merhaba yasemin..
öncelikle endişe etme bu söyledigin aralık çok da sık sayılmaz..ama abartı da sanma çünkü sık sık muayene gerekiyor bebeklerimiz premature oldugundaan...
benim oğullarımın ikisinde de gözünde rop çıktı biri gözlerinden lazer oldu,bu ameliyatı oldugunda 7 haftalıktı(26 haftalık doğdular yani 33. haftada). şimdi beş aylığız hala oluyoruz onbeş gün aralıklarla,çünkü diğer gözünde ameliyattan kaynaklanan bi sorun çıktı onun kontrolu gerekiyor.Diğer oğlum ameliyat olmadı ama sürekli kontrol altındaydı o da.geçen hafta son muayenedini oldu dr bir daha bir yasındayken muayeneye çağırdı.Ama dedigim gibi diger bebegim halen kontrol altında kalacak...
Doktor tavsiyesi istersen şiddetle Gata daki (istanbul) Ali AYATA yı tavsiye ediyorum...Ta haydarpaşadan pendige bebebeklerim yoğunbakımda oldugu için haftasonu,akşam demeden geldi,hemde hiç bir menfaat beklemeden.Çok bilgili ve tecrübeli bir doktor...
Umarım sıkıntısız geçer kontrollerden ufaklık.Doğum haftası yüksek oldugundan daha şanslı sayılır,risk daha az rop için...ama yine de ihmale glemiyor bu durum.Bizim yoğunbakımdaki bi aile çk önemsemedigi için maalesef bebeklerinin bir gözü yüzde 80 digeri daha da az görüyor srtık.İhmale gelmeyecek bir durum bu.Tabi seni endişelendirmek istemem önemine binaen söyledim...