evet şu an kararım oraya doğru gidiyor ama eğer normalden dolayı bir sıkıntı yaşarsam yakınımdaki kimse beni normal için yüreklendirmediğinden herkes başıma kakacak ben demiştim diyecek:)) kardeşim ve abimin eşi sezeryan oldu ve çok konforluydu. ablam normal olmuştu ve çok çekmişti ardından günleeerce.. şimdi bana doktorun söylediklerini anlatıyorum hep sen bilirsin diyorlar :)
ayyy aynı ben...dün cibinliğimizi bitirdim...babamız çrşamba ascak...ananesi ütülerimizi bitirdi buğün..bende çekmecelerini sildim yerleştirdim...uyku setimizi yıkadım,çarşaflarını ütüledim..yorganla yan korumaları ütüledinizmi siiiz?burcucuk sakinleşmene sevindim.aile içinde oluyor böyle şeyler maalesef
lütfen burda birbirimize anlatarak rahatlıyoruz sakın öyle düşünme olurmu.bizde bir çok şeyimizi paylaşıyoruz burdada anlatmazsak çatlarız dimi ama
maway bende serdim valla nevresim takımını öyle boş olunca hep çıkardığımızı üstüne atıyoduk sinir oluyodum.hem ben yapıyorum hem ben sinir oluyorumüstünede tül cibinliğini örttümmm mis gibi oldu valla.zaten şurda ne kaldı.
çekmecesi hazır ama bi kaç parça bişi daha geldi onlar yıkanmadı bu hafta onlarıda yıkayıp ekledimmi tamammdır.kapımızada süsümüzü astık onu asmamıştm.böyle işte ufak tefek işlerle uğraşıyorum.yapacak bişi kalmadı kendime iş çıkarıyorum.
sen kımsenın dedıgıne bakma canım ya onemlı olan saglıklı olması ayrıca acıyı agrıyıda ceken sen olcaksın oyuzden kımsenın laf solemeyue hakkı yok:))
bakalım banada oglum sankı bugun gelıcek gıbı gelıyor yarın sabah drla randevumuz vardı dayanırsak sabaha yarın gelır durumu yazarım sızlere buarada tum dogum yapan annelere hayırlı olsun dıyeyım..:94:
hadi inşallah hayırlısıyla gelirr.. çatı muayenesi yapmış mıydı doktorun?? ne demişti?
annesı alısmaya calısıyor yenı dunyasına sabırlı olucaksın odaha cok kucukslm...
ay çok kötüyüm kızlar ya...kızım bugün çok huysuzlandı....12de bi uyandı bi daha 7 de uyudu...buarada genel olarak emdi...arada yarım saat falan uyumuştur anca...hiç böle yapmıyordu noldu anlamadım...gündüzleri uyurdu genelde...bende ne uyurum diye hayal kurmuştum bugün içinn amaaaa...
bakalım gece nasıl olcak....deliksizz saaatlerce uyumayı çok özlediimmm
cuma gunu yapmıstı canım bende senın gıbı cok korkuyordum ama hıcte korkulcak bısey degılmıs doktor catın musaıt ama daha rahımde acılma yada yumusama yok demıstı bundan sonrakı butun muaynelerde catı muayenesı olacakmıs buarada
slm...
ay çok kötüyüm kızlar ya...kızım bugün çok huysuzlandı....12de bi uyandı bi daha 7 de uyudu...buarada genel olarak emdi...arada yarım saat falan uyumuştur anca...hiç böle yapmıyordu noldu anlamadım...gündüzleri uyurdu genelde...bende ne uyurum diye hayal kurmuştum bugün içinn amaaaa...
evettt ya zor değildi. bana da müsait dedi ama istiyorum ki garanti versin acımiicak desin söz desin kolay çıkcakkk desinn:)))) haftaya gelince yine bi bakarız dedi. nstye de sokacak yine.. az önce telde arkadaşımla konuştum normale müsaitmişim diyorum. yaaa deseydin ya istemiyorum ben sezeryan olcam diye. yaa neden kontrol sende olsun istemiyorsun. istediğin tarih istediğin saat ne güzel filan dedi.. yaa ben Allah'ın işine karışmiim bebeğim istediği zaman gelsin diyorum :)
banyoya gircektim eşim izin vermedievde kimse yokken banyo yapmamı istemiyo ben gelince yaparsın didi.
pöff sıkıldım ben yauuu napsam napsamm yapacak işte yokk.yat yat sıkıntı bastıı oğlumda aşağıdan aşağıdan tepikliyo napıyo altlarda bi işler karıştırıyo ama anlayamadım daha kafası aşağıda zaten pozisyonmu almaya çalışıyo napıosa oturamıyorumda bacaklarıma vuruyo yoksa
Merhabalar.Ben Fatma Nur'un Eşiyim.Bugün(14.02.2011) Ezgi Naz'ımız saat 12.35'te dünyaya geldi.Çokşükür ikisini de sağlık durumları iyi.Darısı diğer arkadaşların başına.Hepinize iyi gümer dilerim...
hayırlısı olsun ınşallah en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın ınşallah....
hayret bugun gezmeğe çıkmamaışsın hahahah :)şaka alınma haa...bı senle ben kalıcaz doğurmayan burda sanırım...gıden gıdene baksana...
sağol tşk ederız sende hayırlı haberler getır ınşallah....ben daha olmadım çatı muaynesı şansa benım doktor başka yere geçici göreve gıttı çıldırcam yaaa....
slmm kızlarr ben g eldimmm ayyy kızımla ugraşmaktan hiç bişi yapamıyorumm bugünn hastanedeydik kızım sarılık olmus sürekli uyuyor mızmızz görsenizzzz uyandıramıyorum orasını brasını mıncıklıyoruzz yok uyanmıyorrr sürekli emmesi lazım mış bende meme kalmadıki cok yaraa resmen parçalndı size tavsiyem doğum yapmayan arkadşlar şimdiden kreminizi kullanınn ben kullnmadım ama cok pişmanım neysee cok uzattım doğuran var mı bakalımm
yaa ben de hiç ummuyordum.. acıbadem hastanesi çok paracı aman sezeryan yapıyorlar hep filan denmiyor muydu.. walla hep normal doğumun avantajlarını sıraladı. ama şunu da dedi: sezeryan olursa en konforlu şekilde geçirmenizi sağlıyoruz tabii kii.. yani çok ilaçlar var gaz sorununu, dikiş ağrılarını vs hep en az acıyla tolere ediyoruz da dedi.. benimki 3150gr şimdi. çok büyük de diil gibi ama..
kızlarrr benı duyan varmı normal dogum yapanlar varmı aramızda belımde ve kasıklarımda adet sancısı gıbı sancı var acaba bebısmı gelıyorrr
ayyy aynı ben...dün cibinliğimizi bitirdim...babamız çrşamba ascak...ananesi ütülerimizi bitirdi buğün..bende çekmecelerini sildim yerleştirdim...uyku setimizi yıkadım,çarşaflarını ütüledim..yorganla yan korumaları ütüledinizmi siiiz?
bebek şekerimizin siparişini dün vermiştik...bi şeker sepetimin rötüşları bide kapı süsümüzün kuş tüyü kaldı...bide bikaç annemin ördüğü hırkanın düğmeleri kaldı...oyun oynuyom resmen onlarla...
ya canım senin bebek çantasının fiyatıda çıktı inmedi walla...bi inse bende alcam..inerse haber et...
bu arada şu kadının annelik akademisinden kitabımız gelcekti...gelmedi benim...sizinkiler geldimi...
neyse hepinize iyi geceler,iyi kandiller...duş alıp dua edeyim...hepimize...hayırlısıyla hepimiz sorunsuz bebeklerimizi kucaklayalım diye...
slm...
slm...
günaydın kızlar herkezin kandili mübarek olsun öncelikle perşembe günü sezeryanla kızımı dünyaya geldi sağlığı yerinde 2960 kilo doğdu boyu 49 cm o kadar çok korkmama rağmen sezeryandan çok rahat oldu sezeryan olucak arkadaşlara kormamalarını söleye bilirim ben genel anesteziyle oldum saat 13:15 de girdim ameliyathaneye saat 14.15 de kızım kucağımdaydı sezeryanın tek zorluğu sütün az olması biraz mama takviyesi yapıyoruz günde 30 cc kadar oda yetiyo zaten hem sarılıktandan koruyomuş doğum yapıcak arkadaşlara allahtan kolaylık diliyorum herşey gönnünüzce olsun
Kizlar suan hastanede yatagimda yatiyorum Erkek ebe geldi alttan bi ilac verdi ucunda ilac var. Onu taktiktan 5 dk sonra sancim 80lere cikti. Simdi yuruyorum acilma olsun diye hemen. Burasi relax valla kocaman odam var lila dekorlu mutfakli falan. Amnem abim yngem burda yanimdalar sonra babamla bacimda gelcek. Laptop getirdik keyif yapiyoruz cay kek falan. Hurma aldi abim yiyorum herseyden:))) suan iyiyim arada sancim oluyo . Ay dua edin kizlar bende size edecegim ins. Once mertime dua edecem kuzuma. Neyse yine yazarim ins. Aksama kadar dogum yaparimmmm:))
günaydın kızlar bir bakayım dedim aklım sizlerde kaldı hep.biz kızımla iyiyiz bebeğine kavuşan anneler hepinize bol süt, az gaz ,bol uyku diliyorum :))
hala bekleyen arkadaşlarım sakın korkmayın rahat olursanız herşey kolay geçiyornormal doğum sürecini yaşayıp sezeryana girmiş birisi olarak bunu tavsiye edebiliyorum.iyiyim ayaktayım moralim yerinde ...kızımla babası uyuyorlar anneannesi temizlik yapıyor ben de sizi öpüyorum :)))
ooo sürmelicim ne güzell rahat rahat bekliyosun doğumunda rahat rahat olur inşallahh.eeee hakettin sen bunu o kadar bekledin dimi.
bende oğluşumun dolabını topladım.yatağının nevresimini sermemiştim onları serdim bi güzel yastıklarını falan koydumm üstüne tül cibinliğini serdimm dursun öylee oohh ne güzel bakar bakar heveslenirim dahada.
dünde oğluşumuza oyuncak aldıkk.tabi daha önce babası oynadı
slm kızlar nasılsnz?
geçmişe daha bakamadım.
eşimle ayrılmıyoruz,en azından bi kere daha uğraşıcaz.
eskiden olsa hiç de uğraşmazdım ama artık kendmden ziyade bebeği düşnmek zorundayım,öyle bi rtama doğmasına gönlüm razı olmadı. evet hala çok kırgınım ama napalım görmezden gelicem son bi kez..
bugün birsürü doğumumuz vardı dimi,allah hepsine kolaylık versin,bir avazda sağlıkla kurtarsn inşallah,kandiliniz de mübarek olsn.. sevgililer günü fln dicem bugn dilim varmıyo hiç,içimden gelmiyo,ama sizlerinki kutlu olsn...
merhaba kızlarrr sezeryan tarihim belli olduuuuuuuuuu cuma yada cumartesi alıcak ddr çok sevinçliyim ama korkuyorum oğlum 3.646 gr olmuş nstde sancılar çıktı çarşamba tekrar nst var perşembe iğneni yapma cuma aç gel dedi öyle işte mutluluk bu olsa gerek sıkılmıştım artık beklemekten:)
canım ben genel anestezi oldum ve çook memnun kaldım.önce herşeyi hazırladılar en son uyuttular beni.ve uyandığımda ameliyathanenin kapısından çıkıyordum.odaya geldiğimde de bebeğimi aldım kucağıma.tabi onu benden yarım saat kadar önce getirmişler odaya.ayıldığımda hiç ağrım olmadı.en çok korktuğumda buydu.narkozda etkilemedi beni bazılarında kusma falan yapıyormuş.tabi bünyeye göre değişiyor.sbh 11 de doğumdan çıktım.akşam üstüde yürüttüler beni.sadece ilk ayağa kalkarken biraz zorlandım o kadar.ertesi günde yürüyerek çıktım hastaneden.iyikide gnel olmuşum diyorum .epidural ve spinal in risklerinden kurtulmuş oldum.herkese hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim...
Merhabalar.Ben Fatma Nur'un Eşiyim.Bugün(14.02.2011) Ezgi Naz'ımız saat 12.35'te dünyaya geldi.Çokşükür ikisini de sağlık durumları iyi.Darısı diğer arkadaşların başına.Hepinize iyi gümer dilerim...
canım ben nherşey normal doğum sürecim başladı çatım dar olduğu için sezeryan a geçmek zorunda kaldık.daha öncede yazdım çatı muayenesini yapacağımız hafta doğum yaptım.sana tavsiyem kendini rahat bırak ve normal doğumunu yap.benim nişanım geldikten sonra suyum geldi ve sancılarım başladı internetten doğum sancısını azaltma yöntemlerine baktım uyguladım.kendimi motive ettim.hazırlıklı olmadığım halde sürecin kontrolünü elimde tuttum ve açılmalarım kolay oldu.hatta tam açılma gerçekleştiğinde doktora ben sancılarım arttığında çekmek istemiyorum dedim epudral yapın dedim ne artmasıı açılman bitti bebeğin geliyor dedi.kızımın başı göründü ama kemikten geçemedi o süreçte sadece benden yapmam istenilen ıkınmamdı bende ıkındım .hani sonunu yaşamadım ama bu süreç korkulacak bir süreç değil.tekrar tekrar yazıyorum.korkmayın.sezeryandan sonra da uyandığımda iyiydim kızımı getirdiler yanıma çok güzeldi )) ve ayağa kalkma zamanı da kalktım yürüdüm ve hala ayaktayım :))iyiyimmerhaba arkadaşlar geçmişi pek okuyamadım çoook doğumlar vardı bugün innşallah herkes hayırlısıyla kavuşmuştur yavrusunaaa..
ben bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :)
çok korkuyordum ama 10-15sn filan sürdü veeee
en korktuğum şeyi söyledi doktor
çatınız gaaayet iyi müsait normal doğumu rahat yaparsınız dedi
bense en başından beri sezeryana meyilliydim ama bunu kesin istiyorum demiyordum
en iyisini siz bilirsiniz siz yönlendirin ben ikisine de açığım diyordum hep
beni şimdi korku aldı((
doktor 1 parmak açıklık var dedi ama bebeğin başı tam angaje olmamış tahminim daha 1 hafta bebek doğmaz dedi
ama kararı siz vereceksiniz sezeryan istiyorum derseniz en erken 18inde ya da 21inde alırız dedi..
ama 1 hafta doğum olmaz bence bekleyip de haftaya yapacağımız kontrolden sonra da karar verebiliriz dedi.
ama bence siz normal doğumu bi deneyin dedi
sonra nst ye gittim doğumhaneye ordaki hemşireler çok ilgilendiler
normal doüum düşünüyorsanız bakın sancı odası burası doğumhane şurası filan gezdirdiler
ayrıca plates topumuz var sıcak su uygulaması yapıyoruz 3cm den sonra da epidural uygulanabiliyor her türlü yardımı size biz yapıyoruz bence normali düşünün lütfen biraz cesaret filan dediler
ayy bilmiyorum çok korkuyorum dedim
Allahım yaa dedim bi çok kişi normal ister sorun çıkar olmaz ben de normalden bu kadar korkarken normale müsaitsin diyor doktor
ama benim çooook önce 11. haftada ense kalınlığı görülmüş ve kabus haftalar geçirmiştim
doktor onu da hatırlattı ve 40 hafta dokduktan sonra daha fazla beklemek ense artışı görülmüş bir bebekte risk olur dedi
normalde 3000de 1 dir dedi son haftalarda ölüm riski Allah korusun ama ense artışı görülen bebeklerde kitapların söylediğini söylüyorum size 300de 1 e yükselir oran dedi..
yani 27si olmuş ve normal doğmamışsa ya suni sancı veririz ya da o zaman sezeryan yaparız dedi
nst de de sancı bişi çıkmadı her şey yolunda dedi doktor
sezeryan istiyorum derseniz yarın ya da öbür gün gelin anestezi doktoru ile tanıştırayım o da mutlaka görüşmek istiyor dedi.. aa dedim maslakta yapcaktık doğumu aa evet dedi oraya gider orda tanışırsınız o zaman dedi. orayı ayarlarız dedi ama ben de kararsız kaldım yaa burası da güzel uğraştırmasam mı insanları orası burası dedim..
neysee çıktık bi kahve içtik
tekrar girdik içeri biz haftaya 39+1de kontrole geliyoruz beklemeye karar verdik sezeryan bile olacaxa son hafta olur hem bu arada belki sancı gelir de kolay doğum olur dedik. kolay olmicak gibi olursa da sezeryana yine geçeriz dedik..
ama hastaneden çıktığımdan beri hala düşünüyorum
burada okuyorum sezeryan olanlar çok memnunlar
sorun yaşayan hemen hemen yok gibi...
manikkk normal doğum yapıp çile çekmişti korkuyorum açıkcasııı
hakkımızda hayırlısı olsunnnn....
canım olabilir bazen nişan ve su gelmeden de sancı başlıyormuş ben sancılarım hafif hafifti yalancı sancıdır dedim ama değilmiş.dinlendiğinde geçiyorsa yalancıdır ne yapsan geçmiyorsa gerçektir :))kızlarrr benı duyan varmı normal dogum yapanlar varmı aramızda belımde ve kasıklarımda adet sancısı gıbı sancı var acaba bebısmı gelıyorrr
kızlar akşam sizleri de üzmüşüm çok pişman oldum snra anlattıma:26:
ben de bbaşkalarının başına gelen kötü durumları okuyunca üzülüodm halbuki,keşke anlatmasaymışım...
ama kimsem yoktu anlatabilceim bi gafletle anlattım walla:26:
bu arada kızlar görümcem ddki,göğüs uçlarına doğumdan bikaç gün önce kına sürüp 15 20 dk bekletmek çok ii geliomuş,hiç çatlama fln olmuomş,bi de doğuma girerken sürersn 15 dk fln ddi,çok ii geliomuş. denemeye açık..
gerçi ben bebek kokusundan tiksinir die korktm ama onun öyle bişşi olmamış cok cok emmiş walla..
kv ile kp de gitti bu arada biraz önce kızlarının yanında bekliceklermiş,doğum olunca geri gelckler
nyse napim buna da şükür inşallah çok kalmazlar doğumdan sonrA da,lohusa halimde..
oğullarına tahammülüm kalmamış,bi de onları çekemicem.
zaten ne geliosa başıma onlar yüzünden gelio..
ayy neyse gene başladım bak anlatmaya..
merhaba kızlarrr sezeryan tarihim belli olduuuuuuuuuu cuma yada cumartesi alıcak ddr çok sevinçliyim ama korkuyorum oğlum 3.646 gr olmuş nstde sancılar çıktı çarşamba tekrar nst var perşembe iğneni yapma cuma aç gel dedi öyle işte mutluluk bu olsa gerek sıkılmıştım artık beklemekten:)
merhaba arkadaşlar geçmişi pek okuyamadım çoook doğumlar vardı bugün innşallah herkes hayırlısıyla kavuşmuştur yavrusunaaa..
ben bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :)
çok korkuyordum ama 10-15sn filan sürdü veeee
en korktuğum şeyi söyledi doktor
çatınız gaaayet iyi müsait normal doğumu rahat yaparsınız dedi
bense en başından beri sezeryana meyilliydim ama bunu kesin istiyorum demiyordum
en iyisini siz bilirsiniz siz yönlendirin ben ikisine de açığım diyordum hep
beni şimdi korku aldı((
doktor 1 parmak açıklık var dedi ama bebeğin başı tam angaje olmamış tahminim daha 1 hafta bebek doğmaz dedi
ama kararı siz vereceksiniz sezeryan istiyorum derseniz en erken 18inde ya da 21inde alırız dedi..
ama 1 hafta doğum olmaz bence bekleyip de haftaya yapacağımız kontrolden sonra da karar verebiliriz dedi.
ama bence siz normal doğumu bi deneyin dedi
sonra nst ye gittim doğumhaneye ordaki hemşireler çok ilgilendiler
normal doüum düşünüyorsanız bakın sancı odası burası doğumhane şurası filan gezdirdiler
ayrıca plates topumuz var sıcak su uygulaması yapıyoruz 3cm den sonra da epidural uygulanabiliyor her türlü yardımı size biz yapıyoruz bence normali düşünün lütfen biraz cesaret filan dediler
ayy bilmiyorum çok korkuyorum dedim
Allahım yaa dedim bi çok kişi normal ister sorun çıkar olmaz ben de normalden bu kadar korkarken normale müsaitsin diyor doktor
ama benim çooook önce 11. haftada ense kalınlığı görülmüş ve kabus haftalar geçirmiştim
doktor onu da hatırlattı ve 40 hafta dokduktan sonra daha fazla beklemek ense artışı görülmüş bir bebekte risk olur dedi
normalde 3000de 1 dir dedi son haftalarda ölüm riski Allah korusun ama ense artışı görülen bebeklerde kitapların söylediğini söylüyorum size 300de 1 e yükselir oran dedi..
yani 27si olmuş ve normal doğmamışsa ya suni sancı veririz ya da o zaman sezeryan yaparız dedi
nst de de sancı bişi çıkmadı her şey yolunda dedi doktor
sezeryan istiyorum derseniz yarın ya da öbür gün gelin anestezi doktoru ile tanıştırayım o da mutlaka görüşmek istiyor dedi.. aa dedim maslakta yapcaktık doğumu aa evet dedi oraya gider orda tanışırsınız o zaman dedi. orayı ayarlarız dedi ama ben de kararsız kaldım yaa burası da güzel uğraştırmasam mı insanları orası burası dedim..
neysee çıktık bi kahve içtik
tekrar girdik içeri biz haftaya 39+1de kontrole geliyoruz beklemeye karar verdik sezeryan bile olacaxa son hafta olur hem bu arada belki sancı gelir de kolay doğum olur dedik. kolay olmicak gibi olursa da sezeryana yine geçeriz dedik..
ama hastaneden çıktığımdan beri hala düşünüyorum
burada okuyorum sezeryan olanlar çok memnunlar
sorun yaşayan hemen hemen yok gibi...
manikkk normal doğum yapıp çile çekmişti korkuyorum açıkcasııı
hakkımızda hayırlısı olsunnnn....
kandiliniz mübarek olsun kızlarr...sonunda kızımla başbaşa kalabildim ev çok kalabalıktı doğumdan sonra herkes tek tek gitti sonunda...doğum yapan arkadaşlar gözünüzaydın...pek geçmişi okuyamadım...herkeste dertler aynı sanırım sarılık meme ucu süt gaz....Allah'a şükür sarılık olmadık ama olmamak için epey uğraştık bol bol serum verdim kızıma şekerli ve emzirdim.şekerli su idrara çıkarttığı için kolay atlatıyoo sarılığı...sütüm gelmişti ama kızım tutamamıştı o sorunuda atlattık çok şükür.ilk bi kaç gün meme başım çok kötü olmuştu kopcak gibydii ama kremlerle falan onuda geçirdik.bi gaz problemimiz kaldııuyumayı özledim yaa.tam yatağa giriyorum tamam uyudu bu sefer diyorum cık cık seslerr başlıyoo anlıyo yattığımı heralde...bi gün iyiyse geceleri bir gün kötüü...umarım çok uzun sürmez bu gaz...doğurmayan az kalmışş sanırım.sizlerde hayırlısıyla alırsınız bebişlerinizi kucağınıza inş
kızlar Melocum'la konuştum az önce. sezeryanı iyi geçmiş. Şeker problemi yüzünden Elvin'imizi yoğun bakıma almışlar ama inşallah o da kısa zamanda annesinin kollarında olacak. maşşallah diyelim tobik çok güzel bir kızımız daha gelmişMelocum kızını çok az görebilmiş, onun dışında bir problem yok çok şükür.
alocum cnm aynı durumdayız sanırım.ben de hep doktorum beni sezeryana yönlendirir sanıyodum ama normal dogumda ısrarcı davrandı.ben olsam normal dogumu denerim dedi totalde en iyi dogum seklı normal dedı vs. bi de ben doktoruma güvendim acıkcası.cunku sezeryan onlar için en kolay yol normalde ısrar ettıklerıne göre var bı bıldıklerı :) ikna oldum normal doguma.yarın gidiyorum bakalım.tek korkum o kadar ugrasıp sezeryan olmak zorunda kalmakinş sezeryana gerek kalmaz da bu kadar kararlıyken pırt diye doğururum :) (3.700 bebişi nasıl pırtlatacaksam )
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah....
kızlar hayırlı kandıller suan belımde kasıklarımda adetmısım gıbı acaba bu dogum sancısımı dersınız?
slm...
kızlaar size soruum var şu annelik akademisinden kitabınız geldimi?
başvurmayan varsa başvurabilir..ama gelmedi benimki daha..
Annelik Akademisi / Boyut Yayın Grubu
Kızlar ya Ela bana mesaj atmış anca gördüm...Ela(hazel28) yarın sabah sezeryana giriyor sizlere haber vermemei istedi.Ve sizlerden bol bol dua istedi.Haber vereyim dedim...
Kızlar ya Ela bana mesaj atmış anca gördüm...Ela(hazel28) yarın sabah sezeryana giriyor sizlere haber vermemei istedi.Ve sizlerden bol bol dua istedi.Haber vereyim dedim...
Yarı doğuma giriyorum arkadaşlar dua edin hep normal istiyordum ama bebek kilolu riske atmaya gerek yok dedi doktorum..Allah hepimize kolaylık versin..
canım ben nherşey normal doğum sürecim başladı çatım dar olduğu için sezeryan a geçmek zorunda kaldık.daha öncede yazdım çatı muayenesini yapacağımız hafta doğum yaptım.sana tavsiyem kendini rahat bırak ve normal doğumunu yap.benim nişanım geldikten sonra suyum geldi ve sancılarım başladı internetten doğum sancısını azaltma yöntemlerine baktım uyguladım.kendimi motive ettim.hazırlıklı olmadığım halde sürecin kontrolünü elimde tuttum ve açılmalarım kolay oldu.hatta tam açılma gerçekleştiğinde doktora ben sancılarım arttığında çekmek istemiyorum dedim epudral yapın dedim ne artmasıı açılman bitti bebeğin geliyor dedi.kızımın başı göründü ama kemikten geçemedi o süreçte sadece benden yapmam istenilen ıkınmamdı bende ıkındım .hani sonunu yaşamadım ama bu süreç korkulacak bir süreç değil.tekrar tekrar yazıyorum.korkmayın.sezeryandan sonra da uyandığımda iyiydim kızımı getirdiler yanıma çok güzeldi )) ve ayağa kalkma zamanı da kalktım yürüdüm ve hala ayaktayım :))iyiyim
canım olabilir bazen nişan ve su gelmeden de sancı başlıyormuş ben sancılarım hafif hafifti yalancı sancıdır dedim ama değilmiş.dinlendiğinde geçiyorsa yalancıdır ne yapsan geçmiyorsa gerçektir :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?