2011 Şubat Anneleri

hayırlı olsun öncelikle
ilk zamanlar uykuya çok eğilimliler sarılığı da varmış kesinlikle uyutmamalısın. 40 gün boyunca 2 saatte bir kaldırdık emzirdik. sımdı zaten uyumuolar :)
gaz problemınız daha baslamamıştır heralde, daha çok minik bebek aa rezene herkeste işe yaramıyo. yine de iç bakalım faydasını görcek misin, bebeğe de milupanın rezenesinden verebilirsin istersen. ama şu an gaz için erken bence de. baska sorun varsa cevaplayabilirim, oğlum üstümde uyudugu ıcın yerımden kalkamıorum çünkü :))

günaydın canım sağlık ocağınakiler bnim kullandığım vitaminide kestiler bu aşamada kullanılan vitamin bıngıldağı erken kapatıyormuş dediler banada

Neden kestiler canım?

Cumartesi soracagım bakalım doktora. Bizim ki normal devit-3. Mariviti ilk defa duydum.Onu kullanmasak bile mutlaka d vitamini bulunan bir vitamin kullanmamız gerek. Çünkü kış bebekleri sonuçta, güneş göremiyorlar.

Hadi güzel haberler ver inşallah :)

Senin oglun çok gezmeci olacak bak :)

Canım ben de oglumda takılan sondanın acısını 2 ay falan çekmiştim.Sezeryan dikişlerinden çok o beni mahvetmişti. Bir süre sonra geçiyor ama çok fena iyi bilirim

Benim de gögüsler çok fena büyüyor. İki hamileliğimde de öyleydi. Sen dur daha bu ne ki dogumdan sonra gör , büyümeyi :)

Dikkat et kendine canım. Bizler de öyleydik hepsi geçip gidiyor, dogumdan sonra kuş gibi oluyorsun :)

Canım biz bunu günde en az 4-5 defa yaşıyoruz :)

Emzirmede saat tutmuyorum ben her istediğinde veriyorum. Zaten toksa veya gazı varsa diliyle ısırıp dışarı itiyor :) Bazen yarım saatte bir bazen 1 saatte bir emiyor. Hatta bazen de 15. dk arayla...

Rezene vermiyorum henüz ama kendim içiyorum.

emelmuhammed ve Ela da dogum yapmışsınız tebrik ederim ikinizi de...

Tebrikler canım güle güle büyüt melegini

Benimkide genelde 2 buçuk 3 saati buluyor nurcum normal kiloda bi bebek için 3 saat uygundur.2 saati daha çok 3 kilonun altındaki bebekler için öneriyorlar.

Ya şu damla işi benimde kafamı karıştırdı bizide haftaya çağırdılar sağlık ocağından damla vericez dediler herhalde bahsettiğin damla ne yapıcaz şimdi kullanmayacakmıyız?

Ya şu damla işi benimde kafamı karıştırdı bizide haftaya çağırdılar sağlık ocağından damla vericez dediler herhalde bahsettiğin damla ne yapıcaz şimdi kullanmayacakmıyız?

Canım ben kullanıyorum yaklaşık 15 gündür. Nette araştırdım doktorların çogu devit demiş. Hatta kış bebekleri için günde 5 damla önermişler. Bize doktorumuz 3 damla dedi.

Bu arada zinco gaz damlası kullanan var mı bilmiyorum ama oglumda kullanmıştık biz kusmasına sebep olmuştu ve hiç gaza faydası olmamıştı. O nedenle metsile geçmiştik. Kızıma da metsil kullanıyorum.

teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için....humana stiil in çayını ben kendim içiyorum...ama kızımda ıkınmalar sıkılmalar oluyor ara ara dün doktor aralıksızz uzun süreli ağlamaları yoksa o yaşadıklarınız gaz problemi değildir dedi....onlar normal dedi...uykusunuda dediğim gibi ilk bir buçuk hafta falan hep uyandırıp emzirdim...şimdi istedikçe veriyorum bende...acıktığında uyanıyo....ama işte bazen 3 saat uyuyo o aklıma takıldı...bi de bu sarılık olayına ne zamana kadar dikkat etmemiz lazım...sonradanda olabilirmi biliyomusunuz...bi de aşılarınızı sağlık ocağında mı yaptrıdınız...yoksa hastanede mi?

Devlet memuru olan anneler, dogum parası 154 lira yatmış. Haberiniz olsun...

Uzun zamandır böyle uzun kalıp yazamamıştım, aklıma geldikçe yazıyorum :)

Canım altını aç uyanır o zaman :)

Hepatit aşısı hastanede yapılmamıştı. Saglık ocagında yapıldı. 24 şubatta tekrar 2. hepatit yapılacak.

Sonrasında da karmalar vs. saglık ocagında yapılacak. Yalnız unutmayın rota virüsü aşısını devlet karşılamıyor. 2. ay aşısını olurken eczaneden alıp götürün. 5'li karma ile olması gerekiyor...

Manik naber tatlım, kızın napıyo nasılsınız :))

bu sarılık sonradan olamaz, yeni doğan sarılığı ilk 40 gun içinde görülüo. bildiğimiz sarılık zaten heptıt b, onun ıcın de aşılanıolar dogar dogmaz o konuda sıkıntı yok. dedıgım gıbı emzırmen gerekıo mutlaka 2 saatte bır. aramızda ışık tedavısı gormek zorunda kalanlar oldu. bişi diil de, yorgunluk oluo insana boşuna uzuluo insan

Nurcum oglum dogdugunda sarılık olmadı ama 1. aydan sonra gecikmiş sarılık olmuştu. O da çok nadir olan bir durummuş. Anne sütü aldıkça gider dedi doktor. Sonra da geçmişti zaten. Yine de takip edin.

Bu rota virüsü aşışı önemlimi ve yan etkisi varmı?

gaz damlasını hemen kullanmak gerekiyormu ne zaman başlanabiliyor birde bu gaz damlalrını kullanınca bebek kendi gazını kendimi çıkarıyor ben hala omza yatırıp gaz çıkarmayı beceremiyorum yaa

İyiyim propcum napalım işte kızımla birbirimize alışmaya çalışıyoruz bazen herşey olması gerktiği gibi bazen uyumuyor sürekli memede kalmak istiyor beni yoruyor.annem yanımda şimdi o gidince napıcam bilmiyorum çok korkuyorum bebekle yalnız kalmaktan bişey olursa diye bişrde geceleri uyumakta zorlanıyor annem güzel beceriyor uyutmayıda ben uyutuyorum yatağına koyar koymaz yine uyanıyor offf off.

Ay göbeğimizde düşmedi bizim hala ya ne sağlam göbekmiş maşallah sinir oldum yıkayamıyorum kızımı sil sil nereye kadar bi de vucudu pul pul oldu deri atıyor sizdede oldumu böyle?

bugün nette gördüm emzirme parası diye 75tl kadar sanırım yatan var mı?

Canım onu sadece ssklılara veriyorlar.

Önemli, hem de çok önemli. 2006'da rota virüsü ilk çıktıgında oglum 10 gün hastende kalmıştı O zaman aşısı da yoktu Çok pis bir hastalık ya. İnşallah yakalanmazlar...

Gaz için biz 15. günden itibaren kullanmaya başladık. Yine kendi çıkarmıyor ama çıkarmasına ve bagırsaklardaki sancıyı azaltmasına yardımcı oluyor.

aaay çook vemişleerr hakkaaat......devede kulakmı derler ne

Degil mi? :)

Ay göbeğimizde düşmedi bizim hala ya ne sağlam göbekmiş maşallah sinir oldum yıkayamıyorum kızımı sil sil nereye kadar bi de vucudu pul pul oldu deri atıyor sizdede oldumu böyle?

Canım bazı bebeklerin 15-20 günü bile bulabiliyor.

Evet kızımda da deri dükülmesi oldu. Kabuk kabuktu bütün vücudu. İlk banyosundan itibaren bebek losyonu kullanıyorum. Şimdi geçti çok şükür.

Siz Anlattıkça Strese Giriyorum, Doğdumu Doğcakmı Diye Bekliyorum Hadi Doğcak da Ondan Sonra Yok Yıkancak Yok Gazı Var Yok Süt Geldimi Doydumu Neyle Yıkanıyor Kremi Sürüldümü Pişik Oldumu Ayy Hiçbişey Bilmiyorum Yaa Bunları Siz Yazıkça Not Almam Lazım Aslında :}

üff süpürge yapamadım,belim müsade etmedi.
toz alayım ddm,onu da daha tam btremedm yatak odası kaldı:S
Aman süpürgeyi viledayı kociş yapsn gelnce ben tozu çamaşrı btrym daha kuaföre gtcm,hem arkadaşm gelicek

Manik o dediklerin hiç değişmiyo. Benim oğlum hiç uyumuyo, 3 günde 4-5 saat bi uyku uyuyo o kadar. 4 saat mememden çekilmediğini biliyorum. Gaz problemimiz var çok ciddi, 3. aydan snr da geçmedi 7 ayı bulur diolar kac doktora götürdüysek, damlalar işe yaramıyor. Çok zor bir bebeğim var. Alışıyosun zamanla işte. İlk banyosundan beri kendim yıkıyorum, 14 günlükten beri yanımda kimse yok, hiç kimse yardımcı olmuyor, her işi de yapıyorum napalım ev mahkum :)) alışırsın sen de

aynen canım ben doğurdumda noldu bende bişey bilmiyorum mesela millet burun temizleme sapiratörü solüsyonlarından filan bahsediyo ben öylee okuyorum ben bebişin burnu tıkalımı nasıl anlaşılır onu bile bilmiyorum.Hep büyük insan gibi düşünüyorum burnu tıkalı ola ağzını açar diyorum sadec arada kulak çubuğuyla gördüklerimi alıyorum üff ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…