2011 Şubat Anneleri

Of canım ya erkek bebekler daha zor oluyor biliyorum ama ben .çok korkuyorum ya derdini anlamzsamda bebeğe bişey olursa diye kendmi çok çaresiz hissediyorum gazını çıkaramıyorum bi türlü ovala ovala yok o zmanda ağlıyo çok üzülüyorum şimdi hemen anneme postalıyorum ama oda haftaya gidiyor

manik azıcık kendine güven ya ben daha 23 yaşındayım, hiç panik diilim ya :)) bebek bu ağlar, zırlar, uyumaz :)) derdini bi süre sonra nalayabiliyosun merak etme. 2. ayda ben gaz yüzünden mi, açlıktan mı, uykusuzluktan mı, ilgi istediği için mi, neden ağlıyosa hemen anlıyodum :)

Son düzenleme:

nurcum ben 3 saatde bir kaldırıp emziriyorum,bebeğin kilosu 4.140 gr.kaldırana kadar o arada 1 saat geçmiş oluyor,derin uyuduğu zaman kaldırmakda güç,birde benim kan grubum 0+rh kızımnki B+rh kan gruplarımız farklı olduğu için doktor bol bol emzir dedi.rezeneyi ben içiyorum sütede iyi geliyor bence.

Hale bana gaz damlasını doktor hastanedeki ilk günüm yazdı alın bebeğe günde 3 defa 5 damla verilecek diye,adı vimco,aldık 6 gündür kullanıyoruz,bunun yanı sıra rahatca gaz çıkarsın diye omuzumuzada yatırıyoruz.sırt ve bel bölgesine hafif hafif vur,sen beceremiyosan eşine havale et,benim eşim iyi gazını alıyor bebeğin,babasına bırakıyor kızım gazını:)

Son düzenleme:

kız enerjini harcama boş yere önümüzdeki günlerde çok lazım olacak yorma kendini

zaten ne zaman doğuracam diye düşünmekten doğuramaz oldum.her tuvalete gittiğimde sumu akıntımı diye incelemekten mikroskopla bakacam artık çamaşırıma paranoyak olacam bişi diil.

valla bende bi süpürge tuttum o kadar lavabo var ovalanacak ama yapamam eşim yapsın.dün yedi çekirdekleri döktü ortalığa bugün aramış niye süpürdün ben yapardım diyoo.sen yeme yeter dedimm ne zaman süpürcekse ben akşama kadar o pisliğin içinde oturacam yanii.anlamıyorumki omu hamile benmi hamileyim habire bişiler yiyo bişiler çıkarıyoo

ayyyy bacaklarımı bi makineyle alayım dedimm.amma yoruldum heee.bide ayaklarım şişmiş benim yaa tokalak tokalak olmuşşş.çorap sıkmışş mosmor olmuş valla.şişmedim diyodum ama şişmişimm ayaklarım tombullaşmışş

slm kızlar nasılsınız geçmişi okudum ama alıntı yapamadım çok halsızım bugun....sızın yazdıklarınız okuduktan sonra aceba bızım bebişler yerındemı kalsa dıyorum ne...en korktuğum gaz sancısı ve emzırme..benım ılk gebelığımde kızım hıç göğsümü tutmadı umarım yaşamam bu sorunu....hepınıze allah kolaylık versın bız doğuracaklarıda....

Sezaryenle doğum yapan arkadaşlara bir sorum olacak,kızlar benim karnımda sanki 4 aylık bir bebek daha varmış gibi duruyor,mideme doğru olan kısmım top gibi aşağıda kalan kısmım sarkık ve yumuşak,baktıkça moralim çok bozuluyor,hatta kontrole gittiğimde doktorum içerde diğer bebeği unuttummu ne,diye espiri yaptı,eve döndüğümde aynı espiriyi kardeşimde yapınca tuhaf oldum,daha 6 gün oldu acelemi ediyorum acaba,normale dönecekmi bu görüntü baktıkça moralim bozuluyor birde üstüne çatlakların gerçek yüzünü görünce sanki kadınsı tarafımı yitirmiş gibi komplekse girmeye başladım,düzelecekmi bu göbeğimin hali,toparlanacakmı ya,şuan kiloda var onun etkiside varmıdır çok üzülüyorummmm geçen oturup hüngür hüngür ağladım(((

Evet ya bende kendimi becerikli sanırdım doğumdan beri kendime güvenim gitti biraz uğraşıp susuturamayınca panik oluyorum anlamıyorum bişeyden diye şimdilik sadece açlık ağlamsını ayırt edebiliyorum alışıcaz artık napalım evet ya sen 23 yaşındasın başa çıkıyorsun ben 28 yaşındayım ama panik üstüne paniğim biraz relax olmak lazım sanırım herşey tamam da şu herşeyleri tamamken bebeklerin ağlamalarını nasıl susturucaz bilmiyorum.Valla kızlar annelerimiz küçücük yaşlarda bizi nasıl büyütmüş pes diyorum başkada bişey demiyorum

Bana bişey demedi bakalım pazartesi sağlık ocağına gideceğiz oradaki ebeye danışayım bari belki o bir öenride bulunur olmazsa sizin kullandıklarınızdan kullanırım artık.Evet bende eşimi alıştırmaya çalışıyorum ama o sadece akşamları yanımda benimde bi şekilde becermem lazım çocuğun kolunu bacağını yamultmadan becerebilsem bari.

oğlum bugün pek hareketsizz

Canım endişelenme son zmanları artık bugünler sıkışmıştır oda ne yapsın bu arad bütün yazdıklarını tek tek okuyorum sedacım sakın cevap vermiyorum diye darılma bebeğin derdine düştüm sürekli onlarla ilgili cevaplar arıyorum.Bazen kendi kendine konuşuyormusun gibi hissediyorsun biliyorum ama sıkı takipçinim ok inş tez zamanda metehanına kavuşursun ve senin oğlan seni çok zorluycak bak demedi deme:)

Benim bebeğimde de sol göğsümü tutatamam sorunu vardı silikon göğüs ucu alarak problemi çözdüm şimdi cok cok içiyor biraz büyüsün gücü gelsin tekrar tutturmayı deniycem bakalım

Canım normal doğum yaptım ama sezeryan olan arkadaşlardan biliyorum bu tamamıyle kişiyle alakalı sezeryan olumpta dümdüz karnı ve inceceik beli olan arkadaşlara sahibim biraz vucut yapısı birazda spor yapmakla alakalı ki bizim doğumlarımızın üstünden o kadaraz zaman geçtiki rahim kendini 6 haftada topluyor zaten şuan rahim bile şiş inmesini bekleyemzsin karnının kırkın çıksın o zmanda düzelme yoksa spora başlarsın mekiğe filan hemen bunları dert etme sakın.

canımm benimm sağoll

yok canımmm darılmıyorum ben.hiç ağzımdan öyle bişi çıktımı şimdi topik iki konuya ayrıldı bi bebeklerin sorunları bide hala doğuramamışların sıkıntıları

bende öyle diyorum yeri daraldı falan diye ama işte bilirsiniz insan yinede panikliyo.zaten eşim nette okumuş hareketlerine dikkat edin falan diye yazan makaleyi.habire soruyoo nasıl hareket varmı falan diye zaten böyle 2 gün deli gibi çırpınınca 3. gün durgunlaşıyo normalde.

ya bide 2 saatte bir emzirmeye uyandırıyosunuz ya bebikleri geceleri.nasıl siz kendiliğinizdenmi uyanıyosunuz.hani annelik çıt sese uyanılır saat gibi kurulu gibi uyanılırmı yoksa.olur ya ya uyuyakalırsam 2 saat diilde 4 saat uyursam bebekte uyanmazsa falan diye aklıma geliyo.

uyanırsın canım hiç merak etme bende korkuyordum uyanamam die ama o uyanmadan uyanıyorum o da anlar gibi uyanıyo hemen

canım süt dolmuş olabilir ılık su tut biraz rahatlarsın

canım aynı seromoni bizde de var habire makine çalıştırıyoruz
canım benim 3.gün sarardı kızım bol bol emzirdim geçti şükür hastaneye felan gitmedik ben 1.5-2 saatte bir kaldırıp emziriyodum ama şimdi o kendi uyanıyo 2 saatte 1 felan ama bazen gece 3 saat uyuyabiliyo çok problem deil galiba arada 3 saat uyusa hala sarıysa sen yine tamamen atıncaya kadar 2 saatte 1 uyandır canım bence. ben rezene kullanmıyorum aklımda ama kullancam kimyon çayı da ii geliyomuş dr gaz için zinco verdi kızıma onu da ara ara veriyorum

aynı şeyler benimde aklıma geliyodu seda ve ilk 2 gün hem doğumun yorgunluğu hemde sütüm olmadığı için annem uyandırıyıdu beni bebek onun yanındaydı ağlayınca kaldırıyodu benide sonra göğüslerim sütle doldu ve 3 saat emzirmeyince sızım sızım sızlamaya başlıyolar uykumdan uyanıyorum zaten bebek uyanmadan.Göğüs sızısıda çok fena yani sütün olsa bi dert olmasa bi dert bide taş gibi sertleşiyolar yatakta dönerken bile canım yanıyo göbek gitti göğüsler geldi

ahhh göğüslerimin büyüdüğünü görebilecekmiyim acabaaa
dün arkadaşta anlatıyordu ondada çok süt olmuş hatta sıtma tutmuş 2 kere hastaneye gitmiş artık okadar bunalmıştımki emzirmicem ben alın bu sütleri diye doktora yalvarıyomuş

annelik işte her yanı zor boşuna cennet anaların ayakları altında dememişler

öff hiç yemek yapasım yok yaaaa

gerçi yapmasam niye yapmadın demez eşimde ben kıyamıyorum

dünde dışardan istedik zaten her gün hergün dışardanmı yicez.peffff

öff hiç yemek yapasım yok yaaaa

gerçi yapmasam niye yapmadın demez eşimde ben kıyamıyorum

dünde dışardan istedik zaten her gün hergün dışardanmı yicez.peffff

şimdi onu düşünüyordum hiç yemek yapasım yok, gerçi türü var ama eşimde çok sevmez.. şimdi yemek yapmasam da dışarda yemek de istemiyorum daha geçen gün gittik her seferinde olmaz ama dışarda da yemezsek patates kızartır hambubrger eti kızartır ev tertemiz kızartma koksun istemiyorum ne yapsam die kara kara düşünüyorum.. ama hiiiiiiiiiç kalkıp da yapasım yok valla içimden gelmiyor yani..

napsakki en kolayı patates yemeğimi yapsakki hemen cırt cırt iki dakkada.yanına bide çorba bitti gitti.
hiç uğraşasım yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…