Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar,
verem aşısına dikkat edin.ben zamamanını küvöz ve aüırlık nedeniyle kaçırdım şimdı veremle savaşa gideceğim.90 gün tamamalamadan yapıyorlar.

kızlar,
verem aşısına dikkat edin.ben zamamanını küvöz ve aüırlık nedeniyle kaçırdım şimdı veremle savaşa gideceğim.90 gün tamamalamadan yapıyorlar.

canım biz 4kilo olmasını bekliyoruz bu ayın sonunda yaptırıcaz inşallah hepatitin 2.dozuyla beraber

merhaba sevgili p(i)re anneleri..

Öncelikle konuyu açan arkadasımıza teşekkur edyorum bizi biraraya topladıgı için...

Ben de benim pirelerimden bahsedeyim biraz..:)
Oğullarım 26 haftalıkken dogdular.biri67 günün ardından on gün önce yuvamızı senlendirdi ve sonunda kavuştum yavruma..Diğer oğluşumaysa halen kavusamadım..yakın bi zamana dek kronik akciger hastalıgı teşhisi konulmuştu ve hala solunum cihazına baglıydı ağızdan...kardeşi çıkınca yalnız kaldıgından mı bilmiyorum..son on gündür maşallah agızdan buruna ordanda huda geçti şuan huddan yogunlaştırılmış oksijen safhasına geçmesini ordan da kucagıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum...bu aradada ilk bebeklerim olması hasebiyle taburcu olan oglumla acemiliğimi atmış oluyorum :)

Bizim hastanedeki oğlumuz da rop dan lazer ameliyatı oldu..diğer oğlumdada çıktı ama ileri aşama olmadıgı için sıkıntı yok..kontroller devam dedecek.her ikizinde de fıtıgımıx var ve yumurtaömız düşmemiş henüz..altı aya kadar düşmezse şayet ameliyat olacaklar...inş gerek kalmaz...,nş..

...

henüz evimizde yeni oldugumuz için mi bilmiyorum geceleri uyku problemimiz ve kabızlıgımız var...çok zorlanıyor tuvaletini yapamıyor..
haricinde gözle görülür bi rahatsızlıgımız yok çok süklür günde iki üç saat ancak uyuyabiliyorum.ama gerçektenmutluyum..yavruma kavuştugum için..ama bir parçam hala hastanede..bu yüzden garip bir mutluluk bu...

....
merak ettiğim bi çok şey var ...
mesela bebeginizin ayrı odası var mkı birlikte mi kalıyorsunuz..ne zamana kadar kaldınız/kalacaksınız?hijyeni nasıl saglıyorsunuz evde..ben ve eşim dikkat etsek de kayınvalideme bi,şey diyemiyorum kırılır diyeama çok korkuyorum...bşey olur diye...
başka..banyosunu ilk ne zaöman yaptırdınız..kaç günde bir yaptırıyorsu
nöbet şeklinde mi takip ediyorsunuz bebeginizi..mesela uyurken hiç yalnız kalıyor mu...geceleri özellikle napıyorsunuz?
:18:tedirginim,çünkü çok zor kavuştugum yavrularıma karşı bilmeden yanlış bir sey yapmak istemiyorum...

geçmiş olsun arkadaşım diğer oğlunuda kucağına almayı nasip etsin Allahım, benim oğlumda 26 haftalık doğmuştu, 105 gün küvezde kaldı, yoğun bakımdan çıkıp yenidoğana geçtiğinde solunum cihazındanda çıkmışdı küvez içi oksijen alıyordu o zaman hastanede 2 günde bir yıkamaya başladılar, bende eve geldikten sonrada 2 günde 1 yıkamya devam ettim, şuan doğduğuna göre 13 aylık oldu, şuanda 3 günde yıkamaya çalışıyorum,
eve ilk geldiğinde yaklaşık 2-3 ay oğlumla ben ayrı odada yatttık babadan, hijyen kurallarına uyduk, eve babaanne dahil hiç kimseyi kabul etmedik ilk 3 ay, daha sonralarıda gelenlere 15 dk süre ile gösterdik kucaklarına vermedik, kalabalık kabul etmedik, şuan önümüz kış çok sıkıntılı dönem aman şu - bu kırılmasın diye evladını zor duruma düşürme, o hasta olunca sen daha çok üzüleceksin başkalarından, bırak kırılsınlar, sana görmemiş desinler, hiç bir şey onların sağlıklı olmalarından değerli değil, zaten hayata zor tutundular küçük veletler, koruyalım onları, aman terlemesin , çok sıkıntı olur, beslenmesine dikkat et, bırak " görmemeşin oğlu olmuş, bu ne ki be ne ki demiş tutmuş pi. isini koparmış" desinler bu kış boyunca en azından, bana dediler ne olduki en azından oğlumu hiç hasta olmadan bir kışı atlattık, Rabbim bundan sonrasında da yardım etsin inşallah bıdıklar sağlıkla büyüsünler

çok üzüldüm daha şimdiden hatalar yapmışız meğer..off...daha geldiğinin üçüncü günü eve kaç kişi geldi oldugu odada kaç saat muhabbet ettiler..ve ben kaç kere yeltensemde babaannesi çagırdıgı ve babası da destekledigi için hiççbişey diyemedim ((((
ikinci olarak da bebeğimle aynı yerde yatıyorum ..daha dogrusu yatamıyorum ama oldugu odadan ayrılmıyorum bişey olursa korkusuyla...çünkü bazen solunumu duruyor tıkanıyor gibi oluyor bu yüzden hemen rketmek gerekiyor...

oldugu odaya girerken kıyafetlerini yogunbakımdaki gibi değiştiriyoır musunuz yoksa ne yapıyorsunuz?

siz görmüş geçirmişsiniz..yardımlarınızı bekliyorum.. çünkü.ne yapacagım konusunda çok endişeliyim

odasına girerken elbiselerimi değiştirmiyorum ama günlük muhakkak değiştiriyorum, ziyaret konusuna muhakkak dikkat et, doktoro kontrole gidip geldikten sonra kayınvalidenizin yanında dr ziyaretçi yasadığı koydu mevsimden ve bebeklerin küçüklüğünden dolayı diye söyleyin bi kaç defa, önce yavrun bunu unutma, öpmek isteyenlere öptürme, sende gizli öp dayanmazsın biliyorum, ellerini sık sık yıka, biberonunu sık sık kaynat steril et, parfüm kolanya fazla kullanma bebeğin yanındayanındanda pek ayrılma şuan için , kusmasına falan dikkat et sakin aspire edip ciğerine kaçırmasın, yan yatırıyosundur genelde sanırımaltınıda sık sık değiştir ben yaklaşık eve geldikten sonra 9 ay su ve pamuk kullandım alt temizliğinde aklıma geldikce yazarım canım, bir de ikizi eve gelince mümkünse ayrı biboranlar kullanmaya dikkat et, rahatsızlıkları etkilemesin, bazı basit şeyleride yazıyorum kusura bakma ama dikkatten kaçabilir diye düşündüm, aklıma geldikçe yazarım yine

tebrik ederim.diğer paşanada tez kavuşmanı dilerim.
bende ,bebeğim eve gelmeden önce, evi antiseptik sıvı ile temizlettim.hastane tipi el için olan antiseptik aldım.ilk 10 gün benden baska kimse dokunmadı.kendi odamda kaldım.sonra ilk dr kontrolüyle biraz daha oda dışına çıktık.babası artık uyutuyor,altını değistiriyor.keza annemlerde.diğer önemli sey oda ısısı ve ne giydirdiğin bence.oda sıcaklığı 26 dan düşmez.bir odadan diğerine geçerken olcerim.3 haftadır kulotlu çorap giydiriyorum.sapkası ve eldıvenı ,artı bir çorabı var.uyanınca hırka gibi ,badi içine zıbın gibi iyi korumaya çalışıyorum.her gün yıkadım ama malüm havalar kötü ıkı günde bire düşürdüm.o zaman oda sıcaklığını 28 dereceye cıkartıyorum ve o gün odadan çıkartmıyorum.her 3 saatte bır alt degiştiriyorum her beslenme öncesi ..ellerimi yine ılık su ve sabunla yıkarım öyle beslerim.tabii temizlik yaptıgım ustumle bebeğimi almıyorum.sonraaa..burunu çok tıkanıyor..doktorum serum fizyolojik verdi,onunla her sabah 1 2 damla damlatıp ,cekıyorum.muhakak nemlendırıcı suruyorum vucuduna.aksi duurmda isirik gibi birşeyler döküyor.ama dıkkat kesinlikle bitkisel bir sey kullanın.kaka sorunu bizde de var.sarılıklı cıktık hastanden .ben bekletmeden kakasını yaptıryorum vallah.zaten bebek belli ediyor.bebek masaj kitabım var.kaka yaptırmak için ordan masajları kopyalıyorum.artık prof oldum zaten.sonra sıcak su torbamı akşamları eksik etmem ayak altına koyarım.bunun haricinde özel birsey yapmadım yapmıyorum.misafir zaten çagırmadım özellikle okul çağındakiler eve giremez:)aşılarımız tamamlansın daha sonra bakarız artık.mevlüt diye tuturanlar var aralık ayında yapmayı planlıyorum.

ilaçlar çok öneli 1 haftadan sonra kullanılmaması gereken ilaçları var.enjectörle verielenler.bunlara dikkat ediyorum.
unutmadan tırnaklarımı düzenli kesiyorum.
Yüce Rabbim korusun yavrularımızı.

Son düzenleme:
sevgili cama vuran kelebek:)))
allahm diğer oğlunada kavuştursun hemen inşallah
bizde 45gün kaldık hastanede 2 3 gün arayla geldi diğerleri
benim oğlumda lazer ameliyatı olmuştu yazmıştım
ve hala muayenelerimiz devam ediyo iyi olurlar inşallah

öncelikle bizim bebeklerin odası ayrı aslında yanımda yatıyolardı
ama bizim yatak odası çok soğuk odalarında kalıyolar
bazen bende kalıyorum bazende yanıma bebefonu alıyorum ağlayınca gidiyorum
bi tane yardımcı kızımız var onların yanında kalıyo
bende steril kullanıyorum altını değiştirirken ve mama yedirirken
ayrıca biberonlarını kaynatıyorum
eve gelir gelemz yaptırdık banyolarını zaten göbekleri düşmüştü
şimdide havalar soğuk haftada 1 yaptırıyoruz
bizde külotlu çorap giymeye başladık
eldiven çıtçıtlı badi üstüne zıbın üstüne pijama ve bazende yelek
ama geceleri yeleklerini çıkarıyorum çok terliyolar
ziyaret meselesine gelince ben daha misafir almadım
ama bundan sonra almayı düşünüyorum zaten saolsun insanlar anlayışlı çocuk getirmicekler
ama hepsi aynı diil tabi zaten küçük olduklaı için kimse kucğına almıyo
kabız içinde belki mamadan kaynaklanıyodur bizimkilerde ishal olmuşlardı
bebelac kullandım hem çok sevdiler hemde kakaları normale bindi

e

çokk çokk teşekkur ederimm..o basit dediginiz seyler konusunda bile muhalifler çıkabiliyor..kesinlikle çok faydalı oluyor yazdıklarınız çok teşekkur edrim..

aminn arkadaşım..iyi dileklerin için de ayrıca teşekkur ediyorumm..giyinmesine ve oda sıcaklıgına dikka kaka problemini çözemedik..dr anne sütü almadıgımız için oldugunu söyledi.bebek masaj kitabınızın eminim faydası oluyordur bana özelden adını ve yazarını yazabilirseni,z sevinirim.bide sürekli ıkınma hal,nde gazını mı tam çıkartamıyorum bilmiyorum..geceleri de gündüzleri de dalıp güzelce uyuyamıyor bir türlü..tabii bende günde üç dört saat ancak uyuyabiliyorum toplamda...

aklınıza geldikçe en ufak ayrıntısına dek yazarsanız sevinirim...önerileriniz için tekrar teşekkür ederimm

teşekkur edrim arkadasım iyi dileklerin için..inş pasamı da getiririm kardesininyanına..
biz henüz banyomuzu yapmadık,korkkuyorum üşütürüm diye..
ben de kat kat giydiriyorum kucagıma alırkende battaniyesiz bırakmamaya çalışıyorm.
hijyen konusunda dikkat etmeye çalısıyrm ama dediginiz gibi herkes sizin gibi degil..misafir konusu çözmemiz elzem..
aşılarına da henüz başlamadık..
umarım bu zahmetli dönemler sorunsuztlatılır hepimiz için..yavrularımız,mucizelerimiz için en iyisini sunabilmek istiyorun...

bakım konusu gerçekten çok iyi olmuş benim 3. çocuğum ama ilk prematürem nasıl bakacağımı bende bilmiyorum.. gelince okula giden abladan nasıl koruycam.. anaokuluna gideni ekstradan hastalık taşımasın diye başlatmadım bu dönem ama ilk okul 4 e gidrn bi tane daha var ona da laf geçircez artık..
bende kurban bayramından sonra bekliyorum kızımı henüz 1300 gr yarın göz muayenesi olacak inşallah sıfır çıkar..
bu kış eğlenceli geçecek inşallah özenle bebek bakma kışı...:)ve evden çıkmama:) misafir yok ..gezme yok..

canım,
kitabın adı BEBEK JİMLASTİĞİ -yazarı BARBARA ZUKUNFT-HUBER
1 aylık tecrübeyle sabittir,bebğin uyumuyorsa.
-bebek doymuyor,emerken yorulup uyuyordur
zira prematüreler uykuya eğilimli oluyorlar.30 dakika beslenme süren var.iyice doyur derim.
-veya gazı dediğin gibi çıkmıyordur.

%100 bitkisel gaz ilaçları var.burdan yazmayayım ,çok karşıyım ilaç paylaşımlarına zira.
kabızlığa karşıda yine gliserin fitili.
doktouna detaylı sor.

sevgiler

banyo kunusunda biz önce banyoyu ısıtıyoruz odalarındada elektrikli soba yakıyoruz
şimdilik üşütmedik ama banyo önemli bence gelişimi açısından
yaza gelseydi hergün kardım heralde zaten ilk geldiklerinde sık yıkamaya çalıştım
aşıları içinde kilosunu bekliyodur doktor yani bizde öyleydi
2500 olunca hepatit 1.dozu vurulmuşlardı mesela
şimdi çok şükür hepsi 3000 geçti 4000e doğru yol alıyoruz

en kısa zamanda alıcam kitabı intten siparişmiçin bakıyorum..
bebeğimin uyku problemi için de..sürekli ıkınma halinde gazı var intibası uyandırıyor..ama bir türlü rahatlatamıyorum...
gündüzleri mısıl mısıl uyuyor mama için bile uyandıramıyorum..ne yapıcam bilmiyorum:44: iyisi mi su bahsettiginiz bitkisel gaz ilacını deneyeyim...
özelden mesaj atabilirseniz çokk minnettarn kalırım bu sorunu çözersek daha zevkli geçecek bebegimle zaman...

teşekkurler

benim ilk bebeklerim..bende endişeliyim..ama saolsun burdaki kıdemli arkadaşlar önerileriyle yardımlarını esirgemiyorlar..
evet,bu kış daha bi itinalı hasssa geçeceğe benziyor..sadece ve sadece bebişlerimize ayırıcaz tüm zamanlarımızı ve mekanlarımızı

ben banyoyu odaya tasıcam galiba..doktoruma danısacagım en kısa zamanda..daha çabuk büyüyecegini söylüyorlar ne kadar dogru bilmiyorum ama..
bebeklerimden biri 2300 suan evimizde, diğeri de 1860 gram o da hastanede halen hudda..ilk doz hepatit olduk ama dediginiz giri digerleri için ayını bekliyoruz..

merak ettiğim bir diğer nokta da bebeğinizin odasını nasıl düzenlediniz..neleri kullandınız..hijyen açısından nelere dikkat ediyorsunuz biçimlendirirken?:44:

selam,
ben bu hazır mama işini hiç sevmedim kızlar.Milıpanın prematil mamasını önerdi gastroloğumuz.3,5 kilo olana kadar onu kullanıp sonra pre aptamile geçeceğiz.ama bebeğim yeme süresini uzattı ve öğünlerde uzadı.İyi mi kötümü bilemedim.geceleri mama ile beslediğimde 4 saate çıktı uyku süresi.anne sütümde bitti bitecek,mama besliyordur değil mi?hatta galiba daha iyi besliyor.anne sütü gelir diyorlar vallah yok denedim yorgunluktan mı gelmiyor işte.

bebeğin odasına radyo koydum.haber kanalı açtım,harika bir şey tavsiye ederim.Dinleyerek uyuyor,gürültüye alışıyor ve konuşmaya başlamak için çok yararlıymış.
ancak ben pilli aldım.bebek odalarında pirizli eşya bulundurulmaması gerekmiş.

sevgiler

ben de koca evde bebeğime oda beğenmedim sanırım kızları kandırıp onların odasını 6 aylığına alacağız..en iyi güneş alan oda olduğu için zaten yaza beraber kalmaları sorun olmaz diye umut ediyorum:) odaya halı filan koymayı düşünmüyorum..en az eşya en az toz..bugün duvarları sildim haftaya 1500 gr olurda emzirmeye başlayabilirsem eve vakit ayıramam..hiç olmazsa odası hazır olsun
süt konusunda pompanın el kitabında 15 dk dan az sağım yapmayın diyordu süt gelmesede sağım yapın diyor başlarda 5 dk yapıp bitti diye kesiyordum hakikaten süreyi uzatınca biraz arttırabildim..beyine giden uyaran kadar salgı süresi artıyor muş..pompa kirasını 1 ay daha uzattım bebe gelince de 15 dk emeceği yada tamamen boşltacak kadar kuvvetli emeceği şüpheli yine emzirme arkası sağmak gerekebilr. .
antibakteriyel sıvı alacağım ama formaldehit içersin istemiyorum..tavsiyeniz var mı..
artık sabırsızlanmaya başladım şimdiye kadar 1 kez eline 1 de ayağına dokunabildim..ne yapalım acısını çıkarırız inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…