2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm,Süt olduğu gibi yani sıvı yapısı bozulmadan çıkıyorsa kustuğunu,kesik kesik ve koyu bir şekilde çıkıyorsada çocuğun çok ii beslenip fazla sütü çıkardığını söylüyor annem

canım üşütmüş olabilirmiki.yada sürekli ve çok emdiyse fazlasını da çıkarıyor olabilir.sende dikkat et kendine hep derlerdide inanmazdım anneden alır diye.ben azıcık üşütsem metehan rahatsızlanıyor.ayaklarını falan sıcak tut aman

benimki bazen ağzından koyu ve kıvamlı bi şekilde akıtıyo kusmak gibi değilde sanki peynirimsi gibi parça parça çıkarıyo.her zaman olmuyo ama arada yapıyo.sütü alıyo peynir olarak geri verio diyorum bende annenin teorisine göre yarıyo ozaman süt

merhaba kızlar ay oku oku anca bitti yaaa amma cok yazmışınız yine
bizim bugün 1. ayımız doldu kızım bana hediye verdi 2 gülücük çoookk mutluyum çookk
kayınvalidemler dün gitti bugün ilk günümüzdü tek tecrübe falan hikaye ay çok zorlandım ben
ev dandini üstüne bide misafir gelmezmi
bütün halıları topladım halıcı gelip alacak birazdan yıkamaya temizlik içinde kadın tutcam valla ay yapamam yoksa şu sıralar 15 te haftada 1 gelse yine yeter ama mutfak felaket olmuş bir rendeyi 5 dk aradım kendi mutfagımda eski düzene girmek zaman alacak eeee beylik buraya kadarmış şimdi el mahkum iş yapma zamanı 2 aydır mutfaga girmeyen ben bugün pek zorlandım canımm bu arada hametan krem kaç lira kızlar yaa bebeğim pişik oldu hemde ben tarif verdim 2 gün önce pişik için ama insan hemen geçsin istiyor işte:26:

annen yanındayken bol bol dinlen canım
megen ne rahatmuışım 1 aydır ben
inan bugün ilk günümdü felaket şuan uyududa bi bakayım dedim
ev mahvolmuş durumda üstüne üstlük bide arkadaş bebek görmeye gelmezmi
misafir odası temizdi Allahtan
çok zorlandım çoookkk

zaten dahilsin canım :)
dünkü hassasiyetle biraz sitem ettim işte bugün normale döndüm şükür

işe yaradıysa ne mutlu canım benim

günde 1- 2 kez 2-3 kaşık veriyorum

sağol canımmm
ferrosanolu kızımda vermişlerdi ama bunda vermediler kullanan arkadaşlar var canım

kimyon rezenenin zararı olmaz ben size tavsiye etmeden önce dr umuza sordum önce kızıma kullandım faydasını görünce buraya yazdım canım
sanki anlattıklarından bana bebiş üşütmüş gibi geldi
ama kayısı vermekde kesinlikle doğru değil bence neden karışırler şu çok bilmişler bebek büyütmemize yaaa
sen görmeden vermişler hemde cok sinir oldum şimdii çocuk onu sindiremezki

geçmiş olsun bu arada

canım sağolasın
evet herkesin bebişi var artık eskisi gibi değil
bende dün çok duygusldım yazıverdim işte öylesine
mam konusunuda takmamamn iyi olmuş herkes bi laf söylüyor amann kızımda mamayla büyüdü maşallah çok zeki
bak sende mamayla büyümüşsün
yoksa napalım açmı kalsın bebecikler yani

fatmacım bunu yazmana çok üzüldüm sen herkese hep cvp verip yardımcı olıuosun sen benim için çok değerlisin canım tecrübelerini esirgemiyosun bizden çok teşekkürler

canım böyle düşünmen beni çok mutlu etti
faydam oluyorsa ne mutlu bana

biz 2. günden beri veriyoruz
hastanede çocuk dr u kontrole geldiğinde sordum emziğe alıştırmak istiyorum ne zaman vermeye başlayayım diye
oda bu gece başlayın hemen dedi:)
vallahi kurtarıcı emzik ben devam ederim:)

sağol canııım
eşim alacak ozman bizim paraları desene
adet konusuna gelince belki bu sefer geç olursun ben 6. ay olmuştum ilkinde kardeşim 1.5 yıl sonra oldu
olmamak daha iyi keyfine bak dicem ama korunmakta lazım tabi
sizin az kalmış 2 aya

1.sorunun cevabı bebeğe dik olarak verme biberonu ondan kırmızı oluyor dudagı gayet rahat olmalı emerken yatay dursun ancak son damlada dik pozisyonda ver
bende olmuyor kırmızılık ama ilk kızımda öyle oluyordu
2. deliği alta getirince süt çok akıyor bebek hepsini yutamadı bende şimdi üste getiriyorum böyle iyi emdi:)
bu arada cevap veriyorsun canım sen biliyorum yani
pişiğe krem tarifi yazdım ama kızım çok feci pişik oldu iyimi
hametan alayım bende bari:26:

canım ben hergün sabahtan 1 cezve suyu kaynatıp cam şişede saklıyorum mama yapacağım zaman kaç ml lazımsa okadarını ılıtıyorum çok kolay oluyor

amaannn nazar değmesin kızım uyudukça düzenli girmeye çalışıyorum
bakma tecrübeli görünüyorum ama mutlaka okuyorum bende çok şey öğreniyorum
bilgileri kaçırmama babında yani

çoook sağol sedacım bende sizlerden bişeyler öğreniyorum canıımmm
bu arada keşke bikaçkişi yakın otursaydık hepimiz hametan alacağımza ortak alıp bitince yenisini alırdık

2 ay yasak dedi hatta burda verdiği kağıdın yazısını paylaşmıştım
2 AY KESİNLİKLE YASAK yazıyordu
benimki bugün bana diyorki yaşasınn 1 ay kaldı

ayyy bilmeden ben hepsini yapıyormuşum bunların yaa
vay be içgüdülere bak
ben gece kundak yapıyorum kolarını kıpırdatmayınca 5 saat uyuduğu oluyor
dün gece yapmadım mesela 15 dk bir uyandık:44:

ilk kızımda şöyle bıçağın ucuyla çay kaşığına 1-2 kez kazıyıp 2-3 damlada sütümü sağıp üstüne veriyordum
bişey olmaz verebilirsin canım
inşallah faydasını görürsün

Duydum Ama Hiç Denememiştim Ayy Ne Güzel Bi de Onu mu Denesek Nasıl Verdin Canım?

bir de elma suyu falan ne zaman veriliyor bebeğe bilen veren var mı?

merhaba canım doğumdan sonra bi kopukluk yaşadık hemen hemen hepimiz...çok geçmiş olsun sıkıntılı bi dönem geçirmişsiniz sanırım inş en kısa zamanda iyice toparlanır sevil hanımla oyunlar oynarsınız....
ay canım misafiri hem istiyorum hem istemiyorum...zor oluyo gerçekten bi de önceden olduğu gibi temizliği 2 3 çeşit ikramı olsun deyincee işler çığırından çıkıyo olan bana oluyo...benim annemlerde 1 haftalıkkken gitmişlerdi...perşembe geliyorlar haftasonun kalıp geri dönecekler torunlarının hasretine dayanamıyorlar....
benim kızda babası gittikten sonra uyumuyo herhalde anlıyo babasının gittiğini....gece nöbetlerindede daha uslu duruyo sanki biliyo benim yalnız olduğumu kıyamıyo annesine...babasının olduğu gecelerde babasına naz yapıyo galiba mızmızlanıyo
canım herkes her konuda kafasına göre bişiler söylüyo takmamak lazım...banada geçen arkadaşın biri ayy memede uyumaya alıştırma sonra çok çekersin diyo...kendi çocuğuda hep memede uyuduu senelerce...çocuklar kendi kurallarını koyuyor biz zorla alıştırmıyoruz ki akışına bırakmak lazım herşeyi bi de he deyip geçmek...

sanırım şu ara hepimizin biraz hava almaya ihtiyacı var...biraz daha sabır bahar bi gelsinn evde hiç durmayalımm
sorunlar hep aynı... kiloo benimde sıkıntım kıyafet almam lazım...ama ben mecburen alıcam pardesülerim olmuyo haliyle...aşırıya kaçmadan bi kaç bişi almam lazım 1 ay sonra falan memlketlere gidicez insanlar gelicek kızımı görmeye şık olmam lazım
ay inş öyledir...normal yani ben hemen panik oluyorum yarın gidicez doktora....
SEDAcım dikkat etmeye çalışıyorum dün banyo yaptırdık acaba o zaman mı üşüttü ki pöff ne zormuş ya insan hep tedirgin oluyo eşim çok kızıyo gerçi bana çok pimpirikliymişimm

korse giydim şimdi ayyy çok sıkmıyo sanki ama ne bilim işe yarar inşallahh.

ayyhhh nefes alamıyorum.

kızlar hangi mamadan kullanıyosunuz büyüyen yavruma sütüm yetmiyo dr a gidecektim ama hiç halim yok geceden buyana uyumadım.yavrum aç kalır diye korkuyorum

çok sıkmıyo demiştim yaaa ayhhh sözümü geri alıyorum sıkıyoomuşş.dur bi eski pantolonumu giyeyim bakalım olacakmıııı

Duydum Ama Hiç Denememiştim Ayy Ne Güzel Bi de Onu mu Denesek Nasıl Verdin Canım?

bir de elma suyu falan ne zaman veriliyor bebeğe bilen veren var mı?

6 aydan önce anne sütünden veya mamadan başka bişey verme canım
6 ay dolunca az az meyve suları başlıyor

kızlar hangi mamadan kullanıyosunuz büyüyen yavruma sütüm yetmiyo dr a gidecektim ama hiç halim yok geceden buyana uyumadım.yavrum aç kalır diye korkuyorum

Milupa aptamil1 aldır canım anne sütüne en yakın mama

yok anam yookk kot senin neyinee

bacak ve popo kısmı çok güzel olduu.hiç tam olarak dolduramıyordum hoş oldu ama gel görki göbikten kapanmadı iki karışmış meğersem benim pantolonların belleriii.pöfff top gibi kaldı göbeğimm

ben hastaneden çıkınca aptamil 1 almıştım 1 kere verdik metehana açtık yani kutuda duruyo bozulurmuki bişi olurmuki mamaya.ne olur ne olmaz duruyoo

ya bilmiyorum ki annem biz size 2-3 aylıktan sonra vermeye başladık elma suyu,elma rendeleyip dedi de bilemedim bende 6 aydan önce bişey verilmez die biliyordum :S

ya bilmiyorum ki annem biz size 2-3 aylıktan sonra vermeye başladık elma suyu,elma rendeleyip dedi de bilemedim bende 6 aydan önce bişey verilmez die biliyordum :S

yok canımmm 2 aylıkta çok küçük

bebeğe versen yer yemem demez ona şimdi yemek bile versen yutar.mesele yemesi değil zaten midesi hazmedemez.sıkıntı yaşar 6 aydan önce verilmez diye biliyorum bende.hatta önce sulu şeylerle başlanıyor

daha dur canım çok yenisinnn yakında fıstık gibi olursun merak etme

kızlar bebeğinizin şiş ve kaka olan kıyafetlerini direk makinaya mı atıyorsunuz?ben önce 3 defa elimde yıkıyorum sonra atıyorumm amaa yetişemiyorumm

hangi bezi kullanıyorsunuz?
ben molfix almıştım ilk önce memnundumm sonra bi kere prima almak zorunda kaldık kızımın poposu kıpkırmızı oldu...sonra yşne molfix aldık amaa geçmedi kırmızılık....şimdide huggies aldık kırmızılık biraz daha iyi gibi ama bu da acaip sızdırıyo her seferinde kıyafet değiştşrmek zorunda kalıyoruzz

kızlar bebeğinizin şiş ve kaka olan kıyafetlerini direk makinaya mı atıyorsunuz?ben önce 3 defa elimde yıkıyorum sonra atıyorumm amaa yetişemiyorumm

kaka olursa bende çitiliyorum ama çiş olanları direk makineye atıyorum.orda yıkanması yeterli diye düşünüyorum.

zaten benimkinin üstünü çiş yapma performansı çok kuvvetli hergün açılıyo makina neredeyse.günde 2 kere falan üst baş değişiyoruz bezini açar açmaz fışşş koyveriyo benimki bazen altını açıp bezle kapatıyorum bekliyorum yapsın diye yapmıyo ben bezi altından çektiğim an koyveriyo resmen dalga geçiyo benle hele bugün önce çişi yaptı tamda benim yatağın üstündeydi onu kurtarayım derken bide kakasını koyverdiii tam komediydi altını açmayı fırsat biliyo yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…