saol canım bizimki hiç yapmıyor 5. gün biz yaptırıyoruz genelde tabi zararlıymış bize ilaç vermedi şuan sadece takip altında tutucaklar ünv hastanesi olduğu için ilaç vermiyolar hemen nedenini araştırıyolar
GEÇMİŞ OLSUN DİYEN HERRKSE TŞK EMMİR KUCAĞIMDA DURMUYOR KUSURA BAKMAYIN
aynı dert bendede var sğ göğsüm solun nerdyse 2 katı solda sütde az ne yapsak da aynı olur acaba yada aynı olurmu merk ediyorum
Kızlar Bir de Yengem Söyledi İki Erkek Çocuk Büyüttü Kesinlikle Salata Ve Yeşilsoğan Ye Çok Süt Yapar dedi Bi de Isırgan Çayı İç Dedi İçen Var mı Tavsiye Eder misiniz?
Kızlar Bir de Yengem Söyledi İki Erkek Çocuk Büyüttü Kesinlikle Salata Ve Yeşilsoğan Ye Çok Süt Yapar dedi Bi de Isırgan Çayı İç Dedi İçen Var mı Tavsiye Eder misiniz?
ben ısırgan çayıda içiyorum canım
ay benimde yiyip içmediğim yokmuş yaniiii
yaa o korkma tırsma bende de oluyouyuyo sanıyorum bi bakmışım gözler kocaman açık fıldır fıldır ödüm kopuyo niyeyse saçma ama oluo işte
bu arada mapuci o hediye işlerine uyuz oldum hiç getirmesinler daha ii biz sanki hediye bekliyoz onlardanbizde de komik bişi oldu gelen hediyelerin içinden hediye değiştirme kartı çıkıyo ama 1 -2 sene öncesine ait aman siz dikkat edin gelen hediyeleri başkasına götürcekseniz ayıp olmasın ben kontrol edip ayırdım hep
Çok ayıpladım gerçekten. İnsan giyilmişi hediye getirir mi? Bir de her gelen bir akıl veriyor çok sinir oluyoruM. Eşim de bilgi veriyor diyor. Doğrudur ama her gelen farklı farklı kulaktan dolma eski bilgilerini sunuyor. Gerçek olan bilgiyi vermiyor ki. Hııı deyip geçiyorum valla. Yoksa muhabbet bayacak.
Geçen yakın akrabam bebek görmeye geldi. Genelde her geldiklerinde yemekli gelirler. Ben de lohusadayım sonuçta yemekle uğraşacak halimiz yok. Pasta börek çörek var yeterli dedim. Yeni doğum yapmış birinin evine yemekli gelecek halleri yok ya dedim. Ama malesef yemekli gelmişler. Pide aldırdım hemen. Hepsini sildiler süpürdüler. Çok sinir oldum. Ben sezeryandan çıkalı daha 2-3 olmuşken insan yemekli mi gelir. Annem babam var diye onlara mı güvendiler. Annem bebeğe mi baksın bana mı misafire yemek mi yapsın.
İnsanlarımız bazen çok anlayışsız gerçekten.
Benimki de yıkanmayı sevmiyor sanmıştım. Meğer karnı acıkmış ona bağırıyormuş. Bende bundan sonra karnını biraz doyurup ondan sonra duş aldırıyorum. Bezini de değiştirirken eşim konuşuyor oyalıyor. Kıyafetini de konuşarak giydiriyoruz. Arada bi kkucağa alıyoruz susuyor. Sonra tekrar giydirmeye devam ediyoruz. Hatta bazen kucakta giydirdiğimizde oluyor. Titreyerek ağlıyor dayanamıyorum.
m
erhaba hanımlar çok moralim bozuk çok yorgunum ve sanırım dahada çok yorulucaz dün emiri çapa tıp fakültesine götürdük kakasını yapamadığı için oraya gitmemizi söylemişti doktor neyse sabahın köründe gidip hastane kapanınca çıktık oğlumun canını çok acıttılar akşama kadar her girdiğimiz odada ağlamaktan kaskatı oldu bide üstüne 8 tüp kan aldılar zaten en beteri buydu bizim için o ağladıkça bende ağladım yavrumun canını çok acıttılar emmerken bile gözünden yaşlar geliyordu dün bi tane kanın sonucu çıktı dr emiri sarı gördü sarılık testi istedi allahtan iy çıktı değeri 2 çıktı oda anne sütü sarılığıymış olurmuş dedi ama protein eksikliği çıktı sütümden protein yueterli miktarda geçmiyomuş çocukta kilo alma da bi sıkıntı yaratmazmış ama önlem almassak bazı sorunlar teşkil eder dedi bi mama yazdı protein takviyesiymiş özel bi mama dedi onu anne sütüyle günde 2 öğün başlıyacaz diğer zamanlar normal emziricem bütün tahliller cuma günü çıkıyor hepsine bakıp öyle başlıyacakmışız mamaya dua edin diğerleri temiz çıksın kızlar gece çok huysuzdu canı acıyoordu ağlamıyordu ama inliyordu kendini sıkıp gece 3den beri şiimdi uyudu çok zordu benim için oğlumu o şekilde görmek allah beterinden saklasın bu arada kızlar sütümüzde protein az olabilirmiş bu yüzden protein zengini yiyecekler tüketmek lazımmış bebek daha rahat alsın diye çünkü bunu anlamak zormuş bebek kilo filan alıyormuş bi sorun gözükmüyormuş sadece bebekten alınan kanda anlaşılıyoormuş
benim ilk zamanlar sol göğsüm yara oluca sağ tarafı ağırlıklı olarak verdim acaba ondan mı sağ daha büyük ve çok süt geliyor senin de öyle bir şey oldu mu
Dün Aile .Hekimine Gittik Oğlumun Burnu Tıkalıydı Hemşireler Emmiyordur Burnu Tıkalıysa Dedi serum fizyolojik verdi dr kullanan varmı günde kaç kez kullanıyosunuz nasıl kullnıyorsunuz faydasını gördünüz mü?
Kızlar çok endişeliyim bebeğimin kakasında 2 kez sümüksü ince çizgi şeklinde kan geldi ve bebeğim kakasını 3-4 gündür yeşil yapıyor bugün doktora gidicez ama sizede bi sormak istedim.Böylşe bişey yaşayan varmı aranızda.Lütfen bilen cevap versin
slm kızlar herkes göğüs ucu yarasından şikayetçi evet bende aynen sizin gibiydim çok krem kullandım geçmedi ama en iyi ilacı keşfettim. pekmez evet pekmez göğüs uçlarına her emzirmeden sonra pekmez sürün çok iyi geliyo.ben böyle rahatladım şimdi sadece ilk emzirmemde çok az acıyo okadar.deneyin umarım işinize yarar
saol canım bizimki hiç yapmıyor 5. gün biz yaptırıyoruz genelde tabi zararlıymış bize ilaç vermedi şuan sadece takip altında tutucaklar ünv hastanesi olduğu için ilaç vermiyolar hemen nedenini araştırıyolar
GEÇMİŞ OLSUN DİYEN HERRKSE TŞK EMMİR KUCAĞIMDA DURMUYOR KUSURA BAKMAYIN
Arkadaşlar az önce yazmayı unutmuşum yer elması çok güzel süt yapıyor,bozada çokkk ii dediler bugün aldım bakalım sonuç ne olacak.
Birde bunları buldum paylaşmak istedim
Anne Sütünü Artırıcı Kürler ve Bitkiler
•Ada çayı
•Amber kabuğu
•Anason (20 gram susam, 10 gr anason ve 500 gr bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba kaşığı yenir)
•Antep fıstığı
•Civanperçemi
•Çemen
•Çörek otunun bal ile karıştırılması
•Dereotu
•Deve dikeni salatası
•Enginar
•Erik kaynatılarak balla karıştırılması
•Fesleğen (Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir. Bundan 1- 2 bardak içilir)
•Geven
•Havuç
•Hayıt
•Salatalık
•Hurma
•Kimyon
•Kişniş
•Kuşkonmaz
•Lahana
•Marul (tohumundan günde 4- 5 gr yenirse etki gösterir)
•Maydanoz
•Melek otu
•Nane
•Rezene
•Salep
•Taze üzüm
•Yer elması
•Zencefil
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan anne sütünü artırıcı kürler:
•Her gün iki porsiyon taze beyaz üzüm yemek anne sütünü artırıcı etki yapmaktadır.
•Sabah ve akşam yemeklerinden önce dereotu tüketmek sütünüzün artmasını sağlar.
•Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre su ile haşlayın. Elde edilen incir suyunu ikiye bölerek sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez için.
Bu kürleri aynı anda uygulamayın. Kürlerin uygulama süreleri bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulamayı bırakın. Bir hafta süre ile uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrar kür uygulama ihtiyacı duyarsanız bu kez başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örnek olarak, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktıktan sonra ileri bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu ya da kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.
Anne sütünü artıran yiyecekler:
•Tahin helvası: Anne sütünü artırır. Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
•İncir: Anne sütünü artırır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
•Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
•Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır. Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar ameliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.
•Dereotu: Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır
canım bende alerji oldum..vücudum sürekli kaşınıyor..dr bana da ilaç verdi ama süt vermeyi kes falan demedi..sen hangi ilacı kullanıyorsun alerji için..
ben malt içeceği içiyorum canım 2-3 haftadır
tadı güzel asitli kola tarzı bişey meyvalısını al ananaslı armutlu şeftalili satılıyor
inşallah faydasını görürsün
kızlarr acaip dişim ağrıyorr napıcam bilmiyorummm hiç bişi yapaamadım ev dandini yarın annemler geliyooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?