2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun cnm okurkrn bilr gözlerim doldu Allah beterinden korusun

aynı dert bendede var sğ göğsüm solun nerdyse 2 katı solda sütde az ne yapsak da aynı olur acaba yada aynı olurmu merk ediyorum

benim ilk zamanlar sol göğsüm yara oluca sağ tarafı ağırlıklı olarak verdim acaba ondan mı sağ daha büyük ve çok süt geliyor senin de öyle bir şey oldu mu

Kızlar Bir de Yengem Söyledi İki Erkek Çocuk Büyüttü Kesinlikle Salata Ve Yeşilsoğan Ye Çok Süt Yapar dedi Bi de Isırgan Çayı İç Dedi İçen Var mı Tavsiye Eder misiniz?

ben ısırgan çayıda içiyorum canım
ay benimde yiyip içmediğim yokmuş yaniiii

Kızlar Bir de Yengem Söyledi İki Erkek Çocuk Büyüttü Kesinlikle Salata Ve Yeşilsoğan Ye Çok Süt Yapar dedi Bi de Isırgan Çayı İç Dedi İçen Var mı Tavsiye Eder misiniz?

Ben ısırgan çayına 2 gün önce başladım günde 1 kez içiyorum (unutuyorum)faydası var tavsiye ederim cnm

Arkadaşlar sağdınız sütleri aynı gün içinde bebişe veriyor musunuz?Birde pompa madela mı önerirsiniz?Ne kadara aldınız?

Son düzenleme:
ben ısırgan çayıda içiyorum canım
ay benimde yiyip içmediğim yokmuş yaniiii

ohh yarasın o zaman, ay ne biliyim ismi çok itici geldi zaten rezene içiyorum hergün milupanın onu bile zorla içiyorum nerde o nescafeler meyvesuları kolalar heeyy gidi hey hey :}

mete bey uyandı bezini değiştik emdi kucağımda bakınıyo :)

yatağa koydum ama durmadı oda sizi okuyacakmış

yaa o korkma tırsma bende de oluyo uyuyo sanıyorum bi bakmışım gözler kocaman açık fıldır fıldır ödüm kopuyo niyeyse saçma ama oluo işte

nasıl oldun cnm yaa dikkat etde mastit olma benim gibi bir hafta önce bende öyleydim çünkü dr da açtım gözümü.Allah kimseye vermesin

hehheh iyi yapmışsın,değiştirme etiketinin yanı sıra bide fiyat etiketi çıkıyor,nasıl bir dikkatsizlikse artık o.

bende akıl verenlere sinir oluyorum,herkes filozof olmuş maşallah

bizdede durum sizdekinden farksız,bezini ben değişirken eşim konuşup dikkatini çekmeye çalışıyor,ağlamaya başlayınca kucağımıza alıyoruz,susunca tekrar devam ediyoruz falan,1 ayı geçti halen alışamadı bebekler alt değişmeye,kıyafet yenilemeye,biran önce alışsalarda bizde savaşmak zorunda kalmasak miniklerle

sevim çok geçmiş olsun miniğine,Allah sizede yardım etsin,küçücük bebek ne sıkıntılar çekiyor ya,çok üzülüyorum,Allahım şifasını versin acil

benim kız uyumamak için direniyor resmen,memede uyuyor yatağa koyunca uyanıyor,şimdide mızmızlanıp duruyo gidim bari.

Arkadaşlar az önce yazmayı unutmuşum yer elması çok güzel süt yapıyor,bozada çokkk ii dediler bugün aldım bakalım sonuç ne olacak.
Birde bunları buldum paylaşmak istedim
Anne Sütünü Artırıcı Kürler ve Bitkiler
•Ada çayı
•Amber kabuğu
•Anason (20 gram susam, 10 gr anason ve 500 gr bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba kaşığı yenir)
•Antep fıstığı
•Civanperçemi
•Çemen
•Çörek otunun bal ile karıştırılması
•Dereotu
•Deve dikeni salatası
•Enginar
•Erik kaynatılarak balla karıştırılması
•Fesleğen (Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir. Bundan 1- 2 bardak içilir)
•Geven
•Havuç
•Hayıt
•Salatalık
•Hurma
•Kimyon
•Kişniş
•Kuşkonmaz
•Lahana
•Marul (tohumundan günde 4- 5 gr yenirse etki gösterir)
•Maydanoz
•Melek otu
•Nane
•Rezene
•Salep
•Taze üzüm
•Yer elması
•Zencefil

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan anne sütünü artırıcı kürler:

•Her gün iki porsiyon taze beyaz üzüm yemek anne sütünü artırıcı etki yapmaktadır.
•Sabah ve akşam yemeklerinden önce dereotu tüketmek sütünüzün artmasını sağlar.
•Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre su ile haşlayın. Elde edilen incir suyunu ikiye bölerek sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez için.

Bu kürleri aynı anda uygulamayın. Kürlerin uygulama süreleri bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulamayı bırakın. Bir hafta süre ile uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrar kür uygulama ihtiyacı duyarsanız bu kez başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örnek olarak, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktıktan sonra ileri bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu ya da kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Anne sütünü artıran yiyecekler:

•Tahin helvası: Anne sütünü artırır. Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
•İncir: Anne sütünü artırır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
•Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
•Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır. Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar ameliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.
•Dereotu: Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır

Son düzenleme:
benim ilk zamanlar sol göğsüm yara oluca sağ tarafı ağırlıklı olarak verdim acaba ondan mı sağ daha büyük ve çok süt geliyor senin de öyle bir şey oldu mu

onla alakalı değil bence cnm çünkü benim baştan beri sağdan çok süt geliyo hatta yara olan da sağ göğsüm hatta ilk haftalarda sağ göğsümde o kadar çoktuki emir hepsini boşaltamıyodu .(gerçi nazara geldim şimdide yetmiyo sütüm)bu sefer solu az emince de sol azaldı çünkü nekadar emerse o kadar çoğalırmış süt diye duymuştum ama sende de tam tersi olmuş enteresan:26:

Dün Aile .Hekimine Gittik Oğlumun Burnu Tıkalıydı Hemşireler Emmiyordur Burnu Tıkalıysa Dedi serum fizyolojik verdi dr kullanan varmı günde kaç kez kullanıyosunuz nasıl kullnıyorsunuz faydasını gördünüz mü?

ben serum fizyolojiyi doğduğundan beri kullanıyorum.günde 3 kez 2 şer damla damlatıyorum.şimdiye kadar burnu hiç tıkanmadı kızımın.dr.umuz doğumdan itibaren başlattı bize.

canımbize dojktor günde 6 kere 2şer damla dedi bide aspiratörle temizliyorum ben hemen açılıyor

kızlarr acaip dişim ağrıyorr napıcam bilmiyorummm hiç bişi yapaamadım ev dandini yarın annemler geliyooo

cnm fatma da yazmış gerçi ama bi arkadaşımınm kızında da olmuştu.doktor ilk adetini görmüş kızın demiş arkadaşıma.inş önemli bişi diildir

saol cnm bilgi için :)

çok geçmiş olsun cnm...

tşkler bilgiler için :)

arkadaşlar bugün doktora gittik benim de bebişimin yüzüde sivilceler oldu dr dedikiii sütüm olsun diye 'şekerliiiii' şeyleri çok tüketme ççok tatlı bal-pekmez yeme dedi bunlarn yerine sıvı tüket 'tatlı' bebeğe alerji yapabilir dedi daha doğrusu fazla 'şeker' bebekte bu şekilde etki gösterebilir dedi ama hiçbişey ilaç vs vermedi kendiliğinden geçer dedi bilginize:) bence rahat olalım bütün bebişlerin sivilceleri geçecek pozitif düşünelimmmm herşey iyi olsunnnn! hepinize sevgiler..

canım bende alerji oldum..vücudum sürekli kaşınıyor..dr bana da ilaç verdi ama süt vermeyi kes falan demedi..sen hangi ilacı kullanıyorsun alerji için..

zirtek ve ataraks haplar ben kaşıya kaşıya mahvettim cildimi dr korktu sanırım bide advan.. m (tam adını bilmiyorum) jel sürüyorum sabah akşam demir eksikligi neden olmuş olabilir dedi ama 1 hafta tedaviyi kesme süt verme dedi küçücük bebegim malesef mama alıyor bende çok halsizim

kızlarr acaip dişim ağrıyorr napıcam bilmiyorummm hiç bişi yapaamadım ev dandini yarın annemler geliyooo

gecmiş olsun 1 haftadır ağrıo benimde abse yapmış antibiyotik ve agrı kesciyle duruyorum vakit kaybetmeden hemen git doktora doğumdan sonra bazı kişilerde diş ağrısı kaçınılmaz oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…