Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tavsiyen üzerine bu doktora gitmek istedim ama internetten baktığımda haydarpaşa gata nın göz hastalıkları bölümünde çalışıyor gözüküyor?

nasıl birşey bu anlamadım;???

rop ıcın dr arıyorsanız kesınlıkle ermenı hastanesınde huseyın bey var mukemmel bı dr benım kızıma yedıtepe unı. Goz merkezındekı dr kesınlıkle amelıyat dedı yaptırmadım daha sonra arastırıp huseyın beye goturdum kızım amelıyat olmadı suan canavar gıbı vala gozlerı muayene ucretı 100tl ayda 1 alıo ayda 4 yada 6 defa cagırıyo

rop ıcın dr arıyorsanız kesınlıkle ermenı hastanesınde huseyın bey var mukemmel bı dr benım kızıma yedıtepe unı. Goz merkezındekı dr kesınlıkle amelıyat dedı yaptırmadım daha sonra arastırıp huseyın beye goturdum kızım amelıyat olmadı suan canavar gıbı vala gozlerı muayene ucretı 100tl ayda 1 alıo ayda 4 yada 6 defa cagırıyo
bende hüseyin beye götürdüm küvözden sonra bir kez de ermeni hastanesinde baktı hiç sorun yok 2 yaş sonrası kontrol yazmış çocuk dr bile inanamadı bende tavsiye ederim iyi bir doktor..

Son düzenleme:
benim oğlan 8000 kg gibi kızda 6700 kg gibi ama tartılma tarihleri 1,5 ay önce falandı bence iyi maşallahh:nazar:

hep bu oğuşlar önden gidiyo zaten dimi??? aman sağlıklı olsunlarda 1 yaşını geçmiş daha 7kilo olan var bizimkiler iyi bence normal kiloda doğmadıklarınıda sayarsak sadece gelişimde biraz farklılıklar oluyo ama normal çocuğun bile çok geriden geldiği durumlar oluyo bununla ilgili mutlaka örneklerimiz vardır etrafımızda 1yaşına gelmş hala yürümeyen çocuklar var yani biz biraz acele ediyoruz

tavsiyen üzerine bu doktora gitmek istedim ama internetten baktığımda haydarpaşa gata nın göz hastalıkları bölümünde çalışıyor gözüküyor?

nasıl birşey bu anlamadım;???

Haydarpaşa Gata da çalışıyorlar.Oraya götürmen gerek.Ama bebekler küvözde ise ve küvözden ayrılamaycak durumdaysa doktor geliyor.Sen sadece çağrıyorsun.Bazı aileler bebeklerini ambulansa koyup götüyor buda acaip .

hep bu oğuşlar önden gidiyo zaten dimi??? aman sağlıklı olsunlarda 1 yaşını geçmiş daha 7kilo olan var bizimkiler iyi bence normal kiloda doğmadıklarınıda sayarsak sadece gelişimde biraz farklılıklar oluyo ama normal çocuğun bile çok geriden geldiği durumlar oluyo bununla ilgili mutlaka örneklerimiz vardır etrafımızda 1yaşına gelmş hala yürümeyen çocuklar var yani biz biraz acele ediyoruz[/QUOTE

kesinlikle oyle cok cocuk var geriden gelen,kardesimin oglu yasini doldurdu 41. haftada dogdu:)) 4 kiloya yakindi hala yurumuyo ,annesi yuruseydi diye dua ediyo,tasiyamiyor artik:)

hep bu oğuşlar önden gidiyo zaten dimi??? aman sağlıklı olsunlarda 1 yaşını geçmiş daha 7kilo olan var bizimkiler iyi bence normal kiloda doğmadıklarınıda sayarsak sadece gelişimde biraz farklılıklar oluyo ama normal çocuğun bile çok geriden geldiği durumlar oluyo bununla ilgili mutlaka örneklerimiz vardır etrafımızda 1yaşına gelmş hala yürümeyen çocuklar var yani biz biraz acele ediyoruz[/QUOTE

kesinlikle oyle cok cocuk var geriden gelen,kardesimin oglu yasini doldurdu 41. haftada dogdu:)) 4 kiloya yakindi hala yurumuyo ,annesi yuruseydi diye dua ediyo,tasiyamiyor artik:)

evet var öyle arkadaşlarım bir yaşından sonra yürüyenler o bebeklerin tembelliklerinden kaynaklanıyo mesela oğlum çok güçlü ama basmak istemiyo canı isterse yürüteçte çok güzel gidiyo ama... kızlarda ayakta durmayı çok seviyolar ama adımlayamıyolar daha değişiyo yani bende daha çok örnek var hepsinin gelişimi farkı oğlum sürükleniyo bi kızımda güzel oturuyo diğeride ayakta durmayı seviyo birinin yaptığını diğeri yapamıyo kzım oğlumun elindeki oyuncağı çok rahat alıyo ama oğlan tembelliğinden ağlıyo almaya bile çalışmıyo bende diyorum büyüyünce heralde kızlardan dayak yer diye:))):1:

kızlar bebeğinizi yürütece koydunuzmu?bide yürütece koyanlar kaç aylıkken koydunuz?benim kızım hareketlendi dönmelere sürünmelere başladı maşallah eşim yürütec alalım yerlerde sürünmesin diyo dr.prematüre bebeklerde kalça çıkıklığı yapar koyma diyo sizler ne yaptınız benim dr.bi söylediği bi söylediğini tutmuyo çoğunluk ne yaparsa bende onu yapmaya karar verdim.

canım ben 7aylıkken koymaya başladım ama hareket ettiremiyolardı 8 9aylıkken yürüteçte yürümeye başladılar

bu yürüteç için fizik tedavi doktorumuz yasak koydu oğlum benim beyin kan.geçirmişti 2 kere beyin ameliyatı geçirdi o yüzden öle demiş olabilir ama kız içinde izin vermedi siz bilirsiniz yinede......

bu yürüteç için fizik tedavi doktorumuz yasak koydu oğlum benim beyin kan.geçirmişti 2 kere beyin ameliyatı geçirdi o yüzden öle demiş olabilir ama kız içinde izin vermedi siz bilirsiniz yinede......

beyın kanaması sonucu bebegınızde hıdrosefalı olustumu acaba? Bebegınız kac aylık suan benım dr.umda onermedı yurutecı bosu bosuna yuk bındırmekten baska bısey deıl zamanı gelınce yurur zaten dedı

canım doğru söylüyosunda bi tane var zaten sırayla koyuyorum gün içinde yarım saati geçmiyo 3tane olunca insan oyalanmalarını istiyo biraz :)))

merhabalar aranızda nübülizatör(ventolin+pulmicort)kullanan veya önceden kullanmış birileri varmı?günde ne kadar kullandınız ve bu süreç ne kadardı?biz 1ay önce taburcu olduk günde 4 defa ventolin,2 defa pulmicort veriyorduk.bugün kontrole gittik hırıltısı artmış dedi doktor.ventolini 6ya çıkardı.azaltırız belki derken... çok canım sıkkın.aslında yatarken hırıltı yok sayılır.fakat uyanık olduğu sürece kucak istiyorve kucakta yoruluyor. hırıltı başlıyor tabi. doktorada ohalidenk geldi..

merhabalar aranızda nübülizatör(ventolin+pulmicort)kullanan veya önceden kullanmış birileri varmı?günde ne kadar kullandınız ve bu süreç ne kadardı?biz 1ay önce taburcu olduk günde 4 defa ventolin,2 defa pulmicort veriyorduk.bugün kontrole gittik hırıltısı artmış dedi doktor.ventolini 6ya çıkardı.azaltırız belki derken... çok canım sıkkın.aslında yatarken hırıltı yok sayılır.fakat uyanık olduğu sürece kucak istiyorve kucakta yoruluyor. hırıltı başlıyor tabi. doktorada ohalidenk geldi..

canım ben kullandım ventolin yarım ventolin içine 1cc serum koyuyodum günde 4defa kullandım 1hafta hırıltısı kesildi çok şükür ağıza takılan bi aparatı var onunla kullanırsan daha faydasını görürsün çocuklar çok sevmiyo ama 10dk sabretmen gerek daha iyi sonuç alırsın diğer taraftan uyuduğu odada hep buhar makineleri açık olurdu evide sürekli havalandır hatta mümkünse halıları kaldır ben öyle yapınca daha hızlı sonuç almıştık tabi iğnenin yanında ilaçlar fayda etmedi balgamımı var eğer öyleyse bol su içir sonra sırtına vurki balgamını çıkarsın rahat etsin

benim oğlanı ben 8 aylıkken koydum yürütece ama dediğiniz gibi en fazla yarım saat o da toplamda.bayılıyordu.sonra baktım 2 ay sonra falan parmakucunda gidiyor dedim bu yürümez böyle alışırsa kaldırdım yürüteci.emeklememiz süper hızlıydı çok erkendi. ayağa erken kalktı sıraladı 10 aylıkken. ama yürümesi tam düzeltilmiş doğumgünü haftasında oldu. ben şubatta yaşında yürür diye bekledim ama nisan 20 yi bekledi ve öğretmiş gibi 1 günde yürümeye başladı çok gzel.

var cnm şantımızda mevcut şuan 8,5 aylık düzeltilmiş 6,5 aylık
beyın kanaması sonucu bebegınızde hıdrosefalı olustumu acaba? Bebegınız kac aylık suan benım dr.umda onermedı yurutecı bosu bosuna yuk bındırmekten baska bısey deıl zamanı gelınce yurur zaten dedı

Back