2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ne kadar saf. temiz duygulara sahip su cocuklar ya keşke hep böyle kalsalar ne güzel bak ne beklediğini. kimden beklediğini açık açık söylemiş.gerçi beğenmediklerinde de beğenmedik diyolar ya (( olsun yinede onların bu temiz hali cok güzel biz olsak hatırlanmasa doğum gününmüz kendi kendimizi yer bitiririz

slm kızlar

oğlum 7 aylık oldu benim adetim gelmedi hala bazen endişe ediorum ama boylede iyi:) benim gibi olan varmı??

çalışan anneler bebeklerinize kim bakıyor bende çalışıorum bakıcı arıorum

Canım 1 yaşından önce süt yasak biliyorsun.Suyla hazırlayacaksın.Ben şöyle yapıyorum.
*1 su bardağı su
*3 tatlı kaşığı pirinç unu
*6 ölçek biberon maması.
-----Suyla pirinçununu pişireceksin.Kasaye alıp üzerine biberon mamasını ekleyip karıştıracaksın.Tatsız tuzsuz bişey oluyo bu yüzden ben meyve püresi ekliyorum çok severek yiyor.

maşallah bebeğin çok tatlı. allah nazardan korusun.pembe elbisesine ve beyaz melek tacına bayıldım. halamızın nikahı var onun için elbise arıyoruz. elbisenizin markası ne nereden aldınız.

maşallah bebeğin çok tatlı. allah nazardan korusun.pembe elbisesine ve beyaz melek tacına bayıldım. halamızın nikahı var onun için elbise arıyoruz. elbisenizin markası ne nereden aldınız.

Tşk ederiz teyzesi...aminn....pembe elbisesi aziz bebenin mevlüt kıyafeti beyaz elbisesini de anneannemiz civil den almış, tacımızıda ben Ankarada yım moda çarşısından aldım...kadehleri renkli bebek kurdeleleri var onlarla kendim süsledim diş çubuklarını hazır aldım misafirlerimize dağıttım, ve kadehlere diş hediklerini koydum, diş hediklerine de renkli leblebi şekerleri koydum çok güzel ldu kapıyada kapı süsümüzü astık, ayrıca hedik kadehlerinin 2 tanesine boncuktan pembe bebk emzziği koydum kime çıkarsa o bebeğe baştan aşağı kıyafet alırmış:)) teyzeme ve arkadaşıma çıktı,fakat boncuklu kadehleri çok yakınlarımıza ikram etim:)) sonraa biz ortaya ourduk kızımla başımıza benim kınadaki ırmızı duvak olur ya onu gerdiler ve buğday attılar bi teyzemiz dua etti 32 dişi çıksın,çok bereketli bi kız olsun vs.vs.bisürü dua edildi bizde amin dedik hatta bi ara babamız dayanamayıp oda girdi duağın altına heheee....bende babayım ama diye attı kendini kadınların arasına böyle işte çok keyifli bigün geçirdik hepimizin en kötü günü böyle olsun inşallahh....amin...

maşallah prensesine çok şeker bende ankaradayım bu arada

slm kızlar

oğlum 7 aylık oldu benim adetim gelmedi hala bazen endişe ediorum ama boylede iyi:) benim gibi olan varmı??

benim oğlum 7,5 aylık bende daha yeni regli oldum görünce oyle şaşırdımki sanki ilk defa oluyormuş gibi dediğin gibi boylede iyiydi aslında::))) inşallah regli ile birazda göbek gider diye umut ediyorum

yavrunun doğum günü kutlu olsun canım ALLAH daha nice yaş günü kutlamanızı nasip etsin sağlıkla,eee sizde artık güzel bi hediye alırsınız dimi.

Son düzenleme:
kızlar dün şağlık ocağına gittim oğlum 9,5 kilo olmuş siz kaç numara bez kullanıyosunuz 4 numaraya geçmek için erkenmi belki onda daha rahat eder oğlum daha marketede gitmedim alıcamda çok mu büyük gelir acaba merak ettim sizin bebişler kaç kilo kaç numara bez kullanıyosunuz???

Canım benim oğluş 8.100 gr 3 numara bez kullanıyoruz sıkı sıkı oluyor.Bence sen 4 numara beze geçebilirsin

bizimde kilomuz aynı ben uzun zamandır 4 numara prima kullanıorum bebeğin bacaklarında iz bırakmıyomu 3 numara kuçuktur artık.4 numarada bile iz bırakıo bizde ama buyukde değil sıkıda yapmıorum yinede oluo

selam anneler

doktora gittik. Tosun oğlum 10.kg200gr olmuş maşallah.74 cmde boyu

kulaklarına burnuna boğazına baktı.gögsünü sırtını dinledi.pipisine baktı.
Genel olarak iyi sorun yok dedi.pipide daralma var haftada 1 elinle gerî itip aç dedi.yapmıodum ben.çiş yapar ama zorlanır gece ondanda rahatsız olabılir.anlamazsın dedi.dişi de zorlar dedi.yarım ölçek calpol verebilirsin dedi
idrar tahlili istedi.torba taktık.ben göz muayenesi oldum o arada yapmış kuzum verdik
bakalım tahlile enfeksiyon varmı emin olalım dedi.bide ultrason istedi.tahlili yaptırdık ultrasonla bakıldı hepsi temiz normal çıktı bi sıkıntı yok çok şükür
Yedirdiklerimi anlattım.oo herşeyi yiyo ne güzel dedi.çokmu yediriom die sordum güldü.hemşireye söyledi beslenme eğitimi ver bu annemize dedi.öğleden sonra oda var bakalım ne anlatcak.
Gece beslemesini sordum.yok öyle bişe dedi.biz tabi bu aylardan sonra artık 11le 5arası uyusun isteriz düzeni olsun uykusu bölünmesın derız.ama her çocuk farklıdır hepsini bi kalıba sokmak hem yanlış hem mümkün değil.kimi yemek ıster kimi ihtiyaç duymaz uyur dedi.istiyosa besle dedi.
Yürütece kısa sürelerde binebilır ama tam bağımsız oturmaya başladığında dedi.

hemşireylede beslenme üzerine konuştuk oda şunları anlattı:

cold mix burun damlası : gerek yok öyle şeylere en güzeli burun iiçin en doğalı serum fizyolojik dedi hem ekonomikte. en büyüklerinden yazdı bu şişeye lırıngayı iğnesiyle batır çek iğneden çıkar burnuna şırıngayla sık dedi 3-5 ay kullanabiilirsin bozulmaz dedi

kavanoz mamalar: 1 yaşına kadar kesinlikle önermiyoruz.her ne kadar organik denetimli tarım falanda deseler sonuçta içeriğini bilmediğimiz bir şey bu mecbur kalmadıkça verme sebze meyve bol olan bi ülkede yaşıyoruz dedi.raf ömrü uzun şeyler bunlar gerek yok dedi

verdiğim besinleri öğünleri anlattım gayet uygun doğru besliyorsun dedi.ama kilo alıyor biraz standartlar üzerinde sanki obez yapıcam diye korkuyorum dedim.evet biraz yapılı bi bebek ama doğru besleniyor sıkıntı olmaz obur metabolizmasıda hızlı kaka sorunu yok sindiriuyo hareketli sıkıntı olmaz dedi.

meyve mutlaka ver dedi.ama elma armut üzüm kavun vsvs uzak doğu meyveleri işte ananas kivi vb verme onlar bizim metabolizmamız için uygunbesinler değil dedi.

yumurtayı artık yarımdan 1 tam yumurta sarısına çıkarmaya çalış dedi.gün aşırı ver.cevizi verme(metehan için geçerli bu)çünkü kilosu yerinde fazladan kalori ve enerji yüklemesi yapma dedi,.peynir olarak labneyi öneriyorum çok uygun dedi.eğer kahvaltısında peyniri tam yiyosa başka bişeye katmana gerek yok dedi.hipp in bebe bisküvisini eti nin bebek ekmeğini önerdi.kavanozlara şiddetle karşı çıkarken bisküviler için bişi demedi

inet sütü 6 aydan sonra sulandırılarak verilir dedi heryerde 1 yaşına kadar diyolar ama onlar ticari kaygıyla mama satmak için hacettepe ünv beslenme ana bilim dalı tarafından pastörize inek sütünün 6 aydan sonra verilmesi tavsiye ediliyor dedi

kesinlikle blendır kullanma ASLA dedi çatalla ez artık çiğneme refleksi gelişsin öğrensin dedi.kıymaları 2-3 kere çektir ve çorbalarına yemeklerine kat dedi köfte olarak daha erken ama çorbalarda ezerek ver dedi

baharat kullanma tuz kullanma dedi.soğan sarımsak pişirirken atabilirsin ama yedirirken çıkar dedi.

mercimek bulgur başlayabilirsin ezo gelin çorbası yapabilirsin dedi

15 gün sonra tavuk ciğeri başla iyice haşla ez ya ekmek içiyle ver yada çorbalarına kat dedi.

beslenme aralarını 3 saate çıkar sık besleme dedi :) emebilir ama öğün araları 3-4 saat olsun dedi(buda metehan için geçerli olabilir :)) ) artık bebekler 3-4 saat tok kalabilirler dedi.2 saatte bir öğün yapıcam diye uğraşma dedi.zorlama asla dedi yediği kadar yedir dedi

yumurta akı ve bal 1 yaşına kadar yasak dedi.tuzsuz yağsız uygun yemekler olduğu müddetçe kendi yemeklerinizden verebilirisniz dedi

gece içinde aslında 180 lik devam sütü sabaha kadar yetmesi lazım ama metehan sanırım çabuk sindiriyo metabolizması hızlı dedi(ki yemek yer en geç yarım saat sonra kaka yapar...) muhallebi yapabilirsin dedi kilo yaparmı dedim çok sorun olmaz 1 kaşık pirinç unu kullanabilirsin sütü sulandırıp yapabilirsin dedi gece mamalarından verebilirsin sabah kahvaltı için veridğin tahıllı mamayı gece verebilirsin oda tok tutar

slm kızlar

benimde regl olmadı daha bende endişe ediyorum ama olur heralde :44: bende ptesi başladım okula.ilk kez ayrı kalıyoruz bebeğimle. annem bakıyo sağolsun.

benimde regl olmadı daha bende endişe ediyorum ama olur heralde :44: bende ptesi başladım okula.ilk kez ayrı kalıyoruz bebeğimle. annem bakıyo sağolsun.
bende ragl olamayanlardanım ınsallah bırsey yoktur test yapmaya bıle korkuyorum:)
ayrıca bır sey soracagım ogretmen arkadaslara dogum ıznı kac yıl calıstıktan sonra verılıyor yada belırlı bır sure calısmak gereklı mı

maşşallah paşaya benim kızım henüz 9 kg ama boyu 74 cm canım bişey ormak itiyorum burun tıkanıklığı için hangi fizyolojik serum önerdi imini verir miin ben torimer diye sanırım öyleydi bişey kullanıyorum o da 1 gün içinde tüketeceksin bitmiyo hep atıyorum kalanını bari açılınca bir süre kullanılacak bişey istiyorum imin, varirmisin

canım biz tonimer baby kullanıyoruz.doktor okyanus suyu olduğunu hiçbir zararının olmadığını söylemişti.

kızlar oğlum 3 gündür emekliyo hemde oakdar tatlıki ya bide pat die oturuyo dimdik maaşallah kuzuma bir günde değişiverdi oturuşu önceden öne eğiliyodu bikaç gün önce bi baktım dimdik duruyo hahahaha ama çokkk dikkat gerekiyo artık daha da fazla nerde kablo paşam orda

buarada bende hala regl olmayanlardanım ve bnmde ödüm kopuyo ya hamiş kalırsam die en çok emzirdiğim için üzülürüm yoksa hamiş kalmayı istiyorum ama hayırlı vakitte inşallah

kızlar serum fizyolojik şu aldık hemen 3 lira valla 5-6 ay gider kullandım şırıngayla sıktım otri bebeyle çektim ohh mis gibi olduu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…