Canim basin sagolsun allah unutturcak baska aci vermesin.1 nisan 2011 günü 1390 gr doğdu 85 gün yoğun bakımda kaldı 26 haziranda taburcu olduk 4 ekimde solunum yetmezliğinden kaybettim bebeğimi her gecen gün katlanıyor acım bir an aklımdan cıkaramıyorum
slm kızlar üçüzlerim 19 07 2011de 31+2de
1400 1450 1600 gram doğdular 2kızım bi oğlum oldu
45gün küvözde kaldık ve şimdi evimizdeler çok şükür
hastanede kalırken pompayla sütümü sağıp götürüyodum
ama sütüm hiç yaramamış o kadar zaman içinde daha 2kiloyu bile bulmamışlardı
şimdi zaten sütümde kalmadı sadece mama kullanıyoruz ve ancak 2500 oldular
oğlumun ve bir kızımın gözünde problem vardı oğlum bir gözünden lazer ameliyatı oldu
kızımda 2gözünden iğne oldu şimdi çok şükür iyiler
ama hala haftalık rop muayenesine götürüyorum aman iyi olsunlarda razıyım
diğer kızımında bağırsaklarında problem vardı ameliyat olabilirdi çok şükür gerek kalmadı
bakımı zor gerçekten hele üç tane olunca 3e katlanıyo sıkıntılarımızda
diğer bebeklerden çok daha fazla ilgi istiyolar
şimdi 2buçuk aylıklar ama düzeltilmiş 3haftalığız
ve normalde 1aylıkken yapılması gereken aşıların sadece yarısı geçen hafta yapıldı
bünyeleri zayıf tabi 4kiloyu geçmeyi bekliyoruz
benimle aynı durumda olanlar yada yaşayanların paylaşımlarını bekliyorum
kızlar neler yapıyosunuz bebekleriniz gelişimini yazarsanız çok sevinirim benimkiler mekik çeker gibi oturmaya çalışıyolar nerden öğrendiler normal mi bilmiyorum yüz üstünde durunca hemen sıkılıyolar bide... ek gıdaya geçenler neler verdiniz??? ben dün kabaklı prinç çorbası verdim yoğurt veriyorum bazen bazende meyve püresi ama hepsini aynı günde vermiyorum
Selam Lila,Ben ciddi ciddi ek gıdaya başladım.11 de meyve püresi,öğlen havuç,patates,kabak pirinc püre,aksamda muhallebi veriy
orum.Çünkü sütten sıkıldı.Emekleme gibi bir hareket yok bizde.daha çok ellerini taniyor.Tutma gibi.biraz üşengeç benim kızım.hafif hafif yan dönmeler var ama hakikaten hafif.bakıcımız başladı araları süper:)bende pzt günü iş başı bakalım..of off,
selam canım benm bende aranıza yeni katıldım.710 gr doğmuş yaradanıma şükür olsun yaşayan bebeğim var!şuan oğlum 2 yaşını bitirdii deneyimlerimi paylaşmak isterim sizinle.öncelikle sabırrrr!4 kere ameliyat oldu bebeğim ve gr gr kilo aldı halende ölee.sabret canım ve yaradana şükret görüşürüz
yaa haklısın inanki hiç kimse 1 kilo çocuk doğurmak istemez çok büyük risklerimiz vardı hamdolsun hepsi geçti..... şimdi küçücük suratına bakıp hiç büymese diyorum nerdeyse nenem diyorum ona bazen çünkü minik ama herşeyin farkında..3. kızım bu ama bunu veremeyiz galiba..zor aldık ya..çok şükür bu günümüze.tüm gece uykusuz bıraksada beni sabah onun sesine yeniden doğmuş gibi kalkıyorum ..35 ten sonra aşık olduk yeniden..hemde tüm aile..merhaba arkadaşlar
bende 9.9.11 de
32 haftalık 1730kg kızımı normal doğumla dünyaya getirdim 19 gün küvezde kaldı o arada hergün sağdım süt götürdüm hastaneye herşeyi yoluna girince verdiler kızımı geldi geçti o günler
şimdi haftaya 3.5 aylık oluyor beni emiyor sadece bir ay önce 3.5 kiloydu 53 cm idi geçen ay 1 kilo aldı dr çok iyi demişti bakalım haftaya kontrolde inş iyi çıkar herşeyimiz.
evet bakımı zor ama o minicik insanın gözler önünde büyüdüğünü etlendiğini görmek müthiş birşey bizde isterdik 4 kiloluk doğurmak ama nasip biz özel anneyiz kızlar sakın moralinizi bozmayın şu an 1.5 aylık olmalıydı ama 3.5 aylık minnacık bir kız :)
merhaba kızlar benim kızım 1200 gr 28 hft doğmuştu şimdi 3 ayı bitti neredeyse normalde 12 aralık filan çıkıyordu miad.. yani 15 20 günlük filan şimdi..50 gün küvözde kaldı 1800 taburcu oldu 40 gündür evde 2800 olmuştur ptesi rsv 2. doz var kilo boy öğrenice artık..maşallahı var cok hareketli nerdeyse dönecek valla,, ama çok kakalı günde 6 7 var yani..ama çook tatlı maşallah hepnizin bebekleri iyidir inşallah..
ooo maşallah sen birden başlamışın çok korkuyodun ama korktuğun gibi diilmiş dimi??? doğum paranı aldın mı daha ben alamadım çalıştığım şirketin ilçesinden alıcakmışım halbuki ben merkezdeyim tekrar oraya gönderdiler onu bekliyorum bide ayıptır sorması ne kadar aldın??? bende sütten bıkarlar diye korkuyorum onun için hala tek öğün veriyorum sıkılacaklar gibi duruyolar çünkü bide benimkiler meyve püresi ve muhallebiyi çok seviyolar meyve püresine cicibebede katıyorum ama çorbayı sevmediler 3.vermem olcak ama meyve püresini yedikleri kadar iştahlı yemiyolar şekerli şeyleri seviyolar sanırım bizimkilerde ellerini inceliyolar bu aralar ama uzanma hareketleri çok az tutamıyolar tam olarak ben tutturuyorum o zman tutabiliyolar ancak bakıcısını sevmesi çok iyi olmuş benimkilerde çok seviyo benim kadar onunda kokusunu aldılar hatta izin gününde kıyamet kopuyo onu arıyolar sanırım çünkü bazen beraber uyuyolar bana güldüklerinden daha çok tepki veriyolar hatta onu arada kıskanıyorum hatta:)))
benimde ablam erken doğum yaptı 28 haftalık 640 gr 28 cm doğdu bugün 18 günlük oldu çok yıpratıcı bir süreç allah herkese sabır versin[/QUOTGözünüz aydın öncelikle.riskli dönemi atlaşmılınız.şimdi rutinler kalıyor.merak etmeyin herşey düzelecek.hangi hastanede?
benimde ablam erken doğum yaptı 28 haftalık 640 gr 28 cm doğdu bugün 18 günlük oldu çok yıpratıcı bir süreç allah herkese sabır versin[/QUOTGözünüz aydın öncelikle.riskli dönemi atlaşmılınız.şimdi rutinler kalıyor.merak etmeyin herşey düzelecek.hangi hastanede?
Teşekkür ederim ankarada zekai tahir burakta yatıyor gelişme geriliği vardı ters akım başladı ve acil bebek alındı 28 haftalıktı ama akciğer ölçümü 22 haftalık diğer ölçümleri 24 haftalıktı doktorlar umutsuzdu ama ben umudumu hiç kaybetmedim bazı sorunlar oluştu ama çok şükür şimdi iyi inşallah hep böyle gider.
canım benim şirketim maasımın tamamını verdi.yani ben hiç ssk lık omadım:)ısadece bu erken doğum raporuna gıcıklık yaptılar,daha yasalardan haberleri yok,inanılır iş değil.neyse hallettik çok şükür.aynı benim bakıcıda kızımla aşk yaşıyor bende kıskandım şimdi ne olacak?ayy bizi iyice anlayana kadar galiba 2-3 yaş olucak,arkamdan ağlar mı acaba:))mamadan korkmuyorum artık.özellikle sebze püresi ile arası iyi.buna daha çok seviniyorum,hazır milupanın,bebelac vs sevmedi ilginç bir şekilde..merakla kilo alımını bekliyorum.ama sütü kesmedim ben.alabildiği kadar süt veriyorum.5 den 3 e düştü maalesef ama araan 20 dakika geçince ek gıdalarını veriyorum işte böyle..iş stresi aldı beni..
sevgiler
selam anneler nasılsınız?? ben gelmeyeli ek gıda ,şini ilerletmişsiniz maşşallah.bundan sonra harekete hazır olun derim.bizimki 5.ayında dönüyodu ufaktan ama tek tarafa:)sonra anadizinde 4.ayda doğrulmaya başladı. o dönem vır vır vır konuşup duruyodu geveze.
ama ben düzeltilmiş 4. ayda ek gıdaya başladım gerçi anne sütü aldı hep çok şükür hala da emiyo kuzular gibi ayakta çekiyo hatta:)
tavsiyem hiç acele etmeyin panik yapmayın bu dönemler süper . her gün değişik bişey yapıyolar. bizimki bu ara örümceğin fatihi oldu tır tır geziyo evde. emekleyerek her yere gidiyo çekmeceler ortalıkta:) diş derdine salyalar yerlerde:)) inşallah kardeşlerimiz de gelecek arkamızdan aynı sağlıkla bekliyoruz sizi kızlarrr:)
Teşekkür ederim ankarada zekai tahir burakta yatıyor gelişme geriliği vardı ters akım başladı ve acil bebek alındı 28 haftalıktı ama akciğer ölçümü 22 haftalık diğer ölçümleri 24 haftalıktı doktorlar umutsuzdu ama ben umudumu hiç kaybetmedim bazı sorunlar oluştu ama çok şükür şimdi iyi inşallah hep böyle gider.
çok geçmiş olsun. bende 29 haftalık doğum yaptım 25 hafta ile uyumlu değerleri. 11 gün oldu bebeğim yoğun bakımda. umudumu kaybetmiyorum. güzel haberlerinizi bekliyorum
çok geçmiş olsun. bende 29 haftalık doğum yaptım 25 hafta ile uyumlu değerleri. 11 gün oldu bebeğim yoğun bakımda. umudumu kaybetmiyorum. güzel haberlerinizi bekliyorum
sizede çok geçmiş olsun bebeğimiz 22 günlük oldu adını umut koydular şimdilik herşey güzel gidiyor sizin bebeğinizin durumu nasıl ve kaç kilo doğdu?
çok zor zamanlar inşallah sağsalim evlerine çıkarlar
sizede çok geçmiş olsun bebeğimiz 22 günlük oldu adını umut koydular şimdilik herşey güzel gidiyor sizin bebeğinizin durumu nasıl ve kaç kilo doğdu?
çok zor zamanlar inşallah sağsalim evlerine çıkarlar
tesekkür ederim.bugün gittim gördüm oğluşumu.bunada şükürler olsun. umutla bekliyorum oğlumu.12 gün oldu doğalı. 29 haftalık doğdu fakat 25 hafta ile uyumlu bebeğim son 1 ay gelişmemiş yani.630 gr doğdu.ciğerleri problemli. umarım inşallah iyileşir. 2. gün ciğerlerinde yırtılma oldu. sarılık oldu o geçti. süt şişkinlik yapıyordu 3 gündür süt de veriyorlar.oğlumuzun adını CAN koyduk. güzel haberler veririz inşallah birbirimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?