Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bencede söylerlerdi ama malesef ben doğum yaptığım hastaneden hiç memnun değilim heleki çocuk doktorları yoğun bakımı harıç hiç bir şekilde işlerini ciddiye almıyorlar vede hastaların durumlarını pek umursamıyorlar bilemiyorum herşeyi takıntı haline getirdim sanırım ondan bu saçma düşüncelerim pekiy biraz anlatırmısınız nasıl anladını eşinizin yiğeninin dawn sandurumlu olduğu

nerde yasıyorsunuz? Gozlerı yuz seklınden barız bellı zaten butun dawn sandromluların yuz tıpı aynu bıde avuc ıcı cızgılerı farklıymıs esım dedı

nerde yasıyorsunuz? Gozlerı yuz seklınden barız bellı zaten butun dawn sandromluların yuz tıpı aynu bıde avuc ıcı cızgılerı farklıymıs esım dedı

izmir bucada yaşıyorum ama kendi ailem istanbulda yaşıyor şimdi istanbuladayım ziyaret amaçlı burda da doktora götürdüm öyle birşey demedi avuç içi çizgileri nasıl farklıymış anlayamadım

cızgılerı dum duz oluyormus... Istanbulun neresındesın anadolu yakasındamısn

avrupa yakasında bakırköydeyım normalda hani şüpesi bile olsa ailelere söylemesi lazım doktorların ki benim oğlum 35 gün bir 15 günde bir olmak üzere toplam 50 gün yoğun bakımda kaldı en azından bişeyler demeleri lazımdı öyle değilmi

avrupa yakasında bakırköydeyım normalda hani şüpesi bile olsa ailelere söylemesi lazım doktorların ki benim oğlum 35 gün bir 15 günde bir olmak üzere toplam 50 gün yoğun bakımda kaldı en azından bişeyler demeleri lazımdı öyle değilmi

evet kesın derlerdı... Anadolu yakasında olsaydın benım cocuk dr.una yonlendırırdım

ANAKUCAKLARINDA SALLAYARAK yalnız ikizlere bakınca ne bekleniyoki zaten aaa sallayarak mı uyutuyosunmu diyenlere farklı bir fikriniz varsa yapayım diyorum ben alıştırmadim ki sallamaya bebeklerimin istediklerine göre davranıyorum
kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz sallayarak mı???
bugünlerde gündemimizde bu varda:)))

ANAKUCAKLARINDA SALLAYARAK yalnız ikizlere bakınca ne bekleniyoki zaten aaa sallayarak mı uyutuyosunmu diyenlere farklı bir fikriniz varsa yapayım diyorum ben alıştırmadim ki sallamaya bebeklerimin istediklerine göre davranıyorum

bende sallamadan yatırmaya çalışıyorum kızlar hala arada sızlanıyo ama oğlumun hiç niyeti yok:26:

kızlar çıt yok ne alemdesiniz bebişler çok mu yoruyo???
bizde gecikmeli olarak 2gün önce aşımızı olduk hepatit ve pnomkk son kalmıştı gecesinde ateşlendiler maalesef şimdi iyiler bugün banyo günü :)))
kilolarımızda 7700 8500 arasında iyi mi sizce??? doktor yaşıtları yakaladığımızı söyledide:)))

benim oğlan 8000 kg gibi kızda 6700 kg gibi ama tartılma tarihleri 1,5 ay önce falandı bence iyi maşallahh:nazar:
kızlar çıt yok ne alemdesiniz bebişler çok mu yoruyo???
bizde gecikmeli olarak 2gün önce aşımızı olduk hepatit ve pnomkk son kalmıştı gecesinde ateşlendiler maalesef şimdi iyiler bugün banyo günü :)))
kilolarımızda 7700 8500 arasında iyi mi sizce??? doktor yaşıtları yakaladığımızı söyledide:)))

merhaba yasemin..

öncelikle endişe etme bu söyledigin aralık çok da sık sayılmaz..ama abartı da sanma çünkü sık sık muayene gerekiyor bebeklerimiz premature oldugundaan...
benim oğullarımın ikisinde de gözünde rop çıktı biri gözlerinden lazer oldu,bu ameliyatı oldugunda 7 haftalıktı(26 haftalık doğdular yani 33. haftada). şimdi beş aylığız hala oluyoruz onbeş gün aralıklarla,çünkü diğer gözünde ameliyattan kaynaklanan bi sorun çıktı onun kontrolu gerekiyor.Diğer oğlum ameliyat olmadı ama sürekli kontrol altındaydı o da.geçen hafta son muayenedini oldu dr bir daha bir yasındayken muayeneye çağırdı.Ama dedigim gibi diger bebegim halen kontrol altında kalacak...

Doktor tavsiyesi istersen şiddetle Gata daki (istanbul) Ali AYATA yı tavsiye ediyorum...Ta haydarpaşadan pendige bebebeklerim yoğunbakımda oldugu için haftasonu,akşam demeden geldi,hemde hiç bir menfaat beklemeden.Çok bilgili ve tecrübeli bir doktor...

Umarım sıkıntısız geçer kontrollerden ufaklık.Doğum haftası yüksek oldugundan daha şanslı sayılır,risk daha az rop için...ama yine de ihmale glemiyor bu durum.Bizim yoğunbakımdaki bi aile çk önemsemedigi için maalesef bebeklerinin bir gözü yüzde 80 digeri daha da az görüyor srtık.İhmale gelmeyecek bir durum bu.Tabi seni endişelendirmek istemem önemine binaen söyledim...

tavsiyen üzerine bu doktora gitmek istedim ama internetten baktığımda haydarpaşa gata nın göz hastalıkları bölümünde çalışıyor gözüküyor?

nasıl birşey bu anlamadım;???

Back