canım göbek düşmesi değişkenlik gösterbiliyomuş 1-2 hafta sürüyomuş bizimki tam haftasında düştü çok şükür ama sıkma canını düşer yakında
Canım bende senin durumuna bebek ağlayıp bir türlü susturamayınca yada karnı bi türlü doymayınca giriyorum.O zmanlar biağlama krizine giriyorum dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum.Eşime biz buna bakamıycaz galiba diyorum.O da bakrız hayatım kimler çocuk büyütüyo bizmi büyütemicezx diye gaz veriyor ama dediğim gibi bazen sinirlenecek yer arıyorum.Yani aynı sorun bendede var ki annem daha yanımda o gidince nasıl olurum bilmiyorum.kızlar ben galiba doğum sonrası bunalıma girdim hep yüzüm asık bide annem ewine döndü artık ondanmı bimiyorum ama canım hiçbirşey yapmak istemiyorum hep ağlamak istiyorum benim gibi olan varmı eşimde sürekli neyin var diyip duruyor ama bir türlü kendimi toparlayamıyorum ne yapıcam ben yaa
slm kayınvalidem eşimle aramızı bozuyo annemle babam burda onlara da tavır aldılar hiç bişi yokken ve eşim de o yüzden benim aileme mesafeli davranıyo
geçen hafta bizdelerdi ka.va.ler çok güzel oturduk yedik içtik hatta annem gitmeden mevlüt yapcaktık onun ayrıntılarını konuştuk uğurladık onları, kapıda da annemleri davet etti yani herşey güzel sorun yok 1-2 gün sonra arıyorum hal hatır için açmıyor neyse musait değildir diyorum arıyorum ama sürekli ertesi gün ertesi gün... daha sonra bi akşam eşimi arıyor bağırıyor çağıryor eşim bana anlatmadı ne dedğini ama mevlütlerini yapsınlar ben gelmicem ben ayrı yapcam,ulaşamayn bida arar,annemler oturmaya gidelim felan diyolar yok gelmesinler... falan filan ki benim ailem görmüş geçirmiş, bu psikolojisi bozuk aileyi alttan alıyolar gelirken bi sürü hediye almışlar annem bana ne getirdiyse onlara da getirmiş (turşu,zeytin,yağ,tarhana..) annem kıskanıp problem etmesin diye hep bebeği onların kucağına verdi etti neyse yani %100 benim ailemde kusur yok ama şimdi ne ailemin ne benim ne de eşimin huzuru mutluluğu var ve ben salağım eşimle konuşamıyorum habire içime atıp ağlıyorum uykusuzum huzursuzum bebişim kollarımda ama mutsuzum bi kadın yüzünden mutluluğumuzu yaşayamadık ağlayıp duruyorum ve sütüm azalıyooo ne yapcam bilmiyorum ilk defa ayrılmayı düşündüm belki eşimin aklı başına gelir de aklı yerinde olmayan anasını evlilğimize karıştırmaz... bana akıl verin napmalıyım kimseye anlatamıyorum da:84:
Selam Kızlar Taze Anne Geldi :}
Seda Doğum Yapmış öncelikle Ona Hayırlı Olsun Diyorum O Benden Önce Olcaktı Ama Benim Oplan Dayanamadı Erkenden Geldi..
Cuma Gecesi Hiç Uyumadım Zaten Çatı Muayenesi Sonra Kanamma Olmuştu Nişan Gelmişti Sancılar da Sıklaşmaya Başlamıştı Galiba Tetikledi..
Cuma Gecesi Çok Sancı Çektim 10 dk da bir 5 dk da bir falan oldu cumartesi sabah 9da randevum vardı dayandım dayandım sabaha giderim diye..
sabah saat 6da suyum geldi eşimi uyandırdım kendimizi hastanede bulduk.. 09:56da oğlum normal doğdu çok sancı çektim doğumdan önce çok cnaım yandı gözümden yaşlar geldi ama doğum çok rahat geçti 10dk da doğurdum..
dış dikişim 4 tane ve canımı çok acıtıyor.. nasıl geçicek acaba..
oğlumun çok gazı var ne yapcamızı bilemiyoruz ama diğer herşeyi normal şükürler olsun..
biri lohusa şerbeti tarifi istemiş dün yaptı annem çok lezzetliydi bi de şekerli şeylere ihtiyacım var kan kaybediyorum ya öyle iyi geldi ki bugün bi kere daha yaptırcam çok çok lezzetli oluyor tavsiye ederim bu tarifi..
şimdilik böyle ben bi oğlumu emzircem kısa kıısa yazıyım dedim doğum yapan herkese hayırlı olsun ben ara ara uğramaya çalışırım..
Yarım Kilo Lohusa Şekeri
5 Su Bardağı Toz Şeker
15 Tane Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 Bardak Su
Hazırlanışı:
Büyük Bi Tencereye su, şeker ve lohusa şekeri konulur yarım saat kaynatılır..
Kabuk tarçınlar ve karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılarak kaynatmaya devaö edilir. Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilebilir.
Hazırlanan şerbet bir şişeye konulup buzdolabında uzun süre saklanabilir.
Servisi sıcak yapacaksanız fincana dövülmüş ceviz koyabilirsiniz..
sağol cnm benım ya valla ben de çok rahatsızım artık çok yoruyo bu son zamanlar benı...bakalım hayırlısı sizinkilerıde allah bağışlasın ınşallah....
merhaba kızlar bebkleri olanlar ğüle ğüle büütün olacaklarda alalh kolay doğumlar versin. kızlar bir kaç arkadaşı okudum .yanlış anlamayın ama lütfen son ana kadar normal doğum deneyin. kızlar hepimizin hakkı bebğimiz dünyaya gelince elimize almak. emzimek.onun alt ını değiştirmek gelen misafirlerimizin karşısına çıkmak.ama sezeryanle bu hakkımız elimizden alınıyorç her şeyden mahrum kalıyorsun. o anneliğin ilk anlarını en özel anlarını yaşayamıyor kendi derdine düşüyorsun. çünkü öyle bir acı yaşıyorsu ki.bebek yada başka şey gözün bile ğörmüyor. lütfen son ana kadar normal doğum.
kizlarr deyim deyim diyorum unutuyorum
turkiyede bebegi neden gobegi dusene kadar yikamiyorlar
benim minigim 5 kez cib cib yapti:44:
Selam Kızlar Taze Anne Geldi :}
Seda Doğum Yapmış öncelikle Ona Hayırlı Olsun Diyorum O Benden Önce Olcaktı Ama Benim Oplan Dayanamadı Erkenden Geldi..
Cuma Gecesi Hiç Uyumadım Zaten Çatı Muayenesi Sonra Kanamma Olmuştu Nişan Gelmişti Sancılar da Sıklaşmaya Başlamıştı Galiba Tetikledi..
Cuma Gecesi Çok Sancı Çektim 10 dk da bir 5 dk da bir falan oldu cumartesi sabah 9da randevum vardı dayandım dayandım sabaha giderim diye..
sabah saat 6da suyum geldi eşimi uyandırdım kendimizi hastanede bulduk.. 09:56da oğlum normal doğdu çok sancı çektim doğumdan önce çok cnaım yandı gözümden yaşlar geldi ama doğum çok rahat geçti 10dk da doğurdum..
dış dikişim 4 tane ve canımı çok acıtıyor.. nasıl geçicek acaba..
oğlumun çok gazı var ne yapcamızı bilemiyoruz ama diğer herşeyi normal şükürler olsun..
biri lohusa şerbeti tarifi istemiş dün yaptı annem çok lezzetliydi bi de şekerli şeylere ihtiyacım var kan kaybediyorum ya öyle iyi geldi ki bugün bi kere daha yaptırcam çok çok lezzetli oluyor tavsiye ederim bu tarifi..
şimdilik böyle ben bi oğlumu emzircem kısa kıısa yazıyım dedim doğum yapan herkese hayırlı olsun ben ara ara uğramaya çalışırım..
[/COLOR]
cnm bende bazen öyle oluyorum şimdi ev kalabalık çok değil o halim ama eminim annemler gidince daha çok olcak öyle durup durup dalıyorum gözlerşm birden doluyo yaşları tutamıyorum uffff hemşiremde dedi lütfen dikkat et doğum sonrası depresyonuna girmeni istemiyorum dedi işte dikkat etmye çalışıyorumlohusalık döneminiatlatsak geçicek inş cnm
rabbim yardmcımız olsun şu yarı kırkımız olsun bi gezicez
hmm buarada vnm bizim göbeği hala düşmedi yaa çok üzülüyorum ben
cnm bilmiyom ya bizede yıkamayın dediler baktık düşeceği yok yıkadık kuzumu iikide yıkamışız ayhh rahatladı yavrumkizlarr deyim deyim diyorum unutuyorum
amin cnm cümlemizinkini inş
çok ama çok az kaldı inş kurtulcaksın kolaycacık sende sonra çok zorlu bi maraton başlıcak emin ol hamişlkik çok rahatmış diceksin:) ama minikler herşeye değer
canım göbek bölgesi acıya duyarlı değil korkma demişti hemşire bana ...ben rahattım o yüzden ...saol cnm ne biliim ya her bez"alışımda içim gidiyo düşsede hayırlısıyla oda bende rahatlasam
canım ya daha önce niye demedin ki iltihap kapma ihtimaline karşı yıkatmıyorlar ben de korka korkka yıkadım senden cesaret alırdım :)) gerçi bizim göbeğimiz düştü bu ikinci banyomuz ama ilkinde korktum bir de göbeğinden hafiif kangeldi banyoda korktum normal mi acaba??kizlarr deyim deyim diyorum unutuyorum
slm kızlar :))kızım banyo sonrası keyifli bir uyku uyuyor.suyu çok sevdi hiç sesini çıkarmadı banyoda .inanamadım ..bundan sonrada böyle olur inşallah rahatlatıyor çünkü.
canım göbek bölgesi acıya duyarlı değil korkma demişti hemşire bana ...ben rahattım o yüzden ...
canım ya daha önce niye demedin ki iltihap kapma ihtimaline karşı yıkatmıyorlar ben de korka korkka yıkadım senden cesaret alırdım :)) gerçi bizim göbeğimiz düştü bu ikinci banyomuz ama ilkinde korktum bir de göbeğinden hafiif kangeldi banyoda korktum normal mi acaba??
aynen katılıyorum canım ya ..normalde 15.günde felan başlarmış gaz sancıları bende erken geldi diye diyorum bizde de var sancı olmadığı zaman acıksa bile sadece belli ediyor.aranıyor ağlamıyor fazla ama sancı girdim i çığlık çığlığa bağırıyor yavrum...bende de gaz var ya bana da arada sancı giriyor o zaman kızıma da aynısı oluyor sanıyorum çok üzülüyorum.sezeryan olduğu için mi bu kadar gazım var bilemedim tuvalete çıkamama sorunu da artısıBu arada merhaba arkadaşlar:)) Benim pilim bitti biticekk( Oğlum çok ama çok uslu bi bebek aslında ama o gaz mahvedio yavrumu. Birde ameliyat yarası ( Hiç uyumuyorr hep dudakları bükük bükük ağlıo.. Her daim msj yapıyorum duş aldırıyorum sıcak su torbası koyuyorum ama faydası yok o ağlıyo ben ağlıyommm Allah düşmanıma erken doğum vermesinn
aynen katılıyorum canım ya ..normalde 15.günde felan başlarmış gaz sancıları bende erken geldi diye diyorum bizde de var sancı olmadığı zaman acıksa bile sadece belli ediyor.aranıyor ağlamıyor fazla ama sancı girdim i çığlık çığlığa bağırıyor yavrum...bende de gaz var ya bana da arada sancı giriyor o zaman kızıma da aynısı oluyor sanıyorum çok üzülüyorum.sezeryan olduğu için mi bu kadar gazım var bilemedim tuvalete çıkamama sorunu da artısı((
Of canım ya benim hiç böyle sorunlarım yokken bebeğin ve yeni yaşam tarzımın stresi yetiyıor Allah sana sabırlar versin işin çok zor ya anlayışsız insalar zaten genelde hep böyle bizim ailelerimiza amn hır gür olmasın diye hep alttan alır karşı taraf ise herşeyi zora koşar.
Bu arada merhaba arkadaşlar:)) Benim pilim bitti biticekk( Oğlum çok ama çok uslu bi bebek aslında ama o gaz mahvedio yavrumu. Birde ameliyat yarası ( Hiç uyumuyorr hep dudakları bükük bükük ağlıo.. Her daim msj yapıyorum duş aldırıyorum sıcak su torbası koyuyorum ama faydası yok o ağlıyo ben ağlıyommm Allah düşmanıma erken doğum vermesinn
slm kızlar :))kızım banyo sonrası keyifli bir uyku uyuyor.suyu çok sevdi hiç sesini çıkarmadı banyoda .inanamadım ..bundan sonrada böyle olur inşallah rahatlatıyor çünkü.
canım göbek bölgesi acıya duyarlı değil korkma demişti hemşire bana ...ben rahattım o yüzden ...
canım ya daha önce niye demedin ki iltihap kapma ihtimaline karşı yıkatmıyorlar ben de korka korkka yıkadım senden cesaret alırdım :)) gerçi bizim göbeğimiz düştü bu ikinci banyomuz ama ilkinde korktum bir de göbeğinden hafiif kangeldi banyoda korktum normal mi acaba??
ben de başlıcam anneme aldırdım şimdi kayısı .ilaca da başladım duppalac diye :))cnm çok şükür bnm tuvalete çıkmama problemim hiç olmadı ama bu allahın ziniyle kesinlikle kayısı hoşafının etkisi içndeki kayısılarıyl birlikte sezeryanın ikinci günüden itibaren yeiz sezeryanlılar:)meye başladım yani yemek için izin verilir verilmez ben kayısı içtim bol bol su ve çorba yemiştim bazen günde iki kere bile çıktığım oldu çok şükür ama birazda psikolojik sanırım mutlaka onun için zaman ayırmak gerek diyr düşünüyorum özellikle biz sezeryanlılar:)
canım bir arkadaş göbeğini güzelce jelatine sarıp yıkadığından bahsetmişti.bir dene istersen .ben inşllah bir şey olmaz deyip yıkadım .pişik felan vardı bizde ilaç felan sürsende banyonun yerini hiç bir şey tutmuyor vallaha.kaç saat oldu başındayım uynamadı keyfi yerinde kızımın :)))bizim hala düşmedi keşke yıkasaydım en azından ondan düşmedi derdim tam artık yıkayalım diyoruz dr lar yıkamyın bugun yarın düşer diolar ama duruyo hala ordaa hergün siliyoruz ama yıkanmak gibi olmaz kii kuzum benim yaa
biziim bebişi hastanede bile yıkadılar. sadece ters olarak tuttular evde de öyle yıkadık suya tam daldırmadık yani.cnm bilmiyom ya bizede yıkamayın dediler baktık düşeceği yok yıkadık kuzumu iikide yıkamışız ayhh rahatladı yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?