Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada kızlar hamileyim 5 haftalık hayırlısı...dua edin banaa

allah kolaylık versin inşallah bu kez prematüre olmaz..ama süpersin valla 1,5 yaş arayla mı olacaklar şimdi..bu süreci yaşayınca vız geliyo galiba hamilelik..
bende bazen tereddüt ediyorum sadece süt ve ilgi meselesi var..ama ikiz de olsa aynı olur.. kısmet yani..hayırlı olsun sizin için..

merhaba kızlar benim miniğim de 28 hafta da 1200 gr doğup 50 gün küvözde kaldı 50 gündür de aramızda..son ayda 1200 gr aldı 3500 gr ve 3 ay 10 günlük..anne sütü eoprotin alıyordu stok süt bitti pre aptamile geçtik biraz kabızlık yaptı ama daha normal oldu bence..geçen haftaa 2. hepatiti ve karma aşıları tamamladık verem pnomö dbt filan..2 hafta sonra rota virüs var..rsv de bu ay 3. olacak..kalça ultrason bu gün çektirdim çok şükür normal.. göz için 3 kez muayene oldu doç.dr idi muayene eden 2 yaş kontrol yazdı ama çocuk doktoru 6. ayda götürün bi daha diyor ..bakıcaz..bera testi için haftaya randevumuz var ama çocuk bariz duyuyor çok şükür..kaldı birtek nöroloji ona da randevu alacam da doktora gitmekten eve giremedik korkuyorum hastalanır diye..
bunların haricinde bir gözü sürekli çapaklanıyordu krem damla her bakışımda içim acıyodu saolsun aile hekimine anlattım gözyaşı kanalına burundan aşağı doğru masaj yap tıkalı olabilir dedi 3 4 kez yaptım süper iyi geldi çook şükür..
emzik almıyo:) baştan ben vermedim yiğitlik yaptım sonra da o ayıldı reçel bile sürsem onu emip emziği atıyo..
sabahçıydı aşıdan sonra döndü 3 saate kadar uyumaya başladı çok şükür..
küvözde hergün yıkadık dedilerdi de inanmadıydım doğruymuş banyoya bayılıyoo..
nihayet ona da küçük kalan giysiler oldu dolabımızı eledik..
gülmeye başladı yani beni görünce bilinçli gülüyor artık..
çok şükür sınıfı geçtik yaa darısı küvözdeki bebelerini bekleyen annelerin başına tam 1 lt kola şişesi kadardı yavrum şimdi yanına koyup baktım da şükürler ettim allahıma..
ya ben oturtmak istiyorum bunu araştırayim bakim dedim herhalde 6 aya kadar bekleriz biz napalım o zmana kadar belki kendi doğrulur...:1:

yeni gelen kızlar hoşgeldiniz bilmeyenler için tekrarlıyorum bende 3tane pre minnoş var ay bunlar büyürmü diyodum ama güzel haberlerim var evet büyüyolarmış
şu anda gülücükler atabiliyolar biraz gecikmeli oldu bizim gülmemiz ama... çok nadirde olsa bi taraflarına dönmeye çalışıyolar am başaramıyolar başlarını çok güzel tutuyolar yüzüstü durmayı çok sevmiyolar en fazla 3dk sonra sıkılıp yatıyolar yada ağlıyolar kilolarımızda şöyle 5400 5800 6100 boyları aynı hepsinin 60cm 5buçuk aylıklar düzeltilmişe göre hareket etmeyelim dedi doktor çünkü şu anda minyon 5 aylıklarmış:))) (baya minyon) ve nihayet emziğe alıştılar en çok buna seviniyorum zaten

arzucum oturtmak için daha erken diil mi sence???
fovfov hayırlı olsun canım yeni bebeğin inşallah hamileliğin rahat geçerde miniği ihmal etmek zorunda kalmazsın
yasmin canım bu göz işi çok önemli bence hiç ihmal etmeden git kimse benim kadar gitmemiştir o doktora bizimkide devlet hastanesi ve çokda sorun vardı bizde oğlum ameliyat oldu kızımda 2gözünden iğne oldu ilk başlarda haftada üç son 2 aydır ayda 1 hala götürüyorum ve heralde 1yaşına kadar devam edicek bence hiç erinmeden götür ayda 1 istiyosa sonra 2ayda sonrada 1yaşında falan isteyecektir bizimki kadar sık olmaz bence

yeni gelen kızlar hoşgeldiniz bilmeyenler için tekrarlıyorum bende 3tane pre minnoş var ay bunlar büyürmü diyodum ama güzel haberlerim var evet büyüyolarmış
şu anda gülücükler atabiliyolar biraz gecikmeli oldu bizim gülmemiz ama... çok nadirde olsa bi taraflarına dönmeye çalışıyolar am başaramıyolar başlarını çok güzel tutuyolar yüzüstü durmayı çok sevmiyolar en fazla 3dk sonra sıkılıp yatıyolar yada ağlıyolar kilolarımızda şöyle 5400 5800 6100 boyları aynı hepsinin 60cm 5buçuk aylıklar düzeltilmişe göre hareket etmeyelim dedi doktor çünkü şu anda minyon 5 aylıklarmış:))) (baya minyon) ve nihayet emziğe alıştılar en çok buna seviniyorum zaten

fovfov hayırlı olsun canım yeni bebeğin inşallah hamileliğin rahat geçerde miniği ihmal etmek zorunda kalmazsın
yasmin canım bu göz işi çok önemli bence hiç ihmal etmeden git kimse benim kadar gitmemiştir o doktora bizimkide devlet hastanesi ve çokda sorun vardı bizde oğlum ameliyat oldu kızımda 2gözünden iğne oldu ilk başlarda haftada üç son 2 aydır ayda 1 hala götürüyorum ve heralde 1yaşına kadar devam edicek bence hiç erinmeden götür ayda 1 istiyosa sonra 2ayda sonrada 1yaşında falan isteyecektir bizimki kadar sık olmaz bence

maşallah bebeklerinize Allah kolaylk versin ben bitane zıpırla perişan oluyorum bizde 6 aylık olduk emziğe nasıl alıştırdınız bizimki hala ne biberon ne emzik almıyo.

maşallah cnm.beim bu 3.bebğim bakarken çok zorlanıyorum.seninki hem üçüz hemde prematüre allah kolaylık versin senin için bizimkindednde zor.göz kontrolü tek değil bi prematüre servisi çağırıyor,bi çocuk noroloji,bi göz hastanede uzak olunca çok zorlanıyorum.ama olsun kuzum iyi olsunda gidip gelicez artık napalım..:)

ben de geldim ben de geldim :) ben de üçüz annesiyim okuyamadım daha yazılanları bi ara okucam :))

maşallah bebeklerinize Allah kolaylk versin ben bitane zıpırla perişan oluyorum bizde 6 aylık olduk emziğe nasıl alıştırdınız bizimki hala ne biberon ne emzik almıyo.

canım geldikleri günden beri vermeye çalışıyorum şimdi alıştılar ama uyanıkkıen emmiyolar uyuduklarında da ağızlarından çıksın istemiolar gece hep düşürüp uyanıyolar ilk başlarda beğenmediler ama ben ısrarla denedim ve başardım

selam Kızlar,
Öncelikle fovfov kutlarım.Sonuna kadar güzel bir hamilelik geçirmeni dilerim.Yaa bana galiba 9 ay10 gün hamile kalamamk ukte kalıd.Neyse bakarız çaresine:)
Ben işe başladım,bakıcımız çok iyi çok şükür.Büyüyor kızım.6,5 kilo oldu.62 cm.838 gram doğdu ,27 haziranda bilmeyenlere ve yeni prematüre annelerine güç versin diye söylüyorum.İyi bir bakımla kilo oluyor,bunu artık kafama takmıyorum.Önemli olan şimdi motor gelişimi.Dönme çok hafif bizde.Konuşmalar tam gaz ama..bazen başım bile ağrıyor:)bugün baktım güzel güzel oturuyor tabii annemler hemen karşı çıktı.Vaktini bekliyorum.Dişimiz çıkıcak,salyalar heryerde.Eller ağızda.Galiba solak olucak çünkü çıngırağını hep sol eline alıyor.işte böyle,sevgiler tüm bebişlere

cnm.cevabın için tşk.ederim.eşim boşa gittiğimizi düşünüyor.haftaya yine gidicez.ben kanuni sultan süleymen h.doğum yaptım.oranın prematüre polikiniği takip ediyor.gözde sorun çıkarsa ne zaman belli olur.bizi böyle çağırıyolar.bizde bilmiyoruz bir sorunmu var?dr.yok dedi ama sık sık gidince aklımızda soru işaretleri kalıyor.birde nezaman gülmeye başlıyorlar.benim bu 2.prematüre bebğim.önceki kızım 6 yaşında unuttum herşeyini.

merhaba yasmin..

rop kontrollerinde herhangi bir sorun çıkmış olsa idi bilgilendirilirdiniz.Acil müdehale gerektiren durumlarda her hafta muayeneye çagırabiliyorlar en azından benim oglumda öyle olmustu...sizin için sıkıntı yoktur umarım, ama takibe devam her halukarda...:)

müjdee preseverlerr....
oğluslarım ve ben kavuştuk sonunda...
:)on beş gün yogunbakımdan sonra serviste yattık apnesi oldugu için..bıdıgım beş aydan sonra hastaneden ayroılamıyor duygusal bag olustu hemsirelerle arasında :)
vee üçgündür evimizdeyiz...canlandı kanlandı minigim hastaneden çıkınca,rengi bile degişti...çok şükürr...
kardeşinin kontrpolleri bitmişti uzun koşuşturmaca alperim için başlayacak...bera da sol kulagımızdan kaldık maalesef..takipteyiz...nöroloji muayenesinde 1.5 aylık özelliklerini gösterdigini söyledi dr..suan 55 günlüğüz..bi on onbeşgünlük gecikmemiz var aam olsunn...göz kontagı kuruyor,bilinçsizde olsa gülüyor..az tak,ip edebiliyor..
diğer oğlum 2 ayın üzerinde gelişim gösteriyor...bilinçli gülüyor, kendisiyle konusulmasından çok hoşlanıyor,ilgiden anlıyor..gözüyle çok kolay takip edebiliyor..

o yoğunbakım fotolarına bakınca hey gidi günler diyoruz...buruk bi sevinçle....beş ay sonra yavruma kavuşmanın sevinciyle.....

yoğunbakımda beş ay kalıpda üç gün önce çıkan oğlum Alperim 860 gram 36 cm doğmuştu.Şimdiyse 4110 gram 50 cm...
yoğunbakımda iki ay kalan ve üç aydır yanımda olan oğlum Serdarım ise 990 gram 36 cm doğmuştu.Şimdiyse 4970 gram 54 cm...
bu arada biz 26 haftalık bir mucizeyiz...

Sevgili (yeni)premature anneleri (ve adayları)...bu portal umut olsun size de....biliyorum ki o anlarda çokk öyle çokk ihtiyscı oluyor ki insanın buna....

müjdee preseverlerr....
:)on beş gün yogunbakımdan sonra serviste yattık apnesi oldugu için..bıdıgım beş aydan sonra hastaneden ayroılamıyor duygusal bag olustu hemsirelerle arasında :)
vee üçgündür evimizdeyiz...canlandı kanlandı minigim hastaneden çıkınca,rengi bile degişti...çok şükürr...
kardeşinin kontrpolleri bitmişti uzun koşuşturmaca alperim için başlayacak...bera da sol kulagımızdan kaldık maalesef..takipteyiz...nöroloji muayenesinde 1.5 aylık özelliklerini gösterdigini söyledi dr..suan 55 günlüğüz..bi on onbeşgünlük gecikmemiz var aam olsunn...göz kontagı kuruyor,bilinçsizde olsa gülüyor..az tak,ip edebiliyor..
diğer oğlum 2 ayın üzerinde gelişim gösteriyor...bilinçli gülüyor, kendisiyle konusulmasından çok hoşlanıyor,ilgiden anlıyor..gözüyle çok kolay takip edebiliyor..

o yoğunbakım fotolarına bakınca hey gidi günler diyoruz...buruk bi sevinçle....beş ay sonra yavruma kavuşmanın sevinciyle.....

yoğunbakımda beş ay kalıpda üç gün önce çıkan oğlum Alperim 860 gram 36 cm doğmuştu.Şimdiyse 4110 gram 50 cm...
yoğunbakımda iki ay kalan ve üç aydır yanımda olan oğlum Serdarım ise 990 gram 36 cm doğmuştu.Şimdiyse 4970 gram 54 cm...

Sevgili (yeni)premature anneleri (ve adayları)...bu portal umut olsun size de....biliyorum ki o anlarda çokk öyle çokk ihtiyscı oluyor ki insanın buna....

canım gözün aydın sonunda kavuştuğun diğer pirene:))) ki artık pire diil kuzu onlar hastaneden çıkınca çok değişiyolar dimi benimkilerde kendine gelmişti onlar banyo yapınca ben bile rahatlamıştım evdeki bakımla hastanedeki çok ama çokfarklı oluyo zaten bizimkilerle arasında pek bişey yokmuş bizde 5buçuk aylığız kilolarıda çok güzel maşallah:nazar:

yahu kızlar bide bişey sorucam bu yürüme ve emekleme işini düzeltilmişe göre hesaplarız dimi sizinkiler bu aylarda neler yapmıştı veya neler yapıyo ben emeklesinler istiyorum ama sanırım biraz erken dimi ayaklarını biraz basıyolar ama tam olarak düz tutamıyolar ama doktor bunu bile beğeniyo bide oyuncaklara elleriyle vuruyolar ama çıngırak falan illa benim ellerine tutturmam gerek bazen farkında olmadan sallıyolar bazende tuttuklarının farkında bile diiller ama oyuncaklarını tanıyolar mesela bi tane benekli bi kelebeğimiz var onu görünce tanıyıp gülüyolar ufak ufak kahkaha atıyolar yüzüstü durmayı hiç sevmiyolar hemen sıkılıp ağlıyolar beceremiyolar bile bide ek gıda günde bi kere veriyorum onun dışında gece sütlerine cicibebe koyuyorum

biz 6 ayığız düzeltilmiş 5 aylık.bebeğim yeni yeni tam anlamıyla basıyor ve çok mutlu oluyo.Daha tam dönemiyoruz bizimkide yüz üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor en fazla 5 dk.Oyun halsından sarkan oyuncaklara uzanıyo ağzına almaya çalışıyor ama ben merakla dönmesini bekliyorum acele ediyorum galiba.Özellikle babaya kahkahalar atıyo.Ek gıda olayı bizde çok yavaş ilerliyo.bazen bayıla bayıla yoğurt yada meyve yiyiyor bazen ağzını açmıyo tükürüyo zorlamakta istemiyorum emiyo onun dışında çünkü.Bizde 15 gün kaldık küvozde ama doktorumuz rop muayenesi istemedi dolayısıyle bizde hiç götürmedik sizlerden öğrendim böyle bir kontrol olduğunu zaten düzeltilmiş yaş olayınada karşı doktorumuz.Acaba geçmi kaldık bu muayene için yada gerek görseydi göndrirdi herhalde dimi?

müjdee preseverlerr....

Gözünüz aydın iki meleğinizde koynunuzda artık.Maşallah bebekler eve çıkınca daha çabuk toparlıyolar çok şükür.Allah sağlık versin bebeklerimize

yahu kızlar bide bişey sorucam bu yürüme ve emekleme işini düzeltilmişe göre hesaplarız dimi sizinkiler bu aylarda neler yapmıştı veya neler yapıyo ben emeklesinler istiyorum ama sanırım biraz erken dimi ayaklarını biraz basıyolar ama tam olarak düz tutamıyolar ama doktor bunu bile beğeniyo bide oyuncaklara elleriyle vuruyolar ama çıngırak falan illa benim ellerine tutturmam gerek bazen farkında olmadan sallıyolar bazende tuttuklarının farkında bile diiller ama oyuncaklarını tanıyolar mesela bi tane benekli bi kelebeğimiz var onu görünce tanıyıp gülüyolar ufak ufak kahkaha atıyolar yüzüstü durmayı hiç sevmiyolar hemen sıkılıp ağlıyolar beceremiyolar bile bide ek gıda günde bi kere veriyorum onun dışında gece sütlerine cicibebe koyuyorum

canım bence acele etme hiç maşallah sninkiler gayet iyi ilerliyorlar çocukları da kendini de üzme:))) o aylarda bizimki de aynıydı.eline oyuncağı zor veriyodum.aldığında da farkına varmıyodu.yüzüstü çığlığı basardı.düzeltilmiş 6 aylıkken sürünmeye başladı.önce döne döne gidiyodu istediği yere sonra kollarından bacaklarını çekerek.uzn bi süre öyle devam etti.sonra dizlerini çekmeyi akıl etti ama çekince öyle durup sallanıyordu ilerlemiyordu:) şimdiyse evde emekleme son hız heryere gidiyor. düz duvara bile tutunarak dikiliyor.kanepeye tutunup kalkıp sıralıyor. örümcek zaten mersedes oldu bize ama artık bıraktım parmak ucunda basmaya alışmasın diye.
canım ben saa ek gıdada acelle etme demiştim zaten. 4 buçuk aydan sonra ancak başlarsınız.ilk başta çok hevesli gibi olurlar aldanma:)
hepsinin tadını çıkar acele etme hiç resmen her şeyi 1 gnde öğreniyorlar.

Back