2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

İstanbulda kızamık hastalığı görüldüğü için aşı kampanyası başlamış. bizim hemşiremizde kampanya devam ediyor olursa 9. ve 12. aylarda yaparız olmazsa sadece 12. ayda yaparız demişti kızım pazartesi günü 9. ayını tamamlayacak aşıya gideceğiz

Bende balıgı yedirmeye çalışıyorum hapıni hiç vermedim.

Hımm demek kızamïk içinmis...ben 12. Ayı beklicem yinede.sağol canm.

mrb yazını okuyunca yazmak istedim evet iştahsız bebek çok zor ama bebeğinin kilosu normalin altında diil gayet iyi normal kiloda

saol cnm aslında kafama taktığım kesinl,ikle kilosu değil çok şükür ii yani beni üzen sağlıklı beslenememesi düzenli bi beslenme alışkanlığı yok oturtamıyoruz sonuçta sağlık için tahıl et balık yoğurt şart ben bunları yediremiyorum peyniri ağzına sürmüyo yoğurtu severdi şimdi zorlaa yiyo yani az az da olsa bunları yese kahvaltıda sadece yumurta başka hiçş birşey ağzına koymuyo meyve hele hiçç yemiyo napıcam ben yaanca beni emsin istiyoo emzirmeyip bekliyorum belki yer diye ama mızırdana mızırdana üğstüme yapışıyo resmen meme için mecbur veriyorum üzülüyorum işte böyle cnm yoksa kiloayla takılmıyorum artıkk

kızlarr nasılsınızzz? bizi hatırladınızmı?
inşallah hepiniz ve bebişleriniz iyidir..çok öptük hepiniziii

merhaba ela 9 kılo 76 cm 7 subat dogumlu ben kızamık kızamıkcık asısını yaptırdım hem doktorum hem saglık ocagındakı hemsıre tavsıye ettı.gecen c.tesı yaptırdım dr 1 hafta 10 gun sonra ates yapar canlı bı ası bu dedı hakıkaten bugun ateslendı kızım.ama onemlı olan saglıkları.ben hergun devıtını ve ferrum demır damlasını verıyorum 1 tatlı kasıgıda pekmez verıyorum.10 gundur pek bısey yemıyor dıs cıkardıgı ıcın.bugun corba ıctı sankı ılk kez yemek yıyor gıbı heyecanlandım aglıycaktım nerdeyse.annelık nasıl bısey ya bole?

bizim de baş çevresi 43.8 çıktı bişey demediler bence endişelenme küçük değil
bize de doğum dününü kutladıktan sonra gelin dediler

atnickli ben de d vitaminini unutmadığım sürece veriyorum ama demir damlasını yaklaşık 2 aydır toplam 5-6 kere vermişimdir ama pekmezi hergün veririm bu hafta hemogram
yaptırdım demir eksikliği çıktı onun için başka tahliller de istedi onları da yaptırıcam bi de benim kızın ağız çevresi alerjik egzama oldu geçmiyo bi türlü onun için de
alerji testi için bugün kan verdik sonuç 1 hafta 10 gün sonra çıkarmış ben de demir testleri için 1 ay sonra kan aldırmayı düşünüyorum çok canı yandı kuzumun
zaten 1 ay sonra tekrar hemograma bakılcak o zaman baktırayım diyorum bu 1 ayda da demir şurubu ve vitamin verdi 1 ay kullan tekrar bakalım dedi

ayyy kızlar bu ara hiç yazamıyorum cadı kızım fırsat vermiyo hepinizi öptüm

geçmiş olsun cnm bizdede buay bakıldı hemogram ve hormonlara çok şükür iidi hemoglobin 11.8 çıktı 10un altı düşük dedi doktor ama yinede daha yüksek olmasını istiyoruz dedi oyüzden demir ilacını günde ikiye çıkardı ama ben veremiyorum içmiyo ya meyveye katıyorum onuda bittrimiyoki pekmez en güzeli aslıdnda severek bişileri bi yese dünyalar benm olcak valla

çok geçmiş olsun canım inşllah kısa zamanda geçer bişeyi kalmaz. ya yutmuyo verdiğimde demiri ya da kabız oluyo kakamızı yapamıyoruz:::: veremiyorum. drumuzda vermediğimi söyledim bişey demedi hiç test tahlil bişeyde istemedi. bilmiyorum kafam çok karışıyor

biz de çok öptük sizi hoşkalın

merhaba estalmus,

geçmiş olsun bebişin nasıl oldu, sidelyanında ağız çevresinde de alerji oluyordu, yün yelek veya ceket giydirdiğimde olduğunu farkettim, bir arkadaşımında yeni doğmuş bebişinde olmuştu oda artık yakası yünlü giydirmiyor , bizim geçti sayılır ama yünlü deyince yine oluyor.İstersen bir dene bakalım, havalar soğudu yünlü giydirdik ama yünler artık sentetik, bebişler hassas, alerji olabiliyorlar.

Hasta çocuğu 16 derecede uyutun, burnu açılsın!
Nezle ve burun tıkanıklığının çaresi, sanıldığının aksine serin hava. Çocuklar hasta olduğunda evin ısısını yükseltmek, burunlarının daha da tıkanmasına ve iyileşmenin gecikmesine neden oluyor.

ESRA SERT / ACEMİ ANNE
ntvmsnbc
Güncelleme: 14:17 TSİ 17 Kasım. 2011 Perşembe
İSTANBUL - Türkiye'de yapılan çok yaygın bir yanlış var. Evlerimizin çok sıcak. Çocuklar hasta olduğunda; anne babalar, üşümeyi engellemek amacıyla ısıyı daha da yükseltiyorlar. Ancak bu uygulamanın değil faydası, çocukların iyileşme sürecine zararı bile oluyor.

Konuyu, çocuk doktoru Profesör Barbaros Ilıkkan'a sorduk. Bakın neler anlattı...

Çocukların kaç derecede uyuması gerekiyor?
İlk iki ay dışında, tüm yaş grupları için ideal sıcaklık; gündüz 18-20, gece 16-18 derece. İlk günlerde bebekler kendi ısılarını düzenleyemedikleri için 24 dereceye kadar yükselebilir. İlerleyen haftalarda yavaş yavaş düşürerek, ikinci ayda 20 dereceye kadar iniyoruz. İdeal nem oranı ise %50.

Isının 18 derecelerde olması neden önemli?
Üst ve alt solunum yollarının, ağız, burun, boğaz ve akciğerler, uygun koşullarda çalışması lazım. Bunu sağlarsak; solunum yollarımızın kendini koruma ve içindeki pislikleri dışarı atma mekanizması daha iyi çalışıyor. Bu ısı aralığı, solunum yollarının çalışması için ideal olan aralık. Bu mekanizmalar iyi çalıştığı zaman; hasta olursa daha çabuk iyileşiyoruz, gece uykumuz daha konforlu oluyor, sabah daha dinlenmiş olarak kalkıyoruz. Bu yetişkinler için de geçerli, çocuklar için de. Bir Alman'ın İngiliz'in evine gidin, 16 derecede yaşarlar. Çünkü sağlıklı olan budur.

Hasta bir çocuğu 24-25 derecede uyutursak ne olur?
Sıcak ne kadar artarsa; solunum yollarımızın iç duvarı, ki biz ona mukoza diyoruz, daha çok şişiyor. İç duvarlar şişince, solunum yollarımız tıkanıyor. Mukozanın üzerindeki pislikleri, mikropları atmaya çalışan mekanizma da çalışmamaya başlıyor ve iyileşme gecikiyor. Hatta çocuklarda bunun sonucu, östaki kanalı da tıkandığı için orta kulak iltihabı oluyor. Erişkinler sürekli sıcakta yattıkları için, kronik faranjit ya da kronik sinüzit olabiliyorlar.

Kış aylarında çocuklar üşüdükleri için mi hasta oluyorlar, yoksa grip ya da soğuk algınlığı virüsü aldıkları için mi?
Bu tür hastalıklar, virüs aldıkları için gelişiyor. Ama tabi ki biz çocukların üşümesini istemiyoruz. Orada bir yanılgı var. Odayı ısıtmayın, çocuğu giydirin diyoruz.

Burnu tıkanan çocuklar için, serum fizyolojik, soğuk buhar gibi yöntemler kullanılıyor. Bunların faydası var mı?
Odayı sıcak tutup, çocuğun burnunu tıkadıktan sonra; bu yöntemlerle açmaya çalışmanın çok bir anlamı yok. Odamız serin olsa, bunların hiçbirini kullanmayacağız aslında. Oda serin olduğu halde burnumuz tıkanıyorsa, serum fizyolojiği öneriyorum. Burundan çekme şeklindeki o negatif pompaları, asla önermiyorum.

Hasta bir çocuk kış aylarında dışarı çıkarılmalı mı ? Hastalıkların kış aylarında bu kadar yayılmasının nedeni, çocukların sürekli iç mekanlarda olması olabilir mi?
Kesinlikle çıkarılmalı. Açık ve temiz hava, özellikle burnu tıkanan ve öksüren çocuklar için rahatlatıcı olacaktır. İstanbul çok kalabalık ama çok dar bir alanda yaşıyoruz. Aynı nüfus Los Angeles'ta en az üç katı büyüklükte alanda yaşıyor. İstanbul'da iç içe yaşıyoruz; alışveriş merkezlerinde yaşıyoruz, okullar kalabalık, hasta çocuklar okula geliyor ve enfeksiyon riskini arttırıyoruz.

Bebekleri sıcak ortamda uyutmak, nedensiz ani bebek ölümlerini (SİDS) de arttırıyor mu?
Çalışmalar etkisi olduğunu gösteriyor. Yine aynı nedenden. Sıcak, solunum yolunun daralması ve tıkanıklığıyla ilgili kolaylaştırıcı faktör oluyor.

Bir çocuk doktoru olarak, anne babaları ikna edebiliyor musunuz evin sıcaklığını düşük tutmak konusunda?
Çoğunlukla hayır. İkna etmem yıllar sürüyor. Çoğunun yapmadığını biliyorum ama sabırla söylüyorum. Bir de bunun ekonomik boyutu var. Ekonomist değilim ama herkes 16-18 derecede yaşasa, bunun karşılığı herhalde bir kaç milyar dolardır.

slm kızlar nasılsınız bende cocuklarla ılgılenmekten yazamadım uzun zamandır...oğluşum fena emeklıyo heryere girip çıkıyo boş bı alan bulsa vurup duruyo yere tabı bu gezmelerın sonucu öksürüyo ateşide var dunden berı emekleyemeyen arkadaşlar gıbı bızde diş çıkaramadık gıttı dişsiz dede gibi dolanıyo..bıde kızlar haberlerde bugun 1 yaş altındakı çocuklara bal vermeyın dıyodu ben verıyodum valla sabah kahvaltısında şimdi kafam fena karıştı....arkadaşlar bıde ben carşamba gunu ıstanbula uçuyorum bu soğukta bebişle napçam bılemıyorum buyuzden buyuk kızımı anneanne ye bırakıcaz ama mecbur oğluşu götürcez emzırmesem onuda götürmezdım göz kontrolune gıdıcem...bakalım neler olucak....ıstanbulda yaşayan hanımlar havalar nasıl çokmu soğuk aceba ???

ağız çevresindekiler duruyo ben zaten hiç yün giydirmedim battaniyesi var peluş ona da nevresim geçirdim pamuklu ama sebebini bulamıyorum bi türlü mamasını metal kaşıkla verince daha da artıyo bunu farkettiğimden beri silikon kaşıkla veriyorum ama yine de tam geçmiyo inek sütü alerji testi yaptırdık cumartesi günü 10 günü bulurmuş sonuçların çıkması bakalım onda bişey çıkacak mı bide TOTAL IGE yaptırdık onu da birazdan almaya gidicem 20 gün kadar hiç yoğurt vermedim ama yine geçmedi domatesi vermedim geçmedi verdiğim şeyleri bi süre vermeyip deniyorum ama yok sebebini bulamıyorum bakalım ne olacak zaten bu kan testleri de kesin sonuç vermiyomuş ama bi umut yaptırdım işte belki bişi belli olur diye
bi de kızıma yoğurt peynir falan vermedim ama ben yemiştim ben yediğim için benim süyümden bile ona alerji yapabilirmiş dr dedi
benim bi arkadaşımın bebişinin süt ürnlerine alerjisi vardı yediği zaman solunum sıkıntısı yaşayıp tıkanıyodu bir lokma bile yese o yüzden kızcağız 2 yıl içinde süt tozu bile olan hiçbirşeyi ne kendi yedi ne de çocuğuna yedirdi bütün aldığı şeylerin arkasını okuyodu süt tozu v.s. var mı diye hayvansal hiçbişey yemedi çok zor vallahi biz o kadar değiliz Allaha şükür neyse uzun oldu biraz sonucu alınca da yazarım

burda havalar çok güzel canım güneşli rüzgarsız için rahat olsun bişi olmaz Allahın izniyle
bal konusuna gelince de alerji riski fazla olduğundan 1 yaşına kadar yasak ben oğlumda da vermemiştim kızımda da vermiyorum
1 yaşına kadar çocuklarda en fazla alerji yapan gıdalar
yumurta beyazı
inek sütü
bal
hayırlı güzel haberlerini bekliyorum canım inşallah

selam hanımlar

uzun süredir burdan uzak kaldım yoğun bir dönem geçirdik diyebiliriz

metehan hasta oldu 5 gün boyunca 39 - 39.5 dereye varan ateşlerle gece gündüz hastanelerdeydik

gece ateşi 39 u geçti saat 11 de hastaneye gittik orda duş aldırdılar falan boğazda bişi yok kulakta yok ciğerde yok boğazda yok çok şükür idrar tahlili istedi ne olduğunu anlamak için torba taktık bekle b ekle yapmadı uykusu geldi huysuzlandı 1de eve gittik ateşi yine vardı bekledim başında 3te çiş yaptı eşim hastaneye götürdü 4:30da tahlili sonuçlarını aldık temiz ama temiz olmasına rağmen bi antibiyotik verdi

erttesi gün kendi doktorumuzu aradık kesinlikle kullanma getir ben göreyim dedi

gittik aynı şekilde muayene etti bişiyi yok viral bi hastalık yani 6. hastalık olduğunu söyledi ateş yapar ateşini düşüreceksiniz sonra döküntüler çıkacak ve geçecek dedi

o gece yine ateşlendi calpol vermiştim gece fitil verdim sabaha karşı 39u geçti başka bi ilaç verdim adını hatırlamıyorum düşmedi o panikle yarım saat sonra calpol verdim halbuki doktorum o ilaçla calpol arası en az 1.5 saat olmalı demişti unuttum sabaha karşı ateşi düştü ama busefer 35 e düştü hipotermiye girecek diye çok korktum üstünü giydirdim 2 battaniyeye sardım kucağıma aldım ısınsın diye çıkmadı ateşi sabah doktoru aradım hipotermiye girebilir nefes alıyomu diye sordu nasıl korktum anlatamam..hemen gittik hastaneye uyandı bu arada ateşi 36ya çıktı hareketleri falan normaldi

doktora ilaçları söyledim kızdı zehirledinmi bebeği dedi ben başladım ağlamaya zaten 3 gündür uykusuzdum üzgündüm orda koyverdim gitti kan tahlili yaptı böbreğe şekere herşeye baktı allahtan temizdi...hiç bi sorun yoktu eve gittik calpolden başka ilaç verme dedi

bu sefer daha soğuk kanlı ve tecrübeliydim ateşi yine çıktı soydum banyo falan ilaçsız düüşürdüm yatarkende calpol verdim.o akşam döküntüleri başladı sırtı bacakları kırmızı kırmızı oldu ve çok şükür sabaha neşeli ve hareketli bi şekilde uyandı

iki doktor ve tüm doktorlar kabul etmese de bu 5 günün ardından dün gördümki oğlum 2 yan kesiciler 1 ön diş olmak üzere 3 diş birden çıkarmıştı...oda sıkıntı yarattı sanırım

cumartesi diş buğdayımızı yaptık bide...diş buğdayında diş kurabiyeleri ve buzdolabı magneti yaptırmıştım konuklara onları dağıttık herkes çok beğendi

oğlum şırınga ve ateş ölçeri aynı anda seçti doktor olcak inşallah :)) yada 5 gündür yaşadığı sıkıntılardan bunlar ona tanıdık geldi...

böyle işte annem yanımda çok giremiyorum biraz okuyabildiğim kadarıyla geçmişi okuyayımm....inşallah herkes iyidir

çok geçmiş olsun canım zor günler geçirmişsiniz... diş zorlamıştır eminim senin kuzuyu bu kadar çok. biz de 2 tane birden çıkarmıştık çıldırmış gibiydi yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…