Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hanımlar benim kızım 2 aylık oldu.ama hala bilinçli olarak gülmüyor.ne zaman başlar gülmeye.size tuhaf gelebilir ama bu benim 2 prematüre bebeğim ama inanın her iki kızımda aynı şeyler olmuyor.mesela ilk kızım gününü tamamlayana kadar sürekli uyuyordu,ağlamıyordu.buda tam tersi.ilk kızımın gülmesi 4 ayını bulmuştu.sizlerinki kaç aylıkken gülmeye başladı.

benim miniğim de 3.5 aylık yaklaşık 3 aydan beri bilinçli gülüyor dün 6 saat kadar anneme bıraktım beni ilk gördüğü an ilk kez çok uzun ve anlamlı güldü normalde bakım sonrası gülerdi bazen de ablalarına gülerdi ama bu farklıydı normalde evet fazla gülmüyorlar sanki çok asabi gibi bakışlar sert kaşlar çatık..arada bir ödül alıyoruz işte..benimki de 7 aylık prematüre..

canım bence acele etme hiç maşallah sninkiler gayet iyi ilerliyorlar çocukları da kendini de üzme:))) o aylarda bizimki de aynıydı.eline oyuncağı zor veriyodum.aldığında da farkına varmıyodu.yüzüstü çığlığı basardı.düzeltilmiş 6 aylıkken sürünmeye başladı.önce döne döne gidiyodu istediği yere sonra kollarından bacaklarını çekerek.uzn bi süre öyle devam etti.sonra dizlerini çekmeyi akıl etti ama çekince öyle durup sallanıyordu ilerlemiyordu:) şimdiyse evde emekleme son hız heryere gidiyor. düz duvara bile tutunarak dikiliyor.kanepeye tutunup kalkıp sıralıyor. örümcek zaten mersedes oldu bize ama artık bıraktım parmak ucunda basmaya alışmasın diye.
canım ben saa ek gıdada acelle etme demiştim zaten. 4 buçuk aydan sonra ancak başlarsınız.ilk başta çok hevesli gibi olurlar aldanma:)
hepsinin tadını çıkar acele etme hiç resmen her şeyi 1 gnde öğreniyorlar.

saol canım içime su serptin ben aslında hata yapııyorum internetten bakıyorum bu ayda neler yapabilirler falan diye öyle şeyler yazıyoki yuh normal bebek bile yapamaz bunu falan diyosun yok bi daha okumam ya bizimkileri şimdi artırarak yani 1 2 3 dk diye gün içinde yüz üstü çeviriyorum eskiden olduğu kadar kötü tepki vermiyolar zaten yorulduklarını anlıyorum hemen dönderiyorum kafalar kalkmıyo bi süre sonra:))) canım bide kahvaltı için bana bişeyler önerebilir misin bugüne kadar meyve püresi prinç unu ve çorba yediler yumurta peynir çok az tattırıyodum zaten ama doyacak kadar kahvaltı vermedim bugüne kadar bugün peynir pekmez yumurta ve ceviz verdim ama onun dışında aklıma bişey gelmiyo tahin ıhlamur falan da diyolar ama hiç yapmadım duymadımda...

hanımlar benim kızım 2 aylık oldu.ama hala bilinçli olarak gülmüyor.ne zaman başlar gülmeye.size tuhaf gelebilir ama bu benim 2 prematüre bebeğim ama inanın her iki kızımda aynı şeyler olmuyor.mesela ilk kızım gününü tamamlayana kadar sürekli uyuyordu,ağlamıyordu.buda tam tersi.ilk kızımın gülmesi 4 ayını bulmuştu.sizlerinki kaç aylıkken gülmeye başladı.

3aylıkken ufak ıfak gülümsediler ama tam anlamıyla tanıyıp gülmeleri 4.ayımızdaydı

canım ben kahvaltısına yumurta sarısı,1 kaşık labne,500 cc kadar süt, 1 kaşık pekmez 2 tatlı kaşığı cicibebe ,çeyrek muz koyardım.sonra 15 gün kadar sonra ceviz ilave etim 1 tane içine
sonra gün aşırı 1 kaşık tahin koydum,hurma koydum. bi süre sonra bulamaç gibi yemekten midesi bulandı sanırım.şimdi artık yumurta sarısını pişirip içine bebek etimeği koyuyorum 1 kaşık.1 tane zeytini bakaç parçaya ayırıyorum. çeyrek muza 1 kaşık tahin pekmez koyup eziyorum. 1kaşık da labne. ayrı ayrı veriyorum. yanına 50 cc kadar süt ya da ıhlamur ya da meyve suyu sıkıyorum.çok hoşuna gidiyor.özellikle zeytine bayılıyor.
arada menemen yapıyorum sadece yumurta sarısını kullanarak.
peynirle yine sarıyla omlet yapıyorum. krep gibi yapıyorum içine yeşillik koyarak.
mısır unu1 kaşık yumurta sarısı ve tereyağını pişirip veriyorum arada. değişik oluyor sıkılmıyor. her gün aynı lşeyler olmasın diye.bizimkinin daha dişi yok ma artık herşeyi yiyr maşallah.ağzında yuvarlayıp gönderiyor.

500 cc yanlışlıkla dedin herlade bi defada o kadar yiyemezler üçü bi araya gelse bile tamam bu tarifleride verim bugün kakaları çok yeşildi heralde pekemzdendir dimi?? ıhlamuru yada meyve suyunu mamaya mı katıyosun yoksa bittikten sonra mı veriyosun ıhlamuru duydum ama neden verildiğini bilmiyorum??? mısır unluyu pek anlamadım ama neyse pişiriyosun yada tereyağıyla mı kavuruyosun???

kızlar benim bebiş düzeltilmiş 11 günlük 3kg 150g 3 saatte ancak 50cc yiyebiliyor 2 cc fazla versem fışkırtarak kusuyor ne yapacağımı şaşırdım bu kusmaları beni öldürecek doktoru kilo alımı iyi sorun yok diyor ama ben bıktım artık sizdede böyle sorun yaşayan varmı pramatüre bebeklerde bu sorun oluyormu acaba 1 ayda 1000gr aldı geceleri mama veriyorum gündüzleri anne sütü eprotinle beraber.bazen doymuyor 50ccle ağlıyor karnı doymadığı için ama veremiyorum fazlasını hemen kusuyor birde hepsini çıkarıyor sütümde çok değil çok üzülüyorum ozaman

canım evet yanlış yazmışım 50 cc olacak:) benim sıpa dizimin dibinde olduğu için apar topar yazabiliyorum ancak:) ıhlamuru ister karışım yapıyorsan içine katabilirsin.ben artık ayrı ayrı verdiğim için yanına veriyorum içecek olarak.
mısır unu ise;1 kaşık tereyağında mısırununu 2 dk kavur. üzerine 1 barak su dök.çeksin iyice.pişince içine uzamayan peynir at.

kızlar benim bebiş düzeltilmiş 11 günlük 3kg 150g 3 saatte ancak 50cc yiyebiliyor 2 cc fazla versem fışkırtarak kusuyor ne yapacağımı şaşırdım bu kusmaları beni öldürecek doktoru kilo alımı iyi sorun yok diyor ama ben bıktım artık sizdede böyle sorun yaşayan varmı pramatüre bebeklerde bu sorun oluyormu acaba 1 ayda 1000gr aldı geceleri mama veriyorum gündüzleri anne sütü eprotinle beraber.bazen doymuyor 50ccle ağlıyor karnı doymadığı için ama veremiyorum fazlasını hemen kusuyor birde hepsini çıkarıyor sütümde çok değil çok üzülüyorum ozaman

canım maşallah kilo alımı iyi bence sıkacak bir şey yok.ama doymadığı halde alamıyorsa bi sıkıntı olabilir.özellikle fışkırarak kusması reflü sebebi olabilirç.doktora bi danış istersen.

slm benım kıızmda 34 haftalık dogdu 2800 gr sıdı 6 aylık dogdugunda günü dolana kadar ne agladı ne uyandı hep uyuyodu sımdı ıyı ama bıraz zayıf 6 kılo 200 gr falan sanırım 4. ayda gulmeye basladı sımdı de ne ayaklarını basıyo ne de belını tutabılıyor bu mormalmı sızce kucagıma aldıgımda hemn egıyor kendını dık durmuyor cvp yazarsanız sevınırım

canım maşallah kilo alımı iyi bence sıkacak bir şey yok.ama doymadığı halde alamıyorsa bi sıkıntı olabilir.özellikle fışkırarak kusması reflü sebebi olabilirç.doktora bi danış istersen.

evet canım kilo alımı iyi doktora danıştım hastanede motilium veriyorlardı dayıyolardı sütü kusmuyordu ozaman doktoruna sordum tekrar motilium başlayayımmı diye kilo alımı iyi gerek yok dedi sorun yok dedi bende reflüden şüpheleniyorum.az az sık sık vermeyide denedim ama pramatüre bebekler uykuya eyilimli oldukları için saati şaşıyor ayrıca doymayabiliyor.paylaşım için teşekkür ederim inşallah düzelir.

güle güle büyüt canm bebeğinin benim oğluma da ilk zamanlar 3 saatte bir 50 cc anne sütü veriyolardı küvözde o doymasa belli eder zaten.Eve çkınca bizde motillıum kullandık bi süre maşallah kilonuz iyi gitmiş Allah nazardan saklasın hem kusup hem kilo alamasa tehlikeli diye biliyorum

slm benım kıızmda 34 haftalık dogdu 2800 gr sıdı 6 aylık dogdugunda günü dolana kadar ne agladı ne uyandı hep uyuyodu sımdı ıyı ama bıraz zayıf 6 kılo 200 gr falan sanırım 4. ayda gulmeye basladı sımdı de ne ayaklarını basıyo ne de belını tutabılıyor bu mormalmı sızce kucagıma aldıgımda hemn egıyor kendını dık durmuyor cvp yazarsanız sevınırım

canm bizde 34+6 haftalık doğduk şimdi 6.5 aylık daha 1 ay olmadı basmaya başlayalı daha dönmüyo bile.bizimkide dik duramazdı oda yeni yeni.Her bebek bir olmuyo bakarsın hepsini biden yapar :)

güle güle büyüt canm bebeğinin benim oğluma da ilk zamanlar 3 saatte bir 50 cc anne sütü veriyolardı küvözde o doymasa belli eder zaten.Eve çkınca bizde motillıum kullandık bi süre maşallah kilonuz iyi gitmiş Allah nazardan saklasın hem kusup hem kilo alamasa tehlikeli diye biliyorum

teşekkür ederim canım benim sende güle güle büyüt bebişini allah sağlıklı uzun ömür versin.bugün 60cc denedim iki öğün maşallah kusmadı korkuyorum ya resmen yedidirken dualar ediyorum fışkırtıyor çocuğun ağızndan burnundan geliyor.kilo almasıda gece verdiğim mama ve eprotin sayesinde yoksa çok yiyemiyorki kuzum şuanki kilosuna göre 3 saatte 60cc götürmesi lazım:))

bişeysorucam kızlar, lilacım sen bilirsin, bu düzeltülmiş ay hesaplanırken 40 haftaya göre hesaplanıyo ya, bizim üçüzlerde de 40 hafta mı yoksa 36ya göre mi hesaplıycaz?

ablam 28 haftalık doğum yapmıştı 640 gr doğdu umut'umuz
45 gündür hastanede çok şükür iyi bir problemi yok ama kilo alımında sıkıntı var 1 hafta öncesine kadar kilo alıyordu sonra bi aldı bi düştü 2 gün önce kansızlıktan diyerek kan verildi 930 grdan 980 grama çıktı dünde 980 gramdı bugün 970 grama düşmüş sizinde böyle bir alıp bir veriyormuydu yoksa sizce sıkıntı varmı?

canım ayda 1kg çok güzel normal zamanda doğan bebeklerde ancak o kadar alıyo benim kız 6 aylık oldu hala ve hala kusuyo yapcak bişey yok heralde doktora dedim mamasını değiştirmeye ve ilaç vermeye gerek yok dedi kilo alıyosa böyle devam dedi... 50cc içsin biraz oyala sonra içsin istediği kadar midesi dinlensin yani

canım evet yanlış yazmışım 50 cc olacak:) benim sıpa dizimin dibinde olduğu için apar topar yazabiliyorum ancak:) ıhlamuru ister karışım yapıyorsan içine katabilirsin.ben artık ayrı ayrı verdiğim için yanına veriyorum içecek olarak.
mısır unu ise;1 kaşık tereyağında mısırununu 2 dk kavur. üzerine 1 barak su dök.çeksin iyice.pişince içine uzamayan peynir at.

menemen krep mısır unu ve omleti beğendim güzel fikir en yakın zmanda yaparım inşallah mısır ununun bi faydası falan var mıymış hiç duymamıştım bende tahin pekmez kaşık maması falan yapıyodum genellikle meyve püresi bide

canım seninki bizimkilerden 3 gün büyük sanırım biz 19 temmuz doğumluyuz kilosu iyi bence bizimkilerde 6 kilo civarı hatta kızım 5900 ayak basma nadirde olsa var kızlar başlarını çok güzel tutyo ama oğlum biraz tembel daha doğrusu canı isterse tutuyo ama onunda ayaklar hiç durmuyo sürekli havada bisiklet pedalı çeviriyo
ama bunları hiç bi zaman yapmıyosa bi nöroloğa danış bence aklında kalmasn ben fizik tedavi uzmanı bi ablama götürmüştüm gerek görmedi hareketleri hoşuna gitti onun için bende götürmedim kendi doktorumuzada sordum oda gerek görmedi

bişeysorucam kızlar, lilacım sen bilirsin, bu düzeltülmiş ay hesaplanırken 40 haftaya göre hesaplanıyo ya, bizim üçüzlerde de 40 hafta mı yoksa 36ya göre mi hesaplıycaz?

canım 40a göre hesaplaman lazım bende 38 sanıyodum ama 40mış
sende cetvelini öyle ayarla bence benimki öyle daha anlaşılır oluyo

Back