Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhaba papatya
daha önce konusmustuk benimde oğlum küvözde 620 gr doğdu. 980 gr olmustu aradan birkaç gün geçince sorduğumuzda 970 dediler bizde sasırdık doktoruyla görüştük olabilir normaldir kakasını falan yapmıştır tartılmadan önce dedi. en son sorduğumda 990 olmuştu. 3-4 gündür de sormadım kilosunu. 38 gün oldu bebeğim doğalı.tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim cevapladığın için bizimkide dün 990 gramdı başka bir doktorla görüşmüşler normal olduğunu söylemiş 48 gün oldu 2 gün önce oksijeni kapatmışlardı ama biraz zorlanmış dün tekrar vermeye başlamışlar sizin bebek nasıl bir sorunu yoktur inşallah...

hala solunumunu cihazla yapıyor bizim bebeğimizde doktorumuz zamanla düzeleceğini söylüyor dua ediyoruz bizde iyileşmesi için. bizimde gecen hafta oksijeni kapatmışlar fakat sıkıntı olmuş. sıkıntıya sokmak istemiyoruz dediler. aklım yüreğim hep oğlumun yanında. haberleşelim.

papatya ve gunestrgn allah kolaylık versin öncelikle tebrik ederim. insan doğurduğunu bilr anlamyor dimi normal gününde doğuran anneler yatıp lohussalık yaşasada prematüre annesi endişe içinde kıvranacak olmayan sütleri olduraak uca uça küvöze gidecek kırıntı umutlarla teselli bulacak ama bir gün çok şükür çektiklerimize değdi hepsi geçti desniz sizde inşallah
benimde 1190 gr doğup 50 gün küvözde kalan kızım 70 gündür evde ve 4 kilo oldu hayal gibi küvözde kıyafet bile alamıyordum şimdi küçük gelmeler başladı.çok şükür herşey iyi gidiyor..niyet hayır akibet hayır demişler biz o savunmasız yavrucaklar için çırpınıyoruz işte Allah emeğimizi zayi etmesin..

canım o kıyafetler küçük gelmeye başladığıında nasıl sevimiştim varya anlatamam
şimdi ben uyku düzeni için uğraşıyorum üçünü aynı anda uyutmaya falan bide ek gıdalarını düzene sokmaya çalışıyorum çorbayı hiç sevmiyolar şekerli şeyleri prinç unu ve meyve püesini çok seviyolar bide tatsız tuzsuz kaşık mamalarını ama evde yaptığım çorbayı yemiyolar halbuki daha lezzetli anlamadım hazır çorbalardan yapıp benim yaptığım sebze çorbalarına karıştırıyorum çok az yiyolar öyle olunca havalarda çok soğuk dikkat edin aşıya falan götürürken bizim 6gün sonra aşımıız var napcam bilmiyorum

merhaba Sevgili Anneler,

Bizde düzeltilmiş 4.ayımıza geldik çok şükür şimdi önceden başlayıp bıraktığım sebze püresine geri döndüm.Meyve püresi devam..Muhallebiye kısa bir giriş yapmıştım,artık vermiyorum.Bıkmasın hepsinden:)
Sağlık durumumuzda iyi çok şükür.
Motor gelişiminde ,tutma,ağza alma başladı.Dokunma,tırnkalarla ses çıkartıyor.
Çenemiz acaip düşük..öyle böyle değil..Başımız ağrıyor artık..Gece uykusunuda oturtamadık daha..çok sık uyanıyor.Düzenli olan sadece öğle uykusu:)Onada şükür..
İşte böyle ..sizin bebişler nasıl?

canım bizimkiler aynı gidiyo dmekkki kızlar çığlık atıyo artık sevinselerde ağlasalarda bağırıyolar dişleri kaşınmaya başladı heralde çok salyalılar özellikle 1kızımın eli sürekli ağzında kendi kendinin midesini bulandırıyo kusuyo sonrada oyuncaklarını tutuyolar ama havaya kaldıramıyolar bende pusetlerinin üstüne astım ordan oynuyolar ağızlarına götürüyolar
gece uykusu bizdede öyle bigün 2defa kalkıyolar bi gün saat başı 30cc yiyip yatıyolar doymadan iştahsızlaştılar heralde dişleri çıkacak bende çok erken çıkarmışım bakıyorum bi patlama kabarıklık yok hala ama eller sürekli ağızda diş kaşıyıcı veriyorum kaşımıyolr emiyolar onuda beceemiyolar diş için rahatlatıcı jel varmış doktorumuzdan onu isticem ama havalarda soğuk dışarı çkarmak istemiyorum
sebze püresini çorbalarına katıyorum ancak öyle yiyolar meyve püresinide kahvaltılarına koyuyorum bide çorbalarına bebek ekmeği var ondan veriyorum tok tutsunn diye kahvaltılarınada cicibebe
geçen ilk defa babymixin yoğurdunu aldım çok sevdiler zararlı diye duydum sonrada devam etsem mi karar veremedim evde yaptığım yoğurdu ancak cicibebeyle yiyolar sade sevmiyolar

slm benim kızım da 4 aylık 4,5 kg oldu geçen hafta conformil verdim kaka yapabilsin diye ama sevmedi 60 tan 30 cc ye düştü zorla içiyordu.. bende aptamil 1 e geri döndüm sabah akşam zeytinyağı veiyorum..en son 4 gün üstüne yaptı ama yumuşak kıvamlı sanırım kabız sayılmaz. rotavirüsü de yaptırdım..ek gıda için daha bekle dedi doktor..22 eylül doğumluyuz..bana kalsa yoğurt veririm zaten kendi yoğurt yapıp çıkarıyo yediklerini:) neyse 2 hafta sonra belki..

bende kızlar çok kusyo diye comformil vermiştim sindirimi rahat diye benimkilerde sevmedi ben 2ölçek comformil 2ölçek bebelac verdim öyle yediler bide öyle dene istersen rotavirüsü arrtık doktorumuz yapmıyo gerek yok seninkilere dedi

Canım,
Confirmele dr tavsiyesi ile başladım.Aptamil 1 e dönmek istedim,izin vermediler.Zira conformil daha sindirimi kolay olduğu için daha da besleyici.Buda uzman bir gastroloğun önerisi.Bende conformilden sıkılınca aptamil,aptamilden sıkılınce conformil veriyorum.Çok şükür ki kilo alımı iyi..

Canım bende diş çıkartıyor zannettim.Ancak 4 aylık bebeklerde olan motor hareketleriymiş.Salya yaparmış ve el ağıza gidermiş.Diş etlerinin kemikleşmesi,diş çıkartıyor anlamına gelirmiş.Benimki diş kaşıma yontemini emzik ve kaşıkla buldu galiba,çok hafif diş etleri sert.Kaşıkla beslenirken rahatlıyor sanki.Jel için daha erken bence.
Ben yoğurda geçmedim henüz.6. ayını bekliyorum.

iyi ya bende korktum diş çıkarıyolar diye yoğurdu niye bu kadar bekliyosun yoğurt ilk başlarda verilen şeylerden mamaylada yapılıyo öyle yapabilirsin

iyi ya bende korktum diş çıkarıyolar diye yoğurdu niye bu kadar bekliyosun yoğurt ilk başlarda verilen şeylerden mamaylada yapılıyo öyle yapabilirsin
Benim doktor mamayla yapılana karşıymış:)Mamayla yapılan yoğurt capitalizmin getirdiymiş.Yoğurdu ne zaman veriyoruz?ben 11 de meyve,15h00 de sebze,20h00 de de muallebi veriyorum.
Birde dr kilo alımı iyi gidebildiği kadar mamaya devam dedi..Bilemedim.

şimdi zaten normal süte geçtim günlük sütle yapıyorum artık daha güzel tutuyo bende sabah ilk kalktıklarında süt sonra kahvaltı peynir pekmez karışımı öğlen meyve püresi akşamda çorba yada prinç unu veriyorum saatlerimiz oturmadı daha hala uyku saatlerinide oturtamadık 1 hafta normal düzende gidiyo sonra değişiyo

canım benim bence de jele erken daha.ben de 4.ayda anı şeyleri yapınca korktum bu daha minicik bi de dişi nasıl çıkarıcak dedim ama çkmadı.11.ayını bitirdiği gün çıkardı.3.gün de ikincisini:) ama fenalardayız gece uykumu kalmadı diş yüzünden gözü kapalı ağlıyor yavrum ağrıdan.
calgel almıştım ben önce ama o böbreküstü bezlerine biraz zararlıymış dentinox aldım onu daha çok tavsiye ediyorlar.zaten diş çıkaracağı zaman özellikle gece huysuzluklarından anlarsın o zaman sürersin ağızlarına .

Hep bir içimde çok rahat diş çıkartacakmış gibi bir düşünce var.Galiba bu düşünceyi biran önce kovmalıyım:)Sanki bizim prematüreler ki benim ki 27 haftalık,çok iğne yediler,kan alındı verildi,römtgenler bir dolu ilaçla acı eşiği yükselmiştir diye düşünüyordum.Demek öyle değilmiş:)
Bir arkadaşımdan duyduğum çoğu bebek ishal olurmuş onun ki kabiz olmuş!Bende ki yorumda şu:iyi bak kilo alır!:)Yani ben bu kafayla gidemeyeceğim galiba:)

hayal etmek güzeldir canım benim:))
şaka bir yana her bebek kendi yolunda ilerliyr.benim kardeşim de kabız olmuş.
bizimkinde bir değişiklik yok kabız ishal gibi. ama iştahımz azaldı ağzında bekletiyor,öğürüyor.yemek yedirme tam kabus oldu bana.gece de uyku yok.babasında tüm gce kucakta geziyor.
dediğin kısmen doğru acıya daha dirayetliler ama bu diş meselesi kolay bir iş değil kim olsa dayanamaz minnoşlar ne yapsın. inşallah en az hasrala atlatırlar bu dönemi.

ya her bebek ishal olcak diye bişey yokki bazılarına bakıyorum çok rahat çıkarıyolar azıları çıkarırken zorlanıyolar bu defada bazende tam tersi bi arkadaşım vardı bizde 35gün büyüktü kızı benimkiler yanında minnacık kalıyodu çok gerilerdeydi şimdi kızcağız 2tane diş çıkarmış aynı klodayız yakaladık yani bende diyorum biraz daha kilo alında sonra çıkarırsınız:))) sanki benim elimde olan bişey ya ay çok şükür zor dönemleri atlattık şahsen ben şimdi çok daha rahatım mesela şimdi tek bakıyorum hla çok zor ama eskisi kadar diil siz neler yapıyosunuz bide şimdi ellerine bişey verince ağızlarına götürüyolar elma bisküvi falan tabi yanlarından ayrılmıyorum büyük parçalar koparıyolar nasıl beceriyolarsa oğlumda dönmek istiyo yarı yolda vazgeçiyo yardım ediyorum bende dönderiyorum çok seviniyo kızlarda tık yok daha arada örümceğe koyuyorum önündeki oyuncakla oynuyolar bi 10dk oyalanıyolar tekrar alıyorum

Merhaba, oğlum 28 haftalık dogdu.. 13 gündür yogun bakımda oksijene bağlı. Aglamaktan gözyaşlarım kurudu, Allah kimseye yaşatmasın Cok zor bir sınav. Elim kolum boş ewe geldim iki saate bir sut sağıyorum, yataktan odamdan disari çıkmıyorum ziyaret vakti dısında. Kimseyle görüşmüyorum, aynaya bakmıyorum.. Bebeğim yasama tutunursa ewe gelirse ona bakabilecek piskolojim kalmadı. Esım yardım almam gerektiğini söylüyor. Benim gibi olan var mi bebeğim iyi olursa sizce bu ruh halimden kurtulurmuyum?

merhaba. öncelikle geçmiş olsun..böyle bir durumda üzülmeyin ağlamayın demek çok boş biliyorum ama kader diye düşünmek lazım. sizi çok iyi anlıyorum. bu duruma alışmak kabullenmek çok zor ama inan insan herşeye alışıyor. üzülse de ağlasada zaman geçmiyor gibi gelse de inan geçiyor. sabır,dua...elimizden başka bişey gelmiyor çünkü.kendinizi yatağa bırakmayın. vakit geçirmek için bişeyler yapın. kitap okuyun, bilgisayarda oyun oynayın. bir sekilde kendinizi oyalayın. gerekirse yardım alın. ama kendinizi bırakmayın. bebeğiniz için. sütünüz azalır ilerde yetmez..Allahın izniyle birgün iyileşir inşallah. hastaneye gittiğinizde bakarsınız ki küvözde değil hemşirenin kucağında. inşallah o günler de gelir. tabiki kolay olmayacak ama kader..
belki okumussunuzdur benimde bebeğim 10 aralık günü (aynı zamanda benim de doğum günümdü o gün) 29 haftalıkken doğdu. preeklempsi nedeniyle. fakat gelişimi 25 hafta ile uyumluydu. 620 gr dı.. 55 gündür küvözde. ilk günlerde vücüdu sütümü kabul etmedi.çok azar azar vermeye başladılar sonra. 4 gün öncesine kadar solunumu cihaza bağlıydı.1300 gr şu anda. cihazdan çıkardılar fakat buna sevinirken dün gittim baktmki yine bağlamışlar çok üzüldüm. sıkıntı yasadı tekrar bağladık dediler. bugün telle arayıp sordum çıkarmışlar tekrar.ilk zamanlarda kimseyi görmek istemedim teli arayanlarla annem görüştü çünkü ağlama krizlerine giriyordum biriyle konusunca birini görünce. halada iyi değilim ama eskiye nazaran daha iyi hissediyorum kndimi.
bebeğiniz kaç gr doğdu?. haberdar edin bebeğinizin durumuyla ilgili. iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…