• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 şubat ayı azimli anne aday adaylarının mekanı

4 kilo 1 ayda çok kolay verilir şekerim
sağlıklı beslen 7 den sona yemek yeme
bebek için de sakıncalı olmaz
sağlıklı beslenmek aksine daha ii olur

Crafty cm sağol moral verdin valla 1 ay kısa bir süre gibi ben 2 ay diye düşünmüştüm.Ama azmedersem veririm sanıırm.
7 den sonra yeme demişsin bnm için en zor kısmı orası zaten kışın tv karşısında atıştırmalar dan alıyorum kiloları..Bir de bebeği düşünmekten ye babam ye..
Ama madem diyetin zararı yok ,diyete giriyorum o zaman..:65::65:

KAN GRUBU HAMİLELİK ŞANSINI ETKİLİYOR

ABD'de yapılan bir araştırma, kan grubunun, hamile kalma şansını etkileyebildiğini gösterdi. Bu durumdan en olumsuz etkilenenler ise kan grubu "sıfır" olan kadınlar.
26.10.2010 / 12:07

Araştırmaya göre, "sıfır" kan grubuna sahip kadınlarda yaş ilerledikçe üretilen yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi azalıyor.

Üreme tedavisi gören 560 kadın üzerinde yapılan çalışmaya göre, kan grubu "sıfır" olan kadınlarda yaş ilerledikçe üretilen yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi daha fazla azalıyor.

Zira bu grupta, diğer kan gruplarına sahip kadınlara kıyasla iki kat daha fazla "yumurtalık uyarıcı hormona" rastlanıyor. Bu da "yumurta sayısının azaldığına" işaret ediyor.

İlerleyen yaşlarda çocuk sahibi olma şansı en yükek olan kadınlarsa kan grubu "A" olanlar..

Araştırma, kan grubu "A" olan kadınların sayı ve kalite olarak daha çok yumurtaya sahip olduğunu gösteriyor.

Bilimadamları, bu sonucu dikkate alarak, kan grubu sıfır olan kadınlara daha erken bebek sahibi olmalarının tavsiye edilebileciğini belirtiyor.

KAN GRUBU HAMİLELİK ŞANSINI ETKİLİYOR

ABD'de yapılan bir araştırma, kan grubunun, hamile kalma şansını etkileyebildiğini gösterdi. Bu durumdan en olumsuz etkilenenler ise kan grubu "sıfır" olan kadınlar.
26.10.2010 / 12:07

Araştırmaya göre, "sıfır" kan grubuna sahip kadınlarda yaş ilerledikçe üretilen yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi azalıyor.

Üreme tedavisi gören 560 kadın üzerinde yapılan çalışmaya göre, kan grubu "sıfır" olan kadınlarda yaş ilerledikçe üretilen yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi daha fazla azalıyor.

Zira bu grupta, diğer kan gruplarına sahip kadınlara kıyasla iki kat daha fazla "yumurtalık uyarıcı hormona" rastlanıyor. Bu da "yumurta sayısının azaldığına" işaret ediyor.

İlerleyen yaşlarda çocuk sahibi olma şansı en yükek olan kadınlarsa kan grubu "A" olanlar..

Araştırma, kan grubu "A" olan kadınların sayı ve kalite olarak daha çok yumurtaya sahip olduğunu gösteriyor.

Bilimadamları, bu sonucu dikkate alarak, kan grubu sıfır olan kadınlara daha erken bebek sahibi olmalarının tavsiye edilebileciğini belirtiyor.

aaaa benimde A hatta benim anneminde a pozitifti 42 yaşında beni doğurdu mantıklı

kızlar bulutumdan hala haber yok demi
bugün profiline baktım en son ayın dördünde foruma girmiş.birşeymi oldu acaba merak ettim

eh konuştuguna göre tanıt kendini bakimm ne kadarlık evlisin ne zamandır bebik istiyosunnn:32::32:

ben topik açıldığından beri her sorana kenimi tanıtıyorum ama kimse okumadı galiba 10 yıldır evliyim 8 yaşında bir kızım var ikinci bebek için uğraşıyorum canım... ama kızımın doğumundan beri kontrol hapı kullanıyordum.eylülden beri de deniyorum ama :19: henüz bişey yokk

tercıhlerımı hemencecık yaptm kızşar
ınsallah vhki çıkarım cok ısterım yaaaaaaaaaaaaaaa

su lanet yerden kurtulurum bıtmıyo burda işbilmeyen insanların yüceltilmesi
Ahhhhhh
ahhhh
adaletsızlık omrumu kısaltıyo benım hıssedıyorum

yakın zaman planım şu : hamıle kalıp yerımı degıstırtmek.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'den çocuk sahibi olmak isteyen bu okuyucularımızın, hamile kalma kararı verdikleri andan itibaren nasıl beslenmeleri gerektiğini ve dikkat etmeleri gereken noktaların neler olduğunu anlatmasını istedik. İşte sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmek ve sağlıklı bir bebek sahibi olmanız için hamilelik öncesi dönemde aklınızdan çıkarmamanız gerekenler?

Kilonuza dikkat!

•Öncelikle ideal kilonuza çok dikkat etmelisiniz.
•Sağlıklı beslenme kuralları, her dönemde önemli olduğu gibi, hamilelik öncesinde de büyük önem taşır. Sağlıklı bir beslenme programının içeriğinde bütün besin gruplarını yeterli ve dengeli bir şekilde bulundurmalısınız.
•Hamilelik öncesi dönemde, aşırı kalori fazlalığına neden olan rafine şekerler, yağlı yiyecekler, kızartmalar, hamur işleri, katkı maddesi içeren hazır gıdalardan uzak durmalısınız.
Vitaminlerin önemi

•Hamilelik öncesi dönemde sağlıklı bir vücuda sahip olmanız, hamileliğinizin başlangıcı ve bitişi arasındaki zaman diliminin de sağlıklı geçmesini sağlar.
•Sağlıklı bir hamilelik için tüm besin öğeleri önemlidir. Fakat folik asitin (B vitamini) özel bir önemi vardır. Folik asit, hamilelik öncesi ve hamilelik dönemindeki beslenmenizin olmazsa olmazıdır.
•Dolayısıyla, genetik materyal ve yeni hücrelerin oluşturulabilmesi için bu dönemde folik asite ayrı bir gereksiniminiz vardır. Hamilelik sırasında folik asit, bebeğin omuriliğini oluşturan nöral tüpün gelişmesine yardımcı olur. Nöral tüp, hamile kaldıktan hemen sonra şekillenmeye başlar. En iyi folik asit kaynakları; yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, böbrek gibi organ etleri, pancar, brokoli, bamya, kurubaklagiller, buğday embriyosudur.
•A vitamini; sizin ve bebeğinizin tüm vücut dokularının ve hücrelerinin sağlığına ve büyümesine katkıda bulunur. Sağlıklı bir hamilelik için Tiamin, Riboflavin ve Niasine de ihtiyacınız vardır. En iyi kaynakları; et, makarna, pilav, kurubaklagiller, tüm tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, süt, peynir, yoğurt, mantar, yerfıstığı ve yumurtadır.
Doğru beslenme programı

•Hamilelik süresince, sağlıklı bir bebeğin gelişimini sağlamak için çoğu besin öğesinin gereksinimi artar. Diyetiniz yetersizse, bebeğinizin gelişimi bozulabilir ve bebeğiniz düşük doğum ağırlıklı doğabilir.
•Bütün besin gruplarının dahil olduğu yeterli ve dengeli düzeyde alım, artan besin öğesi ihtiyacını sağlamak için en iyi yoldur. Gelişen bir bebeğin vücut hücreleri çoğunlukla proteinden yapılır. Vücudunuzdaki değişiklikler ve özellikle de plasenta, proteine gereksinim duyar.
•Hamilelik döneminde günlük olarak fazladan 10 gram proteine daha ihtiyacınız vardır. Proteinin görevini gerçekleştirebilmesi için enerji ihtiyacınızın yeterli düzeyde karşılanması gerekir. Yeterli düzeyde tüketmiyorsanız, vücudunuz proteinleri hücrelerin yapılması için değil, enerji elde etmek için kullanır. Enerjinin başlıca kaynağı ise karbonhidratlardır. Fakat fazla karbonhidrat alımı, vücutta yağ birikimini artıracağından, diyetle yeterli ve dengeli miktarlarda alınmalıdır.
Sağlık için su için...
Vücudunuzdaki su oranını normal düzeylerde tutmak için gün boyunca yeterli su (en az 8-12 bardak) tüketmelisiniz. Süt, meyve suyu ve diğer bazı içeceklerin temeli sudur ve günlük su alımına katkıda bulunurlar. Ancak kafein içeren çay, kahve ve bazı alkolsüz içecekler ile alkollü içecekler vücudunuza su sağlayan iyi kaynaklar değillerdir. Kafein ve alkol, idrarda artış yaparak vücuttan su kaybına neden olur.

Kızlar okuduklarıma göre hamilelik öncesi diyet programı uygulamak uygun değilmiş.ama dengeli beslenerek abur cuburu keserek zayıflayabilirmişiz.

ben topik açıldığından beri her sorana kenimi tanıtıyorum ama kimse okumadı galiba 10 yıldır evliyim 8 yaşında bir kızım var ikinci bebek için uğraşıyorum canım... ama kızımın doğumundan beri kontrol hapı kullanıyordum.eylülden beri de deniyorum ama :19: henüz bişey yokk

d.k hapı magdurusun demek şeker ..zannumca bende oyleyım
ıkı sene kullandım bende 1 yıldır kullanmıyorm 6 aydır korunmuyorum

Back