Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaslar,bende 18 gun once 27 haftalikken sezeryanla bebegimi dunyaya getirdim 700 gr suan kuvezde sutumu sagip goturuyordum hastaneye bugun hiç sut cikmadi gogsumden ne yapcami bilmiyorum hemen bir gunde kesilirmi sut,bebegimede bisey olacak diye cok korkuyorum arkadaslar ne olur bizede dua edin,nasil gececek bu kadar zaman 5. aya kadar bebegim hastanede insallah saglicakla kucama almayi nasip eder Allahim.cok moralim bozuk,stresliyim,korkuyorum ya cocugumda sorunlar kalirsa Allahim yardim et kafayi yiyecem.arkadaslar sutumun gelmesi için ne yapabilirim bilginiz varsa benimle paylasin lutfen tesekurler

hatırlamaz olur muyum ayşeciiiimmmm bak nerelerde karşılaştık görüyo musun ne konuşurduk kızlarla ay tekme attı ay kilo aldık ohooo şimdi kucaklarımızdalar çok şükür

gaz olayını ciddiye almazlar normalde ama benim bi tanıdığım baya çekti halada çekiyo benim kızın birindede sorun vardı ameliyat olmak üzereydi son anda döndü şükür... rop muayenesi için doktorun bişey demedi aklında kalcaksa danış ama bence bi sorun olmaz çünkü 40.haftasını küvözde dolduranlara bakılır diye biliyorum ihmal etme buralarıda uğra:))) öptüm ikinizide

ah valla canım aldık kucağımıza şükür ama hamile kalana kadar ayrı doğurana kadar ayrı üzüntü çektik.. şükür iyiler şimdi ama zormuş hem de çok zormuş bebek büyütmek hele seni düşünemiyorum bile 3 tane birden Allah maddi manevi yardımcınız olsun.
buraya yazdıktan sonra çok şükür doğru dürüst içime sinen bir doktor buldum sonunda bütün sorularımı sordum rahatladım, gazının kabızlığının normal olduğunu 4 ayını doldurunca geçeceğini söyledi, ropa gerek yokmuş çünkü oksijen almadı benim kızım. bir de güzel mama önerdi kabızlığına iyi geldi biraz tuzlu ama tavsiye ederim golden goat keçi sütü maması biliyorsun inek sütü için hiç de iyi şeyler söylemiyorlar..
arada gelirim yine sevgiler..

merhaba arkadaslar,bende 18 gun once 27 haftalikken sezeryanla bebegimi dunyaya getirdim 700 gr suan kuvezde sutumu sagip goturuyordum hastaneye bugun hiç sut cikmadi gogsumden ne yapcami bilmiyorum hemen bir gunde kesilirmi sut,bebegimede bisey olacak diye cok korkuyorum arkadaslar ne olur bizede dua edin,nasil gececek bu kadar zaman 5. aya kadar bebegim hastanede insallah saglicakla kucama almayi nasip eder Allahim.cok moralim bozuk,stresliyim,korkuyorum ya cocugumda sorunlar kalirsa Allahim yardim et kafayi yiyecem.arkadaslar sutumun gelmesi için ne yapabilirim bilginiz varsa benimle paylasin lutfen tesekurler

canım Allah yardımcın olsun bebeğine de sana da gayret ve sağlık versin. sakın panikleme sütün en büyük düşmanı stres, uyumaya çalış ve çok çok su iç süte en iyi gelen şey su ayrıca sadece mamayla büyüyen çocuklar da var korkma benim de sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum. ben bir iki gündür imnu diye bir malt kahvesi içiyorum iyi geldi sanki istersen dene e-bebekte var..

canım Allah yardımcın olsun bebeğine de sana da gayret ve sağlık versin. sakın panikleme sütün en büyük düşmanı stres, uyumaya çalış ve çok çok su iç süte en iyi gelen şey su ayrıca sadece mamayla büyüyen çocuklar da var korkma benim de sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum. ben bir iki gündür imnu diye bir malt kahvesi içiyorum iyi geldi sanki istersen dene e-bebekte var..

ilgin için sagol canim,insan korkuyor iste,bide premature olunca bebek,telasin ikiye katliyor,cok sagol cvp verdigin için ;)

merhaba arkadaşlar , bende 2011 in kasımın 28 inde kızım dünyaya geldi 35+0 haftalıktım .

kızım 2100 kilo doğdu bir hafta kaldı küvezde

şimdi 3,5 aylık keşke burayı daha önce keşfetseydim bizde hep korku içerisinde kaldık

3 aylıkken tepki vermeye başladı . çok şükür bir sıkıntısı yok ama bu fizik tedaviyi duymamışım ne için yapılıyor acaba

ah valla canım aldık kucağımıza şükür ama hamile kalana kadar ayrı doğurana kadar ayrı üzüntü çektik.. şükür iyiler şimdi ama zormuş hem de çok zormuş bebek büyütmek hele seni düşünemiyorum bile 3 tane birden Allah maddi manevi yardımcınız olsun.
buraya yazdıktan sonra çok şükür doğru dürüst içime sinen bir doktor buldum sonunda bütün sorularımı sordum rahatladım, gazının kabızlığının normal olduğunu 4 ayını doldurunca geçeceğini söyledi, ropa gerek yokmuş çünkü oksijen almadı benim kızım. bir de güzel mama önerdi kabızlığına iyi geldi biraz tuzlu ama tavsiye ederim golden goat keçi sütü maması biliyorsun inek sütü için hiç de iyi şeyler söylemiyorlar..
arada gelirim yine sevgiler..

evet ya bide mama değiştirebilirsin benim kızın biride çok kusyodu onunkini değiştirmiştim hazmı daha kolay olsun diye comfortmil mi neydi aptamilin iyi sevindim allahım bütün bebeklere şifasını versin gel yine canım bende fırsat bulunca girebiliyorum ancak

canım hepimiz bu yollardan geçtik hele ben 3tane doğurdum biri bile evde diil diye ağlıyodum zaman çabuk geçmiyodu bide çok bunalıyodum sen şimdi lohusasın o dönemde çok farklı ne desem inandırıcı olmaz bambaşka bi hal içindesin çünkü ama kendini sakın yıpratma bak sütün kesilmiş malt içecekleri var bide humananın çayı var onların faydasını görüsün inşallah ben yetiştiremiyodum mamada götürüyodum
bebeğinde allaha emanet olsun inşallah dua et yapcak bişey yok beklerken

canım öncelikle gözün aydın,Allah bebeğini kucağına aldırmayı nasip etsin.Benim hikayemde aynı.27 haftalık,838 gram doğdu kıızm.2,5 ay hastanade kaldı.Benim sütüm vardı ama bağırsaklarında sıkıntı oldu.herşeyin hayırlısı.Sütün sıkıntıdan gider,yorgunluktan..bol bol dinlen ve kafana birşey takma.çünkü bebeğinin sana ve sütüne ihtiyacı var.Positif olmaya çalış.bol su iç.bebeğini hergün görmeye git.Benim ki çıktığında 1,700 gramdı.6 ay oldu.8,500 kilo.ve şimdi anne diyor.Darısı sana.Hangi hastanede?

selam kızlar ve sevgili bebekleri,
Biz iyiyiz.6 ay kontrollerimizi olduk.Zaten nörologtan ve kardiyologtan geçmiştik,çok şükür 6.ay kan tahlilerimizde iyi geldi.Karnemiz iyi yani:)Balık yemeğe geçtik ama ben galiba biraz daha bekleyeceğim.Enginar veriyorum,sizede tavsiye ederim.Meyvede de avakado ,haftada 1.çok faydası varmış,had, bakalım.Artık destekli otoruyoruz.Yürütecimizde koşuyoruz.En önemliside Anne! diyoruz..Ama halen dişimiz yok.İştahımızda iyi.8,500 kilo olduk.72cm iz.Büyüdük yanii:)Artık mini etek bile giyoruz.Yazı iple öekiyorum.Güneş ilaç gibi gelicek.Şimdide balık yağı ile yağlayıp güneşlendiriyorum:)
Allah herkesin bebeğini kucağına almayı nasip etsin..ve sağlık versin.Hepimize ve bebeklerimize.
İyi bir gün bugün:)

canım öncelikle gözün aydın,Allah bebeğini kucağına aldırmayı nasip etsin.Benim hikayemde aynı.27 haftalık,838 gram doğdu kıızm.2,5 ay hastanade kaldı.Benim sütüm vardı ama bağırsaklarında sıkıntı oldu.herşeyin hayırlısı.Sütün sıkıntıdan gider,yorgunluktan..bol bol dinlen ve kafana birşey takma.çünkü bebeğinin sana ve sütüne ihtiyacı var.Positif olmaya çalış.bol su iç.bebeğini hergün görmeye git.Benim ki çıktığında 1,700 gramdı.6 ay oldu.8,500 kilo.ve şimdi anne diyor.Darısı sana.Hangi hastanede?

canim ya cok sevindim,insallah bende senin gibi sansli olurum,oglumu kucama alabilirim,ben yurt disindayim canim,lyon sehrinde,benim oglumda yavas yavas kilo aliyor,ama her an bisey olacak diye cok korkuyorum iyi dusunmeye pozitif olmaya calisiyorum,simdi tek korktugum sey ya oglumda kalici ozurler olursa diye simdide buna takmis durumdayim,Allahim yardim etsin cok zor gercekten.

Biz iyiyiz.6 ay kontrollerimizi olduk.Zaten nörologtan ve kardiyologtan geçmiştik,çok şükür 6.ay kan tahlilerimizde iyi geldi.Karnemiz iyi yani:)Balık yemeğe geçtik ama ben galiba biraz daha bekleyeceğim.Enginar veriyorum,sizede tavsiye ederim.Meyvede de avakado ,haftada 1.çok faydası varmış,had, bakalım.Artık destekli otoruyoruz.Yürütecimizde koşuyoruz.En önemliside Anne! diyoruz..Ama halen dişimiz yok.İştahımızda iyi.8,500 kilo olduk.72cm iz.Büyüdük yanii:)Artık mini etek bile giyoruz.Yazı iple öekiyorum.Güneş ilaç gibi gelicek.Şimdide balık yağı ile yağlayıp güneşlendiriyorum:)
Allah herkesin bebeğini kucağına almayı nasip etsin..ve sağlık versin.Hepimize ve bebeklerimize.
maşallah ne güzel bunları yazmak okumak bir kaç ay önce ne endişelerimiz vardı hamdolsun bir hayat dersi olarak kaldı..bu pireler de adet midir acaba benim kızım da anneee diye bağırıyor resmen bir ben duysam kendim öyle sandım diycem yok herkes duydu agular başka bu anne diyor :) ama bilinçsiz benimkisi sanırım yinede hoş..yürütece koyacağım günü de iple çekiyorum daha 2 ay sürer herhalde..
bende de örgü bir mini etek var havalar düzelsin ilk gezmesinde giydirce inşallah korkumuzdan doktor harici hiç çıkmadı 7 aydır..hala da çıkmıycaz bu gidişle synagisler bitti bizde de rota virüs te sonuncu var...bizde bu ay ek besine geçtik..çünkü 5.buçuk tu 6 aylıkken.. bu ay toplar inşallah..bir tek gündüz uyuyup gece oturuyor..ee gülü seven gecesine katlanır..darısı bebeği küvözde olanların başına..birde benim başıma...bi daha prematüre doğurmayalım inşallah..:)

:nazar::nazar::nazar: maşallah canım ne güzel haberler verdin darısı bekleyenlere olsun inşallah böyle güzel şeyler konuşalım hep inşallah
o mini eteklere bende hastayım mağazada bunun bana göre olanı var mı diyorum o kadar yani:)))
yürüteçte koşuyodemek cadı benimkilerde zıplıyo sadece :((( tembel benimkiler azıcık... ama ısırmayı biliyolar geçen kızlar birbirlerinin parmaklarını ısırmışlar bi hoşuma gittiki gülmekten avutamadım kızı:))) bende pazar günü dışarı çıkardım güneşe yatırdım biraz bronzlaşmışlar hatta bugün d vitamini aldılar yeterince diyodum

minnoşm bugün 100 günlük oldu şükür gelişimi fena değil başını tutuyor 5 kiloyu da geçti gaz hala devam ediyor bir de akşam bağırtıları hafif de olsa kolik sanırım haftada 2-3gece sebepsiz ağlıyor birkaç saat.. neyse bunlara da şükür..
size anne sütünü sormak istiyorum bazı üzünütlerden sütüm artık çok az zaten baştan beri mama da veriyorum. sizler ne kadar emzirebildiniz? doktora sordum boşver üzme kendini dedi ama bu mama vermek bebeğime ilerde bir zarar verir mi acaba?

minnoşm bugün 100 günlük oldu şükür gelişimi fena değil başını tutuyor 5 kiloyu da geçti gaz hala devam ediyor bir de akşam bağırtıları hafif de olsa kolik sanırım haftada 2-3gece sebepsiz ağlıyor birkaç saat.. neyse bunlara da şükür..
size anne sütünü sormak istiyorum bazı üzünütlerden sütüm artık çok az zaten baştan beri mama da veriyorum. sizler ne kadar emzirebildiniz? doktora sordum boşver üzme kendini dedi ama bu mama vermek bebeğime ilerde bir zarar verir mi acaba?

canım bende mamayla büyümüşüm benim çocukalrda mamayla büyüyo hiç bi sorunumuz yok çok şükür maşallah fotoğraftaki senin kız mı yoksa çok tatlı:54:

canım benimde oğlum lazer oldu halada çok sık rop muayenesine gidioruz ne güzel toparlanmışlar benimkiler daha büyük olmalarna rağmen aynı kilodalar hemen hemen

kızlar beklemek çok zor ama siz güçlü olmazsanız bebeğiniz geldiğinde daha kötü olursunuz o geldiğinde güçlü ve toparlanmış olmanız lazım bol bol dinlenin dedikleri gibi kendinize uğraşlar bulun bende düşündüm destek almayı ama yavaş yavaş toparladım kendimi bi sınavdan geçiyorum sabredicem bu halimizede şükür diyodum bol bol dua edin ve süt sağın yapacak bişey yok lohusa psikolojisi çok fena zaten intihar etmeyi bile düşünüyo insan ama bebeğiniz için güçlü olun lütfen allah küvözdeki bütün bebekleri ailelerine bağışlasın inşallah

bizim bebeğimiz yarın rop için iğne olacak acaba iğne den sonra düzelme oluyor mu ?

canım bende mamayla büyümüşüm benim çocukalrda mamayla büyüyo hiç bi sorunumuz yok çok şükür maşallah fotoğraftaki senin kız mı yoksa çok tatlı:54:

valla açıkcası ben de mamayla büyümüşüm annemin 40 günlükken sütü kesilmiş ama işte ben çok sık hastalanırdım çocukken ondan çekiniyorum. neyse yaaa az da olsa hala biraz emiyor doyumluk değil şifa niyetine :))
evet teyzesi benim kızım o resimdeki :)) face kullanıyorsan özelden yaz bana eklerim seni bol bol resimleri var kızımı görürsün.

kizlar bi sorum olacak.bugun 40 gun oldu ogluma 27 haftalik dogdu suan kuvezde hergun 20 ile 50 gr alan bebegim iki gundur ust uste kilo veriyo sizce normalmi bu durum yoksa ters giden bi durummu varacaba.bebegimle ilgilenen hemsireye sordum normalmi diye,birgunde 100 gr almis bu yuzden verdi diyo bana inandirici gelmedi sizinde basina geldimi boyle bi durum cvp yazarsaniz sevinirim simdiden tesekurler.

bezini doldurmadan tartılmıştır annesi... biliyorum küvözde bir an önce kavuşmak için gramları çok önemli ama telafi edecek göreceksin inşallah..hız alıyordur şimdi o..iki ileri bir geri kapasiteyi arttırıyordur..zaten çıkınca çok farklı olacak sabret..

bezini doldurmadan tartılmıştır annesi... biliyorum küvözde bir an önce kavuşmak için gramları çok önemli ama telafi edecek göreceksin inşallah..hız alıyordur şimdi o..iki ileri bir geri kapasiteyi arttırıyordur..zaten çıkınca çok farklı olacak sabret..

hastanede bile boyle cvp vermemislerdi içimi rahatlattin inan,insallah canim dedigin gibi olur.sende Allahim bebegini sagliklica zamaninda kucana almayi nasip etsin insallah:nazar::nazar:

bizim bebeğimiz yarın rop için iğne olacak acaba iğne den sonra düzelme oluyor mu ?

canım oluyo tabi yani kötü gelişimi durduruyolar küvözde oksijen altında normal ortamdan farklı gelişiyo onu durduruyolar inşallah iyileşir bebeğiniz benim kız yavaş iyileşti ama sonunda iyileşti şükür oğlum lazer olduğu için onun durumu daha farklı inşallah size lazere gerek kalmaz

Back