gözünüz aydın canımmmm
Umut'umuz bugün hastaneden çıktı şükürler olsun...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok sevindim canım geçenlerde öyle yazmıştın sanırım eski halinden söz etmişsin ben şimdiki durumu sandım inşallah yakın zamanda benim bebeğimde gerektiği gibi bana bakmaya başlar gerçiği daha yeni yeni gülümsemeye ellerini ağzına götürmeye aç olduğunda dilini çıkarıp emme harekleri yapmaya başladı arada bakıyor daha sık olmaya başladı bakması:)
benim oğlandada bişey yok canım ama o prematüre olmalarıyla alakalı diilmiş dişi diyorum yani:)))
bende 4.5 aylıkken çıkarmışım kızlar bana çekmiş
canım bu arada çok sevndim demek 7ay sonra yürüyecekmiş:))) hadi bakalım ilk kim yürüyecek benimkiler mi senin kız mı???![]()
haklısın canım..Aman bizde amma takıntılı olduk.Sanki elimizde takvim,şunu yap bunu yapma..Diş gelsin,ayağını ağzına soksun:)Sağlık sağlık ve sağlık..Ben bugün kardiyoloğa gidiyorum.Prematüre ebebklerin 6 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyormuş.Sen gittin mi?O da ayrı bir stress bana şimdi:)bakalım sol kulakçıkta delik vardı,kapandı mı?herhafta bir doktor çok doloyuz çokkk:)hafyata çocuk doktoru,ondan sonra gastrolog:)
Lilastam kan taraması ne zaman yapılcak?biz şimdi 5,5 aylığız değil mi?hadi bakalım haftaya şenlik var yine..
Benim ki tembel canım,yürüyecek gibi değil:)7 ay zaten tam 12 ay yapıyor..ben 10,5 aylıkken yürümüşüm:))
gözünüz aydın canımmmm
gözünaydın canım hayırlı olsun günler geçmek bilmedi şimdi bi solukta akşam olcak bak görürsün günler ne çabuk geçiyo diye şaşırıyorum ben küvözdelerkende hiç geçmezdi günler bi türlü:)))
umut'umuz bugün hastaneden çıktı şükürler olsun...
yok canım götürmedim sen neden götürüyosun doktorunuz mu yönlendirdi ben doktorumuza sordum ekstra bi doktora götürmemize gerek var mı diye yok dedi??? kan taraması neden yapılıyo bak onuda bilmiyorum bişey denmedi bana !!! biz seninle gherşeyi erken yapmışız belli ki bende 8aylıkken yürümüşüm:))) benimkileri dülşünüyorum da 8aylık olacaklar daha ayakları bile basmıyo yere tembeller:)))
ek gıda işi nasıl gidiyo 1günde kaç öğün veriyosun ve neler veriyosun anlat biraz ben 4 öğün veriyodum ama şimdi acaip iştahsızlar 1öğün kahvaltıyı zor yiyolar belki meyve yada yoğurt çorba falan yemiyolar bile benimkilerde hasta iyice nazlanma modundalar kilo vermeseler bari aman siz dikkat edin bu havada aslında bizimki dişten birazda ama olsun[/QUOT
Benim ki ileri prematüre canım.Çok şükür kalp kapakçığında delik vardı,kapandı.Kontrole gerek kalmadı artık.İştahı bugüne kadar iyidi.ama ben mi nazar ettim bugün hiç yemedi diyebilirim.
sabah kahvaltımız var,ben milupa ballı tahıllı,yumurta ve labne veriyorum.tam tağıllı ekmekle dönüşümlü gidiyoruz.11 de meyve püresi,bebe bisküvisi ile.öğlen sebze püresi,etli.4 de yoğurt.akşamda yine gece tahılları.5 öğün.bugün değişiklik yapmaya kara verdim.meyve ve yoğurtu kariştırcam.birde sebzesine yeni fasulye ve enginar ekleyeceğim.
gözünüz aydın papatya çok sevindim umut için. Bizde gecen gün ilk defa kucağımıza aldık çok güzel bir duygu. 92 gün oldu doğalı. Bu akşam kendimi yine çok kötü hissediyordum. Umutun çıktığını okuyunca inan keyfim yerie geldi. Güzel haberlerini bekliyorum. Görüşmek üzere.
Çok kafana takıyorsun canım ama haklısın.O kadar çok yaşadık ki..Ama bana inan 1 aylık bebeğin seninle göz teması yapması daha erken.2 aylık hatta 2,5 olsun o zmana sıkıntı yaparsın.Anlattım geçenlerde nörolog hikayemi..kafana birsey takma.Herşeyi oluruna bırak.sen ne kadar az takarsan o kdar çabuk herşey düzeliyor.Ben artık unuttun doğduğu günü.tam 3 ay erken doğdu.şimdi kim sorsa düzeltilmiş yaşını söylüyorum.Heşey yolunda..seninde öyle olucak..hiç üzülme.
benım kızım doguk sırasında oksıjensız kaldı ve 92 gundur yogun bakımda hastanede emme yutma kornea reflekslerı gıbı bıcok refleksı yok ve bız hemen bıan once fızık tedavıye baslamak ıstıyoruz.ıstanbulda bıldıgınız ıı bır fızık tedavı doktoru yada merkezı varsa yazarmısınz arkadaslar.
geçen günelrde yazılanları okudum..yeni gelen arkadaşlara hoşgeldinzi diyorum...bebeklerimizi sağlıkla huzurla büyütürüz inş....
aylarr aylarr olmuş gelmeyeli buraya....nelerrr nelerr yasadım geçen günlerde...söyle bi özet geçeyim...
küçük oğlum yoğunbakımdan çıktı...ilk ay bi problemimiz yoktu beslenmede nazlansak da...45. günde biraz ateşlendi kusmaları arttı beslenmeyi inanılmaz reddetmeler başladı derken kendimizi yine hastaneye yatış yapmış bulduk.Oğluşuma kronik akciger hastalıgı teşhisi konulmuştu ve çıktıktan sonra satürasyonları oldukça düşmüş (renginde bi degişme olmadıgı için hiç farketmedik) ve tabii yeniden nazal spapla oksijenalmaya başladık...ve yine agızdan beslenmelerimiz minimal devam ediyordu..marmara üni. araşt. hastanesinde onbeş gün boyunca yattık..bir sürü tahlil tetkik yapıldı ancak hiçbir sonuç alınamadısebebi bulunamadı son çare olarak burundan ND ile beslenmeye başlansı(hortumla sırınga yardımıyla
( ) ....v e taburcu olduk..halen beslenmemiz öyle devam ediyor...solunumumuz yine oksijene ihtiyaç duyuyoruz....doktorlar premature bebeklerde görülebildigini söyledi..büyüdükçe kilo aldıkça düzelecegini ilave ettiler inşş....bekliyoruz bizde...
diger oglumun masallahı var inşş ikizi de en kısa zamanda onu yakalar....
kıkır kıkır gülüyor oyun istiyor..destekli oturuyor..dönme emareleri var ama gövdeyi kullanmada tembeliz..yüzükoyun yatırılınca kaplumbaga gibi kalıveriyor :) sırtüstü biraz egimli yatırınca mekik çeker gibi kendini kaldırıyor oturur gibi oluyor...drmuz ek gidaya geçebilirsiniz dedi...muz ve kiviyle açılışı yaptık..bu konuda yardımlarınızı bekliyorumm...ben yine olaganca acemiligimle kendi kendimin aklını karıstırıporum söyle mi yapsam böyle mi yapsam derken...
...
günlerimin nasıl geçtigini anlamıyorum alperimin bakımı ilaçları buharı oksijeni derken...bbirazda serdarla gülüşeyim oynasayım derken..aman aksam oldu yemek hazırlayayım evi toparlayayım derken.....derken...derken...aman allahmm 24 olmuş diyorum...ve sabah altıda mesai yeniden baslıyorr..:)
bu arada serdarla ilgii bi sıkıntım varr...ikiz üçüz annelerine soruyorumm...beni oldukça üzen bir durum.....(ilaçları beslenmesi sıkıntılı bir bakımı oldugundan sadece benim ilgilenmem gerekiyor)bu yüzden vaktimin yizde sekseni Alperle geçtigi için ve Serdarla da annem ilgilendigi bakımını o yaptıgı için Serdar bana çok baglı degil gibi geliyor..sanki kayınvalidemi daha çok seviyor...ben besleyeyim ben bakayın ikisine de desem her ikisinin bakımı aksıyor..özellikle Alperin böyle bir duruma saglıgı müsaade etmiyorr...(( ne yapacagımı sasırdım...
:18: bu konuda yardımlarınızı istiyorum....
....
independante...bebeginizi prof nörologa götürdügünüzü söylemişsiniz...biz de alper için ayının gerisinde geldigi için düzenli gidiyoruz...ama çok daha iyi bir doktor arıyoruz...siz memnun musunuz...?? biz fizik tedaviye de basladık tedavi amaçlı...ancak böyle kapanabilirmiş aradaki fark....
gittiginiz prof nerde,istanbuldaysa adresini verirseniz minettar kalırımm...![]()
geçen günelrde yazılanları okudum..yeni gelen arkadaşlara hoşgeldinzi diyorum...bebeklerimizi sağlıkla huzurla büyütürüz inş....
aylarr aylarr olmuş gelmeyeli buraya....nelerrr nelerr yasadım geçen günlerde...söyle bi özet geçeyim...
küçük oğlum yoğunbakımdan çıktı...ilk ay bi problemimiz yoktu beslenmede nazlansak da...45. günde biraz ateşlendi kusmaları arttı beslenmeyi inanılmaz reddetmeler başladı derken kendimizi yine hastaneye yatış yapmış bulduk.Oğluşuma kronik akciger hastalıgı teşhisi konulmuştu ve çıktıktan sonra satürasyonları oldukça düşmüş (renginde bi degişme olmadıgı için hiç farketmedik) ve tabii yeniden nazal spapla oksijenalmaya başladık...ve yine agızdan beslenmelerimiz minimal devam ediyordu..marmara üni. araşt. hastanesinde onbeş gün boyunca yattık..bir sürü tahlil tetkik yapıldı ancak hiçbir sonuç alınamadısebebi bulunamadı son çare olarak burundan ND ile beslenmeye başlansı(hortumla sırınga yardımıyla
( ) ....v e taburcu olduk..halen beslenmemiz öyle devam ediyor...solunumumuz yine oksijene ihtiyaç duyuyoruz....doktorlar premature bebeklerde görülebildigini söyledi..büyüdükçe kilo aldıkça düzelecegini ilave ettiler inşş....bekliyoruz bizde...
kıkır kıkır gülüyor oyun istiyor..destekli oturuyor..dönme emareleri var ama gövdeyi kullanmada tembeliz..yüzükoyun yatırılınca kaplumbaga gibi kalıveriyor :) sırtüstü biraz egimli yatırınca mekik çeker gibi kendini kaldırıyor oturur gibi oluyor...drmuz ek gidaya geçebilirsiniz dedi...muz ve kiviyle açılışı yaptık..bu konuda yardımlarınızı bekliyorumm...ben yine olaganca acemiligimle kendi kendimin aklını karıstırıporum söyle mi yapsam böyle mi yapsam derken...
...
günlerimin nasıl geçtigini anlamıyorum alperimin bakımı ilaçları buharı oksijeni derken...bbirazda serdarla gülüşeyim oynasayım derken..aman aksam oldu yemek hazırlayayım evi toparlayayım derken.....derken...derken...aman allahmm 24 olmuş diyorum...ve sabah altıda mesai yeniden baslıyorr..:)
bu arada serdarla ilgii bi sıkıntım varr...ikiz üçüz annelerine soruyorumm...beni oldukça üzen bir durum.....(ilaçları beslenmesi sıkıntılı bir bakımı oldugundan sadece benim ilgilenmem gerekiyor)bu yüzden vaktimin yizde sekseni Alperle geçtigi için ve Serdarla da annem ilgilendigi bakımını o yaptıgı için Serdar bana çok baglı degil gibi geliyor..sanki kayınvalidemi daha çok seviyor...ben besleyeyim ben bakayın ikisine de desem her ikisinin bakımı aksıyor..özellikle Alperin böyle bir duruma saglıgı müsaade etmiyorr...(( ne yapacagımı sasırdım...
....
independante...bebeginizi prof nörologa götürdügünüzü söylemişsiniz...biz de alper için ayının gerisinde geldigi için düzenli gidiyoruz...ama çok daha iyi bir doktor arıyoruz...siz memnun musunuz...?? biz fizik tedaviye de basladık tedavi amaçlı...ancak böyle kapanabilirmiş aradaki fark....
gittiginiz prof nerde,istanbuldaysa adresini verirseniz minettar kalırımm...![]()
Herkese hayirli aksamlar. 2011'in anneeleri bebekleriniz (desteksiz olarak) kaç aylıkken oturmaya başladı?
yok canım götürmedim sen neden götürüyosun doktorunuz mu yönlendirdi ben doktorumuza sordum ekstra bi doktora götürmemize gerek var mı diye yok dedi??? kan taraması neden yapılıyo bak onuda bilmiyorum bişey denmedi bana !!! biz seninle gherşeyi erken yapmışız belli ki bende 8aylıkken yürümüşüm:))) benimkileri dülşünüyorum da 8aylık olacaklar daha ayakları bile basmıyo yere tembeller:)))
ek gıda işi nasıl gidiyo 1günde kaç öğün veriyosun ve neler veriyosun anlat biraz ben 4 öğün veriyodum ama şimdi acaip iştahsızlar 1öğün kahvaltıyı zor yiyolar belki meyve yada yoğurt çorba falan yemiyolar bile benimkilerde hasta iyice nazlanma modundalar kilo vermeseler bari aman siz dikkat edin bu havada aslında bizimki dişten birazda ama olsun[/QUOT
Benim ki ileri prematüre canım.Çok şükür kalp kapakçığında delik vardı,kapandı.Kontrole gerek kalmadı artık.İştahı bugüne kadar iyidi.ama ben mi nazar ettim bugün hiç yemedi diyebilirim.
sabah kahvaltımız var,ben milupa ballı tahıllı,yumurta ve labne veriyorum.tam tağıllı ekmekle dönüşümlü gidiyoruz.11 de meyve püresi,bebe bisküvisi ile.öğlen sebze püresi,etli.4 de yoğurt.akşamda yine gece tahılları.5 öğün.bugün değişiklik yapmaya kara verdim.meyve ve yoğurtu kariştırcam.birde sebzesine yeni fasulye ve enginar ekleyeceğim.
hemen hemen aynıymış canım ama benimkiler 4öğün yiyolar bu aralar benimkilerde iştahsız kızlar öyleydi geçti şimdide oğlan bişey yemiyo yeni çıkardı dişlerini ondan heralde diyorum aç kalmasın diye mama veriyorum onuda ancak 100cc falan içiyo meyvyi ya kahvaltıda yada yoğurtla yediriryorum ben sade yoğurt yemiyolar bide et vermiyorum daha bi defa denedim sevmediler diye bırakmıştım ama şimdi kaç kişiden duydum verileceğini verim diyorum bende
...
....
merhaba arkadaşlar, lilacığım sana da merhaba beni tüp bebek bölümünden hatırlarsın belki..
ben de 2011in son prematüre annelerindenim gerçi hafta olarak çok da prematüre sayılmaz (35+4) ama kilomuz epey düşüktü 1960gr. bugün itibarıyla 77 günlük oldu kızım gözle görülür bir problemi yok 4 doktora götürdüm hepsi normal dedi ama yine de içim bir türlü rahat etmiyor yarın bir doktora daha götüreceğim.. gazı inanılmaz bir ara ishal oldu şimdiyse kabız acaba barsaklarının gelişimiyle ilgili bir sorun mu var diye içim içimi yiyor.. küvözde 3-4 saat kadar kaldı sadece rop muayenesi yaptırmadık acaba hata mı ettik? biliyorum sizlerin yaşadığı zorlukların yanında hiç kalır ama içim çok huzursuz sanki yapmam gerekenleri yapmamışım gibi geliyor.. bir akıl verin bana..