah hepimiz evlatları sağlığına biran önce kavuşur

Back