Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar merhaba.4 aralıkta 29+2 günle eken doğumla kızım dünyaya geldi.şu anda yoğun bakımda.ben şubatta olacak derken o dayanamadı.1160 gr doğdu.ama 1080 e düşmüş.anne sütüne başladık.sağmaya başladık.dualarınıza ihtiyacım var.o kadar küçük ki anlatamam.ne olur dua edin bırakmasın beni meleğim

Ebrar36 oncelikle hayirli olsun diyeyim... Rabbim kizinla sana kuvvet versin.. Sakin moralini bozma boylesi nasipmis demek en guzeli. Bak bu sayfadaki her annenin bebegi bu kgda ve bununda asagisinda dogdu ahicma bak hepsi bak kocqman oldu. Benim kizim 28 hf dogdu 1290 kg 45 gun yatti yogunbakimda simdi canavar gibi masallah hic bir eksigimiz yok seninkizinda buyuyecek bol bol sutunu ver ve rabbine sigin. Ayricaa goz muayenesini ve diger tetkikleri sakin ola atlama.. İstanbuldaysan dr tavsiyesinde bulunabilirim

evet ben nöroloğa götürmüştüm.Göz takibine bakıyor ilk sefer,ve reflekslerine.daha sonra da konusup konusmadığına baktı.Yanii bir kac kelime söyleyebiliyor mu veya ses cıkartıyor mu diye.yürüyüncede tekrar kontrole götürüyourz.

İyi geceler kızlar. Benim bebeğimde 21.10.2012 de 2.540 gram 48 cm olarak dünyaya geldi. 32+6 günlük olarak doğdu.Hastaneden çıktığımızda 2.360 gramdı. İki kez göz dibi muayenesine götürdük 3. kez tekrar yapılacak doktor korkulacak birşey yok dedi ama yinede emin olmak lazım dedi. Şuan 57 günlük 4 gün önce doktora gittiğimizde 4.300 gramdı boyumuzda 53,5 cm olmuş. Anne sütü gerçekten çok önemli bebişlerimiz için.

isteyerek mi, oldu canım ALLAH hayırlısını nasip etsin inşallah sen ikincisin izmir sahra vardı oda hamile kalmıştı ama ben kendimi hiç düşünemiyorum ikizlerden sonra....
aslında hep bir kardeş istiyordum ama bu kadar çabuk değil.Ve galiba istemekle başına gelmek arasında çook fark var:)ne edicem bilemedim.Çok zor bir dönme bekliyor beni.hamileliklerimde iştahım hep x3 olurdu.Şimdi stresten su bile içemiyorum.Birde bayag zaman gecti:8 hafta .ben anlayana kadar.Geriye kaldı 5 ay :)
tövbe tövbe espiri bile yapmak kötü:)

ALLAH korusun kontrollerini daha sık yaptırırsın gerekirse rahim ağzına dikiş attırırsın ne bilim iğneler falan var ben hep vuruluyodum ama benim çoğul gebelikti..erken doğum riskim hep vardı yani...
aslında hep bir kardeş istiyordum ama bu kadar çabuk değil.Ve galiba istemekle başına gelmek arasında çook fark var:)ne edicem bilemedim.Çok zor bir dönme bekliyor beni.hamileliklerimde iştahım hep x3 olurdu.Şimdi stresten su bile içemiyorum.Birde bayag zaman gecti:8 hafta .ben anlayana kadar.Geriye kaldı 5 ay :)
tövbe tövbe espiri bile yapmak kötü:)

selam kızlar,
Benim erken doğumum yapmamın sebebi-preeplemsiydi.Tansiyonum 21 e vurmuştu.Rahim ağzı amaleyatı zaten olmuştum.Doktorum,aynı şeyler olucak diye bir şey yok %20 olur buda tıpta çok yüksek bir olasılıkdır dedi..Buyur burdan yak.
Muhtemel doğum tarihi 09/08 adamacağızda artık -hııı,hazıran sonu diyelim --diye espri yapıyor.Yapıcak birşey yokçKendimi-kızımı ve 2 numarayı Allaha emanet ettim.Bekliyorum.Bu hamilelikte daha dikkatli olup-daha az yicem dedim-yemekle alakası yok dedi.Hersey beni yemeğe sevk ediyor:)Hedef 7 kilo.Yok fazlasını almamak için savaşacağım.7-10 arası yiterr.(6,5 ayda 35 kilo almıştım)
aranızda kardeş düşüneneler var mı?
Grup açıcam YENILEN PEHLIVAN GURESE DOYMAZ diye:)

anladım canım ya tansiyon aniden çıkan bişey miş ALLAH korusun herşey çok iyi gidipte bi dünya insan var işte doğum yapan çok şükür bebeğin oksijensiz kalmamış çoğu vakka bölede neyse maşallah ne çok kilo almışın sen öyle ilk hamilelikte gerçekteen yediklerine dikkat et ben ilk 5 ay hiçbişey yememiştim benimde ödemim varmış diyoorum sonra düşününce aklına geliyor bazı şeyler deneyim olmayınca ne kadarda araştırsak...RABBİM hayırlısını nasip etsin inşallah...
selam kızlar
Benim erken doğumum yapmamın sebebi-preeplemsiydi.Tansiyonum 21 e vurmuştu.Rahim ağzı amaleyatı zaten olmuştum.Doktorum,aynı şeyler olucak diye bir şey yok %20 olur buda tıpta çok yüksek bir olasılıkdır dedi..Buyur burdan yak.
Muhtemel doğum tarihi 09/08 adamacağızda artık -hııı,hazıran sonu diyelim --diye espri yapıyor.Yapıcak birşey yokçKendimi-kızımı ve 2 numarayı Allaha emanet ettim.Bekliyorum.Bu hamilelikte daha dikkatli olup-daha az yicem dedim-yemekle alakası yok dedi.Hersey beni yemeğe sevk ediyor:)Hedef 7 kilo.Yok fazlasını almamak için savaşacağım.7-10 arası yiterr.(6,5 ayda 35 kilo almıştım)

selam kızlar,

Aynn gene ayni olucak die kendini kasma.. Bebisinle dogum gunum ayni:))) himmm aslan burcu pek fena:)

bende aslan burcuyum vede çok fenayımmm...16 ağustos yalnız ikizler başak oldu 28 ağustos az kalmış anneleriyle aynı tarihte doğcaklarmış nerdeyse...
Benim kizda 9 agustos 2011 de benimle ayni gun dogucakti 23mayista dogdu ikizler oldu:) kizimin burcu ikizler yukseleni aslanlan bende aslan burcuyum yukselenin ikizler:)

bende aslan burcuyum vede çok fenayımmm...16 ağustos yalnız ikizler başak oldu 28 ağustos az kalmış anneleriyle aynı tarihte doğcaklarmış nerdeyse...
Benim kizda 9 agustos 2011 de benimle ayni gun dogucakti 23mayista dogdu ikizler oldu:) kizimin burcu ikizler yukseleni aslann bende aslan burcuyum yukselenim ikizler:)

selam kızlar,

canım benim hayırlı olsun hiç üzme kendini inşallah hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına o pehlivanların başını ben çekiyorum sanırım ufak sıpa 6.ayına girecek bu ay inşallah ikisi birden büyüyolar.benim de hamilelik bu sefer sıkıntılı geçti ama şükür iyi sonlandı.

Back