Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tesekkür ederim.bugün gittim gördüm oğluşumu.bunada şükürler olsun. umutla bekliyorum oğlumu.12 gün oldu doğalı. 29 haftalık doğdu fakat 25 hafta ile uyumlu bebeğim son 1 ay gelişmemiş yani.630 gr doğdu.ciğerleri problemli. umarım inşallah iyileşir. 2. gün ciğerlerinde yırtılma oldu. sarılık oldu o geçti. süt şişkinlik yapıyordu 3 gündür süt de veriyorlar.oğlumuzun adını CAN koyduk. güzel haberler veririz inşallah birbirimize.
sizin bebeğinizin ciğerleri ne durumda. cihaza bağlımı?

sizin bebeğinizin ciğerleri ne durumda. cihaza bağlımı?

bizim ciğerlerinde sorun yoktu kalbinde bir sorun vardı oda ilaçla düzeldi solunum cihazından çıkardılar bir süre burnundan oksijen verildi şimdi küvez içine oksijen veriliyor darısı sizin bebeğin başına
bağırsaklarında iltihap vardı oda ilaçla düzeldi çok şükür ama tekrar olma riski var

canım benimkiler sebze çorbasını çok sevmediler yiyolar ama doyacak kadar diil tadımlıktan biraz daha fazla prinç unu ve meyve pürelerini silip süpürüyolar ama şekerli seviyolar dmekki diyorumm bende 5oz sanırım 150cc diyosun dimi biz hiç o kadar fazla içmedik gündüzleri 90 geceleride 120cc içiyolar 1aydır böyle atırmadılar bide ben açlarken ek gıda veriyorum doymazlarsa mama takviyesi yapıyorum... kavanozdada püreler var canım onlardanda deneyebilirsin acaip çeşit var geçen markete gittim neler var inanamazsın erişteli tavuklu çorba vardı 8.ay içindi sanırım ay bi canım çektiki kendime alcaktım nerdeyse bide bebelacın pişirilen lezzetler diye kutuda mamaları var duydum ama hiç almadım ondan da alim deneyelim diyorum aslında normalde günlük çorba ve yoğurt yapmaya çalışıyorum ama tek bakarken çorbaya falan sıra gelmiyo o zmanlar daha iyi oluyo bide hergün bi öğün tahıl şart falan diyolar bide ben karıştırıyorum bazen kavanozdakilerle normal çorbayı mesela ogün havuç haşladım sadece içine kabaklı prinçli hazır kavanozdaki çorbayı karıştırdım bugünde ilk defa brokoli ekledim bugünkü karışım kabak havuç prinç ve brokoliydi pişirirken bi yemek kaşığı zeytinyağıda koyuyorum

Canım selam,
Kavonozda ki püreleri bizim hanım sevmedi canım.Bebelac aldım ben.Pişirilen lezzetler..ama doktorum sadece pirinç unu ve devam maması ile pişirmemi önerdi bıraktım.Çorbaya daha erken değil mi?aa dikkat ettim de sebze püresine piştikten ve oda sıcaklığına geldikten sonra zeytinyağı koymalısın.
sevgiler

merhaba arkadaşlar bende pramatüre annesiyim kasım 2011 de 33+0 iken doğumum başladı onun öncesi 10 gün hastanede yattım ciğer geliştirici yapıldı serumlar yedim 10 gün sonra sezeryanla aldılar şükür kızım iyi ama ben rahatsızım devamlı hastanelerdeyim boynumda yüüzümde ödem var dr nedenini bulamadı henüz

bende mart 2011 de 35+2 de erken doğum yaptım ama şükür ki kızım küvezdede kalmadı kilosu 2980 di.ondan öncesinde ciğer geliştirici iğne falan olmuştum..herhangi bir sağlık problemimiz olmadı.şimdi 10 aylık emekliyor sıralıyor gelişimide normalmiş.sizlerde ümitsiz olmayın allahım herkesin yavrusunu bağışlasın...

Canım selam,
Kavonozda ki püreleri bizim hanım sevmedi canım.Bebelac aldım ben.Pişirilen lezzetler..ama doktorum sadece pirinç unu ve devam maması ile pişirmemi önerdi bıraktım.Çorbaya daha erken değil mi?aa dikkat ettim de sebze püresine piştikten ve oda sıcaklığına geldikten sonra zeytinyağı koymalısın.
sevgiler

benimkilerde rendelediğim meyveleri sevmediler canım o preler pütürsüz diye daha kolay yiyolar ondan sevdiler heralde çorba dediğimde sebze püresi işte içinde prinç yada irmik var sdece doktor biraz yavaştan gitmemizi söyledi hergün 1 öğün veriyorum bende bigün yoğurt bigün meyve bigün prinç unu prinç ununu bazen biberonda veriyorum hatta seninkinin kilosu ne kdar olmuş??? o pişirilen lezzetleri bulamadım bilmiyorum onun için yapmadım hiç

merhaba hanımlarr...

ve mutlu sona geldik...

Bıdık oğluşum ikizine annesine ve babasına kavuştu sonunda.Ancak bi sorunumuz var bazen büyüükk bi sorun olabiliyor. 1haftadır hastanede servisteyiz,yoğunbakımdan çıktık ama eve gidemiyoruz apnesi oldugu için...Oksijen konsantratörü,anbul,maske,,vd cihazları raporla almaya çalışıyoruz.Ancak o zaman çıkabilecegiz..İnş hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz.

İkiz bebiklerimle uğraşmak hayli zorlu ,işmiş :) independante üçüzlerle nasıl basediyosun bilmiyorum :) bizim pireleraynı anda acıkıyorlar,biri uyuyor biri uyanıyor gece..bi düzenimizi oturtsak rahatlıycaz...140 günün ardındından rüyadayız sanki...Allah herkese naip etsin :nazar:

büyük oğlum 4800 küçük oğlum (yen, taburcu olan) 4020 gram olduk..Büyük oğlumun tüm kontrolleri bitti şimdi sıra ufaklıkta..Hastanede yapılan işitme testinde sonuç olumsuzdu inş bera testinmden geçer miniğimm...

bebeklerinizle sağlıklı mutlu günler diliyorumm:3::emir_bebek:

Son düzenleme:
merhaba hanımlarr...

ve mutlu sona geldik...

Bıdık oğluşum ikizine annesine ve babasına kavuştu sonunda.Ancak bi sorunumuz var bazen büyüükk bi sorun olabiliyor. 1haftadır hastanede servisteyiz,yoğunbakımdan çıktık ama eve gidemiyoruz apnesi oldugu için...Oksijen konsantratörü,anbul,maske,,vd cihazları raporla almaya çalışıyoruz.Ancak o zaman çıkabilecegiz..İnş hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz.

İkiz bebiklerimle uğraşmak hayli zorlu ,işmiş :) independante üçüzlerle nasıl basediyosun bilmiyorum :) bizim pireleraynı anda acıkıyorlar,biri uyuyor biri uyanıyor gece..bi düzenimizi oturtsak rahatlıycaz...140 günün ardındından rüyadayız sanki...Allah herkese naip etsin :nazar:

büyük oğlum 4800 küçük oğlum (yen, taburcu olan) 4020 gram olduk..Büyük oğlumun tüm kontrolleri bitti şimdi sıra ufaklıkta..Hastanede yapılan işitme testinde sonuç olumsuzdu inş bera testinmden geçer miniğimm...

bebeklerinizle sağlıklı mutlu günler diliyorumm:3::emir_bebek:

merhaba camavurankelebek
öncelikle bebeklerine sağlıklı bir ömür dilerim. yaşadıklarını okudum ve bana umut oldun.
benimde oğlum 17 gündür yoğun bakımda. 29 haftalıkken preeklempsi nedeniyle 25 hafta ile uyumlu olarak 630 gr dünyaya geldi.şu anda 740 gr oldu.doğduktan sonra ciğerlerinde yırtılma oldu. solunum cihazına bağlı. doktorumuz iyiye gittiğini söylüyor. inşallah Allah izin verirse kucağımıza da alırız.

çok geçmiş olsun bebeklerinle sana güzel günler dilerim.

30 haftalık 27 haziranda doğum yaptım düzeltilmiş 4 aylık 1400 doğdu kalp sorunu vardı altlatık göz ve kulaktan geçtik şuanda 6300 64 cm bi oğlum var gayet sağlıklı yaşıtlarını alt sınırdan yakaldık ek gıdalara geçtik sadece anne sütü aldı bu zaman kadar sizde boy ve kilolar nasıl

benimkilerde rendelediğim meyveleri sevmediler canım o preler pütürsüz diye daha kolay yiyolar ondan sevdiler heralde çorba dediğimde sebze püresi işte içinde prinç yada irmik var sdece doktor biraz yavaştan gitmemizi söyledi hergün 1 öğün veriyorum bende bigün yoğurt bigün meyve bigün prinç unu prinç ununu bazen biberonda veriyorum hatta seninkinin kilosu ne kdar olmuş??? o pişirilen lezzetleri bulamadım bilmiyorum onun için yapmadım hiç

Kilomuzu 2 haftadır bakmadık canım.ama çok kilo almadığını düşünüyorum.Çünkü elime hafif geliyor.Aman dikkat pütürsüze çok alıştırma zorla biraz çünkü şuan 1 pirinç tanesi gelince kusan 12 yaşında tanıdığım var.Bencede bu ek gıda işini abarttık.Bende pekmezi,muhallebiyi bıraktım.
senin 3 silahşörler nasıllar?onların kilo alımı nasıl?benimkinde dönme yok.agulamar başladı,cadıda

mrb.aranıza yeni katıldım benim 02/07/2011 de oğlum 34+5 de 2350 olarak hamileliğimde bilinen hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen bi sabah suyumun gelmesiyle acil sezaryana alındım ve miniğim doğdu.haliyle hazırlıksız ve şoka girmiş halde 15 gün geçirdik.Ciğerlerinde sorun olduğu için 15 gün kaldı küvözde.çktığında 2 kg ya düşmüştü..şimdi çok şükür çok iyiyiz.Bizim doktorumuz düzeltilmiş yaş olayına karşı olduğu için beni düzeltilmiş ayla ilgili çok bilgilendirmiyor.Allahın izniyle 7 kg olmuştuk en son kontrolümüzde.Ama bebeğim daha yeni basmaya başladı daha dönemiyor normal mi acaba ? ek gıda olayınada yeni yeni elma armut püresiyle giriş yaptık.Yoğurt kabız yaptı acaba kızlar sizde ?Allah bütün annelerin sabrının sevgisinin mükafatını verir inşallah.çok zormuş prematüre annesi olmak

bende erken doğumdan dolayı bebeklerim küvezde 14 gün kaldılar zor günler geçirdim şimdide kızımın mama yememe probelemi vardı bugün doktora görüdük idraryolu enfeksiyonu dedi çok üzgünüm ya

slm hanımlar bende prematüre annesiyim 34 haf.doğum yaptım kızım 1400 gr.42 cm doğdu.düzeltilmiş 2 haft.2 kere göz muayenesi olduk.bugünde çocuk noroloji ve fizik tedavi doktoru muyene etti.göz dr.3 hafta sonra 3.kez bizi çağırdı.daha ne kadar yapılacak bu göz muayeneleri.bilginiz varmı acaba.ben devlet hastanesine gidiyorum.acaba abartıyolarmı.özellerde de bu kadar çok çağırıyorlarmı.

slm hanımlar bende prematüre annesiyim 34 haf.doğum yaptım kızım 1400 gr.42 cm doğdu.düzeltilmiş 2 haft.2 kere göz muayenesi olduk.bugünde çocuk noroloji ve fizik tedavi doktoru muyene etti.göz dr.3 hafta sonra 3.kez bizi çağırdı.daha ne kadar yapılacak bu göz muayeneleri.bilginiz varmı acaba.ben devlet hastanesine gidiyorum.acaba abartıyolarmı.özellerde de bu kadar çok çağırıyorlarmı.

merhaba yasemin..

öncelikle endişe etme bu söyledigin aralık çok da sık sayılmaz..ama abartı da sanma çünkü sık sık muayene gerekiyor bebeklerimiz premature oldugundaan...
benim oğullarımın ikisinde de gözünde rop çıktı biri gözlerinden lazer oldu,bu ameliyatı oldugunda 7 haftalıktı(26 haftalık doğdular yani 33. haftada). şimdi beş aylığız hala oluyoruz onbeş gün aralıklarla,çünkü diğer gözünde ameliyattan kaynaklanan bi sorun çıktı onun kontrolu gerekiyor.Diğer oğlum ameliyat olmadı ama sürekli kontrol altındaydı o da.geçen hafta son muayenedini oldu dr bir daha bir yasındayken muayeneye çağırdı.Ama dedigim gibi diger bebegim halen kontrol altında kalacak...

Doktor tavsiyesi istersen şiddetle Gata daki (istanbul) Ali AYATA yı tavsiye ediyorum...Ta haydarpaşadan pendige bebebeklerim yoğunbakımda oldugu için haftasonu,akşam demeden geldi,hemde hiç bir menfaat beklemeden.Çok bilgili ve tecrübeli bir doktor...

Umarım sıkıntısız geçer kontrollerden ufaklık.Doğum haftası yüksek oldugundan daha şanslı sayılır,risk daha az rop için...ama yine de ihmale glemiyor bu durum.Bizim yoğunbakımdaki bi aile çk önemsemedigi için maalesef bebeklerinin bir gözü yüzde 80 digeri daha da az görüyor srtık.İhmale gelmeyecek bir durum bu.Tabi seni endişelendirmek istemem önemine binaen söyledim...

Son düzenleme:
mrb.aranıza yeni katıldım benim 02/07/2011 de oğlum 34+5 de 2350 olarak hamileliğimde bilinen hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen bi sabah suyumun gelmesiyle acil sezaryana alındım ve miniğim doğdu.haliyle hazırlıksız ve şoka girmiş halde 15 gün geçirdik.Ciğerlerinde sorun olduğu için 15 gün kaldı küvözde.çktığında 2 kg ya düşmüştü..şimdi çok şükür çok iyiyiz.Bizim doktorumuz düzeltilmiş yaş olayına karşı olduğu için beni düzeltilmiş ayla ilgili çok bilgilendirmiyor.Allahın izniyle 7 kg olmuştuk en son kontrolümüzde.Ama bebeğim daha yeni basmaya başladı daha dönemiyor normal mi acaba ? ek gıda olayınada yeni yeni elma armut püresiyle giriş yaptık.Yoğurt kabız yaptı acaba kızlar sizde ?Allah bütün annelerin sabrının sevgisinin mükafatını verir inşallah.çok zormuş prematüre annesi olmak

Ben de plasenta previa nedeniyle 33+4'te dğum yaptım.2200 doğdu 1960 çıktık hastaneden.Çok şükür küvöze gerek kalmadı.Zaten kanamam vardı astanede yatıyodum ciğer geliştirici iğne olmuştum.Bizim doktor da hiç bir zaman düzeltilmiş yaş falan demedi biz de sormadık.Doğduğu güne göre konuşuldu ep.
Benimle aynı gün doğum yaptı bir arkadaşım zamanında.Bizimkii genelde onun yaptıklarını yaklaşık 1 ay sonra yaptı.Benim oğlum da 6 aylıktı sadece tek yöne yüz üstü dönüyodu geri dönemiyodu.Hiç endişelenme herşeyi yapıyolar biz biraz pimpirikli davranıyoruz.Doktorumuz her seferinde her çocuk aynı değil der.Oğlum 11 aylık şu an nerdeyse yürüyecek arkadaşımın çocuğu sıralamıyo henüz.Onun için endişe etme hareketleri konusunda.Zaten bir anormallik olsa doktor anlar.
Ek gıda konusunda da acele etme bence.Biz 6.ay dolunca meyve verdik sadece.Sonraki ay yoğurt verdi doktor.Kabız yapmadı bizde.İlk yediğinde hiç sevmemişti öğürmüştü hep şimdi yoğurt delisi.Sevmedi diye vazgeçme bişeyden.2-3 hafta sonra tekrar dene yine yemezse ara ver sonra tekrar.

Ben de plasenta previa nedeniyle 33+4'te dğum yaptım.2200 doğdu 1960 çıktık hastaneden.Çok şükür küvöze gerek kalmadı.Zaten kanamam vardı astanede yatıyodum ciğer geliştirici iğne olmuştum.Bizim doktor da hiç bir zaman düzeltilmiş yaş falan demedi biz de sormadık.Doğduğu güne göre konuşuldu ep.
Benimle aynı gün doğum yaptı bir arkadaşım zamanında.Bizimkii genelde onun yaptıklarını yaklaşık 1 ay sonra yaptı.Benim oğlum da 6 aylıktı sadece tek yöne yüz üstü dönüyodu geri dönemiyodu.Hiç endişelenme herşeyi yapıyolar biz biraz pimpirikli davranıyoruz.Doktorumuz her seferinde her çocuk aynı değil der.Oğlum 11 aylık şu an nerdeyse yürüyecek arkadaşımın çocuğu sıralamıyo henüz.Onun için endişe etme hareketleri konusunda.Zaten bir anormallik olsa doktor anlar.
Ek gıda konusunda da acele etme bence.Biz 6.ay dolunca meyve verdik sadece.Sonraki ay yoğurt verdi doktor.Kabız yapmadı bizde.İlk yediğinde hiç sevmemişti öğürmüştü hep şimdi yoğurt delisi.Sevmedi diye vazgeçme bişeyden.2-3 hafta sonra tekrar dene yine yemezse ara ver sonra tekrar.

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın.Bende endişeleniyorum biraz acele ediyorum sanırım.Benim arkadaşımın oğlu 1,5 ay büyük fıldır fıldır dönüyor maşallah ister istemez kıyaslıyosun.Bizim doktorumuzda çok rahat basmıyo dedim(şimdi basıyo şükür)basar ne acelesi var der,3 dk emiyo derim doyuyodur napsın der hiç lafını etmez erken doğumun. Bende acele davranmak istemiyorum ek gda için.Allah sağlık versin evlatlarımıza :)

merhaba yasemin..

öncelikle endişe etme bu söyledigin aralık çok da sık sayılmaz..ama abartı da sanma çünkü sık sık muayene gerekiyor bebeklerimiz premature oldugundaan...
benim oğullarımın ikisinde de gözünde rop çıktı biri gözlerinden lazer oldu,bu ameliyatı oldugunda 7 haftalıktı(26 haftalık doğdular yani 33. haftada). şimdi beş aylığız hala oluyoruz onbeş gün aralıklarla,çünkü diğer gözünde ameliyattan kaynaklanan bi sorun çıktı onun kontrolu gerekiyor.Diğer oğlum ameliyat olmadı ama sürekli kontrol altındaydı o da.geçen hafta son muayenedini oldu dr bir daha bir yasındayken muayeneye çağırdı.Ama dedigim gibi diger bebegim halen kontrol altında kalacak...

Doktor tavsiyesi istersen şiddetle Gata daki (istanbul) Ali AYATA yı tavsiye ediyorum...Ta haydarpaşadan pendige bebebeklerim yoğunbakımda oldugu için haftasonu,akşam demeden geldi,hemde hiç bir menfaat beklemeden.Çok bilgili ve tecrübeli bir doktor...

Umarım sıkıntısız geçer kontrollerden ufaklık.Doğum haftası yüksek oldugundan daha şanslı sayılır,risk daha az rop için...ama yine de ihmale glemiyor bu durum.Bizim yoğunbakımdaki bi aile çk önemsemedigi için maalesef bebeklerinin bir gözü yüzde 80 digeri daha da az görüyor srtık.İhmale gelmeyecek bir durum bu.Tabi seni endişelendirmek istemem önemine binaen söyledim...

cnm.cevabın için tşk.ederim.eşim boşa gittiğimizi düşünüyor.haftaya yine gidicez.ben kanuni sultan süleymen h.doğum yaptım.oranın prematüre polikiniği takip ediyor.gözde sorun çıkarsa ne zaman belli olur.bizi böyle çağırıyolar.bizde bilmiyoruz bir sorunmu var?dr.yok dedi ama sık sık gidince aklımızda soru işaretleri kalıyor.birde nezaman gülmeye başlıyorlar.benim bu 2.prematüre bebğim.önceki kızım 6 yaşında unuttum herşeyini.

canım daha çok küçük 2 aya kadar ancak güler. rop kontrollerini de ihmal etme sakın çok gerekli bizler için. bi sorun çıkmaz inşallah önemli olan o.

Back