slm kızlar nasılsınız...
kızım mışıl mışıl uyuyor şimdilik ama uyanması yakındır...o uyurken bende bi duşa girdim o uyanıkkken imkanı yok giremiyorum...ben çok terliyorum ya acaip sürekli çamaşır pijama değiştiriyorum...ve sütüm çok akıyor yanı kızım ve ben yarışıyoruz hangimiz kirli sepetine daha çok çamaşır göndercek diye
ay akşamm çok komikti....bizim ufaklıkk kalktı emzirdim falan sonra altını temizleyelim dedik babasıyla...açtım altın ben açar açmaz benim fıstık büyük tuvaletini yapmasın mıbattaniyesi falan filan hepsii battı...uykulu uykulu yapıyordum işimi tabi benim uykuu anında açıldı onu temizledik zor belaa tam bezini bağladımm o sırada çişini yaptıı bu seferde badisini falan ne varsa batırdı....gece gece kostüm değiştirdikk tabi bu arada bizim kıyafetlerde gitti babasıyla...ay ne güldük gece gece eşimle canım kızım benim herşeyiin çok güzel inan...
dün kızımızı yeni bi doktora götürdük...fatih üniversitesinde mehmet kenan kanburoğlu diye bi beye...maşallah iyi ilgilendi....ve sevecen yaklaştı bebeğe falan içime sindi gibi ama çok kalabalıktı hastane bi ona takıldım...doktor bütün takiplerini bi yerde yaptırmanız daha iyi olur dedi aşısını vs...bende kararsız kaldım... kızım 3200gr olmuş çok şükür...gayet iyi dedi...bana balık yağı verdi anne sütünden bebeğe geçiyormuş...d vitaminini kullan dedi bebeğe...bi de ben ana kucağını kullanmıyordum bebeğin beline falan zarar verirse rahatsız olursa diye onu sordum o da aksine anakucağı daha iyi bebek için dedi eğimli olduğu için....
doğum yapan arkadaşlara bi sorum olcak...kızlar siz bebeğinizi 2 saatte bi uyandırıp emziriyormusuz....en ilk zamanlar öyle yapıyordum ama şimdi 3 saatte bi kendisi uyanıp emiyor...ve sarılığımız 13.6 çıkmıştı düştüğünü umuyorum...napsam bilemiyorum dün doktora sormayı unuttum...
bi de rezene çayı kullanıyormusunuz...rezene gaz problemi için demi ayy kendimi çok cahill gördümm bi anda
günaydın canım sağlık ocağınakiler bnim kullandığım vitaminide kestiler bu aşamada kullanılan vitamin bıngıldağı erken kapatıyormuş dediler banada
canım 15.günde başlamak için d vit verdiler adı Marivit hem sağlık ocağından hem de 2 dr söyledi canım benim bi yeğenimde oldu erken kapanma ama diğer 2sinde olmadı bende tırsıyorum ama bilmem ki kullanmasak ne olur?
39uncu haftadayım cumartesi günü 39da biticek,geçen ctesi dr rahmin yumuşamış sancılarında var yakındır demişti kendimi telkin etmeye çalışıyorum inşallah doğurup gelip ben de yazıcam olduda bitti diye :}
selam kızlar biz geldik
bugün oğlum biraz nazlı sabah kalktım hiç hareket yoktu.sanırım o hala uyuyodu.ama ben rahat verirmiyimm huyum kurusun gittim tatlı bisküvi yedimm seslendimmm salladım falan garibim uyandı iki kıpırdandıbende rahat ettimmm.sonra kahvaltı ettim şimdide öyle nazlı nazlı hareketlerde bulunuyor.
paradise nişanın gelmiş hadi gözün aydınn sende doğuruyosun haaaaa.doğurun bakalımsıra bize ne zaman gelecek acaba.ayrıca o abartılmış doğum sahnelerinede aldanma.hem onunkide zor olmadıki 4 dakikada doğurdu maşallah sadece biraz fazla bağırdı oda edepsizliğinden zor bi doğum diildi yani bence
bugün bende 40. haftama girdim hadi hayırlısı
doktora gidicez ama ben sallıyorumcuma akşamı bi yere gezmeye gitmeyi planlıyoruz cuma doktora gidelim dedi eşim sırf çatı muayenesi var hani bazılarınızda zor oldu yürürken sıkıntı yarattı diye cumartesiye salladım yani yürürken sıkıntı olur gezemem falan aammmaaannn Allah ım gezme dedinmi kendimi kaybediyorum
cumartesi gidicez inşallah.
haftayada ben doğursaydım yaaa.iyi olurdu aslında
slm kızlar ya bişey sorcam ben 15 gün önce sezeryanla doğum yaptım şimdi idrarımı yaparken yanma ve ağrı sancı oluyo dr gittim ilaç verdi geçmiyo başka dr gittim oda ilaç verdi kullandım ondada geçmedi böyle bi durumla karşılaşan varmı dr sondadan dolayı olmuş dedi ama çok canım yanıyor
benim de sorum vaar benim göğüsler çooook büyüdü.... rahatsız etmeye başladı dokunamıyorum adet öncesi gibi çok ağrıyo ve vücudumdan farklı olarak sıcak baya bi... sütle ilgisi var mı ki? daha doğuma 1 hafta var. benim gibi olan var mı doğumdan önce?
selam kızlaar....dökülüyom resmeen...dün karnım kocaman oldu,gaz sancısı gibi adet ağrısı gibi...semsertti...gerçi şimdide sertte:18: yorgun gibiyim...kolumu kaldırcak enerjim yok daha kahvaltı bile yapamadım...nollldi banaa...allahtan kızım hafif hafif kıpırdıyoda korkmuyorum...akşamda öle...agrım sızım çoktu ama ikidebi wcye gidip suya nişana falan bakıyom..yook bişi deyip yatıyom..kızım haldır haldır bi otarafa bi bu tarafa geziyodu...ama hiç iyi değildim..şimdide değilim..açım,yorgunuuuum...
slm kızlar nasılsınız...
kızım mışıl mışıl uyuyor şimdilik ama uyanması yakındır...o uyurken bende bi duşa girdim o uyanıkkken imkanı yok giremiyorum...ben çok terliyorum ya acaip sürekli çamaşır pijama değiştiriyorum...ve sütüm çok akıyor yanı kızım ve ben yarışıyoruz hangimiz kirli sepetine daha çok çamaşır göndercek diye
ay akşamm çok komikti....bizim ufaklıkk kalktı emzirdim falan sonra altını temizleyelim dedik babasıyla...açtım altın ben açar açmaz benim fıstık büyük tuvaletini yapmasın mıbattaniyesi falan filan hepsii battı...uykulu uykulu yapıyordum işimi tabi benim uykuu anında açıldı onu temizledik zor belaa tam bezini bağladımm o sırada çişini yaptıı bu seferde badisini falan ne varsa batırdı....gece gece kostüm değiştirdikk tabi bu arada bizim kıyafetlerde gitti babasıyla...ay ne güldük gece gece eşimle canım kızım benim herşeyiin çok güzel inan...
dün kızımızı yeni bi doktora götürdük...fatih üniversitesinde mehmet kenan kanburoğlu diye bi beye...maşallah iyi ilgilendi....ve sevecen yaklaştı bebeğe falan içime sindi gibi ama çok kalabalıktı hastane bi ona takıldım...doktor bütün takiplerini bi yerde yaptırmanız daha iyi olur dedi aşısını vs...bende kararsız kaldım... kızım 3200gr olmuş çok şükür...gayet iyi dedi...bana balık yağı verdi anne sütünden bebeğe geçiyormuş...d vitaminini kullan dedi bebeğe...bi de ben ana kucağını kullanmıyordum bebeğin beline falan zarar verirse rahatsız olursa diye onu sordum o da aksine anakucağı daha iyi bebek için dedi eğimli olduğu için....
doğum yapan arkadaşlara bi sorum olcak...kızlar siz bebeğinizi 2 saatte bi uyandırıp emziriyormusuz....en ilk zamanlar öyle yapıyordum ama şimdi 3 saatte bi kendisi uyanıp emiyor...ve sarılığımız 13.6 çıkmıştı düştüğünü umuyorum...napsam bilemiyorum dün doktora sormayı unuttum...
bi de rezene çayı kullanıyormusunuz...rezene gaz problemi için demi ayy kendimi çok cahill gördümm bi anda
Slm kıslar 14 subat ıtıbarıyle bebegımızı kucagımıza aldık elıf derınımız bızlerle 3150 gr 50 cm darısı sızlerın basına kıslar.Melocum senıde tebrık ederım hastanede goremedım senı..cıkmıssındır sende hastaneden gorusuruz ıns.
Benimkide genelde 2 buçuk 3 saati buluyor nurcum normal kiloda bi bebek için 3 saat uygundur.2 saati daha çok 3 kilonun altındaki bebekler için öneriyorlar.slm kızlar nasılsınız...
Günaydın herkese.
Dogum yapan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.
Aranızda devit kullanan var mı? Biz günde 3 damla kullanıyoruz. Saglık ocagında aşı için gittiğimizde özellikle söylediler. Daha sonra çocuk doktorumuzda mutlaka kullanın dedi.
Ama ben hatırlıyorum bir ara devit yasaklanmıştı. Oglumda da 4. aya kadar kullanıp daha sonra polivite geçmiştik.
Şimdi ocak annelerinde de okudum. Bıngıldagın erken kapanmasına sebep oluyormuş. Ne kadar dogru bilemem ama cumartesi günü doktora gittimizde soracagım...
Ya şu damla işi benimde kafamı karıştırdı bizide haftaya çağırdılar sağlık ocağından damla vericez dediler herhalde bahsettiğin damla ne yapıcaz şimdi kullanmayacakmıyız?
teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için....humana stiil in çayını ben kendim içiyorum...ama kızımda ıkınmalar sıkılmalar oluyor ara ara dün doktor aralıksızz uzun süreli ağlamaları yoksa o yaşadıklarınız gaz problemi değildir dedi....onlar normal dedi...uykusunuda dediğim gibi ilk bir buçuk hafta falan hep uyandırıp emzirdim...şimdi istedikçe veriyorum bende...acıktığında uyanıyo....ama işte bazen 3 saat uyuyo o aklıma takıldı...bi de bu sarılık olayına ne zamana kadar dikkat etmemiz lazım...sonradanda olabilirmi biliyomusunuz...bi de aşılarınızı sağlık ocağında mı yaptrıdınız...yoksa hastanede mi?
Devlet memuru olan anneler, dogum parası 154 lira yatmış. Haberiniz olsun...
Uzun zamandır böyle uzun kalıp yazamamıştım, aklıma geldikçe yazıyorum :)
Bu rota virüsü aşışı önemlimi ve yan etkisi varmı?
Canım altını aç uyanır o zaman :)
Hepatit aşısı hastanede yapılmamıştı. Saglık ocagında yapıldı. 24 şubatta tekrar 2. hepatit yapılacak.
Sonrasında da karmalar vs. saglık ocagında yapılacak. Yalnız unutmayın rota virüsü aşısını devlet karşılamıyor. 2. ay aşısını olurken eczaneden alıp götürün. 5'li karma ile olması gerekiyor...
Canım ben kullanıyorum yaklaşık 15 gündür. Nette araştırdım doktorların çogu devit demiş. Hatta kış bebekleri için günde 5 damla önermişler. Bize doktorumuz 3 damla dedi.
Bu arada zinco gaz damlası kullanan var mı bilmiyorum ama oglumda kullanmıştık biz kusmasına sebep olmuştu ve hiç gaza faydası olmamıştı. O nedenle metsile geçmiştik. Kızıma da metsil kullanıyorum.
Manik naber tatlım, kızın napıyo nasılsınız :))
bu sarılık sonradan olamaz, yeni doğan sarılığı ilk 40 gun içinde görülüo. bildiğimiz sarılık zaten heptıt b, onun ıcın de aşılanıolar dogar dogmaz o konuda sıkıntı yok. dedıgım gıbı emzırmen gerekıo mutlaka 2 saatte bır. aramızda ışık tedavısı gormek zorunda kalanlar oldu. bişi diil de, yorgunluk oluo insana boşuna uzuluo insan
Devlet memuru olan anneler, dogum parası 154 lira yatmış. Haberiniz olsun...
Uzun zamandır böyle uzun kalıp yazamamıştım, aklıma geldikçe yazıyorum :)
bugün nette gördüm emzirme parası diye 75tl kadar sanırım yatan var mı?
Bu rota virüsü aşışı önemlimi ve yan etkisi varmı?
gaz damlasını hemen kullanmak gerekiyormu ne zaman başlanabiliyor birde bu gaz damlalrını kullanınca bebek kendi gazını kendimi çıkarıyor ben hala omza yatırıp gaz çıkarmayı beceremiyorum yaa
aaay çook vemişleerr hakkaaat......devede kulakmı derler ne
Ay göbeğimizde düşmedi bizim hala ya ne sağlam göbekmiş maşallah sinir oldum yıkayamıyorum kızımı sil sil nereye kadar bi de vucudu pul pul oldu deri atıyor sizdede oldumu böyle?
Siz Anlattıkça Strese Giriyorum, Doğdumu Doğcakmı Diye Bekliyorum Hadi Doğcak da Ondan Sonra Yok Yıkancak Yok Gazı Var Yok Süt Geldimi Doydumu Neyle Yıkanıyor Kremi Sürüldümü Pişik Oldumu Ayy Hiçbişey Bilmiyorum Yaa Bunları Siz Yazıkça Not Almam Lazım Aslında :}
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?