2011 Şubat Anneleri

Canım bende senin durumuna bebek ağlayıp bir türlü susturamayınca yada karnı bi türlü doymayınca giriyorum.O zmanlar biağlama krizine giriyorum dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum.Eşime biz buna bakamıycaz galiba diyorum.O da bakrız hayatım kimler çocuk büyütüyo bizmi büyütemicezx diye gaz veriyor ama dediğim gibi bazen sinirlenecek yer arıyorum.Yani aynı sorun bendede var ki annem daha yanımda o gidince nasıl olurum bilmiyorum.

Of canım ya benim hiç böyle sorunlarım yokken bebeğin ve yeni yaşam tarzımın stresi yetiyıor Allah sana sabırlar versin işin çok zor ya anlayışsız insalar zaten genelde hep böyle bizim ailelerimiza amn hır gür olmasın diye hep alttan alır karşı taraf ise herşeyi zora koşar.

kizlarr deyim deyim diyorum unutuyorum
turkiyede bebegi neden gobegi dusene kadar yikamiyorlar
benim minigim 5 kez cib cib yapti:44:

allah bağışlasın cnm gözünüz aydın herşeyın yolunda gıtmesıde çok guzel...bız daha beklıyoruz sedada bıraktı bızı bı fire daha verdık hayırlısıyla darısı başımıza...şerbet tarifi içinde tşkler....

sağol cnm benım ya valla ben de çok rahatsızım artık çok yoruyo bu son zamanlar benı...bakalım hayırlısı sizinkilerıde allah bağışlasın ınşallah....

amin cnm cümlemizinkini inş
çok ama çok az kaldı inş kurtulcaksın kolaycacık sende sonra çok zorlu bi maraton başlıcak emin ol hamişlkik çok rahatmış diceksin:) ama minikler herşeye değer

şu msj kadar şimdiye kadar saçma bi msj okumadım ben yaa. Madem doğurdun ve kötü geçti gelip ne diye burada daha doğum yapmamış olan kişilere bunu söylersin ki? Herkes bir mi? Bence senin canın çok tatlıymış arkadaş. tansiyondan bahsetmişsin hamileliğin ağır geçmiş öleymiş böyleymiş. Gaz sancısı dayanılmazmış bebeği bile insanın gözü görmüyormuş.. Bakk bak senn. 24 tansiyonla 3 gün geçirip doğurdum ben!!!! Aynı gün kalkıp ağlaya ağlaya bebeğimi görmeye gittim ben hem de yürüyerek!! Acımıda yaşadım duygularımıda! Doğum yaptığım günden bu yana 1 saat yatıp dinlenemedim.. Ayrıca gaz sancımda hiç olmadı.. Yani demem şu ki herkes aynı değil. Senin canın çok tatlıymış. Benim gözüm bebeğimide gördü herşei. Karda buzda günde 4 kere hastaneye gidip geldim ben daha 3. günümde ameliyatımın.
Hiç korkmayın arkadaşlarr.. Allah öyle bi güç kuvvet veriyor ki herşeyin üstesinden geliyor insan. Ben doğurduysam we sonrasında ahh bile demediysem inan herkes doğurur..

bız yıkıyoruz bebek eve gelınce yıkanır bızde hemen... havalar ıyı oldumu ıkıgunde bır yıkanır bebekler buyukler tarafından....ama kımısıde göbek erken düşsün dıye geç yıkarlar....valla benımkı doğsun da yıkamasamda olur :)

ayy canım hayırlı olsun sende benim gibi sancıda çok çekmişsin ama kolay doğurmuşun çok sevindim tekrar hayırlı olsun canım dikşlerin geçiyo hiiç merak etme 1 hafta oturma bence emzirirkende dikş tarafına yastık yada battaniye gibi yumuşak bişi koy bide kabız olmamaya çalış sabahları kayısı ye canım bi de dr un vermediyse dezenfekte solusyon iste kan için de şurup gibi bişi vermediler mi?

biz gezmeye başladık bile zaten bi benim kontrol bi zeynebin sürekli dışardayız bizim hala göbek düşmedi olabilyomuş 2 dr a gösterdik bekliyoz bakaılım

amin cnm cümlemizinkini inş
çok ama çok az kaldı inş kurtulcaksın kolaycacık sende sonra çok zorlu bi maraton başlıcak emin ol hamişlkik çok rahatmış diceksin:) ama minikler herşeye değer

haklısın cnm bu gunlerı arıycaz ama herşeye değerler....son gunler çok uzun geçiyo ama ya :) beklıycez daha bugunde sancı falan çıkmadı sonumuz hayr olsun

Bu arada merhaba arkadaşlar:)) Benim pilim bitti biticekk( Oğlum çok ama çok uslu bi bebek aslında ama o gaz mahvedio yavrumu. Birde ameliyat yarası ( Hiç uyumuyorr hep dudakları bükük bükük ağlıo.. Her daim msj yapıyorum duş aldırıyorum sıcak su torbası koyuyorum ama faydası yok o ağlıyo ben ağlıyommm Allah düşmanıma erken doğum vermesinn

slm kızlar :))kızım banyo sonrası keyifli bir uyku uyuyor.suyu çok sevdi hiç sesini çıkarmadı banyoda .inanamadım ..bundan sonrada böyle olur inşallah rahatlatıyor çünkü.
saol cnm ne biliim ya her bez"alışımda içim gidiyo düşsede hayırlısıyla oda bende rahatlasam
canım göbek bölgesi acıya duyarlı değil korkma demişti hemşire bana ...ben rahattım o yüzden ...

canım ya daha önce niye demedin ki iltihap kapma ihtimaline karşı yıkatmıyorlar ben de korka korkka yıkadım senden cesaret alırdım :)) gerçi bizim göbeğimiz düştü bu ikinci banyomuz ama ilkinde korktum bir de göbeğinden hafiif kangeldi banyoda korktum normal mi acaba??

cnm bnde yıkadm yaa napiim baktım düşmüyoo
bizimkide bekledğim kadar ağlamadı rahattı hmdolsun inş bölr sürer:)

aynen katılıyorum canım ya ..normalde 15.günde felan başlarmış gaz sancıları bende erken geldi diye diyorum bizde de var sancı olmadığı zaman acıksa bile sadece belli ediyor.aranıyor ağlamıyor fazla ama sancı girdim i çığlık çığlığa bağırıyor yavrum...bende de gaz var ya bana da arada sancı giriyor o zaman kızıma da aynısı oluyor sanıyorum çok üzülüyorum.sezeryan olduğu için mi bu kadar gazım var bilemedim tuvalete çıkamama sorunu da artısı ((

cnm çok şükür bnm tuvalete çıkmama problemim hiç olmadı ama bu allahın ziniyle kesinlikle kayısı hoşafının etkisi içndeki kayısılarıyl birlikte sezeryanın ikinci günüden itibaren yeiz sezeryanlılar:)meye başladım yani yemek için izin verilir verilmez ben kayısı içtim bol bol su ve çorba yemiştim bazen günde iki kere bile çıktığım oldu çok şükür ama birazda psikolojik sanırım mutlaka onun için zaman ayırmak gerek diyr düşünüyorum özellikle biz sezeryanlılar:)

aynen canım zaten bebişimle uğraşmaktan yorgun ve uykusuz düşüyorum bide bu hatunla ugraşıyorum takma diolar ama ne mümkün yataga girince aklımdan çıkmıyo bi de bebişim huysuzlanmaya başladı acı acı aglıyo uykusu bölünüyo sürekli ona da üzülüyorum beni hissediyo mutlaka dediğin gibi ailem o kadar olgun ve anlayışlı ki eşim surat yapıyo ona bile aldırmıyolar problem etmiyolar aman sorun çıkmasın kızım mutlu olsun die ama karşı taraf kıskanç haset dolu şu lohusa halimde düşündüğüm dertettiğim şeye bak hakkımı helal etmiyorum valla

canım ööle deme hayırlısı böyleymiş biraz daha büyüyünce herşey unutulup gitcek inş gaz için bişi kullanmıyomusun?

bizim hala düşmedi keşke yıkasaydım en azından ondan düşmedi derdim tam artık yıkayalım diyoruz dr lar yıkamyın bugun yarın düşer diolar ama duruyo hala ordaa hergün siliyoruz ama yıkanmak gibi olmaz kii kuzum benim yaa

ben de başlıcam anneme aldırdım şimdi kayısı .ilaca da başladım duppalac diye :))

canım bir arkadaş göbeğini güzelce jelatine sarıp yıkadığından bahsetmişti.bir dene istersen .ben inşllah bir şey olmaz deyip yıkadım .pişik felan vardı bizde ilaç felan sürsende banyonun yerini hiç bir şey tutmuyor vallaha.kaç saat oldu başındayım uynamadı keyfi yerinde kızımın :)))

kızlar kabızlık sadece sezeryanda diil normal doğumda da problem onun için bol bol kayısı yiyin ben ööle bi sorun yaşamadım çok şükür ama yinede acıyodu dikişlerim

buarada kızımın bi gözü sulanıyo sürekli 2 gündür bugun ailehekimine götürdüm hem de göbüşe bi de o baksın die bişi yok olur dedi ama netten başka şeyler okudum sulanan çapaklanan var mı varsa napıyosunuz? su ve pamukla silyom şimdilik

MKT
cnm b
zde tam 9gün bekledik baktık düşmüyo artık yıkayalım dedik bebekler yıkandıkça büyürmüş öyle bi rahatladıki yavrum iikide yıkamışız
sonra arkdaşada sordum getirir getirmez yıkamışlar göbeğide 4.gün düşmüş yani<yıkmakla alakalı değil bence yaa bu doktorlar bize nie böle sölüyo anlamıyorum bizimde hala düşmedi göbeğimiz sizinde epey olmuş düşer de rahatlarlar inş yaa kuzucuklar

Son düzenleme:
cnm bilmiyom ya bizede yıkamayın dediler baktık düşeceği yok yıkadık kuzumu iikide yıkamışız ayhh rahatladı yavrum
biziim bebişi hastanede bile yıkadılar. sadece ters olarak tuttular evde de öyle yıkadık suya tam daldırmadık yani.
Göbek bağı düşmeden o şekilde yıkanabiliyor sabah akşamda alkolle sildik göbek bağını.
ama dikkatli yıkamak gerektiğinden göbeği ıslak bırakmamak gerektiğinden çoğu doktor yıkamayın diyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…