• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

tahlilimizi aldık inek sütüne karşı alerjimiz falan yokmuş:32:
yüzü için de krem ve şurup verdi bakalım iyi gelecek mi

slm arkadaşlar...
benim kızımda 1hafta sonra 9.ayını bitircek kısmetse...sağlık ocağından 9.ay bitince gel aşı olcak dedi ebemiz.sizede 9.ay da aşı oluncak dedilermi?ben 1yaşında diye biliyorum kafam karıştı...:37:

bide kan damlası ve devit3 veriyormusunuz?bize kan damlası yaramıyo napıcağımı şaşırdım

aynen canım bizim dr da vitamine karşı. hatta burdan duyup vitamin istemiştim yok dedi ne gerek var. meyvelerden alır dedi vitamini, balık yağı dedim ona da hayır dedi. balık yesin dedi mezgit somon levrek en iyi bu 3 balıkmış

tabiki tüm geçmişi okuyamadım aradan aradan okudum

bzimde 9 ay sağlık ocağında kontrolümüz vardı gittik boy kilo falan 11 kilo 75 cm 47 cm baş çevresi bıngıldağı 0.5 gayet normal dedi bıngıldak kapanması tehlikelimi dedim yok dedi 9 ay bitti artık sıkıntı olmaz zaten başi büyüyosa kapanabilir artık dedi..aşıyı sordum 1 yaşında dedi

doktoruma sormuştum bazıları 9. ayda aşı diyoo varmı böyle bi uygulama diye hayır yok aşısı 1 yaşında dedi yine.

bende multitabs kullanıyorum diye(gerçi 1 aydır vermiyorum) deviti bırakmıştım doktor ver onuda dedi geri aldık
demir ilacı vermiyorum doktor ihtiyacı yok dedi
kan damlası adı bile geçmedi bizde vermediler

estalmus bu arada geçmiş olsun alerji olmadığınıza sevindim

ya mete hasta olduktan sonra kesinlikle devam sütü içmiyo biberon almıyo ağzına sokmuyo elinin tersiyle itiyo geceleride tabiki acıkıyo emiyo sadece saat başı kalkıyo yaa bende ısrar etmiyorum 3gün çok uğraştım 1 kutu devam sütü çöpe gitti yap at yap at oldu 1 hafta vermicem unutsun bakalım sonra yine aynı şeyi yapacakmı

biberonu bırakacak diye çok korkuyorum ama suyu içiyo biberonla mama oldığunu anlayınca itiyo ağzından

cok guzel yaa masallah masallah bende hedıyelrımızı konseptımızı herseyımızı ayarladım dıs bugdayı ıcıngelcek konukları bıle planladım am agel gorkı 9 aylık olmamıza ragmen daha tek dısımız yok agzımızda bızde heycanl ave sabırla beklıyoruz dıslerımızı ve dıs bugdayımızı:49:

ağız çevresindekiler duruyo ben zaten hiç yün giydirmedim battaniyesi var peluş ona da nevresim geçirdim pamuklu ama sebebini bulamıyorum bi türlü mamasını metal kaşıkla verince daha da artıyo bunu farkettiğimden beri silikon kaşıkla veriyorum ama yine de tam geçmiyo inek sütü alerji testi yaptırdık cumartesi günü 10 günü bulurmuş sonuçların çıkması bakalım onda bişey çıkacak mı bide TOTAL IGE yaptırdık onu da birazdan almaya gidicem 20 gün kadar hiç yoğurt vermedim ama yine geçmedi domatesi vermedim geçmedi verdiğim şeyleri bi süre vermeyip deniyorum ama yok sebebini bulamıyorum bakalım ne olacak zaten bu kan testleri de kesin sonuç vermiyomuş ama bi umut yaptırdım işte belki bişi belli olur diye
bi de kızıma yoğurt peynir falan vermedim ama ben yemiştim ben yediğim için benim süyümden bile ona alerji yapabilirmiş dr dedi
benim bi arkadaşımın bebişinin süt ürnlerine alerjisi vardı yediği zaman solunum sıkıntısı yaşayıp tıkanıyodu bir lokma bile yese o yüzden kızcağız 2 yıl içinde süt tozu bile olan hiçbirşeyi ne kendi yedi ne de çocuğuna yedirdi bütün aldığı şeylerin arkasını okuyodu süt tozu v.s. var mı diye hayvansal hiçbişey yemedi çok zor vallahi biz o kadar değiliz Allaha şükür neyse uzun oldu biraz sonucu alınca da yazarım

burda havalar çok güzel canım güneşli rüzgarsız için rahat olsun bişi olmaz Allahın izniyle
bal konusuna gelince de alerji riski fazla olduğundan 1 yaşına kadar yasak ben oğlumda da vermemiştim kızımda da vermiyorum
1 yaşına kadar çocuklarda en fazla alerji yapan gıdalar
yumurta beyazı
inek sütü
bal
hayırlı güzel haberlerini bekliyorum canım inşallah
tşk ederım cnm yarın akşama ordayım ertesi gun dunya gözde hayırlısı bakalım....balı hemen kestım inşallah bişey olmaz sonradan :50:
selam hanımlar

uzun süredir burdan uzak kaldım yoğun bir dönem geçirdik diyebiliriz

metehan hasta oldu 5 gün boyunca 39 - 39.5 dereye varan ateşlerle gece gündüz hastanelerdeydik

gece ateşi 39 u geçti saat 11 de hastaneye gittik orda duş aldırdılar falan boğazda bişi yok kulakta yok ciğerde yok boğazda yok çok şükür idrar tahlili istedi ne olduğunu anlamak için torba taktık bekle b ekle yapmadı uykusu geldi huysuzlandı 1de eve gittik ateşi yine vardı bekledim başında 3te çiş yaptı eşim hastaneye götürdü 4:30da tahlili sonuçlarını aldık temiz ama temiz olmasına rağmen bi antibiyotik verdi

erttesi gün kendi doktorumuzu aradık kesinlikle kullanma getir ben göreyim dedi

gittik aynı şekilde muayene etti bişiyi yok viral bi hastalık yani 6. hastalık olduğunu söyledi ateş yapar ateşini düşüreceksiniz sonra döküntüler çıkacak ve geçecek dedi

o gece yine ateşlendi calpol vermiştim gece fitil verdim sabaha karşı 39u geçti başka bi ilaç verdim adını hatırlamıyorum düşmedi o panikle yarım saat sonra calpol verdim halbuki doktorum o ilaçla calpol arası en az 1.5 saat olmalı demişti unuttum :( sabaha karşı ateşi düştü ama busefer 35 e düştü hipotermiye girecek diye çok korktum üstünü giydirdim 2 battaniyeye sardım kucağıma aldım ısınsın diye çıkmadı ateşi sabah doktoru aradım hipotermiye girebilir nefes alıyomu diye sordu nasıl korktum anlatamam..hemen gittik hastaneye uyandı bu arada ateşi 36ya çıktı hareketleri falan normaldi

doktora ilaçları söyledim kızdı zehirledinmi bebeği dedi ben başladım ağlamaya zaten 3 gündür uykusuzdum üzgündüm orda koyverdim gitti :D kan tahlili yaptı böbreğe şekere herşeye baktı allahtan temizdi...hiç bi sorun yoktu eve gittik calpolden başka ilaç verme dedi

bu sefer daha soğuk kanlı ve tecrübeliydim ateşi yine çıktı soydum banyo falan ilaçsız düüşürdüm yatarkende calpol verdim.o akşam döküntüleri başladı sırtı bacakları kırmızı kırmızı oldu ve çok şükür sabaha neşeli ve hareketli bi şekilde uyandı

iki doktor ve tüm doktorlar kabul etmese de bu 5 günün ardından dün gördümki oğlum 2 yan kesiciler 1 ön diş olmak üzere 3 diş birden çıkarmıştı...oda sıkıntı yarattı sanırım

cumartesi diş buğdayımızı yaptık bide...diş buğdayında diş kurabiyeleri ve buzdolabı magneti yaptırmıştım konuklara onları dağıttık herkes çok beğendi

oğlum şırınga ve ateş ölçeri aynı anda seçti doktor olcak inşallah :)) yada 5 gündür yaşadığı sıkıntılardan bunlar ona tanıdık geldi...

böyle işte annem yanımda çok giremiyorum biraz okuyabildiğim kadarıyla geçmişi okuyayımm....inşallah herkes iyidir

diş buğdayımızdan kareler

Uploaded with ImageShack.us

çok gecmiş olsun yoğun gunler gecırmışsiniz çok şükür metehan ıyı olsunda napalım hastalık olcak önemlı olan atlatabılmek en ıyı şekılde...buarada maşallah ıyı gecmiş diş hediğiniz drısı başımıza daha bızım bıtane bılem yok :)
gecmiş olsun cnm...bızım kucuk canavarlar ne görse alıyolar ağızlarına kesın bişey sürtmüştür ağzına falan belkıde ondandır....
cok guzel yaa masallah masallah bende hedıyelrımızı konseptımızı herseyımızı ayarladım dıs bugdayı ıcıngelcek konukları bıle planladım am agel gorkı 9 aylık olmamıza ragmen daha tek dısımız yok agzımızda bızde heycanl ave sabırla beklıyoruz dıslerımızı ve dıs bugdayımızı:49:

:1: aynı ben buğday aldım ben gecen kendı kendıme neye alıyosam seneye anca cıkar bu sıpanın dişlerı seneyede ne kaldıki :1: yok bızdede tık yok :37:

tabiki tüm geçmişi okuyamadım aradan aradan okudum

bzimde 9 ay sağlık ocağında kontrolümüz vardı gittik boy kilo falan 11 kilo 75 cm 47 cm baş çevresi bıngıldağı 0.5 gayet normal dedi bıngıldak kapanması tehlikelimi dedim yok dedi 9 ay bitti artık sıkıntı olmaz zaten başi büyüyosa kapanabilir artık dedi..aşıyı sordum 1 yaşında dedi

doktoruma sormuştum bazıları 9. ayda aşı diyoo varmı böyle bi uygulama diye hayır yok aşısı 1 yaşında dedi yine.

bende multitabs kullanıyorum diye(gerçi 1 aydır vermiyorum) deviti bırakmıştım doktor ver onuda dedi geri aldık
demir ilacı vermiyorum doktor ihtiyacı yok dedi
kan damlası adı bile geçmedi bizde vermediler

estalmus bu arada geçmiş olsun alerji olmadığınıza sevindim

ya mete hasta olduktan sonra kesinlikle devam sütü içmiyo biberon almıyo ağzına sokmuyo elinin tersiyle itiyo geceleride tabiki acıkıyo emiyo sadece saat başı kalkıyo yaa bende ısrar etmiyorum 3gün çok uğraştım 1 kutu devam sütü çöpe gitti yap at yap at oldu 1 hafta vermicem unutsun bakalım sonra yine aynı şeyi yapacakmı

biberonu bırakacak diye çok korkuyorum ama suyu içiyo biberonla mama oldığunu anlayınca itiyo ağzından
Maşallah canm.bizde kısmetse 3 gün sonra dr.gidicez bakalım kilo boy ne olmuş.Bende bingildak ; merak ediyorum ne durumda diye

selam hanımlar

uzun süredir burdan uzak kaldım yoğun bir dönem geçirdik diyebiliriz

metehan hasta oldu 5 gün boyunca 39 - 39.5 dereye varan ateşlerle gece gündüz hastanelerdeydik

gece ateşi 39 u geçti saat 11 de hastaneye gittik orda duş aldırdılar falan boğazda bişi yok kulakta yok ciğerde yok boğazda yok çok şükür idrar tahlili istedi ne olduğunu anlamak için torba taktık bekle b ekle yapmadı uykusu geldi huysuzlandı 1de eve gittik ateşi yine vardı bekledim başında 3te çiş yaptı eşim hastaneye götürdü 4:30da tahlili sonuçlarını aldık temiz ama temiz olmasına rağmen bi antibiyotik verdi

erttesi gün kendi doktorumuzu aradık kesinlikle kullanma getir ben göreyim dedi

gittik aynı şekilde muayene etti bişiyi yok viral bi hastalık yani 6. hastalık olduğunu söyledi ateş yapar ateşini düşüreceksiniz sonra döküntüler çıkacak ve geçecek dedi

o gece yine ateşlendi calpol vermiştim gece fitil verdim sabaha karşı 39u geçti başka bi ilaç verdim adını hatırlamıyorum düşmedi o panikle yarım saat sonra calpol verdim halbuki doktorum o ilaçla calpol arası en az 1.5 saat olmalı demişti unuttum :( sabaha karşı ateşi düştü ama busefer 35 e düştü hipotermiye girecek diye çok korktum üstünü giydirdim 2 battaniyeye sardım kucağıma aldım ısınsın diye çıkmadı ateşi sabah doktoru aradım hipotermiye girebilir nefes alıyomu diye sordu nasıl korktum anlatamam..hemen gittik hastaneye uyandı bu arada ateşi 36ya çıktı hareketleri falan normaldi

doktora ilaçları söyledim kızdı zehirledinmi bebeği dedi ben başladım ağlamaya zaten 3 gündür uykusuzdum üzgündüm orda koyverdim gitti :D kan tahlili yaptı böbreğe şekere herşeye baktı allahtan temizdi...hiç bi sorun yoktu eve gittik calpolden başka ilaç verme dedi

bu sefer daha soğuk kanlı ve tecrübeliydim ateşi yine çıktı soydum banyo falan ilaçsız düüşürdüm yatarkende calpol verdim.o akşam döküntüleri başladı sırtı bacakları kırmızı kırmızı oldu ve çok şükür sabaha neşeli ve hareketli bi şekilde uyandı

iki doktor ve tüm doktorlar kabul etmese de bu 5 günün ardından dün gördümki oğlum 2 yan kesiciler 1 ön diş olmak üzere 3 diş birden çıkarmıştı...oda sıkıntı yarattı sanırım

cumartesi diş buğdayımızı yaptık bide...diş buğdayında diş kurabiyeleri ve buzdolabı magneti yaptırmıştım konuklara onları dağıttık herkes çok beğendi

oğlum şırınga ve ateş ölçeri aynı anda seçti doktor olcak inşallah :)) yada 5 gündür yaşadığı sıkıntılardan bunlar ona tanıdık geldi...

böyle işte annem yanımda çok giremiyorum biraz okuyabildiğim kadarıyla geçmişi okuyayımm....inşallah herkes iyidir
Geçmis olsun canm.

Dillerim lal dis bulgurun hayirli olsun,dis seklindeki sekerlemeler coj tatli olmus..ben uzakta olunca yapamadim ne yazikki cok ozendim suan seninkini gorunce:2:Tekrar hayirli olsun minik disleriniz:1:
Gecmis olsun bide benim kizda 3,4gun once 38,5 gordu ama distenmis.seninki yazik hem dis hem hastalik uavrum cok zor.neyse ii atlatmissin.cocuga bisi oldu mu bende cok telaseleniyorum,anne olmak cok zor,annemi cok ii anliyorum:31:

kızlaaaaaaarrrrr biz de ilk dişimizi patlattık uzuuuuuuun beklemeler sonucu:62::64::66::65:
bu sabah kahvaltısını yaptırırken bi baktım çıt çıt kaşığa geliyo:16:
bakalım diğerleri ne zaman gelicek:23:

diş buğdayımızdan kareler

Canım çok geçmiş olsun paşana.
Benim oğluşumunda geçen hafta ateşi çok yüksekti hastane hastane dolaştık.Haftasonu üstüne bir de ishal eklendi epeyce yorulduk.
Bu sıkıntının arasında bir de baktık ki alttan iki dişi pırtlamış çok sevindim :)
2 gün ilaç kullandık şimdi çok iyi şükürler olsun.

Diş buğdayı partinizde çok güzel olmuş ,magnetleri ve kurabiyeleri nerede yaptırdığını ve fiyatlarını yazabilir misin cnm?

kızlarrrrrrrrrr çok şükür bizimde incimiz geliyo ilk incimiz:)
sabah kahvaltısını yedirirken kaşığa çıtçıt öyle güzel değiyoduki şimdilik beyaz sanırın bi kaç güne dişi tam görünür çok datlularrr yaa
bende son bir haftadır bu çocuk neden bukadar huzursuz diyodum gece uykuları kalmamıştı yavrumun ohhh darısıı diğer dişlere inş sağlıkla çıksınlar hepsi çok şükür Rabbime:)

kızlaaaaaaarrrrr biz de ilk dişimizi patlattık uzuuuuuuun beklemeler sonucu:62::64::66::65:

cnm azrayla eymenin dişleri aynı gün çıkıyo demek bizimde çıt çıtladı bugün:)

bıZimkide dün gece çok huzursuzdu. Saat 2:30 da kalktı hiç yatmadım bende o halimle ise geldim kafam kazan gibi bizim alttaki iki dış çıktı. Dün geceki huysuzluguda usteki dış için olabilir bı hayirlisiyla çıkartsaydık su dişleri

Dillerim lal dis bulgurun hayirli olsun,dis seklindeki sekerlemeler coj tatli olmus..ben uzakta olunca yapamadim ne yazikki cok ozendim suan seninkini gorunce:2:Tekrar hayirli olsun minik disleriniz:1:
Gecmis olsun bide benim kizda 3,4gun once 38,5 gordu ama distenmis.seninki yazik hem dis hem hastalik uavrum cok zor.neyse ii atlatmissin.cocuga bisi oldu mu bende cok telaseleniyorum,anne olmak cok zor,annemi cok ii anliyorum:31:

ya hiç bir doktor kabul etmiyo dişi yani diş 38 derece ateş yapmaz diyo ama kimden duyduysam bu sıkıntıların sonrasında diş geliyo..tabi vardır doktorların bi bildiği elbet ama dişte üstüne tuz biber oluyo

maşallah canım hepsi çok güzel olmuş verdiğin emeğe değmiş doğrusu

teşekkür ederim caım

hadi gözünüz aydın hayırlı olsun inşallah sıkıntısız atlatırsınız

Canım çok geçmiş olsun paşana.
Benim oğluşumunda geçen hafta ateşi çok yüksekti hastane hastane dolaştık.Haftasonu üstüne bir de ishal eklendi epeyce yorulduk.
Bu sıkıntının arasında bir de baktık ki alttan iki dişi pırtlamış çok sevindim :)
2 gün ilaç kullandık şimdi çok iyi şükürler olsun.

Diş buğdayı partinizde çok güzel olmuş ,magnetleri ve kurabiyeleri nerede yaptırdığını ve fiyatlarını yazabilir misin cnm?

sağol canım sizede çok geçmiş olsun bu dönem bi hastalık dönemi sanırım baksana çoğu bebeğimiz hasta

kurabiyeleri ayşegül arkadaşıma yaptırdım kkdan tanışmıştık onunda facede battişcafe ayşegül diye aratırsan çıkar tanesini 1.5 liraya yapıyo istersen iletişime geçirebilirim..tavsiye ederim çok güzell
magnetleride yine burdan bir arkadaşım aracı oldu konyada bir matbaya yaptırdım 75 krş tanesi tabi bunlara kargo ücretleri dahil değil

sabah kahvaltısını yedirirken kaşığa çıtçıt öyle güzel değiyoduki şimdilik beyaz sanırın bi kaç güne dişi tam görünür çok datlularrr yaa
bende son bir haftadır bu çocuk neden bukadar huzursuz diyodum gece uykuları kalmamıştı yavrumun ohhh darısıı diğer dişlere inş sağlıkla çıksınlar hepsi çok şükür Rabbime:)

hayırlı olsun bugün dişten yana bereketli bi gün

cnm azrayla eymenin dişleri aynı gün çıkıyo demek bizimde çıt çıtladı bugün:)

ne guzel kızlar hayırlı saglıklı olsun bbeıslerınızın dıslerı bırde bızımkıler cıkaydı rahatlıkla cok sıkıntısı var kuzumun

kızlar bebgıne dıs ıcın ılac veren var mı zymaflor dıye bırseye basladım ben daha once kayınvaldem dflor dıye bırsey kullanmıslar bı akrabasına dısıne cok ıyı gelmıs hemecık agrısız cıkarmıs hemde cok guzel olmus dıs yapısı ılle kullanda kullan dısı cıkmıyor dedı bnede aldım ama flor tabletlerının zararlı oldugunu soylemıstı doktor vucutta bırıkım yapıyormus anlatamıyormı

kızlar bebgıne dıs ıcın ılac veren var mı zymaflor dıye bırseye basladım ben daha once kayınvaldem dflor dıye bırsey kullanmıslar bı akrabasına dısıne cok ıyı gelmıs hemecık agrısız cıkarmıs hemde cok guzel olmus dıs yapısı ılle kullanda kullan dısı cıkmıyor dedı bnede aldım ama flor tabletlerının zararlı oldugunu soylemıstı doktor vucutta bırıkım yapıyormus anlatamıyormı

saol cnm darısı size inş bence ilaç kullanma ya nolcak ki her bebğin ayrı bak anca 10.ayın içinde çıkardık daha yeni sizinde yakındr çünkü bnm oğlanda geçen hafta olmaküzere acayip huysuzdu gece uykyusu bitmişti çok sancıyla uyanıyodu demekki diş etkiliymiş bunda hem geç çıkan dişler sağlıklı oluyo diyolar:)

bizede doktorumuz veermişti.haftada 1 kere.1 kere verdim unutuyorum

hatta banada iç demişti hamilelik dişlerine zarar vermiştir demişti.almanyada falan sürekli kullanılıyomuş ama burda sularda falan klormu flormu tam hatırlamıyorum işte ondan olduğundan haftada 1 kullanmak yeterliymiş..öyle demişti yani

Back