• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar :3:
3 gündür kvdeydik giremedim zeynep de hasta oldu kuzum benim :-((( :43: haftasonu 2 düğün vardı naptıgımız nerde kaldıgımız belli olmadı daha önceden de öksürüğü vardı iice ilerledi hastalıgı dün de ona kışlık bişiler aldık alışveriş derken orda da üşüdü tam dinlenemedi pamugum geceleri zaten 8-10 kez uyanıyo şimdi de çığlık çığlıga aglıyo uykusu gelince,keyfi yok,mızmız sürekli dişlerimizde gelemedi bi :50:

yaww ankarada hava birden sogudu gece zeynebe kalkarken üşüdüm resmen daha çıkarmamıştım da kışlıkları zeynep e yelek çıkardım sbahları ve akşamları giydireyim die eşim de üşütmüş ben hasta olmasam bari annelere hasta olmak da lüksmüş anne olunca anladım

atnickliyi merak etmişiniz bende nosu vardı bi mesaj atayım

herkese güzel bi hafta diliyorumm :71: kahvaltımı yapayım barii :56:

selam anneler

doktora gittik. Tosun oğlum 10.kg200gr olmuş maşallah.74 cmde boyu

kulaklarına burnuna boğazına baktı.gögsünü sırtını dinledi.pipisine baktı.
Genel olarak iyi sorun yok dedi.pipide daralma var haftada 1 elinle gerî itip aç dedi.yapmıodum ben.çiş yapar ama zorlanır gece ondanda rahatsız olabılir.anlamazsın dedi.dişi de zorlar dedi.yarım ölçek calpol verebilirsin dedi
idrar tahlili istedi.torba taktık.ben göz muayenesi oldum o arada yapmış kuzum verdik
bakalım tahlile enfeksiyon varmı emin olalım dedi.bide ultrason istedi.tahlili yaptırdık ultrasonla bakıldı hepsi temiz normal çıktı bi sıkıntı yok çok şükür
Yedirdiklerimi anlattım.oo herşeyi yiyo ne güzel dedi.çokmu yediriom die sordum güldü.hemşireye söyledi beslenme eğitimi ver bu annemize dedi.öğleden sonra oda var bakalım ne anlatcak.
Gece beslemesini sordum.yok öyle bişe dedi.biz tabi bu aylardan sonra artık 11le 5arası uyusun isteriz düzeni olsun uykusu bölünmesın derız.ama her çocuk farklıdır hepsini bi kalıba sokmak hem yanlış hem mümkün değil.kimi yemek ıster kimi ihtiyaç duymaz uyur dedi.istiyosa besle dedi.
Yürütece kısa sürelerde binebilır ama tam bağımsız oturmaya başladığında dedi.

hemşireylede beslenme üzerine konuştuk oda şunları anlattı:

cold mix burun damlası : gerek yok öyle şeylere en güzeli burun iiçin en doğalı serum fizyolojik dedi hem ekonomikte. en büyüklerinden yazdı bu şişeye lırıngayı iğnesiyle batır çek iğneden çıkar burnuna şırıngayla sık dedi 3-5 ay kullanabiilirsin bozulmaz dedi

kavanoz mamalar: 1 yaşına kadar kesinlikle önermiyoruz.her ne kadar organik denetimli tarım falanda deseler sonuçta içeriğini bilmediğimiz bir şey bu mecbur kalmadıkça verme sebze meyve bol olan bi ülkede yaşıyoruz dedi.raf ömrü uzun şeyler bunlar gerek yok dedi

verdiğim besinleri öğünleri anlattım gayet uygun doğru besliyorsun dedi.ama kilo alıyor biraz standartlar üzerinde sanki obez yapıcam diye korkuyorum dedim.evet biraz yapılı bi bebek ama doğru besleniyor sıkıntı olmaz obur metabolizmasıda hızlı kaka sorunu yok sindiriuyo hareketli sıkıntı olmaz dedi.

meyve mutlaka ver dedi.ama elma armut üzüm kavun vsvs uzak doğu meyveleri işte ananas kivi vb verme onlar bizim metabolizmamız için uygunbesinler değil dedi.

yumurtayı artık yarımdan 1 tam yumurta sarısına çıkarmaya çalış dedi.gün aşırı ver.cevizi verme(metehan için geçerli bu)çünkü kilosu yerinde fazladan kalori ve enerji yüklemesi yapma dedi,.peynir olarak labneyi öneriyorum çok uygun dedi.eğer kahvaltısında peyniri tam yiyosa başka bişeye katmana gerek yok dedi.hipp in bebe bisküvisini eti nin bebek ekmeğini önerdi.kavanozlara şiddetle karşı çıkarken bisküviler için bişi demedi

inet sütü 6 aydan sonra sulandırılarak verilir dedi heryerde 1 yaşına kadar diyolar ama onlar ticari kaygıyla mama satmak için hacettepe ünv beslenme ana bilim dalı tarafından pastörize inek sütünün 6 aydan sonra verilmesi tavsiye ediliyor dedi

kesinlikle blendır kullanma ASLA dedi çatalla ez artık çiğneme refleksi gelişsin öğrensin dedi.kıymaları 2-3 kere çektir ve çorbalarına yemeklerine kat dedi köfte olarak daha erken ama çorbalarda ezerek ver dedi

baharat kullanma tuz kullanma dedi.soğan sarımsak pişirirken atabilirsin ama yedirirken çıkar dedi.

mercimek bulgur başlayabilirsin ezo gelin çorbası yapabilirsin dedi

15 gün sonra tavuk ciğeri başla iyice haşla ez ya ekmek içiyle ver yada çorbalarına kat dedi.

beslenme aralarını 3 saate çıkar sık besleme dedi :) emebilir ama öğün araları 3-4 saat olsun dedi(buda metehan için geçerli olabilir :)) ) artık bebekler 3-4 saat tok kalabilirler dedi.2 saatte bir öğün yapıcam diye uğraşma dedi.zorlama asla dedi yediği kadar yedir dedi

yumurta akı ve bal 1 yaşına kadar yasak dedi.tuzsuz yağsız uygun yemekler olduğu müddetçe kendi yemeklerinizden verebilirisniz dedi

gece içinde aslında 180 lik devam sütü sabaha kadar yetmesi lazım ama metehan sanırım çabuk sindiriyo metabolizması hızlı dedi(ki yemek yer en geç yarım saat sonra kaka yapar...) muhallebi yapabilirsin dedi kilo yaparmı dedim çok sorun olmaz 1 kaşık pirinç unu kullanabilirsin sütü sulandırıp yapabilirsin dedi gece mamalarından verebilirsin sabah kahvaltı için veridğin tahıllı mamayı gece verebilirsin oda tok tutar

Oyyy maşallah senin oğluş tam bir topaç,ısırmalık olmuş :))))

Günaydın bu arada arkadaşlar.

Anne sütü almayan bebiş anneleri beslenme düzeninizi yazabilirmisiniz lütfen

maşallah oğluşuna cnm ve mutlu sana herşeyde yolundaymış maşallah tekrardan....bıde bu harıka bılgılerın ıcın cok tşkler.....

oyyyy ben yerım o sıpayı bakalım bızımkı nezaman başlıycak uzanmayı hıç sevmıyo cunkı....

cnm bende oğlum 7 kılo ama 4 numara kullanıyorum rahat olsun dıye buyuk görünüyo ama göründüğü gibi değil tam onlara göre :)))

ıyı doğdun ozaman o sıpaya:))) senın oğlanla benım kız cok benzıyo bırbırıne benımkıde çok sever doğum gunlerini ona kalsa hergece mum üfleyecek :) okuldan gelır anne bana hedıye almamışsın der siparişinide verır bızım prensesss....yanı bebişinde doğum gunlerındede bızım kız üfler mumları taki anlayana kadar küçüğümüz:)

maşalah kızına cnm cok şeker olmuş yerım ben onu şimdiden gelın adaylarımız bellı oluyo yavaştan....kım bılır belkı ılerde bıyerlerde tanışırlar :)))

hayırlısı olsun cnm hakkınızda bende korkmuştum ama regl oldum rahatladım çok şükür...

korkutmak ıstemem ama en az 3 4 yıl kendıne gelemezsın ....şaka bı yana olacagı varsa olur her bebek kendı rızkıyla gelırmış beraber buyutursun işte ne guzel

Mersi teyzesi..evet kızım tam bi pamuk şekeri benden söylemesi:)) kimbilir belki de..bizde siz daha doğmadan biz arkadaştık diye atarız havamızı:)

idrar testi yaptım bişi çıkmadı ama hala regl olmadım,şimdi senaryolar yazıyorum herzaman idrar testinde çıkmıyor ya ..psikopata bağladım valla...

3 gündür kvdeydik giremedim zeynep de hasta oldu kuzum benim :-((( :43: haftasonu 2 düğün vardı naptıgımız nerde kaldıgımız belli olmadı daha önceden de öksürüğü vardı iice ilerledi hastalıgı dün de ona kışlık bişiler aldık alışveriş derken orda da üşüdü tam dinlenemedi pamugum geceleri zaten 8-10 kez uyanıyo şimdi de çığlık çığlıga aglıyo uykusu gelince,keyfi yok,mızmız sürekli dişlerimizde gelemedi bi :50:

yaww ankarada hava birden sogudu gece zeynebe kalkarken üşüdüm resmen daha çıkarmamıştım da kışlıkları zeynep e yelek çıkardım sbahları ve akşamları giydireyim die eşim de üşütmüş ben hasta olmasam bari annelere hasta olmak da lüksmüş anne olunca anladım

çok geçmiş olsun,,benimkininde burnu akıyodu biraz, calpol verdim biraz sıcak tuttum ertesi günü geçti aman dikkat edelim kızlar tam mevsim geçişi dediğin gibi iki gündür Ankara özellikle geceleri buz...

Günaydın bu arada arkadaşlar.

Anne sütü almayan bebiş anneleri beslenme düzeninizi yazabilirmisiniz lütfen

sanada günaydın canım...ben sütten kestim ama sağdığım sütler var dolapta onalrdan veriyorum günde 500 ml, gece devam sütü veriyorum,sabah kahvaltıda peynir yumurta ve muz tabağı yapıyorum ama ayrı ayrı yiyor karıştıtırsam hayatta yemiyor haftasonu sabah tarhana çorbası verdim içti iyi oldu ikigüne bi sabahları çorba vericem,öğlen çorba içiyor sebze çorbası et suyu filan ekliyor babannemiz meyve yiyor yoğurt kaşıkla yemiyor ekmek bandırarak az yiyor,ek gıda konusunda biz çok iyi değiliz üzülüyorum valla:((

arkadaşlar, aranızda tekrar hamile olan var mı?
ben 2 gun once test yaptım ve sonuc pozitif, sok oldum tabi, planlı degildi cunku
bugun doktor randevum var ve kafam cok ama cok karısık
bebegim daha 7,5 sylık ve ben yeni bebegime hamileyken oglusuma nasıl zaman ayıracagımı kara kara dusunuyorum. Ayrıca dogum izninden sonraise baslayalı 2 ay oldu ve simdi yine hamile oldugumu soyledigimde ne olur hicbir fikrim yok :((

canım vardır herşeyde bir hayır sakın aldırma eğer varsa. allah bize nasip etsin bir arada büyütürsün allah yardım eder sevgiler hangi işte çalışıyorsun?

Son düzenleme:

zeynep e geçmiş olsun annesi,gerşekten bu ara dikkatli olmak lazım havalarrın ne olduğu belli değil kısa kollu mu giydirsem uzun kollumu şaşırdım bende galiba kışlık alışveriş zamanı geldi de geçiyor bileee...

geçmiş olsun güzelim:((

arkadaşlar bebişine rezene çayı veren var kaçkez ne zamanlar
belirlibir züdende vermiyorum geceleri huzursuz olduğunu düşündüğüm zamanlarda özellikle veriyorum..

kızlar sanırım demir damlasından sonra (emin değilim iki kez oldu )kızımın dudakları mmorarıyor bir süre sonra geçiyor böyle durum başına gelne var mı?

bugun ilk kez ayrıldım kızımdan aslında yarım gun gıttım ama ondan cok ben etkılendım sanırım nasıl alısacagız bu duruma bılmıyorum belkıde ılk bebek olunca cok duskun oldum:5::5:

cok geçmiş olsun canım havalar soğudu gercekten bende artık kızıma yelek giydirıyorum

kıssslarrrr bizim incimizin birisi patladı diğeride yanında geliyo patladıda dişin boyu:))) ne zaman uzayacak ya cıksada bi görsekkkk meraktan ölcezz:60:

bugun ilk kez ayrıldım kızımdan aslında yarım gun gıttım ama ondan cok ben etkılendım sanırım nasıl alısacagız bu duruma bılmıyorum belkıde ılk bebek olunca cok duskun oldum:5::5:

ay canım kıyamam valla bizde iyiyce alışktık beraberliğe subatta nasıl ayrılıcaz blmiyorummmm coooookkkk zzorrrrrrrr:84:

kızlar sanırım demir damlasından sonra (emin değilim iki kez oldu )kızımın dudakları mmorarıyor bir süre sonra geçiyor böyle durum başına gelne var mı?

Canım başıma gelmedi böyle bişi fakat biliyosn demir damlası bebişin kıayfetinede damlasa çok zor çıkıyor, koyu renk bırakıyor onla alakalı olabilir ama bence mutlaka doktoruna bi sor derim...

selam kızlar bugün hastaneden aradılar idrar kültürünüzde bişiler gözüküyo tekrar idrar tahlili yapmamız lazım dediler.ayy ne korktum biş var diye giderken evde vardı torba bağladım gittim anam çiş yapmayacağı tuttu belki 1 saat bekledik yapsın diye çocuğum su manyağı oldu içe içe :D neyse yaptı verdik sonucu aldık hemen kültürü almadık o yarında idrar tahlilini aldık.temizmiş kültüre yarın bakacak.doktor bazen sünnet derisinde kalan çiş bazı bakterileri üretebiliyo oyüzdende olabilir emin olmak için bidaha istedim dedi.eğer öyle bişi ise sünnet ettirirz dedi bu durumda ilaca gerek yok dedi geldik

burnu tıkanıyodu onu sordum serum fizyolojik sıkacaksın elini korkak alıştırma boll boll sık aksın temizlensin dedi başka yapacak bişi yok dedi.mevsimsel geçişlerde olur böyle dedi.çok huysuzlanırsa calpol ver 1 çay kaşığı dedi geldik evimize uyuyo hala

MKT cim canım çok geçmiş olsun zeynebime kıyamam yaa

kıssslarrrr bizim incimizin birisi patladı diğeride yanında geliyo patladıda dişin boyu:))) ne zaman uzayacak ya cıksada bi görsekkkk meraktan ölcezz:60:

oo hayırlı olsunn dişiniz 1 ayda falan anca belirginleşşiyolar ama çook tatlı oluyolar yaa

:( çok zor geliyor değilmi ama napacaksın herşey onların geleceği için

hiç olmadı bizde boyuyo olmasın demir damlası çok boyar dudaklarına değiyosa boyayabilir

Back