he he al benden bir tane daha...özetliyeyim arkadaşım prematürem 15 aylık 9,5 kg güzel yürüyor çat pat konuşuyor..yemesi iyi 6 dişi var..zekası maşallah bir tek bıngıldak yavaş kapanıyor bir de gece uykusu çok berbat 10 dk da bir annee der su vs içer..emzik alır..neyse kardeş miadında 3350 doğdu aralarında 11 ay 27 gün var yani 4,5 aylık filan anne sütü alır emzik biberon aldıramadım..şırınga ile elma havuç suyu tıkıyorum arada..6600 filanaslında hep bir kardeş istiyordum ama bu kadar çabuk değil.Ve galiba istemekle başına gelmek arasında çook fark var:)ne edicem bilemedim.Çok zor bir dönme bekliyor beni.hamileliklerimde iştahım hep x3 olurdu.Şimdi stresten su bile içemiyorum.Birde bayag zaman gecti:8 hafta .ben anlayana kadar.Geriye kaldı 5 ay :)
tövbe tövbe espiri bile yapmak kötü:)
aslında hep bir kardeş istiyordum ama bu kadar çabuk değil.Ve galiba istemekle başına gelmek arasında çook fark var:)ne edicem bilemedim.Çok zor bir dönme bekliyor beni.hamileliklerimde iştahım hep x3 olurdu.Şimdi stresten su bile içemiyorum.Birde bayag zaman gecti:8 hafta .ben anlayana kadar.Geriye kaldı 5 ay :)
tövbe tövbe espiri bile yapmak kötü:)
bende aslan burcuyum vede çok fenayımmm...16 ağustos yalnız ikizler başak oldu 28 ağustos az kalmış anneleriyle aynı tarihte doğcaklarmış nerdeyse...
Bende 16ağustos doğumluyum canım hangi yıl seninki benimkilerde biraz daha dayansaydı onlarda Aslan olacaktı ama yengeç oldular olsun ben yengeçlerle çok iyi anlaşırım zaten
offf kizlar benim minigim 20 aylik oldu ama hala 1 tane diSi var neden cikmio anlamiyorumcok kafama takiorum.. diger gelismelerimiz.normal. yuruyo koltuga falan tirmanip iniyo 30a yakin kelime bilio ben soyledim o tekrarladi saydim:) 10.500 kg 87cm en son nasil sizce?
1984 canım senden büyüğüm sanırım benimkilerde hala tık yok kızım yeni emeklemeye başladı oğlum hala sürünüyo bizde 17 aylık olduk ama sanırım baya geç yürüyecekler zira bende 18 aylıktan sonra yürümüşümde annem yeni söyledi daha ..........geç olsunda güç olmasın çok şükür diğer gelişimleri iyi.....oğlumla 10 gün kadar hast.kaldık yeni taburcu olduk bağırsak sindirim sisteminde problem vardı erken doğumun sancıları yavaş yavaş çıkıyo sanırım bizde 9 kg civarıydık ama oğlum kg verdi hep kustu serum aldık...yemekle araları çok iyi çok şükür ama bi dişler bi hastalık düzen falan kalmıyorki..iştah kapanıyo tam düzliyor yine en baştan sil....
Canım dişi çıkmayan çocuk yok merak etme yavaş yavaş geliyo işte biraz sabret kilo boyu çok güzel doktorunuzda demiştir zaten
Sen söyledin o tekrar mı eti almesin vallahi)
Benimkilerde dillendi hatta artık sıpalar bezlerini kendileri atıyo çöpe bide gelirken bi gururlularki of ısırmadık tatları geldi valla havalarda güzelleşiyo eve tıkılmayız artık hoş çoktan tıklamadılar ama insan azcık güneş görsünler istiyo
dr.umuz bu bebege premature deme diyo artik:) boyu cok iyimis kg iyi dediler.. cikmadi anam hügo gibi tek dişli:)))) bizimkide ewde getir gotur islerine bakio:) ben soyluyorum o tekrarlio ay ama cok komik konusuyo kelime birlestiriyo yani. baba geldi mama veyyyyy suuuu icccc falan filan rakamda sayiyo biiiiiii ikiiiiii alti:)))) kagitlara bisiler karaliyooo bu arada solagiz sag elle deniorum ama kullanmo hep sol bacak sol el dr.umuz onceden demisti solak die ama inanmamistim cok kucuk daha diye.. istqnbulda bugun hava epey serinledi yagmurlu pofffff bahar gelsin artik parklara gidelim
Arkadaşlar merhaba,
Blogum yeni bir yazı ekledim. Belki işinize yarar
Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?: Prematüre Retinopatisi (ROP)
Benimkilerde yeni yeni birleştirmeye başladılar kelimeleri bizim drda öyle diyo çok şükür prelikten kurtuldular
Aynen ya havalr guzelleşsin artık kapalı oyun alanı var evin yakınında Allah'tan sabahları götürüyorum daha sakin oluyo
Mini etek giyecekleri günleri sabırsızlıkla bekliyorum bide çorap çıkarma huyu başladı benimkilerde hatta mümkünse çıplak gezmek istiyorlar dayanın az kaldı yavrular
Çok güzel açıklayıcı bi yazı olmuş benim oğluşta roptan hem lazer hem iğne oldu şimdi lazer olduğu gözünde kayma var ve gözlük kullanıyor ama lazerle alakası yokmuş Allah'tan kaymanın yani. sağlam olan gözü günde 4saat kapatıyoruz biraz etkisi oldu kontrole devam
ayyy ayni yaaa bende kilotlu corap giydiriyorum:))) bende disi cikmio diye dr.a goturdum dr.da test istedi d vitamini fosfor kalsiiyum falan super cikti:) dr genetik ozaman dedi.ust on deilde2 yan taraflari patlamis bide altta cikan disin yanindaki:)
Çok geçmiş olsun..
Biz de kapama yapmaya calısıyoruz ancak 11 aylık oldugu ıcın tutmuyo hıcbır sekılde hemen tutup cıkarıyor. Sarp da da etkili olmaya baslamıstı kapama ama doktorumuz (Mehdi Süha Öğüt) şaşılık ameliyatı olmamız gerektıgını söyledı. 3 ay sonrakı kontrolde bellı olacak asıl durum
Arkadaşlar bir prematüre annesi olarak yasadıklarımı bir blogta paylasıyorum bazılarınızın bıldıgı uzere. Yenı bır yazı ekledım ROP ile igili lütfen atlamayın
Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?: Bebeğim görebilicek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?