Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
KONTROL AMAÇLI ÇAĞIRDIYSA GEREK YOK CNM BAŞKA DOKTORA götürmene benimkilerde öle kontrole gidiyo
canım ben buca kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde doğum yaptım izmirde bu hastane bebeğimi birkez yoğun bakımdayken diğer 3 kezde taburcu olduktan sonra göz doktoru muayne etti en son gittiğimizde oğlumun gözlerinden hiç bir sorun olmadığını gelişimin tamamladığını ve bir daha 3 ay sonra kontorul amaçlı gel dedi genede başka göz doktoruna götüreyimmi sence canım

canım benim kafamda bu noktada karışıyor ben 36 haftalık hamileydim ama bebek 32 haftalığa denk geliyordu şimdi 2 ay eksikmı sayacağım yoksa 36nin üstünemi 4 hafta koyup hesaplayacağım

benim bebekler de 32 haFTALIK DOGDU ERKEN DOGDULAR.. BEN DOKTORA SORDUM BEBEKLERİM PRAMATÜRE DOGDULAR BUNLARIN AYLARINI NASIL HESAPLIYAVCAM DİYE DOKLTOR BANA DOGDUGU AYDAN HESAPLIYACAKSIN DEDİ BEN ŞUAN DOGDUKLARI AYDAN HESAOLARSAM 4 BUÇUK AYLIKLAR ama DÜZELTİLMİŞ AYDAN HESAPLARSAM DAHA 3 BUÇUK AYLIKLAR.. DEDİGİM GİBİ BEN DOKTORA SORDUM DORKTO DOGDUKLARI AYDAN HESAPLIYACAKSIN DEDİ BENDE ÖYLE HESAPLIYORUM CNM..

normal doğması gereken tarih 6 ocaktı ama 8 aralıkta doğdu 4 hafta da benim karnımda geride kalmış bebeğim doktor göz teması yok daha dedi düzeltilmiş yaşına göre gerçi erken ama bu tür bebeklerde beyin gelişimi ilk aylarda daha geriden geliyor dedi canım göz teması kurmaması normal mı sürekli uzaklara bakıyor başka yerlere renkler dikkat ediyor ama bana bakmıyor sesime de pek tepki vermiyor

benim ikizlerim var .. Ikizlerimden biri babana bakarak çok tepki veriyo mamasını yerken bile gözümün içine bakarak yer hep . Ama digeri çok nadirdir fgözümün içine bakması ben konuşurken bile hep başka tarafas bakar digeri gibi degil benim ikincisi hep tavana bakar çok nadirdir bana bakması ama öncekine nazaran biraz daha dikkatli bakıyo baana kafasını pek tutamıyodu anca anca tuta biliyo bebekden bebege degişiyo cnm biraz sabrek zamanlanla herşey rayına oturuyo..biraz sabret bence . (gerçi benim senin problemin gibi degil benimkiler sadece 32 haftalık yani 7 buçuk aylık dogdular.)

benim ikizlerim var .. Ikizlerimden biri babana bakarak çok tepki veriyo mamasını yerken bile gözümün içine bakarak yer hep . Ama digeri çok nadirdir fgözümün içine bakması ben konuşurken bile hep başka tarafas bakar digeri gibi degil benim ikincisi hep tavana bakar çok nadirdir bana bakması ama öncekine nazaran biraz daha dikkatli bakıyo baana kafasını pek tutamıyodu anca anca tuta biliyo bebekden bebege degişiyo cnm biraz sabrek zamanlanla herşey rayına oturuyo..biraz sabret bence . (gerçi benim senin problemin gibi degil benimkiler sadece 32 haftalık yani 7 buçuk aylık dogdular.)

canım bilemiyorum kafam karmakarışık istanbulda olsam çok rahat olurdum doktor ve hastaneler konusunda ama malesef izmirde hiç bir yer bilmiyorum hangi doktora götürsem ne yapsam bilemiyorum zaten 8 aralıktan beri kafayı toplayamadım da sürekli düşünmekten üzülmekten yıprandım birde hangi doktora götürsem yoğun bakım doktorunun yazdığı raporu okuyunca tibbi terimlerle konuşup bebeğimin hayatta kalmasının mucize olduğunu söyleyip daha da çok tedirgin ediyorlar kendim sağlığımı kaybedersem bebeğime nasıl bakarım diye korkuyorum annem gelmişti istanbuldan yoğun bakımda kaldığı zaman hep yanımdaydı ama döndü yanlız kaldım ne yapacağım nasıl daha iyi bakarım oğluma diye çırpınmaktan cidden bittim fiziksel olarakta piskolojik olarakta:(bana ve oğluma dua edin Allah rızası için

peki canım sen bebeklerini nörülağa götürdünmü sana pek tepki vermeyen bebeğin için bişey dedi mi yada ne bilim başka bir branşmı ilgileniyor beyin gelişimi ile ilgili doktora götürmek gerekmiyormu bana nöruluk bir ay sonra gel dedi ama fiziksel olarak şimdilik fizik tedaviye gerek olmadığını söyledi

canım epikirizini yazsana ne varmış öle hayatta kalması mücize diyolarki doktorlar herşeyin en kötüsünü söyleyip işin içinden çıkıyorlar vallaa
canım bilemiyorum kafam karmakarışık istanbulda olsam çok rahat olurdum doktor ve hastaneler konusunda ama malesef izmirde hiç bir yer bilmiyorum hangi doktora götürsem ne yapsam bilemiyorum zaten 8 aralıktan beri kafayı toplayamadım da sürekli düşünmekten üzülmekten yıprandım birde hangi doktora götürsem yoğun bakım doktorunun yazdığı raporu okuyunca tibbi terimlerle konuşup bebeğimin hayatta kalmasının mucize olduğunu söyleyip daha da çok tedirgin ediyorlar kendim sağlığımı kaybedersem bebeğime nasıl bakarım diye korkuyorum annem gelmişti istanbuldan yoğun bakımda kaldığı zaman hep yanımdaydı ama döndü yanlız kaldım ne yapacağım nasıl daha iyi bakarım oğluma diye çırpınmaktan cidden bittim fiziksel olarakta piskolojik olarakta:(bana ve oğluma dua edin Allah rızası için

canım epikirizini yazsana ne varmış öle hayatta kalması mücize diyolarki doktorlar herşeyin en kötüsünü söyleyip işin içinden çıkıyorlar vallaa

uzun olacak ama yazım ben pek anlamıyorum kadının yazdıklarından belki sizler anlarsınız beyin durdu çünkü benim:(

son adet tarihine göre 36 haftalık USG ye göre 32 haftalık olarak acil sezeryanla 1660 gram doğan bebek ameliyathanede görülüp ilk resüstasyonu yapılarak yoğun bakım servisine alındı.ıv damar yolu açıldı.kş 26 mg geldiği için 10 dekstroz ıv puşe yapıldı.tetikler alındı%10 dekstroz 80 cc kg g başlandı kan gazı sınırda asidotik olduğu ve o2 gereksinimi sürdüğü için NCPAP modunada ventilatörde izlenmeye başlandı.izlenimlerde hipogisemisi sürdüğü için göbek kateteri takılarak sıvısındaki glukoz konsantrasyonu arttırıldı.sam_amikasin ıv başlandı.postnatal 3.gününde tomboitopenisi lökopenisi CRP artışı genel durumunda kötüleşme olan hastanın antiyobiyotikleri değiştirildi.minimal ve batın distansiyonu ve mideden kanlı geleni olması nedeniyle beslenmesi kesildi.transfontanel usg de özellikle saplanmadı.HCT 40 altında olması üzerine ERT TX yapıldı tromositleri 40.000 olan hastaya tromosit ve TDP dexteği verildi.postnatal 4.günde solunum sıkıntısı giderek artan flo2 ihtiyacı artan akciğer grafisinde yaygın konjesyon ve buzlu cam görünümü olan hasta entübe edilerek SIPPV modunda mekanık ventilatöre alındı 200 mg kg surfakant it uygulandı 2 6 derecede pda ile uyumlu üfürümü olan akciğer grafisi ve klinik izlemi pda yı destekleyen hastaya ıv ibuprofen tedavisi başlandı.sarılık teşhisi konuldıve ışık tedavısıne başlandı.

bunun gibi devam eden bir dosyalık 30 günün özetini gösteren bir rapor var elimizde ama inan okuduğumdan hiç birşey anlamıyorum yada anlamak istemiyorum sadce yoğun bakımdaki doktor hangi doktora götürürsem götüreyim ilk bir yaşına kadar mutlaka bu raporu götürüp ona göre hareket etmeleri gerektiğini söylemişti canım
izmir de özel çocuk doktoruna götürüyoruz şimdi o dedi raporu okuyunca çocuğunuz kumaya girmiş yoğun bakımda çok şeyler atlatmış diye nörulujı doktoru da raporu okuyunca aynı şeyleri söyledi:(

peki canım sen bebeklerini nörülağa götürdünmü sana pek tepki vermeyen bebeğin için bişey dedi mi yada ne bilim başka bir branşmı ilgileniyor beyin gelişimi ile ilgili doktora götürmek gerekmiyormu bana nöruluk bir ay sonra gel dedi ama fiziksel olarak şimdilik fizik tedaviye gerek olmadığını söyledi

ben bebegimi nörolaga görtürmedim aylık kontrollerimizde doktora sordum her bebek bir degil dedi herşeyin vakti zamanı var dedi biri kafasını erken tutar digeri geç tutar her bebek bir olmaz dedi sadece ... (SIKMA CANINI HERŞER DÜZELİR VAKTİ ZAMANI GELİNCE HERŞEY RAYINA OTURUR BENCE AMA GEEDE AKKAH ACİLŞ ŞİFA VERSİN İNŞ CNM:)

ben bebegimi nörolaga görtürmedim aylık kontrollerimizde doktora sordum her bebek bir degil dedi herşeyin vakti zamanı var dedi biri kafasını erken tutar digeri geç tutar her bebek bir olmaz dedi sadece ... (SIKMA CANINI HERŞER DÜZELİR VAKTİ ZAMANI GELİNCE HERŞEY RAYINA OTURUR BENCE AMA GEEDE AKKAH ACİLŞ ŞİFA VERSİN İNŞ CNM:)

sağol canım Allah hiç bir anneye evladının sıkıntısını vermesin onların acılarıyla sınamasın.seninkiler kaç aylık canım şimdi

selam,
Öyle tesadüf oldu ki,uzun zamandır girmiyordum.Bugün kızımı nöroloğa götüreceğim,paylaşmak istemiştim.Çünkü en son geçen nörolog anım hiç iyi değildi.1 haftadır karnım agrıyor sıkıntıdan.Çünkü bebeğimi götürdüğümde henüz düzltilmiş yaşı 1 aylıktı(bebek kaç haftalık doğduysa 4o haftadan çıkartıyorsunuz,benim kız 27 haftalık doğdu,40.haftadan çıkartıyorsun;13 hafta.27/06 doğumlu bundan 13 hafta geri geliyorsun.Biraz önce İzmirli arkadaşın merak ettiğini görmüştüm)Kan şekeri çok fazla düşmüş ve akabinde beyin ultrasonu çekilmemiş dedi,gözler kayıyor dedi,göz teması yok dedi,kulak duymuyor,tensel cvp veriyor dedi...Büyük konuşmayayım galiba söylenecek herşeyi söyledi.Apartopar beyin ultrasonu çektirdim;gözlerine güvenmedi halbu ki ben gerçekten en iyi profa götürmüştüm;doktorunu aradım,tabikii kayma olur dedi,bunuda atlattım,bera testine girdi,bunuda çözdük,2 hafta sonra nöroloğa tekrar götürdüm.AA bu bebek o bebek mii gibi yorumlar yaptı.EVET o bebek o bebek ama Ben O kadın değilim demek geldi içimden.Tuttuğum o nefesi herhalde kızım yürüyüp,konuşunca vericem!Herneyse,şimdi kızım iyi.Ama ben yine bugün nöroloğa götürüyorum.Allah hayırlısını nasip etsin hepimize.

İZMİR SAHRA anladığım kadarıyla ciğerlerle ilgili problem var doktor değilim ama herhangi beyin kan.falan geçirmemiş birde bğırsaklarda problem olmuş sanırım bunları erken doğan her bebek görüyo canım merak etme iyi olucak inşallah ki zaten bişeyi yok

bu doktorlar yüzünden kaplten gidicem bu gemç yaşta zaten herşeyin en kötüsünü söylüyorlar
selam,
Öyle tesadüf oldu ki,uzun zamandır girmiyordum.Bugün kızımı nöroloğa götüreceğim,paylaşmak istemiştim.Çünkü en son geçen nörolog anım hiç iyi değildi.1 haftadır karnım agrıyor sıkıntıdan.Çünkü bebeğimi götürdüğümde henüz düzltilmiş yaşı 1 aylıktı(bebek kaç haftalık doğduysa 4o haftadan çıkartıyorsunuz,benim kız 27 haftalık doğdu,40.haftadan çıkartıyorsun;13 hafta.27/06 doğumlu bundan 13 hafta geri geliyorsun.Biraz önce İzmirli arkadaşın merak ettiğini görmüştüm)Kan şekeri çok fazla düşmüş ve akabinde beyin ultrasonu çekilmemiş dedi,gözler kayıyor dedi,göz teması yok dedi,kulak duymuyor,tensel cvp veriyor dedi...Büyük konuşmayayım galiba söylenecek herşeyi söyledi.Apartopar beyin ultrasonu çektirdim;gözlerine güvenmedi halbu ki ben gerçekten en iyi profa götürmüştüm;doktorunu aradım,tabikii kayma olur dedi,bunuda atlattım,bera testine girdi,bunuda çözdük,2 hafta sonra nöroloğa tekrar götürdüm.AA bu bebek o bebek mii gibi yorumlar yaptı.EVET o bebek o bebek ama Ben O kadın değilim demek geldi içimden.Tuttuğum o nefesi herhalde kızım yürüyüp,konuşunca vericem!Herneyse,şimdi kızım iyi.Ama ben yine bugün nöroloğa götürüyorum.Allah hayırlısını nasip etsin hepimize.

İZMİR SAHRA anladığım kadarıyla ciğerlerle ilgili problem var doktor değilim ama herhangi beyin kan.falan geçirmemiş birde bğırsaklarda problem olmuş sanırım bunları erken doğan her bebek görüyo canım merak etme iyi olucak inşallah ki zaten bişeyi yok[/QUOTE

inşallah canım ne zaman biri raporları okusa vay baya şanslıymış diyorlar birde ben sanırım bir ayrıntıyı atladım benim bebeğim anne karnında bir haftadan daha çok aç kalmış benimle ilişkisini kesmiş bunu duyduğum andan beri hayatım aynı olmadı doktorlarda her zaman en kötüsünü söylüyorlar birgün çıldırıp doktorlara saldırmazsam iyi olur okadar tedirgin ediyorlar ki insanı

selam,

verdiğiniz bilgi için sağolun kızınıza da çok geçmiş olsun bende nörologa götürdüğümde daha küçük göz teması için de erken sayılır ama belkide beyin gelişmesi geriden geliyordur kendi haftasına göre gelişiyordur dedi benim bebeğimde de az bir kayma var gözünde ama tüm göz testleri temiz çıktı inşallah bebeklerimiz hep iyi ve sağlıklı olurlar

kızlar benimkilerde sizlerinki gibi herşeyi baya geç yaptı ama yapıyolar işte ama anlaıyorum hala sizi bende şimdi emekleme ve basma işine kafa yoruyorum ne bastıkları var doğru düzgün nede emekleme tepkisi sadece diş çıkardı kızlar oğlanda bişey yok ama bi arkadaşım var kzııyla benimkilerin arasında 1ay var benimkilerde 1ay sonra yaparlar inşallah diyorum ama 2ay 3ay sonra geliyolar maalesef o kadarda olur demi???:))):27:

kızlar çok yorucu bi süreçten geçiyosunuz ve ben hala geçiyorum allah hepimize yardım etsin hep dualarımdasınız benide unutmayın:26:

çok sevindim daha yi olur inşallah.kvözden çıktı demiştin. eve geldimi.bizim kvöz içi oksijen veryorlar.beslenmesi 2 saatte br 28 cc. gzel haberlerini beklyorum..

sağol canım küvezden çıktı hala hastanede ablam 2-3 günde bir hastaneye gidip emziriyor pzartesi tekrar gidicek umutla beraber bir odada kalacak gibi bakalım daha belli değil.
bir hafta 10 güne kadarda çıkar diye düşünüyoruz sizin gözlerinde problem yok galiba inşallah olmaz.

sorma canım aynı bende senin gibi durumdayım kafayı yemek üzereyim ne olcak böle hiç bilmiyorumkızımın doktor kontrolleri bitti çok şükür üniversitede oğlumunda 2 hafta kadar var böbreklerinde taş çıktı bakalım ne diyecekler
kızlar benimkilerde sizlerinki gibi herşeyi baya geç yaptı ama yapıyolar işte ama anlaıyorum hala sizi bende şimdi emekleme ve basma işine kafa yoruyorum ne bastıkları var doğru düzgün nede emekleme tepkisi sadece diş çıkardı kızlar oğlanda bişey yok ama bi arkadaşım var kzııyla benimkilerin arasında 1ay var benimkilerde 1ay sonra yaparlar inşallah diyorum ama 2ay 3ay sonra geliyolar maalesef o kadarda olur demi???:))):27:

kızlar çok yorucu bi süreçten geçiyosunuz ve ben hala geçiyorum allah hepimize yardım etsin hep dualarımdasınız benide unutmayın:26:

Back