• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sorularım olcak sizlere benım kızın doğum günü 23 şubatta bir gün sonra aşıya götürcem bu seferki aşıyı nerden vuruyolar.birde başka aşı yapıcaklarsa ne kadar süre sonraya randevu veriyolar

slm kızlar doğum günü kutlamarı yapılmış bütün bebişlerin 1. yaşları kutluyorum bizde cumartesi günü kutladık kızımın doğum gününü evde yaptım çok kalabalıktı saolsun çağırdığım herkez kırmadan gelmişler o kadar kalabalıktı ki hiç birşey hatırlamıyorum desem yeridir kızımla ve babasıyla fotoraf çektirmeyi unutmuşum ona çok üzüldüm bide bugün melise aşı yaptırdım
kızamık.kızamıkcık kabakulak aşışı daha sonra sırayla zatüre ,hepatit a ve su çiçeği aşıları olucakmış her ay 1 tane kızımın kilo alamamış bu ay hastalanmıştı kuşum kilosu 6690 olmuş olsun bu kadarınada şükrediyorum sağlığı yerinde ya bana yeter bizden bu kadar kızlar
canım kızının yeni yaşı kutlu olsun Allah sağlık sıhhat versin bizde inş. hafat sonu kutluycaz aşıları nasıl rahatsız ettimi bide o saydığın aşılar her ay vurulacak olanlar özel aşımı selamlar

kızlar sorularım olcak sizlere benım kızın doğum günü 23 şubatta bir gün sonra aşıya götürcem bu seferki aşıyı nerden vuruyolar.birde başka aşı yapıcaklarsa ne kadar süre sonraya randevu veriyolar
canım yaa bende doğum gününden sonramı aşı yaptırsam bilemedim eğer etkilenirse d.günümüz hüsran olcak bide stüdyoya gidecez orda huzursuz çıkmasını istemiyorum bana fikir werin kutlayan anneler

mrh..2 aşı yapıyolar biri koldan diğeri bacaktan
ben doğumgününden 2 gün sonra yaptırdım..
sende dogum gününden sonra yaptır bence kızımda ateş olmadı ama çok huzursuzluk oldu..
bide hemşire bugün koluna dikkat edin çok hareket ettirmeyin demişti...

slm kızlar doğum günü kutlamarı yapılmış bütün bebişlerin 1. yaşları kutluyorum bizde cumartesi günü kutladık kızımın doğum gününü evde yaptım çok kalabalıktı saolsun çağırdığım herkez kırmadan gelmişler o kadar kalabalıktı ki hiç birşey hatırlamıyorum desem yeridir kızımla ve babasıyla fotoraf çektirmeyi unutmuşum ona çok üzüldüm bide bugün melise aşı yaptırdım
kızamık.kızamıkcık kabakulak aşışı daha sonra sırayla zatüre ,hepatit a ve su çiçeği aşıları olucakmış her ay 1 tane kızımın kilo alamamış bu ay hastalanmıştı kuşum kilosu 6690 olmuş olsun bu kadarınada şükrediyorum sağlığı yerinde ya bana yeter bizden bu kadar kızlar

Doğum gününüz kutlu olsun.bizde pazar günü kutlama yapacağız inş.22 şubat doğumlu ama aşıdan önce kutlamak istedik.İnşallah bizimkiside güzel geçer:1:

canım kızının yeni yaşı kutlu olsun Allah sağlık sıhhat versin bizde inş. hafat sonu kutluycaz aşıları nasıl rahatsız ettimi bide o saydığın aşılar her ay vurulacak olanlar özel aşımı selamlar

canım biz dün sadece kızamık kabakulak,kızamıkçık aşsını vurdurduk bacağından hiç bir sorun çıkmadı allaha şükür ne huzursuzluk ne ateş normalde hepetit a da olması gerekiyodu sağlık ocağında bu şekilde vuruyolar ama doktorumuz hepsi aynı anda vurulduğu için bide bir kalite farkı olduğu için bu şekilde vurdurmamızı önerdi sağlık ocağındakinden farklı olarak 18 tl fark verdik özelde vurdurdum sizde doğum gününden sonra yaptırın bence her coçuk aynı deil ne olur ne olmaz

mrh..2 aşı yapıyolar biri koldan diğeri bacaktan
ben doğumgününden 2 gün sonra yaptırdım..
sende dogum gününden sonra yaptır bence kızımda ateş olmadı ama çok huzursuzluk oldu..
bide hemşire bugün koluna dikkat edin çok hareket ettirmeyin demişti...

siz hangi aşıları yaptırdınız canım

bır koldan bır bacaktan vuruyorlar ıstersen dogumgununden bırgun sonra gotur benım kızımda ates falan olmadı dun yaptrdık ama huysuz bugun ıstersen dogumgununde neolur neolmaz bırgun sonra yaptır bırdahakı randevuyuda temmuza verdıler(yanı 5 ay sonraya) sızınkınıde muhtemelen agustosa verırler benım kıızım ocak 28 dogumlu devletın ası takvımındekı ası olcakmıs ozaman ama 15 aylıkken su cıcegı var özel ası onu vurdurusan 2 ay sonra randevu yanı

cnm biz pnömokok ve kkk aşılarını yaptırtık..
15 ayda da suçicegi aşısını yaptıracagım ama hepattit a aşısınından haber im yok özel sanırım..o kacınca ayda yapılıyor biliyormusun

bizim aşı karnemizde hepatit a 14. ve 20.ayda görünüyo su çiçegi 13.ayda pnömolok 16. ayda sadece zatüre aşısı görünmüyo sanırım o özel bir aşı onu 10 martta vurulacak bizimki sizlerlen farklı sanırım ama neden anlayamdaım bebelac cep tel msj larındada bu ay hepatit a ve kkk aşılarını yaptırmayı unutmayın yazıyodu

Son düzenleme:
bizim aşı karnemizde hepatit a 14. ve 20.ayda görünüyo su çiçegi 13.ayda pnömolok 16. ayda sadece zatüre aşısı görünmüyo sanırım o özel bir aşı onu 10 martta vurulacak bizimki sizlerlen farklı sanırım ama neden anlayamdaım bebelac cep tel msj larındada bu ay hepatit a ve kkk aşılarını yaptırmayı unutmayın yazıyodu

bicket google da aşı takvimi diye yazınca çıkıyo aşıların zamanı..su çicegi aşısı 12 aydan sonra yapılıyo ama bi kaç dr dan 15 ayda daha etkili oldugunu duymuştum saglık ocagında"ki hemşirede 15 ayda yaptır dedi...

doğum gününü kutlayan bebişlere sağlıklı ve mutllu bir yıl geçirmelerini dilerim
bizde cumartesi günü kutladık pazartesi aşıya gittik
kızamık,kızamıkçık,kabakulak(kkk) sol koldan vuruluyo 1 hafta sonra ateş yapabilir dediler
zatürre(pnömokok) da bacaktan yapılıyo
su çiçeği aşısı özel bi aşı onu da bi dahaki ay yaptırıcaz
hepatit A da özel bi aşı ve 2 yaşında yapılıyo:40:

Herkese slmmm...

doğumgünü olanları kutluyorum,nice yaşlar görelim inşallahh..bizde yaptık doğumgünümüzü süüüperrr geçti,,,ama bicket in d söylediği gibi biçok şeyi atlıyosunuz keşke daha fazla foto çekseydik,unuttuğumuz davetliler oldu, gerçi net 70 kişi sayabildim çocuklar hariç :8: hergünümüz böyle olsun inşallah albümüme bikaç resim ekledim bakabilirsiniz:12: öpüyoruz bebişlerinizi ve sizi.....

Artik buraya bisey yazmiyacagim ve bidahada bu forma girmeyecegim,bana bisey katmiyor..ayrica bi soru sordum 1kisi cvp verdi.ayni soruyu baskasi sormus herkes cvp yazmis,demekki adama gore muhabbet var..neyse herkez kendine ve bebisine ii baksin..hosca kalin:ssz:

Artik buraya bisey yazmiyacagim ve bidahada bu forma girmeyecegim,bana bisey katmiyor..ayrica bi soru sordum 1kisi cvp verdi.ayni soruyu baskasi sormus herkes cvp yazmis,demekki adama gore muhabbet var..neyse herkez kendine ve bebisine ii baksin..hosca kalin:ssz:

evet canım buralar sinek avlıyo
ama öyle deme kıs sor bakiim ben varım

bilgiler iin tşkler kızlar ben bu yogurt işini tutturamadım :( olmuyor yapamıyorum suandada makine alamam püff. gece uyanınca sıvı içeçek ne veriyorsunuz ben hala promil gold 2 veriyorum (eski adı SMA) arkadasım bimde satılan dost'un devam sütleri almaya başlamış gece suda ısıtıp veriyor uyanınca. ben hala toz mamadan yapıyorum gece

Canım ben gece Aptamil+1 toz mamadan devam sütü hazırlayıp veriyorum
Yoğurdu tutturamama konusunda benim de endişerim vardı oğluşumun yoğurdunu makinada kendimizinkinide tencerede normal teknikle yapıyorum tutuyor aslında çok kolay yoğurt yapmak.

Sana tarif vereyim
1 kg süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanacaksın.
Sütü ılıktan biraz daha fazla ısıtacaksın.Sonra 1 yemek kaşığı yoğurdu ısıttığın sütle ayrı bir kasede iyice karıştırıp ,sütün bulunduğu tencereye döküp 2-3 kez yavaşça karıştıracaksın.Tencerenin kapağını kapatıp sıkı sıkı saracaksın.Evinin en sıcak odasında 8-10 saat bekleteceksin yoğurdun hazır.Üzerinde biraz yoğurt suyu olacak,onun çekmesi için tenceredeki mayalanmış yoğurdun kapağını açıp buzdolabında bekleteceksin.1 gün bekletirsen çok daha güzel oluyor.

Son düzenleme:

tatlım o an cevap yazamamş olabiliriz :( bende kıyafet yıkama konusunda soru sordm kimse cvp vermedi :)

Canım ben gece Aptamil+1 toz mamadan devam sütü hazırlayıp veriyorum
Yoğurdu tutturamama konusunda benim de endişerim vardı oğluşumun yoğurdunu makinada kendimizinkinide tencerede normal teknikle yapıyorum tutuyor aslında çok kolay yoğurt yapmak.

Sana tarif vereyim
1 kg süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanacaksın.
Sütü ılıktan biraz daha fazla ısıtacaksın.Sonra 1 yemek kaşığı yoğurdu ısıttığın sütle ayrı bir kasede iyice karıştırıp ,sütün bulunduğu tencereye döküp 2-3 kez yavaşça karıştıracaksın.Tencerenin kapağını kapatıp sıkı sıkı saracaksın.Evinin en sıcak odasında 8-10 saat bekleteceksin yoğurdun hazır.Üzerinde biraz yoğurt suyu olacak,onun çekmesi için tenceredeki mayalanmış yoğurdun kapağını açıp buzdolabında bekleteceksin.1 gün bekletirsen çok daha güzel oluyor.

tariniifini denicem cnm sağol.

biraz dahamı aktif olsak kızlar vaktiniz oluyormu ?

yannış anlama oldu sanırım bazez okuyo ama cvp veremiyo olabiliyoruz hepimiz bebeişler çok hareketlendi yetişmiyoruz artık benim ki şu an bağıra bağıra ağlıyo mesela zaten şurda kaç kişiyiz ki sende gitme bence canım

Back