• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selam kıslar geçmişi okudum birsürü alıntı yapıp cevap vermeye çalıştım 1 saattir internet kesildi benim de ruhum daraldı alıntı yapmadan yazıcam napııımm:)
@estalmus çok geçiş olsun canım Alah şifa versin! @simgeninkedisi ben aptamil kullanıyorum gayet memnunum gaz falan olmadı kaşık mamalar da kavanoz verirsem de milupanınkileri kullanıyorum şimdilik gayet iyi..bir de okula başlıcakmışsın hayırlı olsun canım sorunsuz iyi bir eğitim öğretim yılı dilerim..ben de bugün itibariyle ücretsiz izine ayrıldım..okulu özledim daha doğrusu çalışmayı ama ailemden uzağım eşim de bebiş 1 yaşına kadar sn bak diyo ben de inşallah ilk dönem bi bakıcı bulurum da 2.dönem başlarım okula..
kızlar bişey sorucam haftaya ankaraya gidiyoruz uçakla ama yaşadığımız yerden aktarmalı uçucaz yani 1günde 2 uçak yolculuğu yapıcak bebiş bi sakıncası olmaz dimi? bir de mama sandelyesi kullanıyomusunz biz de aldık ama sanırım bizimi pek hazetmedi 1 kez oturdu kopardı yaygarayı napıcaz bakalım! bir de bişey sorucam katımeyve sıkacağı sormuşsunuz ama cam rende kullanıyoruz ya sağlıklı diye meyve sıkacağının aletleri metal benim kafam karıştı:26:

teşekkür ederim islem .biz yaklaşık 2 haftadır mama sandalyesi kullanıyoruz. mamasını yedirirken ve biz yemek yerken çok rahat ettik. biz yemek yerken kızımda sandalyesinde oturuyor.otururken masaya yaklaşmak istiyor ona da mama kaşığını ve tabak veriyorum kaşığı masaya vuruyor, tabakla oynuyor
. bende cam rende kullanıyorum metalin vitaminleri öldürdüğünü duymuştum onun için katı meyve

sıkacağını tercih etmiyorum.

Son düzenleme:
kızlar bebişiyle otobüsle uzak mesafeye gideniniz oldu mu? ailem izmirde, otobüsle ankaradan izmire gitmeyi düşünüyorum. kurban bayramına kadar orada kalıcam sonra eşim arabayla almaya gelecek bizi. dönüş kolay olacak ama gidiş beni çok düşündürüyor. mesafe 7-8 saat, kızım da pek huysuz:(

kızlar bebişiyle otobüsle uzak mesafeye gideniniz oldu mu? ailem izmirde, otobüsle ankaradan izmire gitmeyi düşünüyorum. kurban bayramına kadar orada kalıcam sonra eşim arabayla almaya gelecek bizi. dönüş kolay olacak ama gidiş beni çok düşündürüyor. mesafe 7-8 saat, kızım da pek huysuz:(

insallah yolda uyurda ikinizde rahat edersiniz bizde bu hafta sonu 8 saatlik yola gidicez kendi arabamızla ggidicez ama bilmiyorum nası olacak eskiden küçüktü uyuyup kalıyodu şimdi uyanınca direk kucak istiyo.üzmeyin bizi tatlı prensesler sizleri gezmiklere götürüyoruzz:61:

herkese selam kıslar geçmişi okudum birsürü alıntı yapıp cevap vermeye çalıştım 1 saattir internet kesildi benim de ruhum daraldı alıntı yapmadan yazıcam napııımm:)
@estalmus çok geçiş olsun canım Alah şifa versin! @simgeninkedisi ben aptamil kullanıyorum gayet memnunum gaz falan olmadı kaşık mamalar da kavanoz verirsem de milupanınkileri kullanıyorum şimdilik gayet iyi..bir de okula başlıcakmışsın hayırlı olsun canım sorunsuz iyi bir eğitim öğretim yılı dilerim..ben de bugün itibariyle ücretsiz izine ayrıldım..okulu özledim daha doğrusu çalışmayı ama ailemden uzağım eşim de bebiş 1 yaşına kadar sn bak diyo ben de inşallah ilk dönem bi bakıcı bulurum da 2.dönem başlarım okula..
kızlar bişey sorucam haftaya ankaraya gidiyoruz uçakla ama yaşadığımız yerden aktarmalı uçucaz yani 1günde 2 uçak yolculuğu yapıcak bebiş bi sakıncası olmaz dimi? bir de mama sandelyesi kullanıyomusunz biz de aldık ama sanırım bizimi pek hazetmedi 1 kez oturdu kopardı yaygarayı napıcaz bakalım! bir de bişey sorucam katımeyve sıkacağı sormuşsunuz ama cam rende kullanıyoruz ya sağlıklı diye meyve sıkacağının aletleri metal benim kafam karıştı:26:

aynen bende senin gibi bugun itibariyle ücretsiz izne ayrıldım ne zamandırda calışmıyorum pek bi alıştım evede:))2. dönem okula başlarken zorlanıcam galiba aynı sorun bende de var aileler uzakta 2. döenme bakıcı bul allahım yardımcımız olda ii insanlarla karşılastır bizi.bende cam rende kullanıyorum metal vitaminini öldürüyor mus sanırsam galibaa:20:mama sandalyesinide dün aldık çok komik ya verdiğim yemeği yemek istemeyince bi köşesine cekilip büzüşüyo:))

Son düzenleme:
kızlar eltimin 6 yaşındaki kızı menenjit şüphesiyle eğitim ve araştırma hastanesine sevkedildi dualarınızı eksik etmeyin nolur
inşallah bişey çıkmaz şayet çıkarsa onunla temas eden kişilerin aşılanması gerekiyomuş...çok canım sıkkın inşallah bişey çıkmaz:43:

allah şifasını versin arkadasımm güzel haberlerle dönersin insallah.

canım gece uykusu guzelse otobuse gece bin sabaha kadar uyur gerçi bebekler arabaları sevdiği için sallanmaktan uykuları gelio zaten hemde gece yolculuğu daha iyi gelir bence.oğlumuzla 4 ve 6. aylarında yolculuk yaptık ama biz kendi arabamızla gittik uyudu emdi mızmız etti oynadı derken gittik geldik.bide ona gore yastık bulundur rahat uyur.

mama sandalyesi

biz yeni kullanmaya başladık şükür sevdi biz yerken oda sandalyesine oturuo açsa bi taraftan mamasını yedirioruz bi taraftan kendi yemeğimizi yiyoruz toksa eline oynayacağı bişeyler verioruz oyalanıor.kurtarıcı oldu yuksekten bakmayıda sevdi onceden ana kucağında yatar bizi izlerdi şimdi onda durmuyor sıpam:)

canım gece uykusu guzelse otobuse gece bin sabaha kadar uyur gerçi bebekler arabaları sevdiği için sallanmaktan uykuları gelio zaten hemde gece yolculuğu daha iyi gelir bence.oğlumuzla 4 ve 6. aylarında yolculuk yaptık ama biz kendi arabamızla gittik uyudu emdi mızmız etti oynadı derken gittik geldik.bide ona gore yastık bulundur rahat uyur.

biz de 3 aylıkken kendi arabamızla yapmıştık bu yolculuğu dediğin gibi uyudu emdi oynadı uyudu böyle geçti yolculuk. otobüs düşünüdürüyo beni:(

insallah yolda uyurda ikinizde rahat edersiniz bizde bu hafta sonu 8 saatlik yola gidicez kendi arabamızla ggidicez ama bilmiyorum nası olacak eskiden küçüktü uyuyup kalıyodu şimdi uyanınca direk kucak istiyo.üzmeyin bizi tatlı prensesler sizleri gezmiklere götürüyoruzz:61:

inşallah sorunsuz geçer yolculuğunuz:) evet 3 aylıkken gittiğimizde uyuyarak geçirmişti yolculuğu bu kez de öyle olsa ne güzel olur...

allah acil şifalar versın canım ınsallh bırsey cıkmaz

inşallah kötü bişey çıkmaz. çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin...

Allah şifa versin cnm inş hiç bişiçıkmaz Rabbim evlatlarımızı korusun hepsine sağlık versin

canım grip mi bu hemen bulaşsın menenjit virüsü beyinde kolay kolay geçmez merak etme.amcamın kızı olmuştu burnu akıyodu üstelik bize ve kardeşlerine geçmemişti.bebeğin için endişeleniyorsan içini ferah tut.eltinin bebğinde inşallah bişi yoktur ama takdir öyleyse allah acil şifalar versin

canım geçmiş olsun ama o hastalık bulaşıcı deil için rahat olsun aşısını felan da hiç duymamıştım

içini ferah tut inşallah bişey çıkmaz çoook geçmiş olsun

@estalmus çok geçiş olsun canım Alah şifa versin!
bir de bişey sorucam katımeyve sıkacağı sormuşsunuz ama cam rende kullanıyoruz ya sağlıklı diye meyve sıkacağının aletleri metal benim kafam karıştı:26:
ben de cam rende kullanıyorum ama havuç suyu falan veremiyorum yani ev rendesiyle rendeleyip de ince bi bezden suyunu çıkarsam yine metale değmiş oluyo siz nasıl yapmayı düşünüyosunuz yada nasıl yapıyosunuz acaba:26:
geçmiş olsun arkadaşlar da yazmış canım bulaşmazmış inşallah o bebişe birşey olmaz.. kızlar bu arada bu hastalıkla ilgili benim bildiğim tek şey yüksek ateş neden kaynaklanıyor ? belirtileri neler?
canım menenjite neden olan mikroplar var bunlar zaten bizim boğazımızda bulunuyomuş bağışıklık sisteminin zayıfladığı dönemde kanımıza ordan da beynimizi saran zara yapışıp orda iltihaplanmaya neden oluyomuş bazen de genetik olup bazen de neden kaynaklandığı bilinmiyomuş.belirtilerine gelince baş ağrısı,yüksek ateş,kusma,uyuşukluk,ışık ve sese karşı hassasiyet,kas ağrısı,ense sertliği,(sırt üstü yatarken elinizi enseye koyup çenenin göğüse değmesi gerekiyo eğer değmiyosa ense sertliği olmuş oluyo)küçük bebeklerde bezini değiştiriken ayaklarını yukarı kaldırdığımızda ağrı oluşması ve bunun sonucunda ağlaması bi de vücutta kahverengi,mor gibi küçücük lekelenmelerin oluşması.eltimin kızında hafif ateş,bir kere kusma ve vücudunda küçük lekeler vardı o kadar.bi de bu virüs hpşırık,öksürük,öpüşme gibi damlacık yoluyla bulaşıyomuş doktor onun için bişey çıkarsa temas ettiği kişilerin iğne olması gerekiyo demiş.
allah şifasını versin arkadasımm güzel haberlerle dönersin insallah.

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim duyarlılığınız için.çok şükür ki bişey çıkmadı eve döndüler:66:kızlar alıntı yapmadıklarım varsa kusura bakmayın hızlı hızlı baktım kaçmış olabilir çok sağolun :70:

kızlar hem pratik hem de oğlum kabızlıktan kurtuldu bu çorbayı içince 3 günde bir yapıyorum severek yiyor.paylaşmak istedim.
malzemeler
1 tatlı kaşığı ince elenmiş mısır unu
sızma zeytinyağı
kuru kayısı hoşafı
taze mayalanmış yoğurt
yağ ve mısır unu hafif kavrulur üzerine sulu olacak kadar kayısı hoşafı dökülür az fokurdayınca kaseye konur yoğurtla karıştırılıp sevgiyle bebişimize yedirilir.afiyet olsun.

günaydın kızlar

canım sıkıntı olmaz ucak yolculugu emzik kullnıyosu ucak kalkarken ve inerken emzik verirsin agzına bide serum fizyoljk damlat yine aynı şekilde belki san zorlugu olur ucak koltukları dar malum şimdiden allah kolaylık versin
mama sandalyesi dogdugundan beri kullnıyoruz chicco polly magıc almıştık tam yatabilen şimdi bi sorun yasamıyoruz
cam rende kullnıyorum önceden vardı meyve sıkacagım bazen uzumu onda sıkıp suluguna koyuyorum ee ilerde mutlaka lazım olcak hazır meyve suyu almaktansa

canım izmire gittim ramzandan önce zeynep ozaman 5.5 aylıktı gece uykusu iise sorun olmaz ben 2 koltuk aldım anakucagına koydum onu basta biraz agladı ama sonra uyudu sorun olmadı çok bu arada 2 koltuk alcaksan bebekliler 2. koltuk %30 indirimli haberin olsun

canım izmire gittim ramzandan önce zeynep ozaman 5.5 aylıktı gece uykusu iise sorun olmaz ben 2 koltuk aldım anakucagına koydum onu basta biraz agladı ama sonra uyudu sorun olmadı çok bu arada 2 koltuk alcaksan bebekliler 2. koltuk %30 indirimli haberin olsun[/QUOTE]

:) bi de bedava biletim vardı ohhh yaşadık:)::) 2 koltuk almak şart dediğin gibi canım benim. gece uykusu iyi bazen çok geç uyusa da. bi de arabayla gezmeye bayılıyo zaten ama otobüse hiç binmemiştik. sen denemişsinde bak umut verdin bana çok saol tatlı:16:

Herkese selma kızlar bugün rutin aylık dr kontrolümüz vardı oluş 8600gr ve 73 cm olmuş ama bi sorun war drumuz 5ay bitimide idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenip tahlil istedi enfeksiyon yoktu fakat baba ve dedesinden genetik mirası olduğunu öğrendik ilerde taş düşürme olasılığı yüksekmiş bu ay yine b bakalım dedi verdik idrarı geldik eve dr telefon et bildiririm sonucu dedi sonuç kum döküyomuş napıcaz dedim çok ileri derecede değil bol sıvı tüketicek dedi bezinde hiç pembemsi leke gördün mü dedi görmedim dedim ayy gerçekten yoktu ben mi dikkat etmedim diye içim içimi yiyo offf nedir bu kum dökmesi kıslar geçiren war mı daha önce neler yaptınız? hayır dr bişey yapmıcaz dedi ama içim rahat deil! ha bir de bizim dr tuhaf biraz yumurta ve kıyma kırmızı et en az 1 ay daha yok diyo alerjik oluşlarından dolayı..

@atnickli canım ankaradan izmire uçak ile gitsen daha rahat olmaz mı 1 saatte varırsın o kadar stres olamzsın hem de bebiş yorulmaz :)

@guzummmm branşın ne canım senin? bakıcı olayını ne yapmayı düşünüyosun? başladın mı araştırmaya? off kimleri bulucaz bebişlerimizi emanet edicez ah bu gurbetlik... bir yandan bakıcı olayı zor ama alışmalrı da lazım bebişlerinin eninde sonunda çalışıcaz yapıcak bişey yok Allahımdan tek dileğim inşallah hepimiz iyi hayırlı insanlarla karşılarız..

slm canım ben gökçe bu arada tanışmış olalım.. ewet otobüsle yolculuk zor ee tabi buna bide bebişler eklenince düşünmek lazım tabii. ben istanbuldan 9 saatlik kırıkkaleye kızımla yolculuk yaptım.gece 12 de binmiştim. kızım içinde bi koltuk aldık. pusetiyle yanıma koydum. otobüs hareket etti.. uyumaya bi başladı molada uyandı emzirdim geri uyumaya devam etti.. kırıkkaleye ulaştığımızda hala uyuyordu..çok rahat gidip geldim. dönüştede aynı şekilde yine pusetiyle yanımadaki koltuğa yatırdım..genelde uyudu ama gece 3 gibi falan uyandı..kendi kendine agu bugu sesler cıkardı.. sürekli bağırdı güldü.. etraftan baya bi ilgi topladı.. kucaktan kucaga sewdi herkes.. 1 saate falan böle dewam etti..yanıma mamasını almıştım yedirdim uyudu.. yani bana hiç eziyet etmedi kızım...

Herkese selma kızlar bugün rutin aylık dr kontrolümüz vardı oluş 8600gr ve 73 cm olmuş ama bi sorun war drumuz 5ay bitimide idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenip tahlil istedi enfeksiyon yoktu fakat baba ve dedesinden genetik mirası olduğunu öğrendik ilerde taş düşürme olasılığı yüksekmiş bu ay yine b bakalım dedi verdik idrarı geldik eve dr telefon et bildiririm sonucu dedi sonuç kum döküyomuş napıcaz dedim çok ileri derecede değil bol sıvı tüketicek dedi bezinde hiç pembemsi leke gördün mü dedi görmedim dedim ayy gerçekten yoktu ben mi dikkat etmedim diye içim içimi yiyo offf nedir bu kum dökmesi kıslar geçiren war mı daha önce neler yaptınız? hayır dr bişey yapmıcaz dedi ama içim rahat deil! ha bir de bizim dr tuhaf biraz yumurta ve kıyma kırmızı et en az 1 ay daha yok diyo alerjik oluşlarından dolayı..

geçmiş olsun canım biz de bi 10 gün önce falan kum dökmeye başladık.bezinde pembemsi kum gibi şeylerden şüphelenip de götürdüm.tahlil ve kültür yapıldı
tahlilde kum döktüğü anlaşılınca böbrek ultrasonu istedi böbreklerinde de var mı diye çok şükür temiz çıktı böbreklerimiz.bizimkinin sebebi ek gıdalara geçişle
birlikte artan su ihtiyacının yeteri kadar karşılanmamasındanmış.bol bol su içir başka tedavisi yok suyla atıcak dedi.bizimki de suyu hiç sevmez içmez dedim
rezene çayı ver dedi aldım ama onu da içmedi.bu sefer de fatura bana patladı günde 2,5-3 litre su iç ve sık sık emzir dedi.ben de öyle yapıyorum canım
kıyma ve yumurtaya da gelince onlar da extradan su ihtiyacı oluşturacağı için bize de 1 hafta falan verme demişti.zaten ben o zaman daha kıymaya başlamamıştım
yumurtayı da bikaç gün vermedim.kıymaya da bugün başladım canım.ama endişelenmene gerek yok bol sulu günler diliyorum:1:

@guzummmm branşın ne canım senin? bakıcı olayını ne yapmayı düşünüyosun? başladın mı araştırmaya? off kimleri bulucaz bebişlerimizi emanet edicez ah bu gurbetlik... bir yandan bakıcı olayı zor ama alışmalrı da lazım bebişlerinin eninde sonunda çalışıcaz yapıcak bişey yok Allahımdan tek dileğim inşallah hepimiz iyi hayırlı insanlarla karşılarız..

sınıf öğretmeniyim canım.ya biz bu sehrede yeni geldık eşimin arkadasının eşi var ben bakarım dedi yeni evliler genc bi kız cocuguda yok dolayısıyla deneyimide yok 15 tatile kadar gidip gelicez beraberken kızımla güzel güzel oynuyolar ya bilmiyorum ki insallah sonuda güzel olur.evimize gelip bakıcak 450 tl istyor aman ii baksında ben başka bişey istemiyorum:50:
bu arada cok gecmiş olsun bol bol sıvı tüketmelisin sanırımm

Son düzenleme:
@atnickli canım ankaradan izmire uçak ile gitsen daha rahat olmaz mı 1 saatte varırsın o kadar stres olamzsın hem de bebiş yorulmaz :)

canım her iki şehirde de evler havaalanına çok uzak. otobüs 7 saat, uçakla gitsem 1 saat havaalanı, 1 saat check-in, 1,5 saat uçakta zaman geçecek, sonra 1 saatte ordaki eve geçmek 5 saati buluyor. eşyalarımız da çok olcak. yalnız gideceğim için otobüs mantıklı geldi.

slm canım ben gökçe bu arada tanışmış olalım.. ewet otobüsle yolculuk zor ee tabi buna bide bebişler eklenince düşünmek lazım tabii. ben istanbuldan 9 saatlik kırıkkaleye kızımla yolculuk yaptım.gece 12 de binmiştim. kızım içinde bi koltuk aldık. pusetiyle yanıma koydum. otobüs hareket etti.. uyumaya bi başladı molada uyandı emzirdim geri uyumaya devam etti.. kırıkkaleye ulaştığımızda hala uyuyordu..çok rahat gidip geldim. dönüştede aynı şekilde yine pusetiyle yanımadaki koltuğa yatırdım..genelde uyudu ama gece 3 gibi falan uyandı..kendi kendine agu bugu sesler cıkardı.. sürekli bağırdı güldü.. etraftan baya bi ilgi topladı.. kucaktan kucaga sewdi herkes.. 1 saate falan böle dewam etti..yanıma mamasını almıştım yedirdim uyudu.. yani bana hiç eziyet etmedi kızım...

merhaba canım buket ben de memnun oldum:16: ne güzel rahatça gidip gelmişsiniz. biz de inşallah öyle gideriz:) içimi rahatlattınız hepinize teşekkürler kesin haftaya gidicem. kararımı verdim sayenizde oldu tabi...

Back